Şimdi Ara

Gürcistan'dan araba almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
7
Favori
28.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda babamla karar verdik. Araba almaya niyetli. Dönem sonu çokda pahalı olmayan ama güçlü bir araç almak istiyorum. Ama bildiğiniz gibi istemekle yetmiyor. Bende gözümü gürcülere diktim.

Şu aralar memlekette bir dünya GE[Gürcistan] plakalı araç bulunmakta. Bende bizim sahibinden'e benzeyen autopapa.ge sitesinden ara çlara baktım. Oldukça Güzel araçlar çok ucuz paralar karşılığı satılıyor. Ancak bildiğiniz gibi bir sıkıntı var. Gürcistan'a gittik diyelim. Arabayı beğendik herşey çok güzel giderken vatandaşlık engeline veya devirde bir sıkıntılı durum çıksın istemiyorum. Bu nedenle Gürcistan'dan araba almak hakkında bilmek isteğim şeyler var.

Gürcistan'dan araba alan herhangi biri var ise lütfen cevap versin.

Başlıkta'da belirttiğim gibi Gürcistan'dan araba almak mantıklı mı?

Artıları eksileri neler?

Düşündüğüm bir kaç arabanında linklerini atmak istiyorum..

http://autopapa.ge/tr/nissan/skyline/415096?search_hash=6311d985a4731ccf8e14ce0295d4aa65&offset=0

http://autopapa.ge/tr/mazda/rx-7/398018?search_hash=5c9abddef47e06199a104028514a205d&offset=0

http://autopapa.ge/tr/subaru/impreza/375501?search_hash=8cf5abc5925768f0c83638504d54cbc4&offset=4

Cevaplarınızı bekliyorum.

Bu arada sürcü lisan ettiysem affola adminlerim.

Herkese hayırlı forumlar..

• Antep'te birisi almıştı Porsche.adam boya var mı diye sormuş gül gül ölmüşler.alım şartlarını bilmiyorum ama Karadeniz tarafında epey kullanan var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sungur16

Antep'te birisi almıştı Porsche.adam boya var mı diye sormuş gül gül ölmüşler.alım şartlarını bilmiyorum ama Karadeniz tarafında epey kullanan var.
    araba fiyatlarına bak çıldırtım resmen
  • biz aslen gurcuyuz. annem babam gurcuce biliyor fakat oradan vatandaslik almamiz zor galiba.
    hakkaten ordan arac alip burda kullanabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

biz aslen gurcuyuz. annem babam gurcuce biliyor fakat oradan vatandaslik almamiz zor galiba.
    Bu soruyu sorabileceğin en son yer burası. Gidip dışardan o şekilde araç satın alanlarla görüş. Şimdi olmaz hayırcılar gelip hevesini kursağında bırakmasın. Ama ben olsam şahsen bulaşmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 13 Mayıs 2015; 1:23:38 >
  • Hocam Rizeliyim.. orda araba alacaksam saglam bir usta olacak yaninda.
    Ve birde gurcu vatandasligin varmi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gurcistandan arac alip Turkiyede kullanabilirsiniz..şartlar şunlar..
    Guzel pazarlik yapan birisi.
    Saglam bir usta aractan anlayan.
    Ve birde güvenebileceginiz bir gürcü.
    Arac gurcu bir vatandasin üzerine alinir.
    Gurcu para istermi orasi size kalmis.
    gurcu araci sizin kullanabilmeniz icin vekalet tarzi bir izin belgesi verir..
    Araci turkiyede 6 ay kullsnabilirsiniz.
    6 ay sonunda tekrar giris cikis yapmanz gerek fakat ya araci yada plakayi degismeniz gerek tekrar turkiyeye gecirebilmeniz icin o araci.
    Cunku 6 ay burada 6 ay gurcistanda durmak zorunda arac.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruel53

Gurcistandan arac alip Turkiyede kullanabilirsiniz..şartlar şunlar..
    Guzel pazarlik yapan birisi.
    Saglam bir usta aractan anlayan.
    Ve birde güvenebileceginiz bir gürcü.
    Arac gurcu bir vatandasin üzerine alinir.
    Gurcu para istermi orasi size kalmis.
    gurcu araci sizin kullanabilmeniz icin vekalet tarzi bir izin belgesi verir..
    Araci turkiyede 6 ay kullsnabilirsiniz.
    6 ay sonunda tekrar giris cikis yapmanz gerek fakat ya araci yada plakayi degismeniz gerek tekrar turkiyeye gecirebilmeniz icin o araci.
    Cunku 6 ay burada 6 ay gurcistanda durmak zorunda arac.
    Hocam Gürcistan vatandaşlığım yok. Ancak tanıdığım 1-2 kişi var Gürcistan'da. Onlarla vekaleti halledebilirim. Ancak ben 6ay orda 6 ay burda uğraşabileceğimi sanmıyorum. 2 araba alıp birini garaja birinide sürmeyi düşünüyorum. Yani orada bir garaj alıcam. O aldığım garajın içini arabayı bırakıcam 6ay sonra gelip arabaları değiştirip geri Türkiye'ye dönüş yapıcam. Planım aslına bakarsanız bu.

Gürcü bir tanıdığınız veya oradan araba alan herhangi biri var ise bana yazın yardımcı olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: LegendEngineer

Hocam Gürcistan vatandaşlığım yok. Ancak tanıdığım 1-2 kişi var Gürcistan'da. Onlarla vekaleti halledebilirim. Ancak ben 6ay orda 6 ay burda uğraşabileceğimi sanmıyorum. 2 araba alıp birini garaja birinide sürmeyi düşünüyorum. Yani orada bir garaj alıcam. O aldığım garajın içini arabayı bırakıcam 6ay sonra gelip arabaları değiştirip geri Türkiye'ye dönüş yapıcam. Planım aslına bakarsanız bu.

Gürcü bir tanıdığınız veya oradan araba alan herhangi biri var ise bana yazın yardımcı olabilir mi?
    Çok ucuz araçlar ya, TR de hala ateş pahası bu araçlar.
  • LegendEngineer kullanıcısına yanıt
    Hocam.plakayi degisip tekrar turkiyeye gelebiliyosunuz ayni aracla.sonucta arac takibi plala uzerinden yapilmakta.burada o sekilde kullanan cok insan var.
    Gürcü tanidigim var fakat güvenemem ona :)
    Bir püf noktasi daha var.arac alirken gürcü vatandasi ile notere gidip bu arac benim adima fakat falanca kisi kullanacaktir.benim bu arac uzerinde hic bir hak iddia etme durumum yoktur gibi bir noterden belge alirsiniz.ve sorun kalmaz diye dusunuyorum.zira alanlar oyle yapmakta.
    Bende ve arkadasim gecen sene bmw 530 almayi planliyoduk fakat vazgectik.
    Senin baktigin arac pahali degil bi sorun ciksa parca parca sat iki katini cikartirsin paranin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruel53 -- 13 Mayıs 2015; 12:02:35 >
  • quote:

Hocam.plakayi degisip tekrar turkiyeye gelebiliyosunuz ayni aracla.sonucta arac takibi plala uzerinden yapilmakta.burada o sekilde kullanan cok insan var.
    Gürcü tanidigim var fakat güvenemem ona :)
    Bir püf noktasi daha var.arac alirken gürcü vatandasi ile notere gidip bu arac benim adima fakat falanca kisi kullanacaktir.benim bu arac uzerinde hic bir hak iddia etme durumum yoktur gibi bir noterden belge alirsiniz.ve sorun kalmaz diye dusunuyorum.zira alanlar oyle yapmakta.
    Bende ve arkadasim gecen sene bmw 530 almayi planliyoduk fakat vazgectik.
    Senin baktigin arac pahali degil bi sorun ciksa parca parca sat iki katini cikartirsin paranin :D
    6 ayda bir gürcistana gidip gelmek istanbul için zor. her gidiş geliş 1500 lira masraf +2 gün emek. yıllık 3000 lira + 4 gününü feda etmeye hazır mısın?

• zimbabve milyarderi kullanıcısına yanıt
    Hocam yakit derdi olacagini sanmam.orda benzin ve mazot fiuati maksimum 2.5 tl

• 2 ayda bir ülkeye glrip çıkmak ve glişte bl miktar para bırakmak gerek dıye bılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: İmpreZaa xd

2 ayda bir ülkeye glrip çıkmak ve glişte bl miktar para bırakmak gerek dıye bılıyorum
    Vay anasını 2007 90bindeki passat 5bin dolar
    http://autopapa.ge/tr/volkswagen/passat/374383
  • quote:

Sonunda babamla karar verdik. Araba almaya niyetli. Dönem sonu çokda pahalı olmayan ama güçlü bir araç almak istiyorum. Ama bildiğiniz gibi istemekle yetmiyor. Bende gözümü gürcülere diktim.

Şu aralar memlekette bir dünya GE[Gürcistan] plakalı araç bulunmakta. Bende bizim sahibinden'e benzeyen autopapa.ge sitesinden ara çlara baktım. Oldukça Güzel araçlar çok ucuz paralar karşılığı satılıyor. Ancak bildiğiniz gibi bir sıkıntı var. Gürcistan'a gittik diyelim. Arabayı beğendik herşey çok güzel giderken vatandaşlık engeline veya devirde bir sıkıntılı durum çıksın istemiyorum. Bu nedenle Gürcistan'dan araba almak hakkında bilmek isteğim şeyler var.

Gürcistan'dan araba alan herhangi biri var ise lütfen cevap versin.

Başlıkta'da belirttiğim gibi Gürcistan'dan araba almak mantıklı mı?

Artıları eksileri neler?

Düşündüğüm bir kaç arabanında linklerini atmak istiyorum..

http://autopapa.ge/tr/nissan/skyline/415096?search_hash=6311d985a4731ccf8e14ce0295d4aa65&offset=0

http://autopapa.ge/tr/mazda/rx-7/398018?search_hash=5c9abddef47e06199a104028514a205d&offset=0

http://autopapa.ge/tr/subaru/impreza/375501?search_hash=8cf5abc5925768f0c83638504d54cbc4&offset=4

Cevaplarınızı bekliyorum.

Bu arada sürcü lisan ettiysem affola adminlerim.

Herkese hayırlı forumlar..

İmkanlar varsa GE plakalı araç almak mantıklı, ama imkanınız var mı orasını sorgulamanız gerekir.

autopapa.ge ve myauto.ge sitelerini gezebilirsiniz, araçlar 2 kategoriye ayrılır custom cleared ve custom not cleared yani gümrükleştirilmiş ve gümrükleştirilmemiş olarak. Gümrükleştirilmemiş araçlar için bir de gümrük plaka ücreti ödemeniz gerekir ortalama 800-1500 dolar arasında değişir. Dünyanın neresinde olursa olsun transit plakalı bir araç Gürcistan'a ithal edildiğinde, geçici bi TR ile başlayan plaka alır ve 2 ay süresi vardır. bu 2 ay süresi dolunca aracı GE plakaya çevirme gerekir işte bu her araç için motor gücüyle ve yılıyla alakalı değişkendir. (bizdeki ÖTV ve KDV olayı). Diyeceğim o ki, araçların fiyatlarına bakarken bunu da dikkate alın diye söylüyorum. E46 kasa BMW 3.20'leri 2500 dolara görürsünüz ama onlar transit plakalıysa üzerine custom ücreti de eklemeniz gerekir. Uyarmak amacıyla yazdım.

Gürcistan'dan Türk vatandaşları pasaportlarıyla araç alabilir (kimlik olmaz), ancak araç alırken bir gürcü vatandaşının adres göstermesi daha doğrusu iletişim adresi için size referans olması gerekir. Eğer gürcü vatandaşlığınız veya oturumunuz varsa buna ihtiyaç yoktur.

Gürcüler için güvenilri olmayan dolandırıcı üç kağıtçı muamelesi yaparlar ama bizim 2. el simsarlarının yanında onlar melek kalır. Türkçe - Gürcüce bilen bir kişi alıp ona 50-60 dolar kadar tercümanlık ve danışmanlık ücreti verdiğinizde, sizi Tiflis'teki araba pazarında çok rahat ettirirler istediğin aracı çok sorunsuz şekilde alırsınız satılık 1 milyon araç olduğunu konusunda söylentiler var. Bizim buradaki şehgirlerdeki araba pazarları orada sadece bir galerici alanı kadar o derece söyleyim. Araç almak konusunda pek endişe etmeyin. cabrio ve düşük hacimli araç bulmak çok zor, o konuda sıkıntı çekersiniz sadece. Araba pazarının google maps için koordinatları : 41.5691019, 44.9555825 (uyduyu seçin)

Sormak istediğiniz bir soru varsa, sorabilirsiniz. soru-cevap daha verimli ilerler.

Hürmetler.

• quote:

Orijinalden alıntı: coder73

Vay anasını 2007 90bindeki passat 5bin dolar
    http://autopapa.ge/tr/volkswagen/passat/374383

O araç Customs not cleared statüsünde, önce GE plakaya kayıt olacak. 967 dolar onun ücreti var. (bizim ÖTV - KDV gibi düşünün)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Urfalı

2 ayda bir ülkeye glrip çıkmak ve glişte bl miktar para bırakmak gerek dıye bılıyorum

Turistik kolaylıklar kapsamında yabancı plakalı araçlar için böyle bir prosedüre gerek yok.

Aracı gümrükten geçiren kişinin yurtdışı yerleşikliği varsa, 6 ay süresince ülke içinde kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

biz aslen gurcuyuz. annem babam gurcuce biliyor fakat oradan vatandaslik almamiz zor galiba.

Ordan araç alabilirsiniz ama yurtdışı yerleşikliğiniz yoksa, aracı siz türkiye'ye sokamazsınız, kullanamazsınız.
  • quote:

Bu şekilde yaparsanız zarar edersiniz.
    yaklaşık yarı fiyata denk geliyor ve siz 2 adet alıyorsunuz pek mantıklı değil.

Aracınızı alıp, 6 ay burada kullandıktan sonra oraya götürüp satıp başka araç almanız en mantıklı olanı. Şase no kontrolü yaparlar mı bilmiyorum ama plakayı değiştirirseniz de olur, şimdilik bir sorun çıkmıyor prosedürde. aracı başka bir kişinin üzerine yaparak / devir ederek plakanızı değiştirebilirsiniz.

Gürcü tanıdıklar bu işler için pek bedava yardımcı olmazlar, aracı üzerine alması risk çünkü. bunu ticaret haline getiren kişiler var sorunsuz hallediyorlar. Ama güvenmek sizin tercihiniz tabi ki.

• quote:

Araç parçalamak hatta hatta belirli bir süreliğine geçici olarak ülke içinde duran yabancı plakalı bir aracı parçalamak ve o parçaları satmak cezası çok büyük bir suç. Cezası 12 yıldan başlayan direkt kaçakçılık suçudur, devleti dolandırmaya teşebbüsten çok uzun yıllar hapis yatarsınız. İyi niyetli ve gayriciddi bile olsak, insanları yanlış yönlendirmeyelim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.