Şimdi Ara

Günlük kullanım için MacBook Air

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Office programlarını kullanmak, internette gezinmek ve video izlemek gibi günlük işler için MacBook almayı düşünüyorum. Yani açıkçası çok bir beklentim yok, tek isteğim beni 5-6 yıl takılmadan ve hiçbir sorun çıkarmadan idare edebilmesi. MacBook aşırı mı kaçar yoksa yerinde bir seçim mi olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• saydığınız şeyleri 5 yıl baş ağrıtmadan (formatıydı, mavi ekranıydı, virüsüydü, batarya ömrünün bitmesiydi vs) ve neredeyse hiç performans kaybı yaşamadan yapabilecek tek bilgisayarlar macbooklar. hak yemeyelim, windows cephesinde lenovo thinkpad de bu standartların çoğunu karşılar ama onların fiyatı macbook'tan bile pahalı.

o saydıklarınızı yapmak için pro'ya da ihtiyaç yok, air rahat rahat yetiyor. bilgisayar = oyun mantığındakilerin yorumlarına da aldırmayın, sırf oyun oynayacağım diye 5 senede 2 gaming laptopu haşat edeceğime, bir macbook air, bir de playstation pro (veya xbox) alırım, yine 5 sene kullanırım, daha ucuza gelir.

kdv indiriminde 3700lere iniyor hala, bence gayet iyi bir fiyat. 6-7 aydır hiç zamlanmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poormansmoodyblues -- 16 Mart 2018; 17:1:31 >
  • poormansmoodyblues P kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun cevabınız için, merak ettiğim konulara güzel bir şekilde değinmişsiniz . Oyunu playstationda oynuyorum ben de ve pcden oyun gibi bir beklentim olmadığı için de MacBook daha cazip geldi. Bunların dışında MacBookla ilgili söylemek istediğiniz bir şey var mı

• fıkrasınagülünmeyenadam kullanıcısına yanıt
    Macbook, Windows ile büyümüş insanların aşina olmadığı bir ekosistemin en büyük parçası. Aslında iPhone da bu ekosistemde ama standartlaştı, çünkü elimizdeki akıllı telefonların ortaya çıkışında başrolde o vardı. Bu yüzden Windows kullanmış insan iPhone'u rahatça kullanıyor, fakat iş Mac kullanmaya gelince biraz şaşkınlık durumu oluyor. Çünkü kişisel bilgisayarlar evlerimize girdiğinde Mac'in yeri iPhone'un akıllı telefon pazarındaki yeri gibi değildi. Windows'a alıştık, dolayısıyla hiç kullanmayan biri Mac bilgisayarların ve Mac OS'un çalışma prensibini ister istemez yadırgıyor.

Mesela Windows'ta bir programı silmek için Program Ekle Kaldır'dan silersiniz, çoğu programın hala bir sürü kalıntısı olur, onların hala silinmemiş boş klasörlerini silersiniz, hatta yeri gelir kayıt defterindeki kalıntılarını bile silmek istersiniz vs. Mac'te bunlarla uğraşmıyorsunuz, Aynı iPhone gibi uygulamanın Launchpad'deki kısayolunu sürükleyip çöp kutusuna bırakmak yetiyor, başka şeyle uğraşmıyorsunuz ama aklınız kalıyor acaba tamamen silindi mi diye, öyle alışmışız çünkü. Muhakkak kalıntıları oluyordur ama Windows'taki gibi bu kalıntılar kolayca erişilebilir olmadığından siz tamamen silinmiş gibi düşünüyorsunuz, kafayı ona takmıyorsunuz. Aynı şekilde setup olayı da Windows'a alışanlar için kafa karıştırıcı biraz. Masaüstünde bir klasör oluşuyor aha kuruldu diyorsunuz ama o klasör ilk çalıştırdığınız setup dosyasının içindeki unmount edilmiş klasörler aslında. O klasördeki setup'ı çalıştırıp asıl kurulumu yapmak, sonra masaüstündeki klasörü silmek gerekiyor falan. Çifte kurulum gibi oluyor yani ama alışılıyor buna da.

Benim yaşadığım en büyük sıkıntı NTFS formatındaki 1TB'lık harici diskimi salt okunur olarak görmesi. NTFS'yi yazılabilir bir dosya sistemi olarak görmüyor çünkü MacOS. 1TB dizi ve film dolu harddisk, ben şimdi bu kadar dosyayı nereye kopyalayacağım, sonra NTFS'yi exFAT'a çevireceğim (hem Windows'un, hem Mac'in yazabildiği format) fakat bunu yaparken de exFAT'a çevirme işlemini bir Windows bilgisayarda yapmak durumundayım, çünkü Macbook'ta yaparsam Windows yazılabilir olarak görmeyecek yine. Sonra o 1TB'lık dosya yığınını Windows'ta exFAT'a çevrilmiş HDD'ye geri kopyalayacağım. Bunun dışında ekranın kapanma süresi, uykuya dalma süresi vs kurulan üçüncü parti programlar aracılığıyla ayarlanabiliyor mesela, program kurmadan o sürelere müdahale edilemiyor. Bunlar gibi alışık olmadığımız durumlar var. Özellikle NTFS örneğindeki gibi durumlar için evde bir adet Windows bilgisayarın da bulunması lazım bence. Çünkü en basitinden evde internet arızalandığında müşteri hizmetlerini arıyorum, adam bana etnernetten kabloyla bağlanmayı denediniz mi diyor, yav Macbook kullanıyorum ne kablosu ne etherneti. Onun dışında eski bir yazıcım varsa Macbook bunu görür mü görmez mi bilemiyorum mesela. Programların hepsinin paralı olduğu iddiası tamamen abartı, neredeyse bilinen tüm Windows programları ücretsiz olarak bunda da var, ben lisanssız Adobe Lightroom kullanıyorum mesela, bunları indirebileceğiniz yerler var, illa ki parasıyla alıp kullanacağım diye bir durum yok.

Ben MS-Dos yıllarından beri Windows kullanan bir insanım, Mac OS'a daha yeni yeni alışıyorum ama farklılıklarını artık yadırgamıyorum. Çünkü Windows'un bize tanıdığı özgürlük olarak sunulan şeyler (işte kayıt defterine girebilmek, uyku sürelerini ayarlamak vs) bilgisayarın ömrünü doğrudan ya da dolaylı etkileyen şeyler hep. Adam sana uzun süre dayanıklı bir bilgisayar vaat ediyor ve bunu gerçekleştirmek için bu tarz tasarruflar uyguluyor hepsi bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.