Şimdi Ara

Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç M3 [ANA KONU] (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.316
Cevap
143
Favori
623.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz hangi ildesiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Olabilir hocam :) kullanım oranı yüksek illerde de daha uygun oluyor diye biliyorum. Antalya da bu konu sıkıntı mesela. Son 2-3 yıldır yapılan binaların bir kısmında (sitelerde belirli m2 alanında üstünde olunca zorunlu olduğu için) müteahhitler kombi ve petek takılı halde satıyorlar (aksi halde merkezi sistem yapmaları lazım, o daha pahalıya geliyor maliyet olarak). Onun dışında Antalya diye yeni evlerin çoğunda petek ve kombi hazır olmuyor. Eski evlerde de maliyet (2+1 şuan petek+kombi+proje ortalam 80k lardan başlıyor burada) olduğundan ve iklim daha sıcak diye bağlatmıyorlar. Böyle olunca altın üstün yanın kullanmayınca sarfiyat gereksiz artıyor. M3 de pahalı olunca faturalar kabarıyor malesef.

Keşke temel ihtiyaçlardan biri olan ısınmanın birim maliyetleri bu kadar yüksek olmasa (elektrikte aynı şekilde).

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

238 m3

222,56 m3 düzeltilmişi

2974-tl fatura miktarı.

ısındık mı pek değil.

yer ankara

255-m3

3690-tl fatura miktarı.

21-Kasım 23-Aralık Dönemi.

Evin ısısı sabit 22,5-c

Ev Müstakil 90-M2

Yer İzmir.

90 m2 ye çok değil mi hocam, Eskişehirde altı garaj net 150 (brüt 200) altı garaj, kuzey, batı, doğu cephe evde termostat sabit 22 de 215 m3 tükettim ben sizde izolasyon yok sanırım. Bu arada dün gece kombi bozulmuş, saat kaçta bozulduğu belli değil, dün gündüz ve bu gece hiç yanmadı doğal olarak 22 derecen dün yatarken odaya göre değişmek üzere 20,5 ila 20 derece arasıydı evde termometreler, bu sabah kaltığımda dışarısı 1 derece ike farklar belirginleşmiş, en soğuk oda 18, salon 18,5 dışa bakan tek duvarı olan odalar ise hala 21-21,5 derecelerdeydi, odaların kapılarını normalde kapatmıyoruz ama bu gece kaptamıştık, demek ki izolasyon kadar dışarı bakan kısmın büyüklüğünün de çok önemi var. Neyse Allah'tan şu an yeni kombi takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 24 Aralık 2025; 11:29:41 >
  • @kirpi hocam öncelikle geçmiş olsun (kombi arızaniz) bana da 90 m²alan için fazla gibi geldi. Önceki aylarda hiç calistirmayip yeni çalışmaya başladıysa ya da ev tamamen yalitimsiz ve petek metrajlariniz küçük.. Ben gectigimiz yıllarda isinma sorunu yaşıyordum. Özellikle koridordan oturduğum odaya yerden soğuk geliyordu. Bu yıl öyle bir sorunum kalmadı hatta oyleki sadece yatak odaların vanaları tam açık diğer odalar çeyrek tur açık.( kapalı sayılır) her oda yaklaşık 22.5 / 23 derecede eşitlendi ... Bu ay toplam (16 Aralık ta fatura kesildi 5 gün fazlasıyla yani)129 m³ tüketim olmuş ki alt kat sadece salon ve koridorunu yaktığı halde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 24 Aralık 2025; 11:49:47 >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

Evet haklısınız 90-m2 için tüketimim fazla. Ev müstakil 90-m2 Havlupan hariç 7.80-m petek var. Ev dıştan yalıtımlı. Beton çatıdan fazla ısı kaybımız oluyor sanırım. Honeywell T3r termostat kullanılıyor.

Durum bu şekilde arkadaşlar. Kombim Daikın Csu modeli 24-Kw olandan. Kazan sıcaklığı sabit 55-C ve ısı talebimiz 22,5-C.hatta günlük ısı takip çizelgesi yapıyorum bu arada fırsat bulduğumda buraya yüklemeye calışacağım. Termostat ayarının (3-1) saatte en fazla 3 defa ateşle şeklinde kullanıyorum.

• Bu arada tabloyu Aralık ayının başından beri tutuyorum. Kombi kasım ayının başından beri yanıyor. Bu arada Kombiye Dhs de takıp denedim 3 gün ama tüketim artınca sanırım ben ayarlarını tam ayarlayamadım. Çıkardım.

• ksafakk K kullanıcısına yanıt
    Çatı izolasyon konusunun tartışıldığı bir sayfa var linkten taki0 edersiniz. Çatı yalıtımı için düşündüğünüzde en azından ön bilginiz olur... birde saatte 3 yerine 1 ya da 2 deneyin kirpi hocam bu konularda daha tecrubeli

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/136521441

Yalıtım zayıf veya çok iyi değilse müstakil ev için çok normal tüketim. Değil müstakil yalıtımlı çatı dubleksi evi ısıtmak bile arakat daireye göre daha maliyetli.

Ben de net 87m2 2+1 çatı dubleksi evde oturuyorum bina 2021 yapımı yalıtım orta seviye. Doğalgazla ısınmıyorum ısı pompası kullanıyorum fakat Çanakkale de yaşayan 3+1 net 123 m2 yalıtımlı evi olan arkadaşımla evimizin ısı kaybı aynı. Ki üstelik benim ev daha küçük. İklim şartları üstelik bende daha iyi İzmir e çok benzediği halde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel sıcak tüketim bilgisi, dün gündüz -4, gece -12 idi. 21 saatlik tüketim 12,34 m3, ev garaj üstü, 150 m2 net ısıtılan alan var, kombi kazan derecesi 47, termostat 22 ye ayarlı, kombi 24 KW baymak duotec.

Yer: Konya

Daire : 3+1 net 130 m2 yerden ısıtma balkon dahil ısımta geçiyor. Ara kat ancak üst kat boş alt kat aralık 15'inden itibaren doldu. Bina 1 yaşında

Termostat : Mevcut 24 saat 21 dereceye ayarlı.

Kombi : Baymak Lunatec 30 kw 50 derece sabit

Günlük ortalam tüketim 10,33 m3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERAKLI_14 -- 6 Ocak 2026; 12:28:41 >
  • Brk888 B kullanıcısına yanıt

Selam. Oda termostatsız kombi derecesini düşürüp günlük tüketimi ölçtunuz mu? Tüketim arttı mı? Azaldı mı?

Merhaba.

Böyle bir ölçüm yapmadım malesef. Termostat her türlü ekonomik olur dendiği için aklıma da gelmedi açıkçası.

Ama bir denemekte fayda olabilir.

Nasıl yapabileceğinizi anlatıyım o zaman.

Birbirine yakın hava durumu olan ardışık günde yapmanız daha iyi olur. Şu anki ayarda Sabahtan doğalgaz sayacinin fotoğrafını çekip ertesi gun aynı zamanda yeniden cekiverin. Aradaki fark bu ayarda ki 24 saatlik/günlük tüketiminiz olacak. Sayacin fotoğrafını çektikten sonra oda termostatini en yüksek dereceye ayarlayiverin. Bu sayede oda termostatsız gibi olacak. Kombinizi de 35-40 C arası istediğiniz dereceye ayarlayiverin. Ertesi gün yeniden fotoğrafını cekiverin sayacın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmilingArtichoke -- 6 Ocak 2026; 13:43:29 >
    Oncelikle oda termostatsiz kullanımda evdeki sicakligi sabitleyemeyeceginiz icin bu sekilde bir testin dogru sonuc vermesi cok zor, birde su var, termoststta sicakligi dusurduk diyelim ilk gun oldukca az tuketim sonrasinda o ilk gunden fazla tuketim oluyor, disaridaki ruzgar, gunesin olup olmamasi bile sonuca etki ediyor. Kazan sicakligini dusurduk, gece ile gunduz evdeki sicaklik farkedecek, ayni sicaklikta sabit tutamayacagimiz icin ev ici sicakligini sabit tutmaya yarayan termostatli kullanimla bunu kiyaslamak yanlis olur. Gunduz hava isindi kombi kazan sicakligini azalt, gece sogudu 3-5 derece arttir gibi ayraksiyonlara gerek yok . Kombi degisince sadece 1 hafta termostatsiz kullandim gece 1.5 derece civari sicaklik dusmus ayni kazan derecesinde, eee tabi ki termostat dusmesin diye gece daha cok yakiyor, bu da yakita etki ediyor. 10 yildir kombi kullaniyorum, sezon basi kombiyi acar termostati acar, sezon sonu kapatirim. Ikide bir gidip kazan sicakligi ile oynamam.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Tamam 👍 siz bildiğiniz gibi devam edin.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.