Şimdi Ara

Güneşi arkaya almak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle çektiğim fotoğrafları makineyle değil telefonla çekiyorum sorularım: 1-Makinem kodak m753 eski olduğu için telefonla çekiyorum telefon Xperia Z1 ilk soru Z1 kamerası mı daha iyidir yoksa fotoğraf makinesinin mi?
    2-Resim çekerken güneşi arkaya almak nedir nasıl resmi arkaya alırım arkaya alınmış resim ve alınmamış resmi nasıl ayırt edirim asıl soru bu
    3- Fotoğraf makinesi iso nedir ayarı neye göre yapılmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -Makineyle telefonu ancak ikisini de kullananlar karşılaştırabilir.
    -Fotoğraf çekerken güneşi çektiğin nesnenin yada kişinin arkasına alırsan kişi karanlık çıkar. O yüzden çok tercih edilmez. Örneğin portre çekiyosan kişinin yüzünün aydınlık çıkması gerekir, güneşe ve ya ışık kaynağına göre dönmelidir.(Farklı teknik kullanılmazsa)
    -Iso ayarı ise makinenin ışığa duyarlılığıdır. Karanlık ortamda fotoğraf çekerken iso düşük olursa(100 gibi) makine ışığa hassas değildir ve karanlık çıkar. Ama karanlıkta iso 12800 gibi rakamlara çıkarılırsa fotoğraf aydınlık çıkabilir fakat aynı oranda fotoğrafta bozulma olur. Tabi telefonda o kadar yüksek değerlere çıkamazsınız.
  • Profesyoneller güneşi karşıya alıp yardımcı ışık kullanıp modeli aydınlatıp çekerler.Amatörler ve yardımcı ekipmanı olmayanlar ise güneşi mecburen arkalarına alıp çekerler.Benim fotoğrafçımdan duyduğum bu.
  • Işık(güneş) her zaman arkanda kalicak.Kural bu.Cekicegin objenin arkasinda kaliyorsa gunes fotografta parlamalar olur,objede karanlik cikar.

• - Çektiğin şeyin arkasında güneş olursa yada ışık çektigin nesne yada kişi karanlık çıkar bunu bilmiyerek yaparsan amatör sayılırsın ama karanlık çıkması için bilerek yaparsan kendini geliştiriyor yada geliştirmişsin diyebiliriz..
    - Fotoğraf makinesiyle telefon karşılaştırılamaz bence tabi bu çok özellikleri düsük fiyatı düsük fotoğraf makinelerini kastetmiyorum...Ama lens denilen bişey var oyüzden yanından bile yıllarca geçemez telefon fotoğraf makinesinin...

• hocam fotoğrafı silüet olarak çekmek istiyorsan fotoğrafı çekilen kişi güneşi arkasına alacak.
    Yüzü net çıktsın istiyorsan da sen güneşi arkana alacaksın.
    Fotoğraf makinası ile telefon kameraları hiçbir zaman karşılaştırılmamalı bence adı üstünde fotoğraf makinası. :D
  • boraonlinehayat kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera 2007 model kodak m753, telefon Xperia Z1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.