dostum oncelikle sunu sorayim; sen sadece ani fotograflamak icinmi makina aliyorsun yoksa foto ile ilgilenmek icin mi? aklima gelenleri soyleyeyim; Casio da fuji de sadece ani (dugun,bayram,tatil vs) fotograflamak icin cok yeterli (hatta fazla yeterli) makinalar,ustelik cok kompaktlar
+yuksek megapix sensor +kompakt ve tasimasi cok kolay makinalar (casio nun alt modelini kullanmistim,kagit gibi)
-fiyatlari sadece ani fotograflamak icin asiri yuksek -optik zoomlari dusuk
ayrica kotumu iyimi sen karar ver; bunlar genelde sadece 'ayarla ve cek' kameralar,yani cok asiri serbestlik vermezler (ki verse bile 3x optik zoom ve kisacik lens mesafesiyle ne olur bilmem)
simdi diyeceksin ki ikiside cok yuksek megapixel (neredeyse yeni nesil dslr larla ayni) sana sunu soyleyeyim ani fotografinda 5mp bile yeterli bir cozunurluktur,yani kalkipta a3 baski almayacaksan veya ciddi bir resim koleksiyonu yapmiyorsan 10mp bir point and shot kamera almak gereksizdir.
eger 'simdi alayim belki amator foto ilede ilgilenirim ilerde' dersen yine olumsuz,cunku anlattigim gibi 3x optik zoom ve kisa lens mesafesi,'bas ve cek' olmasinin verdigi manual ayar kisitlamalari seni pek tatmin etmez.
benim tavsiyem eger sadece ani fotografi icin aliyorsan daha ucuz bir makina (maximum 400ytl) bak (sony ve hp modellere bakabilirsin) yok eger fotoculukla ugrasacaksan 1000ytl ye spot piyasada nikon8700,sony h5,hatta sony r1 bulmak mumkun.