AŞÇILIĞIYLA ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu farkettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.
Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:
“Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var” dedi.
“Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak.”
güzel eskiler çok inceymiş be nerde böyle düşünenler
bide ben anlatayım size Şimdi bi yeni evli erkekle yaşlı bi amca tanışmış. Yaşlı amca genci eve davet etmiş vee yemeğe oturmuşlar. Neyse yemekler yenmiş sıra karpuza gelmiş. Yaşlı adam hanıma seslenmiş hanııım karpuzu getiir. demiş. Hanım almış gelmiş karpuzu yaşlı adam şölee bi yoklamış bu karpuız kelek diğerini getir demiş. Kadıncağız gitmiş diğer karpuzu getirmiş yaşlı adam bu karpuzuda yokladıktan sonra bu da kelek demiş ve geri göndermiş. Kadıncağız diğer karpuzu getirmiş yaşlı adam almış eline karpuzu hah tamam bu iyi demiş ve karpuzu kesip yemişler. Neyse Sıra genç erkeğe gelmiş yemeğe çağırma sırası.Neyse yaşlı adamla oturmuşlar yemeğe yemişler yiyeceklerini ve sıra gelmiş karpuz faslına .Genç hanımına seslenmiş. Hanıım karpuzu getir. Neyse hanım getirmiş karpuzu. Genç hava atacakya yaşlı amcaya bu kelek diğerini getir demiş. Hanım gitmiş diğerini getirmiş.Genç şöle bi ellemiş karpuzu buda kelek demiş. Kadın kızmış ve zaten aldığın iki tane karpuz başka hangi karpuzu getireyim diye çıkışmış. Yaşlı amca bunlara gülmüş ve demişi ki: Bizim evde bi tane karpuz vardı ve ben bitane karpuzu 3 kez gönderdim demiş. Ama hanımın sesi çıkmadı demiş. İşte aile saadeti bu. İki tarafında birbirine anlayış göstermesi....