Şimdi Ara

H500P ARGB mesh fan rpm ayarlayamıyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, h500p cooler master kasa aldım. x570 pro asus anakart var.

egzos ve cpu fan rpm ayarlayabiliyorum ancak ARGB ledli olan 20 cm 2 fanı ayarlayamıyorum. FAzla yüksek rpm döndükleri için ses yapıyorlar.

3pin ile anakarta bağladım. ARGB kablosundan ise 5v olan add rgb 3 pin girişi yaptım. Neden ayarlayamıyorum bilmiyorum

egzos cha 1 de ayarlanıyor

argb cha 2 de takılı ama ayarlanmıyor.

Yardımcı olur musunuz ?

• Merhaba, 20 cm fanların güç girişi 3 pin ise dc fandır biosdan fan control modunu seçerken pwm yerine dc ya da voltage olarak ayarlarsanız hızı kontrol edebilirsiniz fakat pwm gibi çok düşük rpmlere inmez genelde max gücünün yarısına kadar düşer
  • K0z kullanıcısına yanıt
    3 pin evet, biostan baktim dc de ama kontrol edemiyorum n/a cikiyor. Yada psu dan baglanti mi cekeyim ? En dusuk voltta baglayayim?

Neden ayarlayamiyorum rpm onuda anlamadim hic .

Aio pump filan taksam ayarlanir mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Psudan molex kablo ile baglayabilirsin fakat maksimum devirde çalışır yüksek ses çıkartabilir fanlarınız 3 pin baglantinin oturduğuna emin misiniz ters takma ihtimaliniz olabilir mi?

Psu dan baglayinca 5v 7v 12v baglaniyordu sanrm. En dusun sari siyah yada kirmizi siyah kablomuydu neydi , onunla baglarsam belki duser diye umuyorum.

Suan 3 pin cha 2 fanda takili ve tam oturuyor. Hic bi sekilde argb fan rpm dusuremiyorum

• Başka girişe deneyin derim fan soketinde problem olabilir

Eve gecince baska fan deneyecegim. Kasa degismeden once baska fanlari kontrol edebiliyordum sorun yoktu. Argb fanlarda sorun olabilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI ARGB 12cm Fan
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0z

Başka girişe deneyin derim fan soketinde problem olabilir
    başka fan daha taktım, onu taktıktan sonra ARGB fanların RpmLErini ayarlayabildim. Min 700 Rpm 'e çekebiliyorum ama yinede ses çıkartıyorlar.

Yalnız ARGB fan durdurunca , Egzos fan da duruyor. Çok garip.

edit: Taktığım fanı sökünce, ARGB leri kontrol edemiyorum. Hiç bir şey anlamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 15 Haziran 2020; 20:35:29 >
  • Anlam veremedim bende jumper falan mi var taktığınız yerde acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0z -- 15 Haziran 2020; 20:8:33 >
    yoo jumper filan yok
  • 3 pini 4 pine dönüştürüp tak anakarta, bende aynı kasanın rgb olanı var böyle yapınca anakartın fan kontrol programıyla kontrol edebiliyorum hızlarını
  • quote:

Orijinalden alıntı: dukeler

3 pini 4 pine dönüştürüp tak anakarta, bende aynı kasanın rgb olanı var böyle yapınca anakartın fan kontrol programıyla kontrol edebiliyorum hızlarını
    neden o zaman 4 pin koymamışlar ARGB fana ?

4 pin e dönüştürme kablosunu nereden temin edebilirim ?

cha fan 3 kısmına bir fan daha ekleyince kontrol edebiliyorum aslında oda değişik
  • 4 pin fan çoklayıcı olarak aratırsan googleda hepsiburada'da var işini görür.
  • dukeler kullanıcısına yanıt
    teşekkürler alıp deneyeceğim.

3pin de de eski fanlarda hız kontrol edebilirken, argb fanlarda da kontrol edebilmek istiyor insan :)
  • Anakartın yazılımından kontrol edilmiyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Anakartın yazılımından kontrol edilmiyor mu ?
    mağlesef kontrol edemiyorum. Bir fan daha eklersem cha 2 ye o zaman aktif oluyor. Kendim elimde 700 rpm e kadar indiriyorum ama çokda fazladüşmüyor yine sesli çalışıyor.

fan tuning yaptığımda da sonuç aynı. Bios tan da ayarlamaya çalıştım olmadı. Bağlantılarda mı sorun var acaba? bir yerde yanlış mı bağladım ?

eski fanlarımı direk anakarta bağladığımda kontrol edebiliyordum ama argb leri kontrol edemiyorum

ayrıca 2 ARGB fan var 1 egzos var toplamda 3 fan olması lazım 2 fan görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 18 Haziran 2020; 19:35:14 >

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Valla bu bağlantı ve kablo konusundan pek anlamam ama benim aklıma ilk gelen sorun yanlış bağlantı yapmış olabileceğiniz. Yoksa herhangi bir ekstra ürün/çoklayıcı gerektirmemesi lazım diye düşünüyorum. Uygunsanız ve üşenmiyorsanız bir bilgisayarcıya yada teknik servise götürüp baktırın isterseniz.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    valla işimden dolayı oturup bakamadım düzgünce. Hafta sonu bakacağım tekrar bağlantılara.

kasa çok ağır , götürmesi mesele. ARgb ile ilk uğraşıyorum normalde olması lazım ama çözemedim.
  • ARGB fanların 2 sinde de, 3 pin çıkışlı kablo var. Ancak bunları tek bir uzatma kablosunda birleştirmişler. Uzatma kablosunda ise 2 adet 2 pin giriş ve 1 adet 3 pin giriş mevcut. Ondan dolayı kontrol edemiyorum. 3 pin çıkış'a, 3 pin giriş olması gerekliydi.

ARgb fanın birini direk anakarta bağladım. Diğerini ise uzatmada bulunan 1 adet 3 pin gişişine bağlayıp , o şekilde uzatma olarak bağladım.

Böylece bir fanı 700 rpm, diğer fanı 850 rpm e çıkartabiliyorum maksimum.

2 fan da farklı rpm lerde çıkması ilginç.

edit: üstüne birde format atıp tekrar kurulm yağtım. Şuan iki fan içinde 850rpm alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 21 Haziran 2020; 23:22:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.