Şimdi Ara

günde kaç kelime ezberlemeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
23.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bütün kelimeleri bilmek için günde kaç kelime ezberi yapmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EE412F5F -- 31 Temmuz 2013; 4:00:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Günde Kaç Kelime Ezberlemelisiniz?

Günde ezberlenmesi gereken kelime sayısı, bireyin öğrenme hızına, hafızasına ve öğrenilen dilin zorluğuna bağlı olarak değişir. Ancak bazı çalışmalar, aşağıdaki önerilerde bulunur:

• Günde 100 kelime ezberlemek: Bu, çoğu insan için yönetilebilir ve istikrarlı bir hedeftir. Yeni kelimeleri düzenli aralıklarla tekrar ederek, onları uzun vadeli hafızanıza aktarabilirsiniz.
    • İngilizce günde kaç kelime ezberlenir: İngilizce gibi yaygın olarak konuşulan bir dil için, günde 100 kelime bir başlangıç noktası olabilir. Dil beceriniz arttıkça, daha fazla kelimeyi daha hızlı bir şekilde ezberleyebilirsiniz.
    • Bir insan günde kaç kelime ezberleyebilir: Ortalama bir insan, motive olduğu ve düzenli olarak pratik yaptığı sürece günde 100-200 kelime ezberleyebilir. Ancak bireysel farklılıklar önemlidir.
    • 1 saatte kaç kelime ezberlenir: Odaklanmış çalışma ile, 1 saatte yaklaşık 50-100 kelime ezberleyebilirsiniz. Kelimelerin zorluğuna ve öğrenme yöntemlerinize bağlı olarak bu süre değişiklik gösterebilir.

Kelime ezberleme hedeflerinizi belirlerken, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Öğrenme hızınız: Bazı insanlar kelimeleri daha hızlı ezberlerken diğerleri daha fazla zamana ihtiyaç duyar.
    • Hafızanız: Güçlü bir hafızanız varsa, daha fazla kelimeyi daha uzun süre tutabilirsiniz.
    • Öğrendiğiniz dilin zorluğu: Bazı diller, diğerlerinden daha fazla ezberleme çabası gerektirebilir.

Istikrar ve tekrar, kelime ezberlemede esastır. Her gün yeni kelimelerle etkileşime girmeye çalışın ve öğrendiklerinizi düzenli olarak gözden geçirin. Sabırla ve çabayla, zamanla kelime dağarcığınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kelime ezberlemek tavsiye edilmiyor, hem konuşurken aklına gelmez kullanamazsın, hemde çabuk unutursun.

Onun yerine seviyene uygun ingilizce kitap ( mümkünse sesli) daha etkili. Orada bilmediğin kelimeler sürekli tekrar tekrar geçtiği ve hikaye bütünlüğü içinde yer aldığı için daha akılda kalıcı olur. Bir iki kez sözlüğe bakarsın sonra tekrarlanınca akılda kalıcı olur.

Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

kelime ezberlemek tavsiye edilmiyor, hem konuşurken aklına gelmez kullanamazsın, hemde çabuk unutursun.

Onun yerine seviyene uygun ingilizce kitap ( mümkünse sesli) daha etkili. Orada bilmediğin kelimeler sürekli tekrar tekrar geçtiği ve hikaye bütünlüğü içinde yer aldığı için daha akılda kalıcı olur. Bir iki kez sözlüğe bakarsın sonra tekrarlanınca akılda kalıcı olur.

Başarılar.

usta kitap onerebilir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcinar

quote:

kelime ezberlemek tavsiye edilmiyor, hem konuşurken aklına gelmez kullanamazsın, hemde çabuk unutursun.

Başarılar.

sitede bir arkadaş daha önce 600 tane level 1-6 arası sesli kitap paylaşmıştı ama silindi

linkini bilmiyorum ama aynı kitaplar torrent tada olması lazım, bilen arkadaş varsa yazabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gcinar

quote:

Başarılar.

sitede bir arkadaş daha önce 600 tane level 1-6 arası sesli kitap paylaşmıştı ama silindi

linkini bilmiyorum ama aynı kitaplar torrent tada olması lazım, bilen arkadaş varsa yazabilir.

merakla bekliyoruz

• Google a bookshouldbefree yaz orada birçok ingilizce hikaye kitabı mevcut .
    Birde resimli kelime kartlarını da öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu biraz senin kapasitene bağlı sıkılmadıgın sürece günde istedigin kadar kelime ezberleyebilirsin ama şöyle söyleyeyim her gün düzenli 20 kelime ezberleme çalışsan ki çok rahat ezberlenir sıkılmazsın bile diyebilirim 1 yıl sonra 7300 kelime ezberlemiş olursun ki bunu hikaye kitapları ingilizce altyazılı filmlerle desteklersen bunlar unutmaman için ki ileri seviyede konuşma için bir şey diyemem bunun için 3-5 ay bile olsa bir kursa gitmen lazım ama okuma ve yazma olayını çok rahat yaparsın günlük hayatında biriyle iletişim kuracak kadar konuşabilirsin ama bunların yanında grameride az buçuk bilmek lazım cümle dizilişlerini felan ben bu sistemi uygulamaya başlayacam ama arkadaşlar bu kelime kartlarını nerede bulabilirim kitapçılarda görüyorum ama tüm kelimeler maalesef olmuyor genelde günlük hayatta en çok kullanılan kelimeler oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 sayfayı nasıl ezberlerim
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bu biraz senin kapasitene bağlı sıkılmadıgın sürece günde istedigin kadar kelime ezberleyebilirsin ama şöyle söyleyeyim her gün düzenli 20 kelime ezberleme çalışsan ki çok rahat ezberlenir sıkılmazsın bile diyebilirim 1 yıl sonra 7300 kelime ezberlemiş olursun ki bunu hikaye kitapları ingilizce altyazılı filmlerle desteklersen bunlar unutmaman için ki ileri seviyede konuşma için bir şey diyemem bunun için 3-5 ay bile olsa bir kursa gitmen lazım ama okuma ve yazma olayını çok rahat yaparsın günlük hayatında biriyle iletişim kuracak kadar konuşabilirsin ama bunların yanında grameride az buçuk bilmek lazım cümle dizilişlerini felan ben bu sistemi uygulamaya başlayacam ama arkadaşlar bu kelime kartlarını nerede bulabilirim kitapçılarda görüyorum ama tüm kelimeler maalesef olmuyor genelde günlük hayatta en çok kullanılan kelimeler oluyor

listening nolcak mesela bbc izliyom ama hızlı konuşuyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: true456

quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bu biraz senin kapasitene bağlı sıkılmadıgın sürece günde istedigin kadar kelime ezberleyebilirsin ama şöyle söyleyeyim her gün düzenli 20 kelime ezberleme çalışsan ki çok rahat ezberlenir sıkılmazsın bile diyebilirim 1 yıl sonra 7300 kelime ezberlemiş olursun ki bunu hikaye kitapları ingilizce altyazılı filmlerle desteklersen bunlar unutmaman için ki ileri seviyede konuşma için bir şey diyemem bunun için 3-5 ay bile olsa bir kursa gitmen lazım ama okuma ve yazma olayını çok rahat yaparsın günlük hayatında biriyle iletişim kuracak kadar konuşabilirsin ama bunların yanında grameride az buçuk bilmek lazım cümle dizilişlerini felan ben bu sistemi uygulamaya başlayacam ama arkadaşlar bu kelime kartlarını nerede bulabilirim kitapçılarda görüyorum ama tüm kelimeler maalesef olmuyor genelde günlük hayatta en çok kullanılan kelimeler oluyor

listening nolcak mesela bbc izliyom ama hızlı konuşuyolar

dizi ,film, haber kanalları izle ilk başlarda anlamakta zorlanırsın ama zamanla insan anlamaya başlıyor diyebilirim bende çok yabancı dizi izliyorum ilk önceleri hiçbir şey anlamıyordum ama şimdi kelimeleri rahat anlamaya başladım en azından kelime telaffuzunuda öğreniyorsun ben kendim belli bir seviyeye gelmeden bir dil kursuna giymeyecem çünkü o zaman verilen para boşa gidiyor hiçbir kurs sıfır düzeyde olan biri hiçbir şey vermez

• quote:

Orijinalden alıntı: Behindofthedarkness

Google a bookshouldbefree yaz orada birçok ingilizce hikaye kitabı mevcut .
    Birde resimli kelime kartlarını da öneririm.

resimli kelime karti nerden bulabilirim kitapcilarda var ni

• Bütün kelimeleri bilmen çok zor, bilmediğin o kadar kelime varki türkce de bile bilmiyorsundur sen düşün.
    5 senedir ingilizce biliyorum 3.000 civarında kelime bilgim var.
    Sana tavsiyem günde 30 kelime ile ayda 900 kelime çok güzel yapılabilir ben bu aralar bunu uyguluyorum neden dersen TOEFL sınavına girecegim için
    Nasıl ezberlerim dersen boş kağıdı kücük kücük kes bir tarafına türkce diger tarafa ingilizce yaz ve boş bir plastik bir kutu içinde biriktir her geçen gün 30 kelime ezberliyorsun çalışırken ama ilk gün 30 2.gün 30
    onun tekrarını 60 kelime yi birden çalısarak yapıcaksın her yeni gün 0 dan başlayıp kac kelime biliyorsan tekrar ediceksin bu taktik bende hep işe yarıyor bi dene derim ayrıca
    yeni öğrendigin bir kelimeyi 5 kere yazmanı tavsiye ederim aynısını hep aklında kalır hemde telavüz etmesini öğrenirsin... kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengavercengo

Bütün kelimeleri bilmen çok zor, bilmediğin o kadar kelime varki türkce de bile bilmiyorsundur sen düşün.
    5 senedir ingilizce biliyorum 3.000 civarında kelime bilgim var.
    Sana tavsiyem günde 30 kelime ile ayda 900 kelime çok güzel yapılabilir ben bu aralar bunu uyguluyorum neden dersen TOEFL sınavına girecegim için
    Nasıl ezberlerim dersen boş kağıdı kücük kücük kes bir tarafına türkce diger tarafa ingilizce yaz ve boş bir plastik bir kutu içinde biriktir her geçen gün 30 kelime ezberliyorsun çalışırken ama ilk gün 30 2.gün 30
    onun tekrarını 60 kelime yi birden çalısarak yapıcaksın her yeni gün 0 dan başlayıp kac kelime biliyorsan tekrar ediceksin bu taktik bende hep işe yarıyor bi dene derim ayrıca
    yeni öğrendigin bir kelimeyi 5 kere yazmanı tavsiye ederim aynısını hep aklında kalır hemde telavüz etmesini öğrenirsin... kolay gelsin

sonuncusunu uygulıcam bide internetten

en çok kullanılan 1000 kelime çıkarsam uygunmu doğrumu

• http://ingilizcekelime.org/ bu siteden rahatlıkla 1000 kelime çıkar zaten hemde güzel
  • quote:

http://ingilizcekelime.org/ bu siteden rahatlıkla 1000 kelime çıkar zaten hemde güzel

Sağolun paylaşım için, ayrıca yapanında ellerine sağlık..
  • Ben, verdiğim arayı saymaz isem yaklaşık beş aydır yoğun şekilde İngilizce çalıştım ve hiçbir zaman özellikle kelime öğrenmeye çalışmadım. Buna karşın sanırım yine de yaklaşık beş bin kelime öğrendim. Hatta bugünlerde, benim sette oldukça yoğun şekilde yeni kelimeler verilmesi beni yordu. Çünkü ben azar azar ve üzerinde dura dura almak taraftarıyım. Gerçi tekrarlarını yapacak şekilde epey konu verildiği için yine de birçoğu aklımda kalacak sanırım.
    Ama sadece kelime öğrenmeye çalışmanın sıkıcı ve bunaltıcı olduğunu düşünüyorum. Çeşitli okuma konuları içinde öğrenmek hem daha yararlı olur ve hem de cümle kurma olanağı da yaratır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 21 Ağustos 2013; 20:44:55 >
  • quote:

http://ingilizcekelime.org/ bu siteden rahatlıkla 1000 kelime çıkar zaten hemde güzel

teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Ben, verdiğim arayı saymaz isem yaklaşık beş aydır yoğun şekilde İngilizce çalıştım ve hiçbir zaman özellikle kelime öğrenmeye çalışmadım. Buna karşın sanırım yine de yaklaşık beş bin kelime öğrendim. Hatta bugünlerde, benim sette oldukça yoğun şekilde yeni kelimeler verilmesi beni yordu. Çünkü ben azar azar ve üzerinde dura dura almak taraftarıyım. Gerçi tekrarlarını yapacak şekilde epey konu verildiği için yine de birçoğu aklımda kalacak sanırım.
    Ama sadece kelime öğrenmeye çalışmanın sıkıcı ve bunaltıcı olduğunu düşünüyorum. Çeşitli okuma konuları içinde öğrenmek hem daha yararlı olur ve hem de cümle kurma olanağı da yaratır.

kelime ezberlerim-kitap okurum- sonrada telaffuz için bişeyler izlerim

sırf ezber olmaz zatewn unutuyo insan

• quote:

quote:

Ben, verdiğim arayı saymaz isem yaklaşık beş aydır yoğun şekilde İngilizce çalıştım ve hiçbir zaman özellikle kelime öğrenmeye çalışmadım. Buna karşın sanırım yine de yaklaşık beş bin kelime öğrendim. Hatta bugünlerde, benim sette oldukça yoğun şekilde yeni kelimeler verilmesi beni yordu. Çünkü ben azar azar ve üzerinde dura dura almak taraftarıyım. Gerçi tekrarlarını yapacak şekilde epey konu verildiği için yine de birçoğu aklımda kalacak sanırım.

Bencede böyle olmalı ama burdaki amaçta önemli usta. Örnegin ben lys dil sınavına giricem grammer mükemmel olsada çeviride 1 kelimeyi dahi bilmesen yada o kelimenin eş anlamlısı aklında yoksa vay haline, grammer kralı olsan faydası yok. kelime kartları halinde ( ön tarafta kelime ve cümlesi, arkada ise türkçesi ve türkçe karşılıgı cümlenin) bu şekilde kart halinde çalışıyorm ben akılda kalıcı oluyor. zaten sınavın %20si grammer %80'i kelime istiyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Kangal3454

quote:

quote:

Bencede böyle olmalı ama burdaki amaçta önemli usta. Örnegin ben lys dil sınavına giricem grammer mükemmel olsada çeviride 1 kelimeyi dahi bilmesen yada o kelimenin eş anlamlısı aklında yoksa vay haline, grammer kralı olsan faydası yok. kelime kartları halinde ( ön tarafta kelime ve cümlesi, arkada ise türkçesi ve türkçe karşılıgı cümlenin) bu şekilde kart halinde çalışıyorm ben akılda kalıcı oluyor. zaten sınavın %20si grammer %80'i kelime istiyor .

kart yöntemi en iyisi

the card style best method in the world

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.