Arkadaşlar selam oncelikle. Simdi ben isletme 4ncu sinifta okuyorum gecen yil bahar dönemi 3 ders biraktim ilk dönem geçtim ama. Bugun öğrenci belgesi almak icin buroya gittim ama kaydimin olmadığı soylendi. Ben agustos sonu eylul basi gibi sisteme girdim ama dersiniz yoktur bahar dönemi seçebilirsnz gibi uyari verdi bende kapattim oturumu. Buro ogrenci kaydini yeniletmediginden öğrencilik haklarindan yararlanamamaktadir mart donemi kayit yenilettigi takdirde haklarına kavusacaktir gibi belge verdi. Simdi bu nasil oluyor ders secip parayi yatirinca kayit oto yenilebilir diye biliyorum ve oylede yapmistim gecen yil bu sene ilk dönem dersim olmadığı icin para yatırmadm doğal olarak şimdi ben nasıl ogrenci sayilmiyorum bu donem? Nasil kayit yaptirabilirdim ki? Birde bu belge ile paso alabilio muyum ? Adam direk suan ogrenci değilsin diyecek soyleyebileceklerimi anlayabileceğini sanmıyorum.
demekki herhangi bir dönemde dersin olmazsa bu sorun oluyormuş. Bende merak ediyordum bunu, bana göre de saçma. Zaten dersin yok istesende kayıt yeniletemiyorsun. E bu durumda ne olacak askerliği gelenler olabilir, gss borcu olabilir, paso vs. gibi şeyler. Böyle birşey olmaması lazım. Dersin olmasa bile atmye gidip birşeyler yatırmak gerekiyor mu acaba onu öğrenmek lazım. Eğer hiçbir şekilde kayıt yeniletemeyip öğrenci olunamıyorsa çok saçma.
hocam para falan yatıramıyoruz çünkü ders yok seçebileceğim hani ortalamamı yükseltiyim dicem öyle ders seçeyim ama ortalama yüksek olduğu için seçemiyorum parasındada değilim bana lazım olan öğrenci belgesi ve onuda vermiyor büro. verdiği kıytırık bir kağıt. aynen şöyle yazıyor; Yukarıda fotoğrafı bulunan ve açık kimliği yazılı öğrenci 2013-2014 Gün döneminden itibaren kaydını yeniletmediğinden 16/09/2013 tarihinden itibaren öğrencilik haklarından yararlanamamaktadır. Adı geçen öğrencinin 2013-2014 Bahar Döneminde veya daha sonraki dönemlerde kaydını yeniletmesi halinde öğretime devam hakkı bulunmaktadır ............., dikey geçiş kapsamında kaydını yaptırmıştır.
vs vs. yazıyor şimdi öğrenci belgesi isteyen yere ben bu belgeyi götürürsem işimi hallederler mi ? hayır ... neden veriyorlar o zaman ? başlarından savmak için.. peki bu bir haksızlık mı? evet. çözümü var mı ? tabiki yok çünkü işlerine gelmiyor..