Şimdi Ara

Güzel bir matematik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
4
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kayseri'den Istanbul'a Yüksek Hizli Trenle yol culuk eden Kayseri Sümer Lisesi Matematik Öğretmeni Halis Arkan'a yolculuk esnasinda müşteri memnuniyet anketi yapan bayan per sonel, "Kaç çocuğunuz var" sorusuna; "ikisi ikiz üç çocuğum var" cevabın r. Biran önce anke- ti tamamlamak isteyen personel, "Halis bey yaş- larını öğrenebilir miyim?" diye sorunca, Halis Bey; "Sana bir vereyim, başka bir bilgi yok" der ve "Küçük çocuğum doğdugunda ben 38 yaşlndaydim" diye ekler. Yukarıdaki bilgilere göre, Halls ogreunenin küçük çocuğu kaç yasindadir? A) 9 B) 8 C) 6 D) 3 E) 2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çözemedim, çok sinir oldum. Çözümünü anlatır mısın

• Eksik bilgi?

• Yok, orijinal soruyu gördüm ve bilgiler yeterliymiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• 3 diye düşündüm neki cevap

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu şekilde düşünebiliriz.
     Güzel bir matematik sorusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gördüğüm en gereksiz soru olabilir tam bilgi verilmemiş gibi geldi bana harf sayısı üzerinden soru mu çözülür.Daha mantıklı olanı şu:

Nüfus Memuru
    -------------------------------
    Nüfus Sayımında ,nüfus memuru evin babasına sorar:
    -3 çocuğunuzun yaşlarını söyler misiniz?

Matematikçi baba şöyle cevap verir:
    - 3 çocuğumun yaşları çarpımı 72, yaşları toplamı ise kapı numaramıza* eşit.

Nüfus memuru olası tüm yöntemleri dener fakat yaşları bulamaz, bir ipucu daha ister. Baba:
    -büyük çocuğum satranç bilir, der.

nüfus memuru yaşları* hemen bulur ve kaydeder.
    -----------------------------------------------

Soru: 3 çocuğun yaşları nelerdir?

3,3,8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sichern -- 26 Aralık 2016; 19:27:28 >
  • Sichern kullanıcısına yanıt
    Bu soru karekök sb de var.Ayrıca soruda oynamişşın.Santranc falan demiyo çikolata sever diyo.

• Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt
    Karekökten falan almadım hocam.Eskilerden beri dolanan zeka sorularından biri sadece.Karekök kitabında da olabilir tabii ben çözmedim, bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sichern

Karekökten falan almadım hocam.Eskilerden beri dolanan zeka sorularından biri sadece.Karekök kitabında da olabilir tabii ben çözmedim, bilmiyorum.

Hocam ben karekökte görmüştü aynısını ordan şey yaptım.
  • Sichern kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru. Bahsettiginiz soru tipi eskilerden gelen bir soru tipidir. Hatta carpimlarinin 36 olarak verildiği bir sorudur. Hikayeye de eski dost olan matematikçilerin karşılaşmasıyla da başlanır. Fakat bu soru için böyle. Normal bir problem gibi düşünmek yanlış. Güya hem Kayseri plakası hem yaşını tutturmak için hazırlanmış bilmece gibi bir soru. Harf sayısıyla da soru mu çözülür demek yerine, farklı bir çözüm yolu gelistirirseniz biz de istifade etmiş oluruz. yeni görüş ve önerilere açık biriyim. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.