Şimdi Ara

Almanya'da araba almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
10.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya birçok açıdan pahalı, geçim zor. Bunları görmeyip herkes son model araba alıyor diyen gençler sadece arabalara bakanlar, orada yaşasam şu arabayı alırım diyenler vs...

Araba almak düşündüğümüzden çok daha kolaymış

Bir arkadaş araba almış anlattı, eski arabamı hurda diye verdim devlet teşvikiyle indirim yaptılar 4 bin avro,
    Yeni arabam 24 bin avro.
    Ama ben kuruş para vermedim.
    Kalan 20 binin 10 binini 48 ay 200 avro taksit yaptılar, 4 sene
    Diğer 10 bin de bize borcun olsun 4 sene sonra gel bakarız artık bir çaresine. Şimdi onu düşünme.
    Demişler

Araba bir önceki yıldan elde kalan, satılmayınca plaka takılıp fatura kesilen bir araç. ADAMLAR RESMEN ŞUNU DÜKKANDAN ÇIKAR DA PARA MARA İSTEMİYORUZ KARDEŞ demişler.

Evet araba almak gerçekten kolay, üstüne böyle araçlarda resmen bedava. Kiralık tutsan kat kat fazla isterler.

Düşünsenize aylık 200 lira taksitle sıfır araba veriyorlar... Yollar yıkılır, asgari ücretle çalışan bazıları üç tane almazsa eşek gibi anırarak bayi bayi gezerim

SONUÇ: ALMANYAYI BİZİMLE ARABA SATIŞLARI YÖNÜNDEN KIYASLAMAK ÇOK YANLIŞ. BİZDEN ÇOK İLERİDE ADAMLAR O AYRI FAKAT ARABA ALMAK KOLAY DİYE HAYAT ÇOK DA RAHAT DEĞİL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Temmuz 2019; 22:26:11 >

• Bugün Türkiye'de ÖTV düşerse tabii ki millet arabalara saldırır haklı olarak yollar yıkılır, herkes çıldırır çünkü çoğumuz iyi arabalara binmedi/binemedi. Almanya'da böyle bir şey mi var ? Millet doymuş orada araba zor alınan bir şey değil o yüzden o kadar kıymeti yok. Bizde telefon bile zor alınıyor bu yüzden çıkarıp masaya koyunca bir statü kazandığını sanıyor insanlar.

Örnek veriyorum: Oruç sonrası iftarda nasıl saldırıyorsun yemeklere ? Ancak normal günlerde akşam yemeğine öyle saldırmıyorsun niye ? Çünkü her an yemek yiyebiliyordun zaten elindeydi. Durum bundan ibaret insanlarda 2 litre araç yok ötv indirimi olsa gidip alırlar haklı olarak. Herkes iyiye sahip olmayı ister
    o 17 liraya aldığın peynir değil
    o yediğin yumurta değil
    bimden aldığın şeylerle mi kıyas yapıyorsun?
    bir kilo peynir 30 liradan aşağı ise o peynir değildir
    o aldığın içinde süt olmayan peynir!
    ben İNSAN gibi yaşamaktan bahsediyorum
    tekrar ediyorum
    almanyada 100 yuroya bir alışveriş arabasını et dahil dolduruyorsun!
    bu kadar basit!
    doldurmasam neyse!
    hayatında yemediğin lezzetteki meyveyi orda kilosu 1-2 yuroya alabiliyorsun
    burda 5-10 lira arası kilosu
    o da tatsız tuzsuz lastik gibi

kendinizi kandırmayın
    bimdeki fiyatları gösterip aaa ülkede her şey çok ucuz demek de büyük enayiliktir
    şu gün 2+1 LÜKS OLMAYAN AMA OTURULABİLECEK bir mahallede bir semtte ev kirası ne kadar?
    hala neyi tartışıyorsunuz hayret gerçekten

insanları nen temel ihtiyaçları
    gıda
    barınma
    giyim
    ulaşım
    sağlık
    ısınma
    eğitim
    kültür
    tatil

orda direk bunların hangilerine doğru düzgün ulaşabiliyor?
    Araba almak ucuz Sigorta vs pahalı pahalı diyenlere inanmayın yalan. İlk araca sigorta +kasko 749 euro ödendi. İndirimli ise sigorta+kasko+yıllık vergi 500 Euro. Vergiyi düş 460 Euro.

Dizel araç vergisi 300 euro iken benzinli 40 euro. Tabi bunu odeyenin maaşı 2.500 Euro fabrikada işçi. Maaşının dörtte biri yıllık sigorta kasko ve vergiye gitmiş ki turkei sartlarinda bu bedava demek.

Kira işi tamamen Türkiye'deki gibi işliyor. Yani merkezi ve çok tercih edilen yerlerde yüksek, küçük ve az tercih edilen edilen yerde düşük. Türkiye de ortalama kira 1.100 civarı iken Almanya da 650 euro. Ki buna ısıtma dahil. Yani sen Türkiye de 1.100 +doğal gaz parası verirken (kışın gelen 400-500 TL doğal gaz parası var turkei de) Almanyadaki sadece 650 Euro veriyor.

Yeme içme bedava zaten. Türkiye'de 500 TL verip aldıklarını abartısız Almanya da 50-60 Euro'ya alırsın. Misal büyük boy Nutella 2.59 euro.

Benzin sen turkiye de 350 ye Deponu doldururken , Almanya da bu 55 Euro dur.

Hukuk, saygı, doğa , insan hakları , işçi hakları vs de zaten çok ilerde.

O sebeple Almanya da her türlü yaşamak kolay. Yukarıda şöyle zor şu çok pahalı diyenler külliyen yalan söylüyor.
  • He ama 2+1 ev kirası o da şehrin kenar mahallesinde, 900 avro.
    Maaş 2000 avro.
  • Herşey araba yada kira degil

Alıntı paylasiyorum okumanı tavsiye ederim

şuan türkiyede tl kazanıp euro üzerinden alışveriş yapıyoruz, hatta euro x 1,5 diyebilirim inanılmaz bir dışa bağımlılık var, üstüne bir de çift haneli enflasyon yaşıyoruz, dünya sefalet endeksine bakın hep ilk beşteyiz, ülkenin içinde yaşayınca suyu yavaşça kaynatılan kurbağa misali insan farkedemiyor. yurtdışına yeni yerleşmiş biri olarak gözlemimi aktarayım mesela bir mit vardır ingiltere çok pahalı yaşanmaz falan diye iki gün önce yaptığım alışverişin fişini yüklüyorum

fiş 1
    fiş 2

hepsi 48 pounds tuttu, ingilizce bilmeyenler için :

4 tane küçük ekmek
    1 kilo dondurulmuş patates
    1 kilo karışık kfc tarzı tavuk kova
    kola
    bal
    fıstık ezmesi
    5 tane muz
    kırmızı pul biber
    kekik fesleğen vs karışık sos
    etli pilavlı hazır yemek
    vejeteryan hazır yemek
    salatalık
    marul
    karpuz
    acı sos
    mandalina
    mango
    4 lü kitkat
    duş jeli
    7'li sosis
    30 paket selpak
    4 tane hamburger eti
    bir kutu c vitamini
    alüminyum folyo
    8 tane elbise askısı
    fırın pişirme kağıdı
    5 paket ıslak mendil
    1 büyük rulo kağıt havlu
    3 konserve mısır
    2 konserve ton balığı
    80 tablet multivitamin
    1 kutu anti alerji hapı
    vileda mopu
    makyaj süngeri
    2 çakmak
    1 tütün kutusu
    50 tütün kağıdı
    4 tane el ve mutfak havlusu
    çamaşır deterjanı jel
    sensodyne diş macunu

bu arada henüz daimi eve çıkmadığım için hep hazır yiyecekler aldım yemeği evde yapınca daha da düşüyor fiyatlar

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    Herşey değil ama çok şey. Benim aylık mutfak masrafım gelirimin onda biri bile değil.

Mutfak giderleri, yiyecek içecek harcamalar içinde küçük bir miktar. 8-10 kişilik aileler istisna.

Paramızı daha çok zevk ve rahatımız için harcıyoruz. Kira da buna dahil, eğer 250 liraya şehir dışı bir yerde kötü bir evde yaşamıyorsan, daha rahat olsun işe rahat gidip geleyim diye1000-2000 lira kira veriyorsan... İki sene önce bir akrabam İstanbul Esenlerde 350 lira kira veriyordu kaldığı eve, millet imkansız diyordu : ev küçük ve eski rahat değil, bunu göze alırsan imkansız da değil.

Alıntı yaptığın arkadaşa gelince : niye daimi eve çıkmamış acaba? Yani ayrı eve... Muhtemelen kaldığı yer ev değil sadece bir oda, birinin evinin bir odası. İngilterede çok yaygın bu, bir aile evinin odasını öğrenciye bekara kiraya verir ki o bile yerine göre 800-1000 sterlin aylık olur. Ayrı eve çıkmak yürek ister.
    Yaptığı listede aldıkları da iki günlük yiyecek. Ben de pazarda 50 liraya aldıklarımı yazsam geçen hafta, daha uzun bir liste çıkar.

Velhasıl kira ve araba büyük giderler, önemli olanlar.

• Bugün Türkiye'de ÖTV düşerse tabii ki millet arabalara saldırır haklı olarak yollar yıkılır, herkes çıldırır çünkü çoğumuz iyi arabalara binmedi/binemedi. Almanya'da böyle bir şey mi var ? Millet doymuş orada araba zor alınan bir şey değil o yüzden o kadar kıymeti yok. Bizde telefon bile zor alınıyor bu yüzden çıkarıp masaya koyunca bir statü kazandığını sanıyor insanlar.

Örnek veriyorum: Oruç sonrası iftarda nasıl saldırıyorsun yemeklere ? Ancak normal günlerde akşam yemeğine öyle saldırmıyorsun niye ? Çünkü her an yemek yiyebiliyordun zaten elindeydi. Durum bundan ibaret insanlarda 2 litre araç yok ötv indirimi olsa gidip alırlar haklı olarak. Herkes iyiye sahip olmayı ister

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 7 Temmuz 2019; 19:35:39 >
  • ülkede insanlar ısrarla kandırılmak istiyorlar
    hayır , gavurlar daha iyi yaşıyor
    denk gelince akraba büyük dinlemiyorum ezip geçiyorum

sadece günlük maganda haberlerinin bile herhangi bir kira ücret şu bu karşılığı olamaz
    paranla satın alamıyorsun

detaylara girmeyelim herkes biliyor
    bilmeyenler de ne yaparsa yapsın umurumda bile değil
  • Baldız ABD yaşıyor. Hiç de anlatılan gibi değil. Bir taraf güzelse ki misal araba ucuz fakat sigorta yüksek. bir sebze bir helal et yiyecek içecek vs pahalı sağlık özelikle çok pahalı. ailede herkes çalışmak zorunda.

Kuzen almanyada eşi çalışırken ucuza oturuyordu kiradaydı. Kendi çalışıyor çocuklar büyüdü onlarda çalışıyor yeni ev alabildiler. Yaşamları yeni düzeldi.

Kısaca asgari ücret ile tek kişi ancak yaşar. Zor geçinir.

Orada araba evet ucuz ama sigorta ve bakım işçilik çok pahalı.

Ucuz çünkü fabrikasında kendi üretiyor. İç pazarda rekabet olsun diye öyle yapıyor. Şehirleri ona göre dizayn edilmiş. Yollar ona göre yapılmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Katar'da araba fiyatları
    4 yıl önce açıldı
    ABD'den araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kalan 10 bin için 4 sene sonra gel,"bakarız" sözünün açıklamasını ben yapayım. 4 sene sonra önünde 3 seçenek olur genelde;
    1-10 binin hepsini birden ödeyebilirsin.Ki bu eğer piyango vurmadı yada gelirin ikiye katlanmadı ise imkansız gibi birşeydir.
    2-yeni bir faiz oranından o kalan 10 bin de taksitlendirilir ve bir 4 yıl daha ödemeye devam edersin.
    3-Aracını o günkü değerinin daha altında bir değerden verip yeni bir araçla herşeye yeni baştan ama daha zararlı başlarsın.
  • Bir arkadaşım 3 yıl önce 80 euro taksitle sıfır pejo almıştı. Depoyu da 60 euroya doldurdu gözümün önünde. Olsa da denk gelse bi kapı açılsa 5 dk. düşünmeden gidip ufak bi kasabasına yerleşirim. 5.30d Marlboro ikilisiyle gelecek kaygısız yaşarım yeminle. Son olarak adamlara yılda bir kez doğalgaz faturası geliyor ona da 57 euro gelmişti vay anasını dedim
  • 4 maaş ile sıfır km Fiesta almıştı arkadaşım İngiltere'de. Uzun uzun yazmaya gerek yok.
  • akrabamın aldıgı 300 bin euroya 4 katlı villayı burda almak istesen fabrikatör olmak zorundasın ,kira öder gibi 30 sene 900 euro oduyor.30 bin euroya 7.30 aldı.2 bin euroya mazda 3 aldı.
  • quote:

Düşünsenize aylık 200 lira taksitle sıfır araba veriyorlar... Yollar yıkılır, asgari ücretle çalışan bazıları üç tane almazsa eşek gibi anırarak bayi bayi gezerim

Fiat bayisine gidip
    500C
    500L
    500X
    Doblo
    Ducato
    124Spider
    Egea HB Sport
    Egea SW Sport

alırdım. 200'er yuro'dan 1600 yuro yapar, şuanda 1500 TL Fiorino'nun taksidini ödüyorum. 100 lira farkla 8'ini birden alırdım
  • Olay tamamen farklı beyler..

Adamlarda birsürü marka var,bmw,Mercedes,vw,opel..

Tabiatıyla rekabet ortamı oluşmuş
    Kim en iyi şartları sunarsa aracını satıyor
    O yüzden araba Almanya’da ucuz

Ev kirası çok pahalı

Dua ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

He ama 2+1 ev kirası o da şehrin kenar mahallesinde, 900 avro.
    Maaş 2000 avro.
    burda ne kadar mesela kiralar?
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    anlatmama gerek var mı gerçekten ? sen de biliyorsun ne kadar olduğunu.
    10 bin lira maaş alan adam 2000 lira da kira verir 1000 liralık evde de oturur, 2000 lira alan da gider 500 lira ve altında ev bakar. vardır illa ki. orada yok diyor adam, internetten bakıp aaa berlinde 150 avro kiralık ev var demeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

anlatmama gerek var mı gerçekten ? sen de biliyorsun ne kadar olduğunu.
    10 bin lira maaş alan adam 2000 lira da kira verir 1000 liralık evde de oturur, 2000 lira alan da gider 500 lira ve altında ev bakar. vardır illa ki. orada yok diyor adam, internetten bakıp aaa berlinde 150 avro kiralık ev var demeyin.
    cevabından bişi anlamadım ancak burada 2 bin lira alan adam 900 liraya varoşta bile ev bulamıyor.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Pazarda 50 liraya aldıklarını yazar misin?
    Markette 100 liraya ne alıyorsun onu da yaz
  • 200 Euro ya Opel Corsa alan var
  • Dün 1.250€ ya sattım :)
    3.18i
    181.000 km 2003 model

Almanya'da araba almak
    Almanya'da araba almak
    Almanya'da araba almak
    Almanya'da araba almak
    Almanya'da araba almak

• Unzerstörbar kullanıcısına yanıt
    sahibinden.com
    BMW / 3 Serisi / 318i / Standart / 2003 ful paket 3.18 i bmv sahibinden.comda - 707532312
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2003-ful-paket-3.18-i-bmv-707532312/detay
    buda bizdeki fiyatı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.