Şimdi Ara

Gündeme dair (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • Bugun uzun zamandir takip ettigim biri Istanbulda deniz sulari cekildiginde birseyler yukleniyor olacak ve ordada uzun surmeyecek yazmis. Yazisini bu sabah okumustum. Biraz once Gazeteler Istanbulda deniz suyunun cekildigini yazmis. Bunu okuyunca biraz irkildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 13 Şubat 2023; 21:17:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Pandemi tiyatrosundan sonra UFO filmi gösterime girdi demek :) Video link açmadı.

UFO bilinmezlik, gizem içerdiği için ilgi çekiyor. Kedi, köpek, canlıların genel özelliğidir. Bilinmeyen nes ilgi çeker :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 13 Şubat 2023; 21:54:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    keşke sorun mobil WC, yardım paralarının kötüye kullanılması, sarayın parasal yük olması, Kızılay'a kayırılan kişilerin atanması olsa.
    Sorun daha derin. Ordunun görüntüsü var, benliği yok. Depremde ordu ilk günden özellikle engellendi. Ordunun eksikliği herkesin gözüne çarptı, bu konuşuluyor. Bu akşam Halk TV'de CHP'li Kahramanmaraş M.vekili Kahramanmaş'ta yıkıntılar arasında canlı yayında "burası bir savaşyeri gibi. ancak devlet halkına savaş açmış gibi" dedi! Spiker "o tümceyi değiştirin isterseniz" dedi, kanalın başına bir iş gelmemesi için! Bu arada Afad'ın islami simgeler, söylemler, eylemlerle dolu bir toplama grup olduğunu düşünüyorum. 5 yaş cocuk kurtarıyorlar tekbirler, bir sürü İslami tempo tutmalar. Cocugun elleri ayakları soguktan donmuş, tekbir getiren Osmanlı görüntülü bu tiplere, "napıyor bunlar" dercesine bakıyor. Afad'ın AKP'nin beyiinlere "islam kurtarıcıdır" mesajını yerleştirme amaclı kurduğu bir grup olduğu görüntüsü var.

AKP'lileri hep olduğu gibi yine uyuttular. Ancak yine de, bugün konuştuğum AKP'li 2 arkadaşı ilk kez biraz tedirgin gördüm. Ölü sayısı 31,500'de tutulmaya çalışılıyor ancak herkes gerçek sayının yüksek olduğunu düşünüyor. Ancak çok daha önemli başka bi durum var. Deprem olan kentlerden ıslar ayrılıyor yada ayrılmak istiyor. Şu anda biraz erken uyarı yada abartı gibi görünecek ancak, kentler Suriye'den ordan burdan gelmiş sıgınmacılar, bu yıkıntı kentlerde kalacak. Bu akşam HaberTürk'te gazeteci Faruk Aksoy Hatay'daki varlıklı Türkler kentten ayrılıyor, kent sıgınmacı yabancılara kalacak dedi (dogal olarak birebir bu biçimde demedi, kendi tümcelerimle benim şu anda özetim)

Buraya dek tüm bunlar medyada, ıslar arasında konuşulan konular. Ancak bir de benim araştırdığım, irdelediğim bir konu var:

Bu depremler ardarda 2 tane oldu. Her biri birbiriyle eşdeğer 7.6-7.7 büyüklükte. Böyle bi olay nerdeyse hiçbir depremde görülmemiş. Ardarda 2 deprem. Aşırı ilginç. Gerçek olamayacak ölçüde ilginç. Ancak öteki ilginçlik bu depremlerin 500 yıldır deprem olmayan Maraş, Hatay ile çevresinde olması. Bunlar güney sınır kentlerimiz. Hatay Türkiyenin güneye bakan kulağı gibi. Hem haritada kulak gibi görüntüsü ile soyutsal olarak hem güneye en yakın kent olması ile gerçekten, Türkiyemizin kulağı Hatay. Daha öncede de iletmiştim: "Hatay Üvey Evlat Mı?" BBC'de ilk olarak cıkan video bu! Önce başlığa sonra bunu yayınlayan kanalın adı BBC'ye bakın.

Bilmecenin parçalarını birleştirince, bu depremlerin doğal olmadığı, ıs eli ile yapılmış olabileceği, politik bir plan olabileceği sonucu beliriyor. Sezilerim
    derin düşüncelerim, bu 6.şubat depremlerinin ıs eli ile yapıldığını söylüyor. Bu olayın politik birçok kötü sürpriz sonuçları olacağını düşünüyorum, ne yazık ki. 15 temmuz tiyatrosunun da bir yığın kötü sürpriz sonuçları olmuştu, ancak ne denli kötü olursa olsun "yurt içi" ile sınırlı gibiydiler, bu kez y.dışı sürprizler de bizi bekler. O da örneğin Hatay'ın belki (şu anda beyin fırtınası yaparak) birkaç kentin daha yabancıların kontrolüne girebileceği yönünde. Tüm bunlara "düş gücü" denilebilir ancak gerçekler var. Onlardan birisi işte bu gece (13.şubat.2023 gecesi) gazeteci Faruk Aksoy'un "Hatay kenti yabancı göçmenlere kalıyor" açıklaması. Hatay, Ortadoğunun Akdenizin kuzeydoğu köşesi. Çok stratejik konumda olduğu gibi 100.000 yıllık bir geçmişi, kültürel geçmişi, önemi olan çok özel bir kent. Bu kent, bir biçimde yabancılara düşerse, sorumlusu AKP yada Tayyip olmayacak sorumlusu "deprem" olacak. Birebir, 15.temmuz'daki sorumlunun sanal Fethullah olması gibi. Eh, deprem doğal nedenlerden çıktığı için de Hatay'ın düşmesi de "Allah istedi" ye bağlanacak. Ancak ya depremler doğal olmadıysa? Bu depremleri de Tayyip'in davranışlarını da yakından inceleyince doğal olmayan kimi öğeler göze çarpıyor.

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

AFAD denen kurum toplama Imamlardan olusuyormus duydugum kadariyla. Islerinin ustasi insanlar degiller, bunu oraya gönüllü yardima gidenlerin kendileri söylüyor. En profesyonel yardimi Madenciler yapiyormus, digerlerine göre daha düzenli ve ne yapacaklarini bilerek calisiyorlarmis. Depremde enkaz altindaki insanin yaninda tekbir getirmek ordaki insani korkutabilir. Ayrica Islamda tekbir ezan okurken, savasirken, kurban keserken ve ölürken getirilir. ENkaz altindaki insani ölecekmiyim diye korkuya sokabilir. Sessiz olmak diger sesi zor cikan insanlarin sesinide duyurabilir ama sen isi ustasina vermezde topkama Imamlara devredersen bunlarla isimiz zor. Zaten AFAD in ekiplerinin bölgede cok olmadigida söyleniyor onlarin disiplinsizligi ve koordine zayifligi yüzünden bölgeye gelen yerli yabanci ekipler saatlaerce bekletildikleri icin cok geri dönen olmus. Dün haberi cikti, Tayvanli ekip tam adami kurtaracak birden AFAD damliyor TV lerle kendileri kurtarmis gibi yapiyor. Avusturyali ekip Persembe dönecek iken kendilerine Cumartesiden beri talep gelmedigi icin dün döndü. Itibar First dersen, sonuc bu olur.

Türkiyede tepeden tirnaga ahlak kalmamis, ne is ahlaki ne insanlik ahlaki. Suan Hatayda geceleri büyük bir güvenlik sorunu var. Gece karanlik basinca arabalarinda kalan insanlari soymaya kalkiyorlar. Hukumet ne depreme zamaninda müdahalede bulunabildi, ne kurtarma calismalarinda bir koordinasyon saglayabildi nede simdi güvenligi saglayabiliyor.

1999 Marmara depremini yasayan biri olarak ve o deprem icin 17500 insan öldü diyorlar ya. 17500 kimlikleri belirlenenlerin sayisi, toplamda Marmara depreminde 65bin insan öldü. Bu depremde ilkin ölü sayisini 100bin tahmin etmistim ama artik gercek ölü sayisini 150bin olarak tahmin ediyorum.

Deprem iki ayri fay üzerinde oldu, dogaldir degildir orasini isin ustalari bilir. Ben vatandas olarak buna ne derece hazirlikliyiz, 20 yildir depremle gelen hukumet ne yapiyor ona bakarim. Sonucta deprem ülkesiyiz, madem dis güclerden kaynakli diyoruz ona göre hazirlansaydik. Insan dusmani oldugunu bilirde bir tedbir almazmi? abanci bir kaynakta depremin oldugu ilk günü ne okudum biliyormusun? Bu depremin ülkenin yeni sinirlari oldugunu. Buna göre yeni sinirlar 3 yil önce cizilmis ve deprem olan bölgeler bizden koparilacak yerler yazmisti. AKP bunu yaparken bile arkasina kitlesini alarak, vatan millet edebiyatiyla yapar ve konusani hain ilan eder.

Tayyip her faciada ayni davranislari gösterdi. Somadada ayni idi. Herzaman halk kendi yarasina tuz basti. Normal bir ülkede bunca beceriksizlige ve faciyaya ragmen hicbir hukumet koltugunda duramazdi. Bizim ülkemiz neden böyle? Müteahhidinden tut iscisine kadar malzemeden calmaya kalkarlar. Denetleyicisine kadar yolsuzluk yapiyorlar. Anlamiyorlarmiki olan yine kendilerine olacak! Olan milli servete olacak, ben bu kadar bayrak asip vatan millet deyipte, hainlik eden insanlar toplulugunu birarada görmedim. Camurun dibine kadar ahlaksizliga batmislar. Allah orda yasayan ahlakli ve akli basindaki insanlara sabirlar versin.

Çok güzel yorum. Ayrıntısına girmeden hem düşünsel hem duygusal açıdan katılıyorum.

Şu konuda yorumlarım var. Destek.

https://forum.donanimhaber.com/turkiye-depremi-yer-kabugunda-300-km-uzunlugunda-catlak-olusturdu--155093162-5

Konuya baktim, depremin birileri tarafindan yeraltindan tetiklenebildigi tartisiliyor. Su durumda boyle bir seyi savunmak mevcut iktidarin eline oynamak olur. Bu onlarin en cok istedigi sey, cunku ofkeyi baska bir noktaya ceker.

Bunu direkman söylesem, büyük etkiye (Arapça deyimiyle infiale) yol açar üyeliğim banlanabilirdi. Ancak burada ileteyim. Bu deprem, erkin bilgisi kapsamında yapıldı. 9/11'in ABD yönetiminin bilgisi kapsamında yapılması gibi.

Bu arada @AREryilmaz

https://forum.donanimhaber.com/turkiye-depremi-yer-kabugunda-300-km-uzunlugunda-catlak-olusturdu--155093162-5#155115192

'da Arapça "imar" sözcügü üzerine bir yorumum var :) Arapça "imar" ne demektir? Bilen yok. Kalkındırma, değer katma, Arapça kökü ile "zenginleştirme" demek, Türkiyenin son 20 yılına damgasını vuran bu sözcüğü 82 milyon Türk bilmiyor :) Bir de diyorsun ki dil yaşayan bir varlıktır :)

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Amerikanin Ohio kentinde kimyasal bir patlama oldu. Havaya cok zehirli bir gaz yayildi. Bundan pek bahsetmiyor kimse. Ozellikle Greta Thunbergin sesi hic cikmiyor.

Topkapı Plakyoutube
    Şemsi Yastıman-Uzaylılar Hoş Geldiniz-Official Audio 1968 45'lik plak kayıtıdır
    http://www.youtube.com/watch?v=R3ce9gP-THk&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 15 Şubat 2023; 1:0:44 >

6.Şubat depremi anında havada mavi bir ışık olduğu belirtiliyor. Arkadaş söyledi. Videosuna bakamadım.

50bin yapınn bir bölümü, çogu 10-15 katlı en az 10bin yapı tümüyle yıkılmış.

Sadece 10bin yüksek yapı üzerinden bir aritmetik yapalım.

Onlara ortalama 12 değil, hadi 7 katlı diyelim.

Her bir en az 2, çoğu kez 4 daire olıyor hadi bir katta yalnızca 1 daire var diyelim.

Bak sayıları düşük tutmaya çalışıyorum.

10 bin yapıda 70bin daire yapar. Her bir dairde ortalama 4 kişi olsun. 280.000 ölü sayısı eder.

Bir bölümü yıkılan 50bin yapıyı isleme katmadık bile!

280.000 nire, 35 bin nire ???

Bence bu depremde bu yüksek yitimin verilmesi bilerek sağlandı. Devlet dediğimiz kişiler, olay yerine 9.günde, herkes öldükten sonra geldi. Adı Devlet olan Bahçeli henüz gelmedi bile, Haluk Levent, devlete paralel yapılanma yapıyormuş diyerek uzaktan bagrınıp durdu, hemen sonrasında devlet, dün akşam kendi TV kanalarını toplayrak şov havasında TV'den bir yardım şovu düzenledi. Tel açılıyor biri 100 milyon TL veriyorum. Yok mu arttıran? THY, 2 milyar, yok mu arttıran Merkez Bankası, 10 milyar TL.... bu şovun da faturasını yine vergi yükümlüleri, halk ödeyecek. Bahçesiz devlet, şov yaparken yıkıntı altında canlılar var! şov'un dün akşam yapıldığı 15 şubat "9.günde artık hepsi ölmüştür" düşüncesi ile yapıldı.

Artik TV ker yavastan normal yayina gecmeye baslar ve bu isi bina yapimina odaklatip unutturmaya calisirlar. Dun yapilan bagislarin dogrulugu ve denetlemesi sonrada o paranin depremzedelere ulasip ulasamayacagi muamma. Orneklerini cokca yasadik. Milletin insani damarlarindan yuruyup elde ettikleri ne
    varsa ustune oturup sorgulayanida hain ilan ediyorlar.

Merkez Bankasi zaten milletin Bankasi ve yardim icin ekstra TV ye baglanmasi gerekmiyor cunku milli hazine bu. Depremzedelerin yasayacaklari sureci iyi takip etmek gerekir, is unutulunca bunada bir sekilde cokerler.

Gündeme dair

Gündeme dair

Ucakla yolculuk yapacak olanlar Avrupada iseniz bu ara ucus plani yapmayin. Ucak yolculuklarinda cok aksamalar yasanacak planli sekilde.

• https://www.youtube.com/shorts/83afL1r_36Q?feature=share

Kimi anlatmis?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Şubat 2023; 22:30:22 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.