Şimdi Ara

Günümüzde iphone almak üstüne birkaç soru. Lütfen ilgilenin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben uzun bir süre önce iPhone ile oldukça ilgiliydim. O zamanlar Türkiye 'de resmi satışta bulunmamaktaydı. Daha sonra bildiğim kadarıyla Vodafone ve Turkcell sözleşmeli paketler ile satışa sundu. Ve bildiğim kadarıyla şu anda ise direkt olarak cihazı satan bireyler ve mağzalar var.

Sormak istediklerim şunlar;

- Türkiyeden, garantisi ile, faturası ile alınan her cihazda, her simkart direkt olarak, Unlock vs. yapmadan kullanılabilir mi?
    - Yurtdışından getirilen iPhone lar için simkart kullanma durumu nedir?
    - 2.El bir telefon alcaksam, yurtdışından getirtilmesine rağmen, "bu türkiyeden alındı" tarzı bir yalan söylediklerinde anlamam mümkün mü?
    - Sizce sözleşmeli tarife mi kullanmalıyım?
    - Yoksa sıfır - ikinci el cihazlara mı yönelmeliyim drekt olarak? Birde operatör sözleşmeli olmayan cihaz aldığımda internete hangi tarife üzerinden girerim, nasıl girerim?
    - Sözleşmeli tarifelerden hangisini kullanmam sizce daha uygun? Aylık yaklaşık 150dk civarı konuşurum gibime geliyor. İnternet kullanımım ise çok daha yoğun olur.

Bütün cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Birde Ankara 'da tanıdığınız telefoncu vs. varsa da çok makbule geçer

• Sözleşmesiz alırsan kullanabilirsin :D
  • Merhaba sorularına sırasıyla cevap vermeye çalışıyım ;
    -Garantili alırsan unlock v.s gibi işlemler yapmana gerek yok direk kullanıma açık zaten.
    -Yurt dışından gelen cihazları unlock yaparak kullanabilirsin yada turbosim gibi şeylerle.
    -2.el bir cihaz alıcaksan Türkiyeden alınmışsa mutlaka faturası vardır,faturasında cihazın imei numarası yazar faturadaki ile cihazın imei numarasını karşılaştırarak anlayabilirsin.
    -O artık sana kalmış birşey Edge v.s kullanırım diyorsan sözleşmeli alman daha mantıklı.
    -Benim tavsiyem az kullanılmış 2.el alman yönünde olucaktır.Yeni nesil iphone çıktığında en onuda almak istiycez muhakkak 2.el cihaz alartak zararımızı minimuma indirebiliriz.
    Yardımcı olmuşumdur umarım

• quote:

Orjinalden alıntı: a.candemir

Merhaba sorularına sırasıyla cevap vermeye çalışıyım ;
    -Garantili alırsan unlock v.s gibi işlemler yapmana gerek yok direk kullanıma açık zaten.
    -Yurt dışından gelen cihazları unlock yaparak kullanabilirsin yada turbosim gibi şeylerle.
    -2.el bir cihaz alıcaksan Türkiyeden alınmışsa mutlaka faturası vardır,faturasında cihazın imei numarası yazar faturadaki ile cihazın imei numarasını karşılaştırarak anlayabilirsin.
    -O artık sana kalmış birşey Edge v.s kullanırım diyorsan sözleşmeli alman daha mantıklı.
    -Benim tavsiyem az kullanılmış 2.el alman yönünde olucaktır.Yeni nesil iphone çıktığında en onuda almak istiycez muhakkak 2.el cihaz alartak zararımızı minimuma indirebiliriz.
    Yardımcı olmuşumdur umarım

Çok iyi anladım çok teşekkür ediyorum. Ben hazır öyle yapmışken yeni nesil iPhone çıkmasını bekliyim diyorum da yaklaşık çıkış tarihi ne zamandır? 1-2 ay gibi bir süreyse beklerim yani sorun olmaz

• - Türkiye'den garanti olmasına rağmen Vodafone çıkışlı cihazlarda sim kilit vardır ve sadece Vodafone hatlar kullanılabilir. Eğer orijinal 2.2.1 firmware ile update yapmazsanız, 2.2 fw ile unlock işlemi yapılabilir ve tüm hatlarla kullanabilirsiniz. Gerçi Vodafone'dan istenirse sim kilidin kaldırıldığı söyleniyor ama sonuçta sim kilit var. Turkcell çıkışlı Iphone 3G'lerde sim kilit yok.

- Yine 2.2.1 firmware olayı. Eğer 2.2.1 orijinal fw yüklenmemişse ve baseband (Ayarlar>Genel>Hakkında>Modem) versiyonu 02.30 olmamışsa, yazılımsal sim kilit açma (unlock) yapabilir ve kullanabilirsiniz. Eğer bu hataya düşülmüşse (genelde acemiler düşer), o zaman REbel sim kullanmanız veya 02.30 baseband için yazılımsal unlock beklemeniz gerekir.

- Türkiye'den alınan cihazda garanti kartı olur. Ayrıca ben mutlaka fatura ararım ve fatura üzerinde IMEI numarası yazar, garanti kartı da Türkiye'de satıcı tarafından imzalanmış olur.

- Sözleşmeli tarife size bağlı, ben tercih etmiyorum kullanımım itibariyle. Telefon ve internet ne kadar kullandığınıza göre fiyat araştırması yapmanız gerekiyor.

- Operatör sözleşmeniz yoksa, normal Gprs/Edge ücreti neyse odur. Iphone'un diğer cihazlardan farkı yok bu konuda.

- Son sorunuz yine size bağlı. Araştırma yapın. Ortalama faturanıza bakın, internet fiyatlarına bakın vs. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Mart 2009; 11:17:54 >

• bence ikinci el bi cihaz alacaksan çok titiz davranman gerekir...

geçenlerde bi konu başlığı açılmıştı iphone kubura (tuvalete) düştü yazıyodu..

Allah korusun bu tarz bi cihaz ile karşılaşma ihtimalinizde olabilir...

ikinci el alırken bütün yönleriyle araştırmak gerekir...
  • İkinci el alacaklar için tüyolar :

- Faturasını mutlaka sorun ve üzerinde IMEI numarası yazmasına dikkat edin. Sözleşmeli alınan cihazlarda fatura bedeli düşük olabilir, sorun olmaz.
    - Daha önce tamir görüp görmediğini sorun. Gerekirse garantiyi veren firmayı arayıp, servis kaydını sorun.
    - Home tuşunun sorunsuz algıladığından emin olun.
    - Ekranı ve arka yüzeyi kendi bezi ile iyice sildikten sonra çizik olup olmadığına bakın. Gerçi çiziksiz olması pek mümkün değil, kılcal çizikler genelde olur. Önemli olan kullanırken göreceğiniz kadar büyük çizik olmaması.
    - Ekranda ölü piksel olmadığını, ışık sızması olmadığını kontrol edin. Bu kontroller için "Flashlight" programını kullanabilirsiniz.
    - Bir çağrı yapın ve mikrofonu, hoparlörü kontrol edin.
    - Ekranın farklı noktalarına dokunun ve algılama sorunu olmadığını kontrol edin.

Benim aklıma gelenler bunlar. Gerçi bu kadar seçici olunca 2.el cihaz bulamayabilirsiniz. Yine de aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Mart 2009; 12:43:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende aydınlandım saolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: cbt13

Merhabalar,

Ben uzun bir süre önce iPhone ile oldukça ilgiliydim. O zamanlar Türkiye 'de resmi satışta bulunmamaktaydı. Daha sonra bildiğim kadarıyla Vodafone ve Turkcell sözleşmeli paketler ile satışa sundu. Ve bildiğim kadarıyla şu anda ise direkt olarak cihazı satan bireyler ve mağzalar var.

Sormak istediklerim şunlar;

- Türkiyeden, garantisi ile, faturası ile alınan her cihazda, her simkart direkt olarak, Unlock vs. yapmadan kullanılabilir mi?
    - Yurtdışından getirilen iPhone lar için simkart kullanma durumu nedir?
    - 2.El bir telefon alcaksam, yurtdışından getirtilmesine rağmen, "bu türkiyeden alındı" tarzı bir yalan söylediklerinde anlamam mümkün mü?
    - Sizce sözleşmeli tarife mi kullanmalıyım?
    - Yoksa sıfır - ikinci el cihazlara mı yönelmeliyim drekt olarak? Birde operatör sözleşmeli olmayan cihaz aldığımda internete hangi tarife üzerinden girerim, nasıl girerim?
    - Sözleşmeli tarifelerden hangisini kullanmam sizce daha uygun? Aylık yaklaşık 150dk civarı konuşurum gibime geliyor. İnternet kullanımım ise çok daha yoğun olur.

Bütün cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Birde Ankara 'da tanıdığınız telefoncu vs. varsa da çok makbule geçer

-türkiyeden alınan her cihazla hem sim kartı çalıştırabilirsin.
    -Yurtdışından getirilen cihazlara unlock yapman gerekir.
    -Evet anlayabilirsin.
    -Çok konuşan biri değilsen sözleşmeli alma sakın.
    -Sözleşmesiz aldığında haftalık internet paketleri alabilirsin 20,30 kontor civarı bunlar.
    -Turkcell'in küçük paketini kullanabilirsin link:http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/iphone3G/nasilsahipolurum/iPhonepaketleri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.