Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.260
Cevap
165
Favori
633.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstadım Sana gereken bir güneş paneli ve bir adet şarj invertörü, Günlük olarak İstediğin 5 saat aydınlık desek, tahmini 20 W lık bir kayıp, Gel sen bunu 30 W de.
    buda yaklaşık 2,5 A demek, Sendeki sulu aküydü, Verimi düşüktür, Olsun .

100W güneş paneli,
    Bir adet PW şarj devresi. ( 10 A işini görür.)
    Kriterler Sadece led yakabilmen içindir. Sanırım bunlar sana yeterli olacaktır,
  • Merhaba

Azdaha_53 vermiş oldugun bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim 100w bir güneş paneli ve ve şarj devresi demişsiniz
    alırken dikkat etmem gereken bir sey varmı yoksa panellerde ve şarj devresinde çeşitler iyisi kötüsü kalitelisi varmı birde panel 12w ve çeşitleri oluyormu bilgilendirisen memnun olurum
  • eran E kullanıcısına yanıt
    Şimdi sizlere ilk önce 100 Wlık bir panel almanızı tavsiye ederim, onlar 18 V açık devre gerilimleri 22V falandır, Eğer her gün kullanıcam, her gün kontrol edebilirim falan derseniz, şarj devresi 50 liralık piyasada bulunan 10 A lik ( dandik ) lerden kullanabilirsiniz. PW. Daha iyileri var. MPPT. onlar hem pahalıdır, hemde sizlere gerek yok, Size bir takım Fikirler vereceğim,
    1-) Aküyü kesinlikle odada bırakmayın, Açık havada ve havalanacak şekilde durmalı.
    2-) Sisteme kesinlikle bir sigorta bağlayın. ( sizin akü kapasiteniz 60 A. herhangi bir kısadevre yangına sebep olabilir. )
    3-) Bu sistemden asla kar edebileceğinizi düşünmeyin. Sizin kurduğunuz ölçüler oyun, yada merak gidermek için. ( Eğer elektrik olmayan bir yerde kullanırsanız o başka.)
  • fulyakurpe F kullanıcısına yanıt
    Fulya kurtepe hanımefendi, Bahsettiğiniz sistem çook karışık ve uçurum farklar oluşturan yöntemlere sebep olabilir.
    Öncelikle İşin içine klima , ütü, kuyu motoru, çamaşır makinası VS.VS.VS. demişsiniz. Bu yaz- kış kullanılacak demişsiniz.
    Bu tarz ihtiyaçlar hibrit sistem gerektirebilir, ( rüzgar türbünü ) Bu işlemler için En düşük 30 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekir, bir de 20 yıl gibi sıkıntısız çalışmasını da aklınızdan silin, Rüzgar türbünü ( mekanik aksam ) olduğu için hemen hemen her iki yıkda bir ( en fazla iki yıl, belki her 6 ay. bu seçeceğiniz ürüne bağlı, ve ödiyeceğiniz paraya ) bakıma ihtiyaç duyar.
    Sizlere köy ile aranıza elektrik çektirin daha iyi de diyemem. lakin harcamalardan kısabiliyorsanız o daha mantıklı,. yada sistemi kurmak isterseniz kesinlikle herhangi bir ücret istemeyen bu tarz forumlardan tecrübelerini paylaşan arkadaşlardan tavsiye almanızı tavsiye ederim. Saygılar..

• cym247 C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, sanırsam sizin atabanın çalışma mantığı yükteyken fanı açmak, sonra sürekli açık kalması, Sizlere tavsiyem fanı açtıktan sonra yükü çıkartıp cihazın elektriğini aküden ayırıp 5 saniye falan bekleyip tekrar bağlamanızdır, eğer yük tekrar devreye verilmeden fanı çalıştırırsa otomatik demek, Yok fan çalışmıyor, her şey sabit ise sistem sürekli fanı açık bırakıyor demek, ( bu işlem için yükteyken cihazın hafif ısınmasını sağlamanız gerekli,
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Canım abim , Panellere dikkat, kesinlikle sertifikaları sağlam ve onaylı olmalı, sizlere tavsiyem sertifikaları sordurun... Ürün 5 yıl sonra başınıza ekşir, verim düşer vs.vs. İnverter hususunda menşei değilde hindistanı da bir gözden geçirin derim,
  • İyi günler. Bu yaz bitirmeyi planladığım müstakil ısı yalıtımlı evimde kullanmayı tasarladığım ürünler şunlar;

1. 42'' Plazma TV (günde 6 saat)
    2. 2 Adet 15w tasarruf ampul (günde her biri ortalama 8 saat)
    3. Buzdolabı A+ sınıfı (24 saat)
    4. 4 gözlü elektrikli ocak (günde tek gözü ortalama 3 saat)
    5. Çamaşır makinesi A sınıfı öncesi seriler (haftada 1 kez)
    6. Bulaşık makinesi A sınıfı öncesi seriler (3 günde 1 kez)
    7. Inverter özellikli termostatlı ısı pompası havadan suya (Daikin ya da Zibro - 160 m2 alan yerden ısıtma/soğutma)
    8. Isı pompasına bağlı termosifon
    9. Ütü, mutfak aletleri vb. gibi elektrikli eşyalar

Evim Osmaniye'de ve tüm cepheleri açık yaklaşık 160 m2 ısı yalıtımlı, yalıtımlı camlara sahip olacak. Yaz aylarında 3 ay boş dolayısıyla sadece şebekeye satış olacak bu dönemde, elektrik tüketimi sıfır zira(Haziran ortasından Eylül Ortasına kadar). Yukarıda yazdığım detaylara göre nasıl bir sistem kurulabilir? Maliyeti tüm giderler(nakliyat, montaj, işçilik, malzemeler, cihazlar, on grid sistem için gerekli izinler vb.) anahtar teslim yaklaşık olarak ne kadara mal olur? Ve tüm bunları yaptırabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yüklenici var mıdır bölgede(Osmaniye, Adana, Mersin, G.Antep, Hatay, K.Maraş) arkadaşlar?.. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum...

• merhaba arkadaşlar,
    istanbul kadıköy'de bulunan evimin balkon demirlerine 2015 yılı Nisan ayında 2 adet 250W toplam 500W gücünde güneş paneli monte ettim.3KVA hibrit inverter ile evdeki 2 buzdolabı,2 TV,bilgisayar,yazıcı,evin tüm aydınlatma lambalarını inverter çıkışına bağladım.Yaklaşık bir yıldan beridir sistem çalışıyor.Benim tek yaptığım haftada 2 gün panelleri temizlemek.videosunu izlemek isteyen olursa youtube da izleyebilir.
  • ambarlim A kullanıcısına yanıt
    ne kadara mal oldu hatırlıyomusunuz acaba ?
  • cym247 C kullanıcısına yanıt
    Ustad sen lambaları kestiginde çeviricinin icindeki moftetle sıcak oldugu icin onları sogutmaya devame edecektir demekki fanı iyibir fan koymamışlar sıradan fan koyunca sogutma işlemide hayliyle uUyor korkma fan fazla birsey çekmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fulyakurpe F kullanıcısına yanıt
    Arkadasın dedıgı gibi macera aramayın derim bos yere para vermeyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    100v panel, 20amper kontrol cihazı ve 75ah aküm var aküyü panel ile şarj yaparken, aynı anda şebeke elekriğini kullanarak şarj çıhazınlada şarj yapabilirmiyim sisteme zararı olurmu?
  • şarj kotrol cihazımı satıyorum arkadaşlar

satılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askişi48 -- 11 Mart 2016; 19:16:39 >
  • gerçek veriler üstünden bugünlerde tam açık havada 1 günde, kaç metre kare panelden kaç kwh lık enerji alabiliryosunuz? Özellikle on-grid sistem kullanan arkadaşlar cevaplayabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fidan95

Merhaba,
    100v panel, 20amper kontrol cihazı ve 75ah aküm var aküyü panel ile şarj yaparken, aynı anda şebeke elekriğini kullanarak şarj çıhazınlada şarj yapabilirmiyim sisteme zararı olurmu?

bağımsız akü şarj cihazı ile yapabilirsin.
    ben uydu alcısı cihazından söktüğüm trafo ile yapıyorum.
    doğrudan trafoyu aküye bağlayamassınız.teknik olarak ac/dc ve balans,değişik ayarlamalar ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askişi48 -- 2 Mart 2016; 20:04:01 >
  • Yani aynı anda hem panelden şarj olurken birde herhangi bir şarj aletiyle aküyü şarj etmenin bir sakıncası yoktur mu diyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerkan

Yani aynı anda hem panelden şarj olurken birde herhangi bir şarj aletiyle aküyü şarj etmenin bir sakıncası yoktur mu diyorsunuz ?

akü boş olduğu sürece sakıncası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askişi48 -- 2 Mart 2016; 20:05:42 >
  • Merhaba,
    Çekme Karavanımın bulunduğu kampta kışın elektrik olmadığı için perlight marka 100v panel ve nexxsun marka 20a ekranlı şarj kontrol cihazı aldım karavanda 75ah sulu akü vardı ona bağladım, karavan'a haftada bir yada iki haftada bir gidiyorum yangın tehlikesinden korktuğum için dönüşte aküde şarj bağlantısını kesiyorum.
    Sormak istediğim bağlantıyı aküdenmi kesmeliyim yoksa kontrol cihazına gelen panel kablolarınımı çıkarmalıyım yada devamlı çalışsa tehlike olurmu ve bu bağlantılara sigorta takmam gerekirmi?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

gerçek veriler üstünden bugünlerde tam açık havada 1 günde, kaç metre kare panelden kaç kwh lık enerji alabiliryosunuz? Özellikle on-grid sistem kullanan arkadaşlar cevaplayabilirmi?

01.03.2016 günü hava tam güneşli sıcaklık yaklaşık 25C 10KW lık sistemiden tam 55KW lık bir üretim gerçekleşti.benim sistemi biliyorsunuz 51m2 lik toplam 44 tane panasonic panel mevcut
  • Teşekkürler ertan081 tam aradığım cevap buydu..
    Benim siyah boyalı peteklerden aldığım sonuç aşşağıda...
    Kışın güneş enerji sisteminde tutmak avantajlı bu durumda hala. Çünkü ben aynı enerjiyi 20 metre kare panelle almışım.ancak yazın bizim üretim sıfır olacağı için yine fotovolkaik sistem daha avantajlı gibi.. ben yazın bu panellerin üstüne fotovoltaik koydursammı diye düşündüm ama şuanda beklemedeyim. Yani mayısta fotovoltaik olacak ekimde bunları alıcam su ısıtma sistemi çalışacak bunun gibi..

----'-------------
    22/02/2016 tarihindeki ölçümüm
    Hava tam güneşli Nem =%26 idi yani hava çok berrakdı..

Sabah 1500 litrelik tankın altı 34,0 üstü 34,8 dereceymiş ortalama 34,4 derece
    Akşam aynı tankın altı 49,8 üstü 52,7 derece imiş ortalama 51,25 derece

1500 litre su 51,25-34,4=16,85 derece ısınmış 1500*16,85=25275 kcalik enerji almışız

Çatıdaki Güneş enerji tankları(800 litre) sabah 27 derece akşam 53 derece imiş 53-27=26 derece ısınmış 800*26= 20800kcalik enerji almışız..

Toplamda =25275+20800=46075 kcalik enerji kazanımımız olmuş = 46075/860=53.58 kwhlık enerji kazanımımız olmuş..

Bunu 20 metre karelik siyah boyalı panellerle(en ucuz panel) elde ettik... Bu da kayıtlara geçsin...
    Not: dediğim gibi bu işe girecek arkadaşlar, arıza oranı çok yüksek olan tüplü vakumlu sistemlerle ve son derece pahalı olan seçici kollektörlerle değil en ucuz olan siyah boyalı kollektörlerle sistemi kursunlar bu şekilde sistemin amortisman süresi 5-10 yıl arasını geçmez..

Bu mesaja eklenen görseller:

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım-----------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 6 Mart 2016; 10:09:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.