Şimdi Ara

Güvenli modda bile açılmıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an elimde Toshiba marka satellite l10-102 model bir dizüstü bilgisayar var.

Bilgisayar açılmıyor! Format atmak istiyorum (cd sağlam-başlangıç cd de) okumuyor.
    F8 ile seceneklere giriyorum güvenli mod dahil diğerleri de dahil enter a bastıktan sonra hiç bir tepki gelmiyor.

Tavsiyesi olan var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Güvenli Mod Açılmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Birçok kullanıcı, Windows 10'da güvenli modun açılmadığı sorunuyla karşılaşmaktadır. Bu durum, işletim sisteminizdeki sorunları gidermeyi zorlaştırabileceğinden oldukça can sıkıcı olabilir.

Güvenli modun Windows 10'da açılmamasının birkaç nedeni olabilir:

• Bozuk sistem dosyaları
    • Uygunsuz donanım sürücüleri
    • Kötü amaçlı yazılım veya virüsler

Neyse ki, bu sorunu çözmek için deneyebileceğin birkaç yöntem vardır:

• Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) Çalıştır: SFC, sistem dosyalarındaki bozulmaları tarayan ve onaran yerleşik bir Windows aracıdır. Bu aracı Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırarak ve şu komutu girerek kullanabilirsin: sfc /scannow
    • Bilgisayarını Son İyi Bilinen Yapılandırmaya Geri Yükle: Bu yöntem, güvenli modun açılmamasına neden olan son değişiklikleri geri alarak sorunu çözebilir. Bunu Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsünden yapabilirsin.
    • Donanım Sürücülerini Güncelle: Eski veya bozuk donanım sürücüleri güvenli modun açılmasını engelleyebilir. Bu nedenle, tüm donanım sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    • Bilgisayarını Kötü Amaçlı Yazılımlardan ve Virüslerden Temizle: Kötü amaçlı yazılım veya virüsler, sistem dosyalarını bozarak güvenli modun açılmasını engelleyebilir. Bir antivirüs yazılımı kullanarak bilgisayarını tarayarak bu sorunu giderebilirsin.

Yukarıdaki yöntemleri denedikten sonra hala güvenli modu açamıyorsan, daha gelişmiş sorun giderme adımları için bir bilgisayar teknisyenine danışman gerekebilir.

Önemli bir not: Bilgisayarını tamir etme konusunda kendine güvenmiyorsan, bir profesyonele başvurmak her zaman en iyi seçenektir. Yanlış işlemler bilgisayarına daha fazla zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başka bir hdd bulup taktım yine aynı
  • dostum öncelikle biostan defaulta getir ayarları. daha sonra ise first boot olarak cd romu seç. sonrasında tekrar kurmayı dene. eğer olmazsa disket varsa yanında bu diskete başka bir bilgisayardan boot dosyalarınıu yükle disket ile aç bilgisayarı ve disketle format çek ve daha sonra tekrar sistemi kurmayı dene bir bakalım
  • Açılş cd de zaten orda sorun yok.

Birde bu dizüstü bilgisayar disket sürücüsü yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

Şu an elimde Toshiba marka satellite l10-102 model bir dizüstü bilgisayar var.

Bilgisayar açılmıyor! Format atmak istiyorum (cd sağlam-başlangıç cd de) okumuyor.
    F8 ile seceneklere giriyorum güvenli mod dahil diğerleri de dahil enter a bastıktan sonra hiç bir tepki gelmiyor.

Tavsiyesi olan var mı ?

Bu anlatıma nasıl cevap verebiliyorlar anlamıyorum.Hepsini tebrik ederim.
    BİLGİSAYAR AÇILMIYOR diyorsun.
    Yani açılmıyor da işletim sistemi bilgisayar ile aynı şey değildir.
    Power tuşuna basarsın bilgisayar açılır ama windows açılmaz.Bilgisayar açılmıyor dersen eğer elektrikse ve donanımsal olarak hiçbir faaliyet olmadığı anlaşılır.
    demişsin.Nasıl hiçbir tepki gelmiyor?Orada öylece kalıyor mu yoksa o ekranı geçip tekrar ilk bios ekranına mı geliyor?
    Lütfen sorununuzu biraz açık yazın.Yani soru cevap oynar gibi olmaz bu iş.

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

Şu an elimde Toshiba marka satellite l10-102 model bir dizüstü bilgisayar var.

Tavsiyesi olan var mı ?

Bu anlatıma nasıl cevap verebiliyorlar anlamıyorum.Hepsini tebrik ederim.
    BİLGİSAYAR AÇILMIYOR diyorsun.
    Yani açılmıyor da işletim sistemi bilgisayar ile aynı şey değildir.
    Power tuşuna basarsın bilgisayar açılır ama windows açılmaz.Bilgisayar açılmıyor dersen eğer elektrikse ve donanımsal olarak hiçbir faaliyet olmadığı anlaşılır.
    demişsin.Nasıl hiçbir tepki gelmiyor?Orada öylece kalıyor mu yoksa o ekranı geçip tekrar ilk bios ekranına mı geliyor?
    Lütfen sorununuzu biraz açık yazın.Yani soru cevap oynar gibi olmaz bu iş.

Bilgisayarın açılmamasından kastım evet masaüstü gelmiyor yada işletim sistemi başlangıcında kalıyor F8 e ulaşabildiğimden bilgisayarda güç kaynaklı sorun var gibi durmuyor.

Cevap veren arkadaş sorunu anlatımdan anladığı kadarıyla ilgi gösterip cevap yazmış.Sağolsun.

Evet malesef F8 ile seceneklere ulaşılıyor ama hangisi secilirse secilsin siyah ekran da kalıyor mecburen kapatma düğmesinden kapatabiliyorum ctrl+alt+del bile işe yaramıyor yani yeniden başlatmıyor.

Açılış cd de zaten xp cd sini dahi açmıyor.Bios u geçtim açılışta F12 ye basınca başlatma secenekleri çıkıyor zaten HDD, LAN, CD_DVD ROM gibi oradan da cd yi secıyorum nafile.

• o zaman öncelikle gidip o xp cdsini başka bir cihazda test et.boot olup olmadığından emin ol lütfen.
    ayrıca F8 seçeneklerinde birşeyi seçtiğinde reset atıp başa dönse büyük ihtimal yazılımsal derdim ama siyah ekranda öylece kalması pek hayra alamet değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.