Şimdi Ara

Günlük yapılacaklar listesi yapan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler çok sey yapmak istiyorim gün içinde bazem unutuyorum bunun için yapılacaklar listesi tutmayı düşümüyorum böyle bir şey yapan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Any.do uygulaması var. Okul zamanı yoğun olduğum için yapmam gerekenleri eklerdim. Saati gelmeden uyarıyordu. Çok işime yaramıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bunu düşünüyordum. Kendime 4 hedef belirledim ve bunlarla ilgili pazar cumartesi günü haftalık plan yapıp sonra gün içinde 3-4 saatlik hedefler koyup gerçekleştirmek istiyorum.
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Hocam program gerçeten baya iyi teşekkür ederim

• Konu güncelll

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atarlı imam -- 14 Eylül 2017; 17:37:24 >
  • kardeş o liste senin kabusun olacak bak demedi deme.

tamam listeni yap çok faydalıdır ama süre sınırı koyma.bunları bugün yapmam gerek diye süre sınırı koyarsan ve süreleri de gerçekçi değilde hayalperest olarak koyarsan,bu işin sonu sana ek stres olarak döner. kimse demedi deme.

• quote:

Orijinalden alıntı: oulmes

kardeş o liste senin kabusun olacak bak demedi deme.

tamam listeni yap çok faydalıdır ama süre sınırı koyma.bunları bugün yapmam gerek diye süre sınırı koyarsan ve süreleri de gerçekçi değilde hayalperest olarak koyarsan,bu işin sonu sana ek stres olarak döner. kimse demedi deme.

aksine, süre sınırını spesifik olarak belirlerse o zaman yapması daha olası olur. yarın saat 1:00'de ders çalışmaya başlayacağım gibi. ama yarın öğleden sonra derse o zaman dediğin gibi olur.

bu arada benim bir taktiğim vardı. bir şey hatırlamam gerektiğinde sağ veya sol elimi şıklatıyordum sıra hangisindeyse. ve her işemeye gittiğimde el şıklatma sırası hangisindeydi ve ne için şıklatmıştım onu hatırlıyorum. başlarda aklına gelmiyor ama biraz uğraşırsan hatırlamaya daha sonraları ister istemez işerken aklına geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • süreleri koyarken bonkör ol.2günde yapılacak işe 1hafta hatta 1 ay süre ver böylece o işi herhangi bir sebepten dolayı 3günde bitirdiğinde moralin bozulacağı yerine moralin düzelir.bu süre olayı kilit önemde.

günlük yapılacak listesini genelde yapamazsın mesela akşama bi iş bıraktın ve akşam misafir geldi.aynı işi ertesi gün akşama bıraktın o zamanda başka bişey çıktı.sonraki günde film izledin vs. bi işi 3 gün ertelersen bu kendi kendini eleştirme noktasına getirecek seni ve kendi yaptığın iş listesi seni tutsak edecek özgürlüğünü kısıtlayacak ve ona direnmeye başlıycaksın

yapılması gerekenler yapılmadıkça eleştirinin dozunu arttırıp kendini yıpratmaya başlıycaksın

bu nedenle süreleri hep 4-5kat fazladan ver.hatta 10kata kadar arttır. daha kısa sürede yapacağın için hep seni motive eder pozitif etki yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oulmes

kardeş o liste senin kabusun olacak bak demedi deme.

Hocam hayatım zaten şuan da kabus gibi o yüzden kaybedecek bişeyim yok

• Kafanda plan kuramıyor musun? Robot musun ağa, ne yapman gerekiyorsa akışına bırak, unutkanlık varsa b12 falan al ne bileyim, liste nedir?
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    adam haklı niye karşı çıkıyorsun.mesele unutkanlıkla alakalı değil.yani tamam kısmi unutma var ama bu bildiğimiz unutkanlık hastalığıyla alakalı değil.yani adam kendini bir işe kaptırmış ise vakti geldiğinde yapacağı iş aklına gelmeyebilir.yada biraz geç gelir.en azından liste yada bir program kurulsa bir nevi uyarıcı görevi görür.bende yapıcam yukarda any.do diyen arkadas vardı.bi bakiyim nasılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyinkrali

adam haklı niye karşı çıkıyorsun.mesele unutkanlıkla alakalı değil.yani tamam kısmi unutma var ama bu bildiğimiz unutkanlık hastalığıyla alakalı değil.yani adam kendini bir işe kaptırmış ise vakti geldiğinde yapacağı iş aklına gelmeyebilir.yada biraz geç gelir.en azından liste yada bir program kurulsa bir nevi uyarıcı görevi görür.bende yapıcam yukarda any.do diyen arkadas vardı.bi bakiyim nasılmış

Ceo olmadığın, çok karışık ajandan olmadığı sürece ajanda tutmayı hafıza problemi var mı diye görürüm, karşı çıkmak değil, sadece ne gerek diyorum, her şey için de bir şeye ihtiyaç duymayın, azıcık self-efficiency.

• Ben yapıyorum. Tabii dakikası dakikasına bir liste değil ama en azından günümün çoğunu tembel bir şekilde geçirmemem konusunda işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProtonStark

Ben yapıyorum. Tabii dakikası dakikasına bir liste değil ama en azından günümün çoğunu tembel bir şekilde geçirmemem konusunda işe yarıyor.

Nasil yapiyorsun hocam biraz anlatırmısınız

• Bence öyle günü gününe vs. Şeyler gereksiz. Ama şu da var senin kişiliğin benden farklıdır ve bu sana göre mükemmel bir şey olabilir. Ben mesela bu hafta şunu şunu yapayım diye aklımdan geçiririm yattığımda uyumaya başlarken.

• quote:

Orijinalden alıntı: atarlı imam

quote:

Orijinalden alıntı: ProtonStark

Ben yapıyorum. Tabii dakikası dakikasına bir liste değil ama en azından günümün çoğunu tembel bir şekilde geçirmemem konusunda işe yarıyor.

Nasil yapiyorsun hocam biraz anlatırmısınız

Yatmadan önce kalemi kağıdı alır yazmaya başlarım. Genelde öğleden önce - öğleden sonra diye bölerim günü (ama okul zamanı daha farklı oluyor) öğleden önceye genellikle kitap okuma, herhangi bir şeyi araştırma vs gibi işleri yazıp sıralarım. Öğleden sonra içinse günlük haberler, forum, sözlük, yine araştırılacak okunacak bir şey vs ama bunları sıraya koymam karışık giderim. Bu arada tabii kaskatı bir program değil bu esneyebiliyor, bir sonraki güne sarkabiliyor ama en kilit olay ;

"Yarın ne yapsam iyi olur ?" ya da "Yarın ne yapmak istiyorum ?"

sorularına cevap verebilmek.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, zaman gerçekten önemli bir şey yani değerini anlatmak belki de çok zor o yüzden zaman yönetimini öğrenmek lazım çünkü aklında olan ve yapmak istediğin şeyleri bir gün içinde ortaya koyunca insan yatağa yattığında ilginç bir doygunluk hissediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.