Şimdi Ara

Gündeme dair (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • XP nin arkakapisi olmadigi dogru degil. Dahasi eski sistemlerin givenlik aciklari bilindiginden saldiri durumunda daha cabuk ele gecirilebilir. XP bugun daha cok bazi alternatifi olmayan programlari calistirmak icin kullanilmakta her alanda. Bu tip
    Programlar eski olup ya pahali olduklarindan yada alternatifi olmadigindan kullanilmaya devam ediliyorlar.

XP kurulu bir sistemi Acronis11 versiyonlu programla icerigi kopyalanip Hirenboot ile kullanici sifreleri devre disi birakilip kolayca icinde ne var ne yok erisilebilir. Bitlocker ile Harddiskte sifrelenemz dolayisiyla bu is cocuk oyuncagi.

Windows11 TPM2.0 modulu olmayan Anakartlara kurulamayacakmis.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: _turbo_

O dedigin Turkiyede oyle. Avrupada genel olarak memur olsun olmasin haftasonlari cogu insan ve isyerleri calismaz.

Özek sektörde haftada 1 gün izin var zaten. Cumartesi Pazar nasıl 2 gün izin yapıyorlar? Özel hastanede çalışan uzman doktor bile Cumartesi günü yarım gün işe gidiyor hiç değilse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 27 Haziran 2021; 1:20:40 >
    Avrupada özel sektörde haftasonlari calismaz. Haftada en fazla 40 saar calisilabilir. Gündede en fazla bir isci 11 saaten fazla calisamaz. Bir isci araliksiz haftada en az 36 saat calismadan dinlenmesi gerekir eger bu dinlenmesi is ile bozulmussa, calistigi saatin 1,5 kati fazla saat yazilir. Bu gibi kanunlarla isciler korunuyor. Bunlarin disina cikan isyerleri manyak cezalar alir, kimse göze alamaz.

Avrupada özel sektörde haftasonlari calismaz. Haftada en fazla 40 saar calisilabilir. Gündede en fazla bir isci 11 saaten fazla calisamaz. Bir isci araliksiz haftada en az 36 saat calismadan dinlenmesi gerekir eger bu dinlenmesi is ile bozulmussa, calistigi saatin 1,5 kati fazla saat yazilir. Bu gibi kanunlarla isciler korunuyor. Bunlarin disina cikan isyerleri manyak cezalar alir, kimse göze alamaz.

Bu kurallardan bahseden biri olarak inşaatda çalıştım diyorsun. O da ilginç.

İnşaatda çalışan adam 24 saat Köfteci Yusuf'da da çalışabilir. Fazla mesai parası ödeniyor nasılsa  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 27 Haziran 2021; 1:34:29 >
    Avrupada insaatta calismak kötü gorulmez TR deki gibi. Ustelik cok iyi parasi var. Insaat isinde uaten yagmurlu havalarda calisilmaz. Bu yuzden onlarin kurallari daha farkli. Kis aylarindada insaat iscileri 3 ay yatarlar.

Yapilan isler kucumsenmez, copcu olmak icin bircok kisi yarisir. Iyi parasi vardir. TR deki gibi belirli islere tepeden bakma olayi kucumseme yoktur. Bir copcu hemsire bir kizla rahatlikla birlikte olabilir. TR deki gibi zengim fakir ayrimida yoktur.

Avrupada insaatta calismak kötü gorulmez TR deki gibi. Ustelik cok iyi parasi var. Insaat isinde uaten yagmurlu havalarda calisilmaz. Bu yuzden onlarin kurallari daha farkli. Kis aylarindada insaat iscileri 3 ay yatarlar.

Yapilan isler kucumsenmez, copcu olmak icin bircok kisi yarisir. Iyi parasi vardir. TR deki gibi belirli islere tepeden bakma olayi kucumseme yoktur. Bir copcu hemsire bir kizla rahatlikla birlikte olabilir. TR deki gibi zengim fakir ayrimida yoktur.

İnşaatda amele olmak çok zor işdir. İnşaatda amele olarak çalışan adam Köfteci Yusuf'da 24 saat de çalışabilir. Kürtlerden başkası da yapmaz bu işi Türkiye'de.

Ayrıca inşaat işçilerinin yüksekten aşağı düşme gibi durumları da oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 27 Haziran 2021; 1:58:35 >

Çok melankolik.

Dostum ben FreeBSD dahi kullanıyorum. FreeBSD, MS-DOS gibi default kurulumda grafik arayüzü olmayan ve Router, Firewall , ağ depolama gibi cihazlarda ve sunucularda kullanılan bir sistem. Onun yanında MS-DOS nedir ki :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A while ago, I passed out near my home after taking 2 boxes of Atarax 25 mg (60 pills). I don't remember the time before I passed out. I fell from long shrubberies when I blacked out. When I opened my eyes, there were some paramedics, one of whom wanted me to get on the ambulance. She thought that I had the sara disorder.

What I thought just after I woke up was, there were some people like me and all jumped from the shrubberies and others were behind the shrubberies so I couldn't see them (High on Atarax).

While she was insisting on me to get on the ambulance, I was trying to get on my feet but I couldn't do it for a short time so I tried again and again. And I asked the woman that where are the others? Behind the shrubberies? She said there wasn't anybody. So this was the high that 2 boxes of Atarax had given me that day. Shortly after, I managed to get on my feet and noticed that there wasn't anybody who jumped from shrubberies. I was the only one lying on the ground. Shortly after, I just walked home as I was able to walk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 28 Haziran 2021; 0:35:35 >

• Hocam artık İngilizce out, Almanca ve Fransızca in :)

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Hocam artık İngilizce out, Almanca ve Fransızca in :)

After that day, I didn't go out after taking 2 boxes of Atarax 25 mg just to pass out and sober up at my home.

Turkce demisken dilimiz nerden nereye gelmis. Dilimizdeki degisim benim cok dikkatimi cekiyor. Belkide TR den uzakta yasiyor olmamdan dolayi simdikiler bana Azeri turkcesiyle konusurmus gibi degisik geliyor. Genc kizlarin R harflerini yutan garip konusmalari ozellikle cok itici geliyor.

TV de cokca dillenen, kadinlari erkekleri ayristirma duzenlemeleri sonra hayatimiza 20 yil once duydugumuzda gulecegimiz terimler turedi. Kocaniz size siddet uyguladimi? Simdi burda siddeti kotu olarak nitelendirilmek istenirken, dovmek kelimesi yerine siddet uygulamak terimiyke bana gore aslinda dahada yumusatiliyor. Ayrica siddet uygulamak nedir abi? Dovdumu diyemiyormusun? Siddet uygulamasinin sozluk terimi nasil oluyor?

Yumruk ve degisik tahtadan sopa veya kesici aletleri kullanarak, karsindaki kisiyi moratmak yaralamak vs

Ceptelefonlarinin yayginlasmasiyla birde ben size donerim hayatimiza girdi. Bu sanirsam ingilizceden gelen bir terim. Evet kurimsal sirketlerin 2000 li yillardan sonra AVM lerle cokca sayida hayatimiza girmesiyle kurumsal terimler sanayideki ciragin diline bile pelesenk oldu. Adam boya badana yapiyor tek basina bauen geliyor bazem gelmiyor ise, adama is veriyorsun paranin tamamini basta isteyip Nakit sikintisindan bahsediyor. Ulan ne nakit sikintisi sanki dijitalde yada bankasinda serveti var sanirsin. Altiusti gundelikle geciniyorsun, nakit sikintisiymis suna metelik yok desene.

Ulkeden uzak kalinca TR de yasadigim zamandaki yerde kaldi konusma seklim. Eskiden koyluler Evet veya Hayir kelimelerini kullanmazlardi, adamlara bu kelimeleri kullanmak ayip gibi gelirdi, He veya Yok derlerdi onun yerine. Simdi bende oyle oldum gibi sanki.

Evet arkidesler sizinde sinirinize dokunan konusma sekilleri varsa ekleyin.

• quote:

Turkcenin suyumu cikti?

Turkce demisken dilimiz nerden nereye gelmis. Dilimizdeki degisim benim cok dikkatimi cekiyor. Belkide TR den uzakta yasiyor olmamdan dolayi simdikiler bana Azeri turkcesiyle konusurmus gibi degisik geliyor. Genc kizlarin R harflerini yutan garip konusmalari ozellikle cok itici geliyor.

TV de cokca dillenen, kadinlari erkekleri ayristirma duzenlemeleri sonra hayatimiza 20 yil once duydugumuzda gulecegimiz terimler turedi. Kocaniz size siddet uyguladimi? Simdi burda siddeti kotu olarak nitelendirilmek istenirken, dovmek kelimesi yerine siddet uygulamak terimiyke bana gore aslinda dahada yumusatiliyor. Ayrica siddet uygulamak nedir abi? Dovdumu diyemiyormusun? Siddet uygulamasinin sozluk terimi nasil oluyor?

Yumruk ve degisik tahtadan sopa veya kesici aletleri kullanarak, karsindaki kisiyi moratmak yaralamak vs

Ceptelefonlarinin yayginlasmasiyla birde ben size donerim hayatimiza girdi. Bu sanirsam ingilizceden gelen bir terim. Evet kurimsal sirketlerin 2000 li yillardan sonra AVM lerle cokca sayida hayatimiza girmesiyle kurumsal terimler sanayideki ciragin diline bile pelesenk oldu. Adam boya badana yapiyor tek basina bauen geliyor bazem gelmiyor ise, adama is veriyorsun paranin tamamini basta isteyip Nakit sikintisindan bahsediyor. Ulan ne nakit sikintisi sanki dijitalde yada bankasinda serveti var sanirsin. Altiusti gundelikle geciniyorsun, nakit sikintisiymis suna metelik yok desene.

Ulkeden uzak kalinca TR de yasadigim zamandaki yerde kaldi konusma seklim. Eskiden koyluler Evet veya Hayir kelimelerini kullanmazlardi, adamlara bu kelimeleri kullanmak ayip gibi gelirdi, He veya Yok derlerdi onun yerine. Simdi bende oyle oldum gibi sanki.

Evet arkidesler sizinde sinirinize dokunan konusma sekilleri varsa ekleyin.

Ben de o zaman İngilizce'nin suyu mu çıktı diyorum sana aynı mantıkla?

Bu arada dikkatimi çeken şeyleri dile getireyim;

Diline önem veren biri olarak, soru eklerini her seferinde bitişik yazmışsın. Hadi bir kere iki kere dalgınlıkdan olur da, her seferinde mi bitişik yazılır bu soru ekleri? Ayrıca ''bende'', ''birde'' de değil. ''Ben de'', ''bir de''. Onlar da ayrı yazılır.

İngilizcede ''me too'' dediğimizde ''ben de'' olur. O ''de'' ayrı yazılır. İngilizcede ''in me'' dediğimizde de ''bende'' olur. O ''de'' bitişik yazılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 28 Haziran 2021; 20:11:12 >

• ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Sen demek istedigim seyi anlamamissinki. Ben imla kuralindan soz etmedim. Telefondan yaziyorum cogu zaman. Ben konusma seklinden, yeni ifade seklinden soz ettim.

Cumartesi Pazar 2 gün üst üste 13 saat mesai var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 28 Haziran 2021; 21:34:20 >
    Benzer değişim, diger dillerde de var. ben bu noktada Çin, Tayvan, Hindistan, hatta Pakistan 'ı cok begeniyorum cunku bankerin borç parası ile tüketim odaklı yaşam, tüketim kültürü ile bozulmadılar.

"... begeniyorum" dedim "takdir ediyorum" demedim, cunku takdir Arapça bi sözcük, Takdir-i İlahi 'deki gibi. Kelime de demedim. Cunku o da Arapça. Kelime-i Şahadet :) Hukuk, Hak, Adalet, Veraset, Emanet, Kıymet, .. Arapça.

Hukuk yerine Tüze
    Hak yerine Pay
    Adalet Tüzük
    Veraset Kalıtım
    Kıymet Değer

şeklinde Türkçeleri var.

Şimdi gelelim kurufasulyenin yararlarına (fayda => Arapça sözcük)

Örneğin (mesela değil) Polis Teşkilatı denilir fakat Polis Örgütü denilmez. Bunun nedeni polislerle birlikte arada Arapçayı da iyi göstermek için. Örgüt türkçe sözcük, Polis Örgütü denilirse, Türkçe güzel görünür, bunu istemiyorlar. Türkçeyi kötü göstermek için "Terör Örgütü" deniliyor. Peki neden bu kadar eleştirel yaklaşıyorum bu konuya? Yanıt cok basit (cevap => Arapça sözcük) Çünkü Arapçı ve Osmanlıcı sevici takım aynen bu şekilde eleştiriyor, Türkçeyi !!! Kendim gördüm (bizzat değil, bizzat Arapça) Türkçe ile birçok şey ifade edilemiyor, zayıf kalıyor, Arapça ve Osmanlıca gibi güçlü diller gerekli. Bunun gibi şeyler söyleyenleri kendi gözlerimle gördüm, duydum. İşte o yüzden böyle yaklaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Benzer değişim, diger dillerde de var. ben bu noktada Çin, Tayvan, Hindistan, hatta Pakistan 'ı cok begeniyorum cunku bankerin borç parası ile tüketim odaklı yaşam, tüketim kültürü ile bozulmadılar.

"... begeniyorum" dedim "takdir ediyorum" demedim, cunku takdir Arapça bi sözcük, Takdir-i İlahi 'deki gibi. Kelime de demedim. Cunku o da Arapça. Kelime-i Şahadet :) Hukuk, Hak, Adalet, Veraset, Emanet, Kıymet, .. Arapça.

Hukuk yerine Tüze
    Hak yerine Pay
    Adalet Tüzük
    Veraset Kalıtım
    Kıymet Değer

şeklinde Türkçeleri var.

Şimdi gelelim kurufasulyenin yararlarına (fayda => Arapça sözcük)

Örneğin (mesela değil) Polis Teşkilatı denilir fakat Polis Örgütü denilmez. Bunun nedeni polislerle birlikte arada Arapçayı da iyi göstermek için. Örgüt türkçe sözcük, Polis Örgütü denilirse, Türkçe güzel görünür, bunu istemiyorlar. Türkçeyi kötü göstermek için "Terör Örgütü" deniliyor. Peki neden bu kadar eleştirel yaklaşıyorum bu konuya? Yanıt cok basit (cevap => Arapça sözcük) Çünkü Arapçı ve Osmanlıcı sevici takım aynen bu şekilde eleştiriyor, Türkçeyi !!! Kendim gördüm (bizzat değil, bizzat Arapça) Türkçe ile birçok şey ifade edilemiyor, zayıf kalıyor, Arapça ve Osmanlıca gibi güçlü diller gerekli. Bunun gibi şeyler söyleyenleri kendi gözlerimle gördüm, duydum. İşte o yüzden böyle yaklaşıyorum.

Bizim hazırlıkdaki dinci ingilizce öğretmenimize göre, Türk kelimesi Osmanlı zamanında Osmanlıdaki müslümanlar için kullanıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 28 Haziran 2021; 21:50:17 >

• ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    dinci ing öğretmeni de hiç cekilmez. ben o sınıfta olacaktım :)

• Bugunku Avrupa Kupalari maclarini izledikce Turkiye adina tekrar tekrar utaniyorum. Herkes buyuk mucadele veriyor, Isvicre bile Fransa karsisinda 3-1 den maci 3-3 yapti. Elenenlerse gururlu sekilde eleniyorlar.

Bizim takim artik Futbol oynamasin bir zahmet. Futbolculara harcanan para daha iyi seylere harcansin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 29 Haziran 2021; 0:6:43 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de üretim yok. Mühendislik yok. Kültür ve spor biraz vardı artık onlar da yok. her tarafta binalar, köprüler, arabalar, vs var fakat insanlar aç, borçlu. ayrıca devlet ve özel şeklinde toplum 2'ye bölünmüş durumda. her sokak başında ibadethane ve içinde devletten maaş alan memurlar. eskiden gönüllü yapılan muhtarlık, basit kağıt kalem işleri bile artık devlet memurluğu statüsünde. Böyle çarpık, böyle bitik bir ülkeden 20-30 kişilik takım sporu olan futbolda, sürdürülebilir bir başarı mı bekliyordun? Hadi, futbolda politika, ekonomik güç, lobicilik vs etkili, hakem kararı vs ile kaybedebiliriz. ancak hakemin ve lobinin sözkonusu olmadığı bireysel spor dallarında da yokuz. Örneğin, teniste yokuz. Yanıbaşımızdaki ufacık Yunanistandan dünya ilk 10'una giren tenisçiler cıkıyor. Hadi tenis biraz Avrupa işi, kültürümüz uymuyor fakat yüzme, atletizm vs gibi diger bireysel sporlarda da yokuz. Spor bütçesinin coğu futbola ayrılıyor, onlarca yıldır ne dünya ne avrupa da yokuz. Yanlış bir alanda yanlış hayaller kuruyorsun :)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.