Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
673
Cevap
38
Favori
226.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ylmz_mr Y kullanıcısına yanıt
    2 kollektorlu sıstem ya da 24 vakum tüplü krom sistem ısınızı gorecektır. basınclı taktırmayın taktırırsanızda mutlaka antıfırız koydurmayı unutmayın
  • malak61 M kullanıcısına yanıt
    60 tüplü?
    İlk defa duydum ınanın. 2*30 olabilir mi? 3 kat tamamen size aitse eğer 2*30 mantıklı gayet. Ama sunu diyeyim ben 2014 de Artvin'de görev yaptım. Kış şartları biraz ağır gibi. eksi 24 ve altına düşüyorsa vakum tüplü kullanmayın derım
  • Hepinize merhaba. Antalya merkezde ikamet ediyorum, 4 kişilik bir aileyiz, zemin katta oturuyorum ve üzerimde 4 kat var. Poliüretan yalıtımlı krom kazanlı, panelli gün ısı taktırmak istiyorum (kireçli su kullanım da forum tavsiyesi)

    Sormak istediğim;

    *kapalı sistem mi/açık sistem mi

    *paneller aliminyum mu/ emaye mi

    *kazanlar kaç lt ve saç kalınlığı ne olmalı

    *antalya merkezde tavsiye edebileceğiniz firma var mı?

    *sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

    Yardımlarınız için hepinize şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden size mesaj gonderdım
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, forumda ki bilgi ve tecrübelerinizden çok faydalandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, ben de Erzincan’da güneş enerji sistemi bakıyorum. Tek katlı, çatılı köy evimiz var. Kışın kullanmıyoruz. Bana ne önerirsiniz? Marka, model yazabilir misiniz? Ya da nelere dikkat etmeliyim? Bu sorun için yeni üye oldum. Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim 🙏🏾.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahrca B kullanıcısına yanıt
    Erzincan! Soğuk iklim... Muhtemel suları az kireçli ama ciddi soğuk. O bölgede İnci Solar bayisini bulmanızı tavsiye ederim.
  • Hocam selamlar. Felç geçiren babam için daha sakin bir hayat sürsün diye ufaktan bir yazlık yaptırdım. Yazlık çanakkale geyikli'de. Şu meşhur eyvah eyvah'ın çekildiği yerde :D
    Yaz kış 3 kişinin yararlanabileceği bir sistem yaptırmak istiyorum. Fakat bu bölgenin esnafının ya iq'su çok düşük, ya iş bilmiyorlar yada ben yanlış anlıyorum. Yatakçısından tv'cisine kadar herkes derme çatma ve eksik gedik iş yapıyor. O yüzden bana vereceğiniz tavsiyeler çok önemli. Marka ve model tavsiye ederseniz çok memnun olurum. Buranın suyu aşırı şekilde kireçli. Çok fazla teknik detay içinde kayboldum. Bir yandan da evi onarma ile uğraşıyorum. Kısacası daha fazla vaktim yok ve beni aydınlatırsanız çok minnettar olacağım.
  • orpheostern O kullanıcısına yanıt
    Özelden bilgi verildi.
  • Gökhan bey merhaba. Muğla/Bodrum/Mumcular beldesinde (Bodrum merkeze 30 km uzakta, içerde kalıyor) yeni taşınacağım 3 katlı binanın ilk katına taşınacağım. İstanbul'da doğalgaza alıştığımız için bu tarz ısıtma sistemleri hakkında hiç bir fikrim yok. Bodrum'a taşınalı 1 yıl oldu. Kiracısı olduğum evde termosifon tarzı birşey kullandık. Düğmeyi aç 30 dk ısınmasını bekle. 10-15 dk sıcak su bitiyor vs..
    Yeni taşınacağım kendi evime termosifon yerine Güneş enerjili bir şey taktırmak daha mı mantıklı? Bu arada buranın suları oldukça kireçli...
    Fiyat & Performans anlamında tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • granma79 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Yaz kış sürekli oturacaksınız sanırım. Üzerinizde 2 kat daha olacagı için açık devre soğuk suyu tam boy kollektorlu ya da filtre takılabılmesı halinde vakum tüplü de kullanmayı düşünebilirsinz. İhtiyac halinde cep telden de ulaşabilirsiniz.

    Sevgiler
  • Merhaba,

    Bir kaç gündür forumu okuyorum, firmalarla görüşüyorum. Birinin tavsiye ettiğini diğeri olmaz diyor, onun tavsiye ettiğine de başka bir firma olmaz diyor. Kafam çok karıştı açıkçası. Bilgi verip yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    İznik gölüne 50m mesafede olan 3 katlı evimizi otel/pansiyon tarzı konaklama için düzenledik. Toplam 8 oda olacak ancak ilk etapta 4 odayı faaliyete sokacağız. Yani 8-10 kişi için yeterli olabilecek, sorunsuz sıcak su sağlayabilecek, kışın da kullanabileceğimiz bir sistem istiyoruz.

    Sizce;

    Sadece güneş enerji sistemi işimi görür mü? Görür ise hangi sistemi önerirsiniz ? 8-10 kişi için kaç litre tanklar olmalı?

    Olmaz ama farzedelim ki aynı anda 4 oda aynı anda duşa girdi. Hepsi aynı anda aynı tazyikle sorunsuz sıcak su alır mı?

    Güneş enerji sistemine ek olarak rezistanslı çift serpantinli boyler de bağlatmalı mıyım?

    Şimdiden teşekkürler..
    @Ege Solar




  • mrhkyl M kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    6 kollektorlu ya da 2 adet 3 kollektorlu basınclı sistem sizin işinizi görecektir. Kısın dda kullanım için serpantinli boyler alıp almamak tamamen butcenizle alakalı ancak çok masraf yapmamak adına güneş enerji sistemine pro rezisans takılıp( butık oteller ıcın tavsıye ederim) değerlendirilebilir. İletişime geçmeniz halinde daha detaylı da yardımcı olabilirim. Bence hiç kafanızı karıstırmayın. Biz Foça'da benzer uygulamayı gecen yıl yapmıstık.
  • Ankara/Temelli taraflarında konteyner evim var genelde yazın haftasonları 3-4 kişi gidiyoruz kalırsak haftada 1 gün kalıyoruz, suyumuz oldukça kireçli ( arabaya gelince üzerinde leke bırakıyor ) kışın çok nadir gidiyoruz. Bana tavsiye edeceğiniz sistem nedir ? Teşekkürler
  • öncelikle su ıcın filtre ve 2 kollektorlu onerırım dıyebılırım ancak konteyner uzerınde panellı sıstem cok saglıklı olmayabılır. 24 vakum tupluyu fıltre ıle kullanabılırsınız
  • Merhabalar,

    Antalya / Döşemealtı semtinde ikamet etmekteyim, 5 katlı binanın 4. katında oturuyorum. Evde toplamda 2 kişiyiz ama 4 kişi olduğumuz zamanlar da oluyor.

    Bulunduğum bölge için kış aylarında don olayları olduğu için kapalı sistem önerildi.

    Almam gereken ürünün özellikleri neler olmalıdır ?

    Sizlerden ricam uzun ömürlü ve kaliteli olan bir model önerirseniz çok sevinirm.
  • kapalı devre kollektorlu sistem 2 kolletorlu yeterli olur sizin için
  • Merhaba Gökhan Bey;

    Antalya merkezde 4 katlı bir binanın 4. katında (çatısı yok) zor şartlarda ev aldım. Su ısıtmak için şofben, termosifon gibi ilk etapta bana ekonomik olabilecek alternatifler ararken tekrar günısı ihtiyacı hissettim.

    daha önce hiç bir bilgim yok. galvaniz nedir, termostat ne işe yarar vakum muş tüp müş inanın sizin yorumlarınızı okuyarak tahayyul ediyorum.

    Bütçem gerçek anlamda kısıtlı olduğu için ve 2. bir şansım olmadığı için en ekonomik ve faydalı günısıyı tercih etmek istiyorum.

    Bana marka, gerekli özellik ve eğer bir dükana gidersem nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    bu arada 2 kişiyiz ama çok su tüketiyoruz :)
  • Özel mesaj yolu ile de ulaştığınız için mesajınıza cevap yazıldı. Teşekkür ederim.
  • Merhaba kocaeli darıca bölgesinde ikame ediyorum.tasarruf için 3 zamanlı elektrik kulllanmaktayım.evi yeni aldım,doğalgaz aboneliği için zorunlu olarak kombi aldım.kombinin ısıtmasını hiç kullanmadım.tasarruf olsun diye klima ile ısınma sağladık ve ayda klima faturaya 150-200 lira fark ettirdi maksimum.kombi ile sanırım 400-500tl doğalgaz faturası gelecekti.daha çok tasarruf için kombiyi sattım,kenarda duran yeni tip az kullanılmış beko termosifon taktım.timer bağlı ve gece devreye giriyor.yani elektriğin en ucuz olduğu zamanlar.saat 16 gibi 15 dakika daha çalışması için timere süre koydum.akşam erken duşta su sorunu yaşamamak için.malesef tasarrufu istediğimiz sağlayamadık.sıcak su için kombi 20-30 lira ek maliyet getirirken,elektrikli termosifon 50tl gibi bir maliyet getirdi.kombiyi sattığıma pişman olmadım çünkü sıcak suda dalgalanma yapıyor ve sıcak suyu az açıncada soğuk su geliyordu.
    Şimdiki amacım yine tasarruf için vakum tüplü sistem taktırmak.hesaplamalarıma göre elektriğin zam görmesi vs.düşünülerek 4yılda parasını çıkaracak+ çamaşır makinesinin sıcak su ihtiyacını bu sisteme bağlayıp kaldırarakta ek tasarruf yapacağım.tek sıkıntı evim dubleks,üstte ve altta duş var,üst katımda sıcak su basınç sıkıntısı yaşarım diye düşünüyorum.basınç pompası takıp ek elektrik maliyeti de sıkıntı.basınçlı sistemlerden alayım diyorum 1000tl fark ediyor.ne önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.