Şimdi Ara

Günübirlik Edirne Gezisi - Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Büyükçekmece'de oturuyorum yarın günübirlik olarak Edirne'ye gideceğiz. Gezilecek yerler ve Hangi yoldan gidilmesi gerektiği hakkına bilgi istiyorum. Otoban mı yoksa e5 ten mi gideyim? Acilen tavsiyeleri bekliyorum.



  • Kimse cevaplamadı ama ben gittim gezdim eğer bilgi isteyen olursa yardımcı olurum.
  • Bence paylaşın, mutlaka birilerine faydası olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Explorer79

    Bence paylaşın, mutlaka birilerine faydası olur.

    Anlatayım.

    Yol 200 km. İster otobandan gidin ister d100 karayolundan gidin. Sabah erkenden çıktığımda önce D100 karayolundan silivri-çorlu-lüleburgaz-havsa ilçelerinin içinden ya da kenarından geçerek Edirne'ye ulaştım Edirne'ye girdiğimde saat 9,45 ti.

    İlk olarak güzargahları belirledim ve nerelere nasıl gideceğimi düşündüm. Google mapstan tabletime edirneye ait 15 e yakın yol haritaları çıkarmıştım oradan baktım ve birbirine yakın olan yerleri tespit ettim. D100 göre şehrin girişinde olan Şükrü Paşa Anıtını çıktım biraz yukarıda sora sora buldum. Yaklaşık yarım saat belki daha fazla bir süre orayı gezdim. Sonra Selimiye-Eski Camii-Üçşerefeli camii civarına gittim. Zaten Selimiyenin minareleri her yerden göründüğü için bulmak zor olmadı. Bunlardan En tenha olan Üç şerefeli caminin yakınlarında bir yere aracımı park ettikten sonra önce Üç şerefeli camii sonra Eski Camii Sonra da Selimiye camilerini gezdim. Şayet bu üç camiyi gezmek Edirnenin en güzel yerlerini gezmek olduğu için bunlarda epeyce bir zaman harcadım tabi ki bana göre bu değerlendirme.

    Daha sonra Selimiye caminin hemen altında -camiye bitişik- olan Selimiye Arastasını yani çarşısını gezdim işime yarar bir şey. Bu çarşılarla ilgili internette çok bilgi yok. Ali paşa çarşısına hem kapalı çarşı hem de uzun çarşı denilmekte. Şayet çok uzun bir çarşı. Şunu unutmayın bu üç çarşıdan başka çarşı yok ve bunlar birbirine çok yakın yürüyerek gezebilirsiniz. Vaktiniz uygunsa yemek yiyin.

    Daha sonra belirlediğim diğer güzergah olan II. Beyazıd Camisini birkaç kişiye yol tarifi sorarak ve elimdeki haritalara bakarak buldum önce camiyi ve çevresini sonra ise müze haline getirilmiş olan Şifahanesini gezdim. Giriş ücreti sivil 5 tl, üni öğr. 1 tl idi. tabi müze olduğu için epey güzeldi.

    Yine arabayla haritalara bakarak çok yakın olan Adalet kasrına 50 m. yakınındaki balkan şehitliğine gittim. Eski sarayın yıkıntıları köprü vs burada idi Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı sahalarda top oynanıyordu. Adalet kasrının yakınlarında piknik yapacak yerler var isterseniz piknik bile yapabilirsiniz. Daha sonra ara sokaklardan çarşı merkezine vardım. Ve Meriç nehri kenarındaki çay bahçelerinin yol tarifini aldım gidip nehir kenarında çayımı yudumladım tabi saat akşam 7 olmuştu. Çayımı içtikten sonra ver elini İstanbul. Otobana çıktım.Devam...

    Çıkarken bahar ayıysa şemsiye falan alın. Yağmur bir yağdı bir durdu. Islandım. Benden bu kadar. Ha bu arada daha önce otobüsle grup olarak gitmiştim. o yüzden ön bilgim vardı.




  • Çok teşekkür ederim. Umarım oraya kadar gitmişken ciğer yemeden dönmemişsinizdir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Explorer79 -- 24 Nisan 2014; 14:38:19 >
  • cigerler ithalmi, cok lokanta, cok ciger. yoresel demeyin
    buyukbas, kucukbas, cigerlerin sahipleri hangi usule gore, ne sekilde, nerde servis ediliyor ?
    ben goremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 25 Nisan 2014; 14:22:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Explorer79

    Çok teşekkür ederim. Umarım oraya kadar gitmişken ciğer yemeden dönmemişsinizdir :)

    Ben ciğeri sevmem. Önce gittiğimde de yedim, sevmemiştim. Yemedim.
  • bir edirneli olarak postu simdi gordum,gezilecek yerlere iki nehir arasindaki karagac semtini ve nehir.kiyisindaki emirgan cay bahcesinide eklemek istiyorum.Bu bolge ayni zamanda Yunanistan a 0 konumunda,yurume mesafedindedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.