Şimdi Ara

Güneş sistemindeki cüce gezegenin etrafında açıklanamayan halkalar keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş sistemindeki cüce gezegenin etrafında açıklanamayan halkalar keşfedildi
    Satürn'ün ikonik halkalarının yanı sıra, diğer bazı gezegenlerin de halkaları bulunuyor. Bilim insanları, bu halkaların özelliklerini veya nasıl oluştuklarını hâlâ tam olarak anlamış değiller ve yakın zamanda yapılan bir keşif, bildiklerini sandıkları şeyi daha karmaşık bir hale getiriyor.



    Cüce gezegen Quaoar, Neptün’ün çok ötesinde Kuiper Kuşağı olarak bilinen bölgede bulunuyor. Yaklaşık 1100 kilometre çapa sahip olan Quaoar, içinde bulunduğu kuşağın en büyük yedinci nesnesi olsa da kendisi Pluto’nun yaklaşık yarısı büyüklüğünde ve Dünya’nın yaklaşık 6.4 milyar kilometre uzağında.



    Güneş sistemindeki cüce gezegenin etrafında açıklanamayan halkalar keşfedildi
    Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Cheops teleskobu sayesinde Quaoar cüce gezegeninin etrafında halkaların var olduğu doğrulandı. Yapılan bu keşif bilim camiasını şaşırttı zira bir gezegenin/gök cisminin halkaya sahip olabilmesinin bazı şartları var. Eğer iki cisim birbirine gereğinden fazla yaklaşırsa güçlü yer çekimine sahip olan cisim, diğerini parçalayacaktır. Bunun yaşandığı sınır mesafesine?? Roche Limiti diyoruz. İlginç bir şekilde, Quaoar'ın halkası, gezegenin yarıçapının neredeyse yedi buçuk katı uzağında oluşmuş durumda. Kısaca, olması gerekenden çok uzak bir mesafede.



    Roche Limiti’nin ötesindeki parçaların ise zamanla bir araya gelip uydu halini alması bekleniyor. Quaoar senaryosunda durum böyle olmamışa benziyor ve bunun nedeni açıklanamıyor. ESA, daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu, halka sistemleri ve Roche Limiti hakkındaki bilgilerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini kabul ediyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/97559-scientists-discover-ring-around-dwarf-planet-but-cant.html







  • Dünya kıskanıyor ya bizi ilimde bilimde abd japonya avrupa peşimizde koşuya ya biraz beklesinler şu depremi geçirelim bizim uzay projemizle olayı çözeriz.

  • İnsanlar Artık Normal Düşünemiyor... Yorumsuz...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilim zaten böyle birşey. Bilim yapmak diye bir tabir vardır. Bilinmeyeni araştırarak anlamlandırmaya çalışmak. Bazen yanlış olgular üzerinden bilim yaparsın. En güzeli de kendinin yanlış olduğunu bulursun. Işte gerçek bilim budur. Yanlışlardan doğruya ulaşmak. O sebeple bilim egodan uzaktır. Yanlışını kabul eder. Yanlışlarda bilime dahildir. Hatta olmazsa olmazıdır. Bilimsel düşüncede aslında bizim gerçek hayatta yanlış diye tabir ettiğimiz o olguda yoktur. Onlar bizi bilimsel doğruya götüren yolun basamaklaridir. Ve her biri en az doğrular kadar değerlidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cüppeliye sorun o açıklar.

  • 100 sene bu ülkeyi yönetenler dünyada hangi bulutlarla öne çıktınız?? . Lafa geldimi mangalda kül birakmazssiniz. Çağdaş olmayıp kendini Çağdaş sanan zavallı faşist kafalılar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.