Şimdi Ara

Güreş Hakkında Bir Soru Ve Bunları Yaparsam Vücuduma Zarar Gelir Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, uzun zaman önce bir boks kursuna yazılmayı düşünüyordum fakat vücuduma bir şey olmasından, burnumun falan kırılmasından korktum doğrusu. Bu yüzden başka, güvenli bir şekilde yapabilecek dövüş sporları aramaya karar verdim. Seçeneklerimde Karate, Judo, Taekwondo ve Güreş var. Sizce bu dövüş sanatlarından hangisinde vücuduma bir şey olma olasılığı daha azdır ? Birde bir sitede güreşe erken yaşlarda 10-12 gibi başlanılması gerektiğini duydum. Ben 15 yaşındayım güreş'e başlayamaz mıyım yani ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE1CDBEE9 -- 10 Ağustos 2017; 16:26:15 >

• Boksa başla sonunu düşünen kahraman olamaz , asıl güreşte kulak kırılması vb olaylar daha çok oluyor hem türkiyede iyi güreş eğitimi veren yer yok çoğu disiplinsiz gideceksen jiu jitsu-brazilian jiujitsu-judo git ama benim tavsiyem yine boksa başlaman. Taekwondoya başlamanı tavsiye etmiyorum.

boksta zaten sen istemediğin sürece kimse seni full contact maça çıkartmaz, çıksan bile gerçek maç olmadığı sürece yüzüne zarar gelecek kadar sert vurmazlar. profesyonel amaçlı yapacaksan evet boks diğer bütün sporlardan daha tehlikelidir yediğin yumruklar beynine büyük zarar veriyor kafanda ve vücudunda deformasyonlar oluşabiliyor. ve burnunu unutacaksın boksa başlamayı düşünüyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rychte -- 12 Ağustos 2017; 10:46:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rychte

Boksa başla sonunu düşünen kahraman olamaz , asıl güreşte kulak kırılması vb olaylar daha çok oluyor hem türkiyede iyi güreş eğitimi veren yer yok çoğu disiplinsiz gideceksen jiu jitsu-brazilian jiujitsu-judo git ama benim tavsiyem yine boksa başlaman. Taekwondoya başlamanı tavsiye etmiyorum.

boksta zaten sen istemediğin sürece kimse seni full contact maça çıkartmaz, çıksan bile gerçek maç olmadığı sürece yüzüne zarar gelecek kadar sert vurmazlar. profesyonel amaçlı yapacaksan evet boks diğer bütün sporlardan daha tehlikelidir yediğin yumruklar beynine büyük zarar veriyor kafanda ve vücudunda deformasyonlar oluşabiliyor. ve burnunu unutacaksın boksa başlamayı düşünüyorsan.

Hocam ben yinede boks'a gitmemekten yanayım Birde iki şey daha soracağım; Taekwondo'ya gitmemi neden tavsiye etmiyorsunuz ? Ve jui jitsu antrenmanlarında sakatlanma riski var mıdır ? Hiç bilgi sahibi değilim çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE1CDBEE9 -- 12 Ağustos 2017; 13:59:57 >

• Taekwondo tekme odaklı, yüze yumruk yok, müsabakalarda sanki savaş yapıyorlarmış gibi koruma takıyorlar, çok kısıtlanıyor. ve gösteriş amaçlı teknikler var. jiu jitsu antremanında sakatlanma şansın var ama güreşten daha düşük, ve antremanları keyiflidir çünkü sürekli bir şeyler öğrenip denersin. boks ve türevi sporlarda ise teknikleri öğrenip onları geliştirme üzerine çalışırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rychte

Taekwondo tekme odaklı, yüze yumruk yok, müsabakalarda sanki savaş yapıyorlarmış gibi koruma takıyorlar, çok kısıtlanıyor. ve gösteriş amaçlı teknikler var. jiu jitsu antremanında sakatlanma şansın var ama güreşten daha düşük, ve antremanları keyiflidir çünkü sürekli bir şeyler öğrenip denersin. boks ve türevi sporlarda ise teknikleri öğrenip onları geliştirme üzerine çalışırsın.

Anladım cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.