Şimdi Ara

Gündeme dair (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Köfteci değil Emlakçı Yusuf daha doğru ifade. Herif her sehirde en işlek bölgedeki emlakları kiralıyor :)

Üni mezunu müdür konusuna gelince. 4 yıl boyunca kitap ezberleterek eline diploma verilen bu sistem ile ancak ücretli eleman olabilrsiniz. Müdür de ücretli bi eleman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Köfteci değil Emlakçı Yusuf daha doğru ifade. Herif her sehirde en işlek bölgedeki emlakları kiralıyor :)

Üni mezunu müdür konusuna gelince. 4 yıl boyunca kitap ezberleterek eline diploma verilen bu sistem ile ancak ücretli eleman olabilrsiniz. Müdür de ücretli bi eleman.

Yusuf, lise mezunu ve emrinde 10 binden fazla eleman çalışıyor üniversite mezunu müdürler dahil.

Uzman doktor 11 sene üniversite okuyor. İlk 6 sene pratisyenlik, Son 5 sene ise uzmanlık.

Şimdi 11 sene üniversite okumuş uzman doktorlar mı daha akıllı yoksa bu lise mezunu Yusuf mu?

Lise mezunu Yusuf'un, 11 sene üniversite okumuş uzman doktorlardan çok daha büyük parasal geliri var. Kim daha büyük? Parası daha çok olan daha büyük. Yani Lise mezunu Yusuf, onlardan daha büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 25 Haziran 2021; 0:28:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Türkiyedeki herkesin Üniversite meragini anlamiyorum. Herkes istiyorki Üniversiteye gideyim hayatim kurtulur. Her firsati Betona ceviren Hükümette bu bahaneyle herkese Üniversite Binasi diktiki acikta kimse kalmasin. Böylelikle Üniversitelerin sadece adi kalmis oldu. Itibari olmayan yeni betondan ibaret bir ton yeni Üniversiteler kuruldu. Ne varki Üniversiteyi Üniversite yapan binasi degildir. Neyse burasinin hükümet icin zaten pek bir önemi yoktu, ugrastiklari istatistikleri carpitmak icin meydanlarda ekonomimiz su kadar gelisti haberiniz oldumu bundan demek icin yaptilar.

Bu sebeple Köftecide calisan Kimya okumuslarla, Simit satan Mühendislerimizin sayisi cogaldi. Herkes kimyager olsa temizlik, garsonluk gibi isleri kim yapacak? Hukumet bunu bastan söylemiyor, yasa ve gör formulunu uyguluyor. Neticede atanamayanlar ve baska islerde calisanlar, ögretmen olan Polisler ortaya cikiyor.

Avrupada Üniversite okumayi cogunluk bos sey olarak görüyor egerki Doktor filan olunmayacaksa. Önemli olan ise Meslek edinmek ve o meslegi hakkiyla yapabilmektir.

Universite okuyacaklarada Yazilim ve Informatik uzerine okuma tavsiyelerinde bulunabilirim. En cok ragbet gören ve issiz kalmayacak olanlar bu bölümleri okuyanlar olabilir.

Herkes kimyager olsa temizlik, garsonluk gibi işleri kim yapacak diyorsun da, Bizim Köfteci Yusuf'da çalışan garsonlar Lise mezunu zaten. Fakülte okumuş kimse yok aralarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 25 Haziran 2021; 0:50:11 >

• Bizim 4 yillik telefon sapitti, niyetlendim iPhone11 Pro almaya. Adamlar kullanilmis iPhone Pro11 icin 700€ istiyorlar (256GB). 2 yil önce cikmis bir modele o parayi vermek zor geldi. Birde 12Pro arayim dedim, oda ne 800€ ya sifir paketi acilmamis 12Pro buldum, adama hediye gelmis, hemen aldim. Bir 5 yilda bunla idare ederiz artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Haziran 2021; 0:45:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Harika.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

This is how long I work every fucking saturday.

Ha ben de Android kullanıyorum o da sistem ürünü ancak versiyon 2.2 (2010 model!) henüz insanların hayatını kontrol etmediği dönem :) Sadece çağrı ve SMS ve hava durumunu bakmak için kullanıyorum :) skype ve bazen whatsapp gerektiğinde de Android 7 cebi açıyorum, SIM kartsız :)

• Ben yanlisi elestiriyorum. Sonucta sende hala Windows XP kullanmiyorsun. Kontrolden korkan telsiz kullansin. Akilli telefonlarin hepsi kontrol edilebilir, bir kez Internete baglanmalari bunun icin yeterlidir. Ister Simli ister simsiz olsun, neler var bir bilsen. Kullanmisken en iyisi olsun bari. Googledan nefret ederim, reklam sirketinin isletim sistemi yerine Apple kullanirim daha iyi. Yeni gizlilik guncellemeleri geliyor, IP adresini sakliyor ayrica 3. part uygulamalar reklam takibi bile yapamayacak. Bir yerlere uye olurken gecici mail hesabi verip, gercek hesabi sakliyor birton guzelligi var. Sanirim 11 yildir sadece iPhone kullaniyorum, Firmanin verdigi Android flagshiffler cekmecede kilitli kaldilar. Android dokunmatigi bile itici geliyor. iOS anlatilmaz yasanir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sabah vardiyası ise 14 saat çalışıyor. Sabah 7 Akşam 9.

Bazı işlerde Windows XP kullanıyorum. Genelde Windows 7, servis pack'siz olarak kullanıyorum fakat ilerde Win7 uyumsuz olmaya başlarsa 8.1 ve 10'a geçmeyi düşünmüyorum (iş için kullanılan bilgisayarlar hariç) İlerde PureOS 'a geçme planım var.

Baksana o kadar iPhone kullanıyorsan Steve Jobs'un Apple'ın bu kadar başarılı olmasını sağlayan kişi olduğuna da inanıyorsundur şimdi :)

Jobs, Gates, Musk, Bezos, vs bunlar sistemin halkla ilişkilerden sorumlu memurları, asla o bahsedilen zeka, IQ, vizyon, güç, para sahibi değiller, aynen iktidar politikacıları gibi, sistemin seçip görev verdiği sıradan zekada tipler. Bir tek ağızları iyi laf yapan, verilen görevi iyi uyguluyorlar, zaten o yüzden o işi yapıyorlar :)

Steve Jobs bir pazarlama dehasiydi. Onun mukemmelcilik takintisi Mac Os ve iOS a yansidi. Ayni takinti bendede var, meslegimde bu takinti sayesinde yukselirken özel hayatta zor oluyor. Olacaksa birsey illede kusursuz olmali, er ne olursa olsun.

• Sen programcisin anlarsin bu isten. DH Mobile uygulamasi iOS icin halen daha karanlik arayüz getiremediler. Hatta appstorede biöe yorumlar altina konu olmus. Yaziktir el at su TR nin en büyük Teknoloji forumunun itobarini kurtar.

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Fazla mesai ücretini 2840TL taban maaşın üstüne ekliyorlarsa sorun yok, eklemiyorlarsa fena

Sikeyim fazla mesai parasını. Benim canım çıkıyor. Nereye sorun yok? Sikmişim fazla mesaiyi de onun parasını da. İkisini de sikmişim.

Zorunlu fazla mesai yaptırıyorlar. Bana mı soruyorlar sanki? Nereye sorun yok? Benim için sorun büyük. Kendi adına konuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 26 Haziran 2021; 23:38:56 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 26 Haziran 2021; 23:41:28 >
    Kardes git bir ustanin yaninda iyi bir meslek ogren. Ben TR de yasasam Uni okuyacam diye hic ugrasmam. Sanayi gibi yerlerden baslayip para nasil kazanilir kendi isimi nasil kurarim bunlari dusunurum. Girisimci olmak gerek yoksa TR sartlarinda yasamak zordur.

Parayi hic ugrasmadan bavulla kazananlar var, birde 11 saat calisip ayaklari soyulana kadar ustunde duran ama yetiremeyenler var. Ikisinin arasi yok.

Ulkede elektronik esya ve araba lukse gorunuyor. Bunlarin hicbiri dunyanin cok ulkesinde luks degil, yeme icme gibi ihtiyac. Devletin kasasini ha bire gidiklayanlar yuzunden boyle basit gereksinimler luks goruluyor.

Sen kofteci Yusuf az adamla daha cok kazansin diye hem zamanindan caldiriyor hemde kofteci Yusufu zengin etmek icin ugrasiyorsun. Oysa senin nasil oldugun onun umrunda bile degil. Sen gidersen yerini alacak cok.

Adini hatirlamadigim yabanci bir abimiz soyle demis: Bir ulkede sucu ortaya cikaranlar susturulup cezalandiriliyor ise, bilinizki suclular tarafindan yonetiliyorsunuz.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    XP ve 7 'ye uygun bir Firewall kurup ayarladığın ve gereksiz / ne olduğunu bilmediğin uygulama/ güncelleme yüklemediğin sürece güvenli. Şu açıdan güvenli: OS ile gelen (sonradan kendi kurmadığın) bir app, kendi kendisine Internete bağlanıp senden habersiz bilgi göndermez; cunku bağlandığı anda Firewall'da cıkar ve onayını ister.Onaylamadığın hiçbir app Internete bağlanamayacağı için de senden habersiz bir backdoor oluşmaz. XP bu açıdan tam güvenli. 7 ise birkaç ufak istisna* hariç tam güvenli.

* 7'de Internet bağlantısı modem'den gittiğinde, bağlantıda sarı ünlem gibi birşey cıkar, onun cıkabilmesi için tahminen PC'nin Internette bir sunucuyu ping'lemesi gerekli, bunu yaparken örneğin, iyi bir amaç için olsa dahi senden habersiz Internete bağlanıyor. Fakat MS bunu, PC'deki bilgileri toplamak için değil, modem'den Int bağlantısı gittiğinde, Command ekranı açıp örneğin ping google.com yazamayacak genel kullanıcı kitlesini düşünerek yapmış. XP'de neyse ki böyle şeyler yok.

Bu arada 7'yi 2009 'daki haliyle Service Pack'siz kullanıyorum. Service Pack'te, iyi amaçlı olsa dahi güvenliği azaltacak şeyler bulunduğuna inanıyorum (kontrol etmedim, vakit yok :)

Bir de bu konu daha önce konuşuldu: Firefox, Chrome gibi kitlesel tarayıcılar artık kullanıcıya birşey sormadan, kafasına göre her bi yere bağlantı atıp senle ilgili çeşitli bilgileri iletiyor. O yüzden, örneğin Firefox ve Chrome 'un hiçbir versiyonunu kurmuyor, kullanmıyorum. Firefox kod tabanını kullanan fakat FF'deki gereksiz tüm özellikler arındırılmış ve sözkosunu "kafasına göre bağlantı atma" modülü cıkarılmış, derli toplu ve güvenli Basilisk (Serpent) adlı tarayıcıyı kullanıyorum.XP için 32bit ve 7 için 64bit tam uyumlu güncel sürümleri var. Tüm kontrol sende. Örneğin FF'nin yeni versiyonlarında artık "yeni bir sürüm cıktığında otomatik olarak indir ve kur" varsayılan/default seçili geliyor. Düşünsene, sen yeni sürüm indirmek istemiyorsun belki değil mi? Ancak FF bu kararı senin yerine verip indiriyor indirdiğini gördüğün anda Ayarlar'a gidip "yeni sürüm cıktığında indirme sadece bilgilendir" seceneğini seçersen indirme duruyor. Bu aslında, devletlerin vatandaşa yaklaşım tarzına benziyor. Senin için önceden karar almak. Basilisk tarayıcıda örneğin bu saçma durum sözkonusu değil.

Jobs pazarlama dehası olsa bile, pazarlama dehası olduğu için, kendi yeteneği ve gücü ile apple CEO'su olmadı. perde arkasında Apple'ı planlayan, tasarlayan, finanse eden grup Jobs'u CEO olarak seçtiği için Apple CEO'su oldu. Bu ince ayrıntıyı örneğin komplo teorileriyle alakası olmayan fakat PC ve ağ donanımlarında yılların işletmecilik, ticaret ve pazarlama deneyimi olan bir yakınım anlatır: Amerika'lılara gıcık oluyorum. Hep bir garajda birkaç deha bir araya geliyor, garajda ürün yapıp sonra milyarder oluyor seklinde etkileyici hikaye yapıyorlar, gibi birşey demişti (onun anlatımını tam aktaramadım, o cok daha net anlatmıştı) bunu daha cok Facebook Mark Zuckerberg'i düşünerek anlatmıştı. Ki doğru açıdan yakalamıştı olayı.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.