Şimdi Ara

Güvenli İnternet Yandex Servislerini Engelliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Yandex sitelerini açamıyorum, yardımcı olur musunuz?

    Bimcell hattımda güvenli internet hizmeti aktif konumda ve profil olarak "Aile" seçili. Görünüşe göre Yandex'in alan adları aile profilinde erişilebilir durumda. Ancak bu hattımdan internete bağlandığımda Yandex'te ancak arama yapabiliyorum. Diğer servislerini kullanamıyorum. Mesela Yandex Haritalar'ı açtığımda sadece düğmeler yükleniyor ama harita yüklenmiyor. Muhtemelen arkaplanda güvenlik sertifikası ile ilgili bir yaşanıyor. Çünkü diğer çoğu hizmet, mesela Yandex Mail daha ilk sayfasından "Bağlantınız Güvenli Değil. mail.yandex.com.tr geçersiz bir güvenlik sertifikası kullanıyor." hatası veriyor. Halbuki güvenli interneti kapalı olan başka Bimcell hattından Yandex servislerine sorunsuz erişilebiliyor. Bimcell ile iletişime geçtim ama kendilerinin yapabileceği bir şey olmadığını söylediler. Sorun tam olarak ne olabilir ve kim tarafından çözülebilir?

    Güvenli İnternet Yandex Servislerini Engelliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenkul -- 22 Ağustos 2018; 7:44:49 >







  • Güvenli İnternet Hizmetini kullananların az olmadığını düşünüyorum. O kadar kişi Yandex'e giremiyor ve bunu Yandex'e iletemiyor bile. Bu konuyla ilgili aylar önce hata bildirimi yamıştım ama ilgilenen yok galiba.
  • Merhabalar, konu hakkında destek@yandex.com.tr üzerinden bizimle iletişime geçebilir misiniz? Teşekkürler.
  • Yandex Türkiye Y kullanıcısına yanıt
    İletişime geçtim, çok güzel de anlattım. Birkaç ay geçti. Ancak kimsenin de problemi değil galiba. Başka bir servise geçmenin zamanı.
  • sevenkul S kullanıcısına yanıt
    aynı sorundan muzdaripim, turkcell e sorunu ilettiğimde sorunun pc den kaynaklı olduğu söylendi ancak sorun tüm pc lerde ve telefonlarda var. eğer başka operatörler üzerinden ağa bağlanırsak sorun olmuyor sadece turkcell üzerinden ağa bağlanınca sorun oluşuyor. bu hata mesajı sadece yandex te değil msn de de oluyor. diğer sorun çözme yöntemleri sorunu çözmüyor malasef
  • drscuba D kullanıcısına yanıt
    Güvenli İnternet bütün operatörlerde aynı çalışıyor (aktif edilirse tabi). Diğer sorun çözme yöntemi proxy kullanmak. Ama bu sefer de Güveli İnternet'in bir anlamı kalmıyor. Güvenli İnternet çok dandik ama alternatifi de yok malesef. Mail adresi olmadığı için Facebook üzerinden hata ihbarında bulundum ama bir senedir çözüm yok.
  • Ben de Turkcell kullanıyorum. Yandex Arama Motorunda benzer bir sıkıntı yaşıyorum.

    Sıkıntım şöyle:
    Güvenli İnternet profilini "Aile" ya da "Çocuk" profiline geçiriyorum. Sonra Android telefonumdan hem Google Chrome hem de Firefox tarayıcı ile denedim. Yandex arama motorunu açıyorum ve örneğin "araba" yazıyorum. "Web" sonuçları çıkıyor ama "Görseller" sekmesine tıklayınca hiçbir görsel yok. Güvenli İnternet Profilini deaktif yapıp (yani kapatıp) tekrar denediğimde "Görseller" sekmesindeki görseller görünüyor.
    Turk Telekom Mobil (Avea) kullanan bir arkadaşta Güvenli İnternet Profili'ni "Aile" seçip denedik. Onun telefonunda sıkıntı çıkmadı. Görseller çıkıyordu.

    Ama garip bir şekilde Google Arama motoru "Görsel" sonuçlarında Güvenli İnternet profilinde iken sorun çıkmıyor ve görseller çıkıyor.

    Aynı şekilde Güvenli internet Profilinden "Aile" ya da "Çocuk" profili seçili ikenwww.outlook.live.com üzerinden Hotmail hesabıma giriş yapmaya çalıştığımda "Bu Bağlantı güvenilir değil" hatası veriyor. Güvenli İnternet Profilini deaktif yapıp (yani kapatıp) tekrar denediğimde hata almadan giriş yapıyorum.
    Güvenli İnternet Profilini "Aile" seçip Turkcell kullanan başka birinde ve başka marka telefonda denedim. Aynı şekilde sorun yaşıyorum. Güvenli İnternet profilini kapatınca sorun olmuyor.

    Sorunu Turkcell'i (532) arayıp ilettim ama nafile. Adamlar şikayetime kayıt bile açmadılar. Dijital Operatör'den ekran görüntüsü ekleyerek kendim gönderecekmişim şikayeti.


    Güvenli İnternet "Aile" Profilinde iken karşılaştığım sorunun ekran görüntüleri aşağıdadır:

    Güvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini Engelliyor

    NOT: İşletim Sistemi Android 4.4.2 / İnternet Tarayıcısı Firefox



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 26 Aralık 2019; 22:5:37 >




  • Güvenli İnternet Devre Dışı iken herhangi bir sorun olmuyor. Ekran görüntüleri aşağıdadır:

    Güvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini EngelliyorGüvenli İnternet Yandex Servislerini Engelliyor



    NOT: İşletim Sistemi Android 4.4.2 / İnternet Tarayıcısı Firefox




  • Tukcell Güvenli İnternet Profilinde iken Yandex Arama Motorunda yaşadığım sorunu bugün Avea ve Vodafone kullanan arkadaşlerın telefonlarında da denedik. Güvenli internet profilini "Aile" yaptık. Ama Avea ve Vodafone'da herhangi bir sorun yok. Görselller sıkıntısız görünüyor. Avea ve Vodafone'da Güvenli internet profili "Aile" ikenwww.outlook.live.com adresine de sıkıntısız giriyor, hata vermiyor.

    Güvenli internet problemi tamamen Turkcell'den kaynaklanıyor.

    Turkcell Yandex'e sansür uyguluyor. Ayrıcawww.outlook.live.com üzerinden de Microsoft'a sansür uyguluyor.

    Şikayetimi 26.12.2019 tarihinde akşamleyin destek@yandex.com.tr e-posta adresi üzerinden Yandex Destek Ekibi'ne de ilettim. Bugün (27.12.2019) sabahleyin pasaport@destek.yandex.com.tr adresi üzerinden; "Merhaba, Geri bildiriminiz için teşekkürler. Gerekli kontrolleri sağlayacağız. Saygılarımla, Y... C... Yandex Destek Ekibihttps://yandex.com.tr/support/" şeklinde bir dönüş yapıldı. İnşallah Yandex Türkiye Ekibi Turkcell ile irtibat kurup problemi Turkcell'e çözdürür.

    Şikayetimi şikayetvar üzerinden de Turkcell'e ilettim:https://www.sikayetvar.com/turkcell/turkcell-guvenli-internet-yandex-arama-motorunu-engelliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 27 Aralık 2019; 15:14:9 >




  • sevenkul S kullanıcısına yanıt
    Aradan daha uzun zaman geçince Yandex'ten (destek@yandex.com.tr) dönüş yapıldı ve bir süre sonra sorunum düzeldi. Sorunu Yandex ile çözmek güvenli inteneti yürüten BTK ile çözmekten daha kolay.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.