arkadaşlar benim bir güneş piliyle elde ettiğim elektrikle suyu elektroliz edip hidrojen ve oksijene çevirmem ve bunu çok az da olsa depolamam lazım bu hidrojenle çakmak ateşi kadar bir ateşi bir kaç saniye yaksam yeter nasıl bir depolama sistemi kullanabilirm olabildiğince az maliyetli olması lazım
Hidrojen oksidasyonu (yanma) olağan üstü hızlı bir reaksiyondur. Çok kısa sürede tüm reaksiyon biter,bu demektir ki şiddetli patlama olur. Dikkatli ol !!!
Gücenme,sorudan , teorik bilginin az olduğu sonucunu çıkardım(zan ettim) ve uyarmak istedim.
çakmak ateşi kadar bir alev için minimum 3-4 litrelik bir elktrolizörden aldığın hidrojeni kullanırsın. bunu hemen üretip kullanmak durumundasın.gerekli olan akım ise oldukça büyüktür. öyle adaptörle filan kolayca temin edemezsin. basit bir güç kaynağıyla elde ettiğini düşünelim depolayacağın haznenin dış sac kalınlığı birkaç mm olmalıdır. depoda iğne deliği kadar bir delik dahi bulunmamalıdır. bunun maliyeti büyük olur.
eğer bir hata yaparsan içe yönelik büyük bir patlama olacaktır. bu konuda çok iyi bilgilenmen gerek hata affetmez.
hidrojen sistemlerinde esas olan üret ve hemen kullan mantığıdır.
sıkıştırmanın çok teklikeli olduğunu biliyordum benim yapacağım sisten ztn teorik olacak gücün tamamını güneşten almasakta olur(bunun için bilgisayarın güç kaynağını kullanmayı düşünüyorum) sizin başka görüşünüz varsa lütfen yardım edin.
depo olarak ne kullanabilirim ayrıca nasıl bir kopresör kullanabilirim?