Konuya başlamadan önce şu müziği koyuyorum: Evermoreyoutube Evermore music video for It's Too Late (Ride On), directed by Fifty Fifty and filmed in Brisbane, Australia. https://www.youtube.com/watch?v=bBTN93Ue8jIBana göre artık bu durum çığırından çıkmış durumda. Herkes beni sevmeli, beğenmeli. Tamamda neden? İnsanlar yapmacık tavırları ile birbirlerine benziyor artık. Dışarıya bakıyorum çıkıyorum geziyorum, suratlar farklı ama tiplemeler hep aynı. Herkes aynı. Farklı olanlar dışlanıyor. Özentilik hat safhada? 10 sene önce özentilik aşağılanırken şu an özentilik tamamen arşa çıkmış durumda. Arkadaş sadece kendiniz olun neden herkesin gittiği yoldan gidiyorsunuz ki? Tiplemeler neden hep aynı. Demek istediğim sokakta yürüyorum kafede oturanlar hep aynı tiplemeler. Kız arkadaşı ile beraber gelip hep benzer konular konuşuluyor. Kahvesini yudumlayıp hep aynı konular ve bu döngü sürekli devam ediyor. X şunu yapmış, Y bunu yapmış gördün mü? İnsanlar bu kafa yapısıyla hareket ettiği sürece toplumsal iletişim artık gelecekte tamamen kopma noktasına gelebilir ve hatta yüzeysel olacaktır çoğu şey. Hayat belki istediğimiz gibi değil. Ancak asıl sorun insanların öz güven eksikliklerini dışarıdan tatmin etme istekleridir. Bu düşüncenin altında aslında çok basit bir neden var, o yaptıysa bende aynısını yapıp başarılı görünüp insanlar beni beğenebilir. Hayır abi sizin beğenilmeye ihtiyacınız yok. Kimse kimseyi beğenmek zorunda değil. Hayatı akışına bırakın sadece. Birinin sizi beğenip beğenmemesi bence bu kadar etkilememeli sizi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 27 Ocak 2022; 23:55:31 > |
Günümüz İnsanının En Büyük Sorunu: 'Herkes Beni Beğensin'
-
-
up
-
Sen de benzer şeyi yapıyorsun şu an. Bir konu açmışsın. Kimse tepki göstermeyince up diyerek tepki istiyorsun bizlerden. Beğeniden farklı diyebilirsin ama ikisi de sonuçta impuls beyninde. Sadece gittikleri yer farklı. Mesela biri konuna cevap yazdığı için mutlu oldun. Hemen konuya girdin ve ne yazdıklar acaba diye merak ettin. Beyninin aç olduğu o uyaranı sana hediye ediyorum.
-
Beni beğensinler diye uğraşmıyorum, sadece konuya katılan olsun istedim, tartışalım gerekirse. Amacım zaten bu konuyu tartışmak, farklı fikirlerde görmek istediğim için açtım.
Fakat bunun için neden birisinin beğenisini isteyeyim ki? Bana bir neden söyle?
Söylediklerin mantıksız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 28 Ocak 2022; 0:50:25 > -
Farklı olan dışlanıyor mu? Dışarıda dolaşan tipleri tam görmedin sanırım. Boomer nesil değiliz dışarıda herkes tek tip olsun. 50 sene önce zenciler dışlanıyordu toplumdan. Şimdi zenciymiş, lgbt miş, renkli saçmış, dekolteliymiş, açık giyinmiş, dövmeliymiş, renkli saçlıymış herkes istediği gibi dolaşıyor
-
Benim bahsettiğim farklılık diğer insanlar gibi düşünmeyen insanların linç edilmesi.
Bunun LGBT vs ile de alakası yok. LGBT denen mevzu aslında asırlardır var olan bir şey daha doğrusu lezbiyen veya gay ilişkiler. 1980'lerden sonra trans ilişkiler ortaya çıktı o da tıp alanında insanlığın ilerlemesinden oldu. translar çok ayrı bir konu.
Benim bahsettiğim insanlar genelde farklı düşünen insanları yerin dibine çekme isteğinde. Örnek veriyorum bu olay saçını pembeye boyamak ile alakası yok. Mesela herkesin yapmaya korktuğu bir şeye yelteniyorsun başarması zor ancak insanlar seni dibe çekmeye çalışıyor. İşin komik yanı bunu ailen bile yapabiliyor.
Peki bu durumda ne oluyor? İnsanlar beni beğensin, beni sevsinler diye bu açığı çoğu insan kapatmaya çalışıyor başka insanlarla.
Örneğin LGBT olanlarda normal insanları linç edebiliyor verdiğin örneğe görede. Burada bahsettiğim durum belli bir topluluk oluştuktan sonra insanların kabile gibi ya onlardansın ya bizdensin mantığı ile hareket etmeleri.
Akıntıya karşı yüzenleri ise dibe çekmek istemeleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 28 Ocak 2022; 0:57:52 >
-
LGBT olan kim normal insanları linç etmiş Hocam ya?
Linç etmekten kastın nedir ayrıca?
Öküzlemesine Dövmüş mü, Çekip vurmuş mu normal bir insanı ?
varsa böyle birşey, bununla ilgili bir Haber Kaynağı var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 28 Ocak 2022; 1:38:10 > -
Hocam genelde LGBT içinde'de saçma sapan bir nefret var. Kendilerini özgür sevgi pıtırcığı bireyler olarak tanımlasalarda pek öyle değil.
Örnek veriyorum normal cinsel yönelime sahip insanlara karşı LGBT çatısı altında birilerinin megafonluğunu yapanlar bu insanları taciz edebiliyor.
Bunun en basit örneği travestilerin bazen durduk yere sokakta sataşmalarıdır. Bundan bir kaç sene önce arkadaşımın arkadaşı sokakta yürürken bir travestinin saldırısına uğradı ağzında jilet taşıyormuş bu herif. Bana yan baktın hesabı ile lisede ki çocuğu hastanelik etmiş gece yarısı.
Linçten kastım şu, aynı fikirde değil diyelim, bu insan dışlanıyor veya zorbalığa uğruyor, engellenir her şekilde.
Sonrasında zorbalığa, dışlanmaya mağruz kalan insanlar kendilerinde bir hata olduğunu sanıp diğerleri gibi olmaya karar veriyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 28 Ocak 2022; 1:45:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X