Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.255
Cevap
165
Favori
633.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Wat degerini nasıl olctunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneş paneli sistemi kullanıyorum...Yeni invertör taktım Ataba marka 250W. 2.Lamba devreye girdikten sonra fan çalışıyor. Ancak lambaları kapattıktan sonra hatta invertörde 220V fişini çekmeme rağmen fan çalışmaya devam ediyor. Normalde fanın da durması gerekir. Üstelik invertörün bulunduğu yerde sıcaklık şu an 3C. Fan, ancak invertörün anahtarının kapatılmasıyla duruyor. İnvertörde yük olmadığı halde neden fan sürekli çalışıyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cym247 C kullanıcısına yanıt
    Fan devresinde bir sorun olabilir ya da bir süre sonra kapatacak şekilde programlanmıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Evet 3 saattir yüksüz olarak çalışmaya devam ediyor. Cam balkon içeri sıcaklığı 1C. Fan devresinde bir şey olabilir. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: musakilic

Wat degerini nasıl olctunuz

İnvertör üzerinde anlık watt ve günlük toplam üretim, ve peak watt değerlerini okuyabiliyorum
    Bende de 600w Orbus marka invertor var aynı durum bende de var ama ben bir sorun olduğunu düşünmedim
    Normalde birşey bağlı değilken fanın kapanması mı gerekiyor
    Ben kullanıma bağlı olarak devrenin ısındığını ve invertörden fişi çeksem bile fanın o devreyi soğutmak için çalıştığını düşünmüştüm.
  • Merhabalar,
    Kampta kullanmak için taşınabilir, açılıp/kapanır çanta şeklinde 120W solar panel yapmak istiyorum. aşağıdaki ürünün benzeri
    www.solarpompa.com
    Portatif Güneş Panel Seti 120 Watt - SP2 120
    http://www.solarpompa.com/solar-panel-120watt-sp2120.php

maalesef hazırların fiyatları aşırı pahalı. bende kendim yapmaya karar verdim.
    bu tip ürünlerde kullanılan şarj regülatörleri aliexpress'de 6.5$ civarına satılıyor. buradan da 2 tane 60wat panel alıp birleştirerek böyle bir şey yapabilirim diye düşünüyorum.
    2 tane panel, regülatör, kablo ve kulp/menteşe haricinde başka bir şey gerekli midir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melrock -- 16 Ocak 2016; 21:36:53 >

• depolama yapmasanız bile akü olsa iyi olur. esnek panellerin, hafiflik avantajı değerlendirilmeli
  • Arkadaşlar,
    Güneş enerjisi konusunda yardıma ihtiyacım var. Küçük düşük maliyetli bir sistem kurmak istiyorum. 20 watt panel ve 20 V şarj kontrol ünitesine 12 volt 7 Ah. kuru akü nasıl bir sistem olur. gündüz şarj edip gece 12v 3 adet dc ampülü sabaha kadar yakar mı? aküler küçük gelirse 1 adet daha 12V 7 A bağlayabilirmiyim. bu durumda 20 w panel yeterli olur mu? Yoksa onuda mı? büyütmem gerek yada onun da yanına bir 20Watt daha mı bağlamalıyım.?
    cevap verirseniz çok makbule geçer. teşekkürler..
  • derin deşarj aküye zarar verir. büyük olursa iyi olur
  • benim aklıma takılan bir soru var.

- güneşten elektrik enerjisi elde ediyoruz, peki elde edilen bu elektrik enerjisini sadece güneş varken mi kullanabiliyoruz? yani güneş varken elde ettiğimiz bu elektrik enerjisini depo edemez miyiz acaba? depo edip akşamları kullanmak gibi mesela?
  • Merhabalar .

Öncelikle eminim konudaki tüm yazılanları okusam bu sorduklarımı sormama gerek kalmayacaktı ama anlamak gitgide zorlaştığı için sormak durumundayım ve şimdiden değerli vaktini hesaplama için ayıracak arkadaşlara teşekkür , değerli zamanlarını çaldığım içinde özür dilerim.

İlk sorum ilgili yasalar lisansız elektirik üretiminde kaç watta kadar izin veriyor ? o kadarlık üretim sağlayacak sistem Yapmak istesek ne kadar maliyeti vardır ( ortalama ) ne kadar gelir ederiz ( ortalama )...

Evimin faturada gözüken birim miktarı 524 olarak gözüküyor ve eğer nasip olursa bir arsa alıp içine prefabrik bir ev yapmayı düşünüyorum . o normal kullanımın üstüne ev için sağlam kullanılacak bir klima . ayrıca sera için kuracağım iki sağlam klima
    eklersek yaklaşık ne kadar lık bir yatırımla bunu karşılayabilir hatta birazda sisteme elektirik satarak kara geçebilirim ?

Son olarakta aylık sisteme 500 tl lik elektirik satmak istesek kaç paralık bir yatırım gerekir.

Şimdiden çok çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarkaman -- 30 Ocak 2016; 21:53:23 >

• öncelikle selamlar. 500 kw tesis için çağrı mektubum geldi. kullanılacak ürünler ile ilgili araştırmalarım sürüyor. burda 62 sayfalık tecrübelerinize dayanarak tavsiyelerinizi isteyeceğim. Özellikle panel ve invertör marka tercihleri ile ilgili... internette bir sürü kurulum yapan firma ve şahıs var. Ancak kimse yoğurdum ekşi demiyor. herkes kullandığı malzemenin alman malı olduğunu yada çinli bir firma ise dünyanın en güvenilir firmalarından biri olduğunu iddia ediyor. bu işin püf noktaları nelerdir. hangi markalar tercih edilmelidir. yardımlarınızı ve görüşlerinizi lütfen esirgemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arman_guney

öncelikle selamlar. 500 kw tesis için çağrı mektubum geldi. kullanılacak ürünler ile ilgili araştırmalarım sürüyor. burda 62 sayfalık tecrübelerinize dayanarak tavsiyelerinizi isteyeceğim. Özellikle panel ve invertör marka tercihleri ile ilgili... internette bir sürü kurulum yapan firma ve şahıs var. Ancak kimse yoğurdum ekşi demiyor. herkes kullandığı malzemenin alman malı olduğunu yada çinli bir firma ise dünyanın en güvenilir firmalarından biri olduğunu iddia ediyor. bu işin püf noktaları nelerdir. hangi markalar tercih edilmelidir. yardımlarınızı ve görüşlerinizi lütfen esirgemeyin

Ciddi bir süreç sizi bekliyor. proje parası vs ciddi para lazım. çağrı mektubundan sonra proje istenmiyor muydu?

• evet proje işlemleri bundan sonra başlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyavlayan köpek

benim aklıma takılan bir soru var.

- güneşten elektrik enerjisi elde ediyoruz, peki elde edilen bu elektrik enerjisini sadece güneş varken mi kullanabiliyoruz? yani güneş varken elde ettiğimiz bu elektrik enerjisini depo edemez miyiz acaba? depo edip akşamları kullanmak gibi mesela?

Akülere depoluyoruz miyav.
    Siz fişi çeksenizde içerde kontrolcü, mosfetleri çalıştırmaya devam eder. Yani size 220 hazır tutar. Dolayısı ile fan çalışır.
  • Güneş paneli kullanıyorum aydınlatmada ve led ampuller kullanıyorum.Ataba marka invertör aldım 250W AT-1225(12V-220V).Yük bindiğinde fanı çalışmaya başlıyor yani 2.lambayı yaktığımda fanı çalışmaya başlıyor.Buraya kadar normal ama lambaların hepsini söndürdüğümde yük sıfır olduğunda fanı kesmiyor ve sürekli çalışmaya devam ediyor saatlerce çalışıyor ve aküden yemeye başlıyor.Üstelik invertör akü şarj cihazı hepsi cam balkonda duruyor ve balkonda sıcaklık 1 derece kimi zaman daha da soğuk oluyor balkon. Yük sıfırlandığında invertör fanı neden kesmiyor? Ataba olsun iyisi olsun dedik ama neden fanı kesmiyor? Aldığım yere geri verdim aynı modelin yine hiç açılmamışını verdiler onu denedim o da aynı. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

• Merhaba Arkadaşlar

Evim Doğu ve güney Cepheli ufak çaplı bir solar oluşturabilirmiyim diye düşünüyorum
    Elimde Hiç kullanılmamış 1 Adet Mutlu Akü 12 volt 60 Amper ve 1 Adet Black Decker 750 W İnvertor
    bulunmakta yapmak istediğim ise 3X6 bir odaya Led ışıklandırma yapmak gece 4-5 saat kadar Led
    lambaları kullanmak istiyorum 12 w veya 220 w olarakda invertor kullansamda olur kullanmasamda olur
    nasıl bir sistem önerirsiniz gerekli panel ve Led tavsiyesi ve şarj ünitesi hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum
  • İzmir/ Urla'da güneş enerjisi ile elektrik üretmek istiyorum. Kaç KW nedir bilemiyorum ancak yaz-kış oturulacak, elektrik ve suyu olmayan bir noktada bulunacak olan evimizde bir evde bulunması gereken tüm elektrikli eşyalar fazlasıyla olacaktır. ( 2 TV, kurutma makinası, klima dahil). Köy merkezine 1,5km uzaklıkta bulunacağımızdan aslında bir süre sonra şebeke elektriğinin de geleceğini tahmin ediyoruz ancak bu yatırım ile faturasız bir hayat kurabilir miyiz? İlk yatırım nasıl bir miktar olacaktır? Hangi Solar Sistemi önerirsiniz? Elbette su da artezyen ile çıkarılacağından dalgıç pompa da çalıştırılacaktır. Solar sistem/ jeneratör vs ile kombin bir yöntem de önerebilirsiniz. En uygun maliyetle nasıl yapabiliriz? Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.