Şimdi Ara

Gürültü çıkaran teknik değişiklikten 1002 tl ceza...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün kardeşime "açık hava filtresi teknik değişiklik" nedeniyle md 32/3'ten 1002 tl ceza yazıldı. Polis kaputu açtırıp gaza bastırıp çıkan sesi kayıt almış bir de. İlgili maddeyi de aşağıya yapıştırıyorum. Başına gelen var mı? İtiraz vs durumlarını araştırıyorum. Madde açık aslında ama gürültünün subjektif değerlendirildiği, kimsenin şikayetçi olmadığından falan yürünebilir mi? Ya da başka şekilde?

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Ferrari ile sürüş esnasında istemeden ses çıkartan kullanıcıya etrafı rahatsız ediyorsun diye ceza kesilen ülkede,senin mütevazi filtrene de ceza yazmaları doğal

Bak ferrari gelsin o motor gürültüsüyle sesiyle rahatsız etsin eyvallaj lafım yok. Ama 1.6 ya da 70 beygirlik arabalarınızla kulağımızı öldürmeyin ya.
    Polisin çevirmelerde aracı çekip boşta kesiciye kadar bağırtıp bundan çok ses çıkıyor demesinin akılla mantıkla izahı yok. Hangi arabayla o kadar devir çevirsen zaten o ses sınırını geçersin geçmemenin imkanı yok. Ben tutup da sokak arasında gaz pedalı paspasta mı geziyorum ? Açık hava filtresinden çıkan sesin toplam sese etkisi dip gaz yapıp çekmedikçe neredeyse yoktur. Hoş yazsam çok şey yazarım da Türkiyemde sanki ne düzgün işliyor da bunun düzgün işlemesini bekliyoruz ? Konu sahibine geçmiş olsun gerekli yerlere itirazınızı yaparsınız da sonuç alacağınızı zannetmiyorum. Bu cezaların kesinlikle kanıta dayalı kesilmesi gerekiyor.
    Linç kültürü başlamış olsa da ben de arkadaşa katılıyorum. Madem bu şeyler yasak nasıl muayeneden geçiyor ?

Muayene sırasında 1 Doğan geldi sanırsın ki çatapat Ahmet. Bam bam bam ses gelip duruyor gaza basınca şimdi bu adama niye direk sıradan çık git polis çağırıcaz ceza yazıcaz demiyorlar ??

Ceza yazılan bir şey yasak demektir e o zaman muayeneden nasıl geçiyorlar ?
  • Yazik. Gercekten cok uzuldum bu yasadiklariniza.
    Keske ceza yazmasalardi da kardesin kafamizi rahat rahat ...
  • Madde açık geçmiş olsun. Bir daha çevreyi rahatsız edici şekilde teknik değişiklik yapmayın
  • mobılet kullanıp ba bbbbaaa yapanlara nıye ceza yok
  • Relax bir ülkeyiz
  • ne güzel daha az küfür yiyecek kardeşin. apaçiliği bırakıp efendi efendi kullanır artık yani inşallah.
  • Neye göre kime göre gürültülü mevzuatta belirtin diyin ki 80db üzeri cezaya tabi şu şu değişiklikler yasak ne kadar saçma şu yaptıkları.
  • Nüktedan cevaplar için teşekkürler. Ben de apaçiliklere karşıyım ama muayenede sorun olmayan şeyden ceza yemek de garip geliyor.
  • Linç kültürü başlamış olsa da ben de arkadaşa katılıyorum. Madem bu şeyler yasak nasıl muayeneden geçiyor ?

Muayene sırasında 1 Doğan geldi sanırsın ki çatapat Ahmet. Bam bam bam ses gelip duruyor gaza basınca şimdi bu adama niye direk sıradan çık git polis çağırıcaz ceza yazıcaz demiyorlar ??

Ceza yazılan bir şey yasak demektir e o zaman muayeneden nasıl geçiyorlar ?
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi düşünüyorum, Sulh Ceza Hakimliğine itiraz edersek bu tip şeyleri yazacağım.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    tuvturk muayenesinde aracin trafikte guvenli ilerlemesini saglayacak unsurlara (fren far yurur aksam vs) bakiliyor hava filtresi orasi icin bir kriter degil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

tuvturk muayenesinde aracin trafikte guvenli ilerlemesini saglayacak unsurlara (fren far yurur aksam vs) bakiliyor hava filtresi orasi icin bir kriter degil yani
    Hava filtresi değil fena egzoz yaptırmış adam. Ben de onu diyorum bu kriterleri de o zaman muayeneye alsınlar. Hem güvenlik hem insan sağlığı
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    ayni seyden bahsediyoruz iste ekzos muayenesinde emisyon olcuyorlar sese bakilmiyor. ozetle trafikte can guvenligini tehlikeye atmayan her turlu arac tuvturkten gecer.
  • Ferrari ile sürüş esnasında istemeden ses çıkartan kullanıcıya etrafı rahatsız ediyorsun diye ceza kesilen ülkede,senin mütevazi filtrene de ceza yazmaları doğal

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Ferrari ile sürüş esnasında istemeden ses çıkartan kullanıcıya etrafı rahatsız ediyorsun diye ceza kesilen ülkede,senin mütevazi filtrene de ceza yazmaları doğal

Bak ferrari gelsin o motor gürültüsüyle sesiyle rahatsız etsin eyvallaj lafım yok. Ama 1.6 ya da 70 beygirlik arabalarınızla kulağımızı öldürmeyin ya.

• Polisin çevirmelerde aracı çekip boşta kesiciye kadar bağırtıp bundan çok ses çıkıyor demesinin akılla mantıkla izahı yok. Hangi arabayla o kadar devir çevirsen zaten o ses sınırını geçersin geçmemenin imkanı yok. Ben tutup da sokak arasında gaz pedalı paspasta mı geziyorum ? Açık hava filtresinden çıkan sesin toplam sese etkisi dip gaz yapıp çekmedikçe neredeyse yoktur. Hoş yazsam çok şey yazarım da Türkiyemde sanki ne düzgün işliyor da bunun düzgün işlemesini bekliyoruz ? Konu sahibine geçmiş olsun gerekli yerlere itirazınızı yaparsınız da sonuç alacağınızı zannetmiyorum. Bu cezaların kesinlikle kanıta dayalı kesilmesi gerekiyor.
  • Arabasını motorunu eşek gibi bağırtanlara ana avrat sövüyoruz, bence cezadan çok kulak çınlaması üzerinde durmanız daha doğru olur.
  • teknik değişiklik nedir arkadaş? o aracı üreten niye senin gibi düşünmemiş?
    geçmiş olsun, ceza az ama olsun bu da bir gelişme.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.