Şimdi Ara

Günde 4 saat uyku 1 öğün yemek yeterlidir (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
11.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Hocam 4 saat uyku için belli bir aralığınız var mı? 3 ile 7 gibi mesela yoksa herhangi bir saatte yatıp 4 saat sonra kalkıyor musunuz? Ayrıca gün içinde uykunuz geldiği oluyor mu hiç? Ben de başlamayı düşünüyorum uykuyu çok seven bir insan değilim ama bilgisayar ve telefon ışığı gözümü alıyor ve uykumu getiriyor 4 saat olmasa bile 6 saat bana yetsin isterim açıkcası.

Yok belli bir aralığım yok. Mesela sabah 6'da kalktım ve şu an hiç uykum yok. Gün içinde 6 saat yol gittim trenle 2 saat yol yürüdüm yayan on kilo sırt çantası ile. Ama hiç yorgunluk yok. Geri kalan tüm zamanı da Pc üstünde geçirdim aslında, şu an bile. Uykum bir iki saate gelir diye tahmin ediyorum.

Teknik şu, kendinizi boş bırakmıyorsunuz, ne oyun, ne film ne dizi... Bunlar sizi uykuya iter çünkü hiç birinde geçerli ve içselleştirdiğiniz bir motivasyonunuz yok.

Şahsen her saniyede daha çok ne öğrenebilirim diye geçirdiğim için zaman geçmesin istiyorum, öyle olunca en az uyku en çok verimi otomatik ayarlıyor diye düşünüyorum bedenim.

Açık sözlü olmak istemezdim bu kadar ama size faydası olacağını düşündüm.

Sağolun hocam. Yalnız ben de aslında sizin gibi düşünüyorum bilgisayar da oyun falan oynamam sadece ingilizce çalışıyorum ve onun için girmek zorundayım izlemek zorunda olduğum videolar var 1-2 saat takılıp kapatıyorum bugün uzadı foruma takıldığım için biraz telefonu da radyo tiyatrosu dinlemek için kullanıyorum sadece. Şuan bir işte çalışmadığımdan günümün geri kalanını kitap okuyarak geçiriyorum onun dışında. Bence başka sebepler de var.

Bayıldım rutin yaptıklarınıza.

Tebrik ederim.

Harika birisiniz...

Özellikle radyo tiyatrosu, sizin hayal gücünüze güç katıyor emin olun.

Tekrar tekrar size hayran kaldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 4 saat uyku için belli bir aralığınız var mı? 3 ile 7 gibi mesela yoksa herhangi bir saatte yatıp 4 saat sonra kalkıyor musunuz? Ayrıca gün içinde uykunuz geldiği oluyor mu hiç? Ben de başlamayı düşünüyorum uykuyu çok seven bir insan değilim ama bilgisayar ve telefon ışığı gözümü alıyor ve uykumu getiriyor 4 saat olmasa bile 6 saat bana yetsin isterim açıkcası.

Yok belli bir aralığım yok. Mesela sabah 6'da kalktım ve şu an hiç uykum yok. Gün içinde 6 saat yol gittim trenle 2 saat yol yürüdüm yayan on kilo sırt çantası ile. Ama hiç yorgunluk yok. Geri kalan tüm zamanı da Pc üstünde geçirdim aslında, şu an bile. Uykum bir iki saate gelir diye tahmin ediyorum.

Teknik şu, kendinizi boş bırakmıyorsunuz, ne oyun, ne film ne dizi... Bunlar sizi uykuya iter çünkü hiç birinde geçerli ve içselleştirdiğiniz bir motivasyonunuz yok.

Şahsen her saniyede daha çok ne öğrenebilirim diye geçirdiğim için zaman geçmesin istiyorum, öyle olunca en az uyku en çok verimi otomatik ayarlıyor diye düşünüyorum bedenim.

Açık sözlü olmak istemezdim bu kadar ama size faydası olacağını düşündüm.

Sağolun hocam. Yalnız ben de aslında sizin gibi düşünüyorum bilgisayar da oyun falan oynamam sadece ingilizce çalışıyorum ve onun için girmek zorundayım izlemek zorunda olduğum videolar var 1-2 saat takılıp kapatıyorum bugün uzadı foruma takıldığım için biraz telefonu da radyo tiyatrosu dinlemek için kullanıyorum sadece. Şuan bir işte çalışmadığımdan günümün geri kalanını kitap okuyarak geçiriyorum onun dışında. Bence başka sebepler de var.

Bayıldım rutin yaptıklarınıza.

Tebrik ederim.

Harika birisiniz...

Özellikle radyo tiyatrosu, sizin hayal gücünüze güç katıyor emin olun.

Tekrar tekrar size hayran kaldım.

Teşekkür ederim.İngilizce bölümündeki Rat planet hocayla birlikte forumda örnek aldığım ve takdir ettiğim iki insandan birisi olarak yazdıklarınız için onur duydum sağolun.

• Güzel bir gece uykusu en az 6 saat gerekli şahsen bana yoksa gerçekten hayattam soğuyorum, ağzımın tadı tuzu kalmıyor , hele iyi uyku çekmemişsem 8 saat bile yrtmeye bilir çok sağlam uyursam en az 6 saat şart , yemek konusunda haklısın bol su bi öğün yemek yeterli olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkündür.

Ancak,

Kişinin işi bence çok etken.

Vardiyalı ise geceleri gündüzleri karışık çalışıyorsa kısa süre uyku yetmez, yetemez.

kilo almak istiyorsa az yiyemez.

Güç performans gerektiren bir işte ise az yiyecek yetmez.

• Bence iki öğün yemek ve 8 saat uyku en ideali

• İnsanın ne kadar uyuması gerektiğini kendi anatomik saati belirler.

Bu saat sistemi hergun değişir

Uykun geldiği zaman uyumalisin bu saatin doğru çalışması için.

Bu sistem bedenin günlük kitle performansina göre hep değişir.

Uykunuz gelince uyuyun. Kalkarken yatakta dönüp dolanmayin

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

İnsanın ne kadar uyuması gerektiğini kendi anatomik saati belirler.

Bu saat sistemi hergun değişir

Uykun geldiği zaman uyumalisin bu saatin doğru çalışması için.

Bu sistem bedenin günlük kitle performansina göre hep değişir.

Uykunuz gelince uyuyun. Kalkarken yatakta dönüp dolanmayin

Garip olan şu tam 23 saat oldu uyumadım ve hala uykum gelmedi, her 24 saatte 4 saat uyku uyumazsam diğer güne sarkan saatler o günün 4 saatine ekleniyor.

Tamamen haklısınız, anatomi otomatik ayarlıyor.

• günde 1 ögün yemek ymek inisülin dirncine sebep olur ve ilerki sartlara gore erken yasta karaciger hastaligina sebeb olur, kndimden biliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Bu yazdıkların kişiden kişiye değişir bence,ağır işte çalışan sürekli kaslarını kullanan bir insan için 9 saat uyku yetmezken 65 yaş üzeri bir insana 5 saat yeter. Bebekler ilk aylarında 16 saate yakın uyurlar.

Bence kendini iyi hissederek kalktığın sürece kaç saat uyuduğunun önemi yok.

+1

Tam olarak aradığım yorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 saat ney
    10 saat ten az Uyudum mu, gergin oluyorum.
    18 saat bile uyuduğumu bilirim.
    Yanlız şöyle bir sıkıntı var.
    Kısa uyku yok
    Çok geç ve zor uyuyorum.

• Arkadaş sen ölmemiş miydin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilyus10

Arkadaş sen ölmemiş miydin?

Bu mesajlar sana öte taraftan geliyor zaten.

• Çok uyku çok yemek fakirliktir, bu konun güzelmiş

• Uyuyup uyandığınız saat de çok önemli. Örneğin ben 1 de yatıp 6 da kalkarsam ölü gibi oluyorum. Fakat 3 te yatıp 8 de kalkarsam sorun yok.

Yemekle hiç aram yoktur zaten, günde 1 öğün yesem de olur.

• 4 saat uyku bir öğün yemeği 40 yaşınızdan sonra görürsünüz. yok öyle birşey. hele spor yapan veya ağır fiziksel işte çalışan birini bi kaç ayda sakat bırakmak için müthiş bir yol
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

4 saat uyku bir öğün yemeği 40 yaşınızdan sonra görürsünüz. yok öyle birşey. hele spor yapan veya ağır fiziksel işte çalışan birini bi kaç ayda sakat bırakmak için müthiş bir yol

10 yıldır bir sorun yok efendim...

• quote:

quote:

4 saat uyku bir öğün yemeği 40 yaşınızdan sonra görürsünüz. yok öyle birşey. hele spor yapan veya ağır fiziksel işte çalışan birini bi kaç ayda sakat bırakmak için müthiş bir yol

gençsin, metabolizman hızlı. şuanlık tolare edebiliyor vücudun ancak yinede zarar vermeye devam ediyorsun, hem zihnine hem vücuduna. ama gençlik baki değil, 10 15 sene sonra göreceksin etkilerini
  • quote:

quote:

quote:

gençsin, metabolizman hızlı. şuanlık tolare edebiliyor vücudun ancak yinede zarar vermeye devam ediyorsun, hem zihnine hem vücuduna. ama gençlik baki değil, 10 15 sene sonra göreceksin etkilerini

20 Sene yapan da var, ilk mesajdaki videoya bakabilirsiniz?

• Et yemezsen olmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

20 Sene yapan da var, ilk mesajdaki videoya bakabilirsiniz?

Ben sana metabolizma diyorum, bilim diyorum, sen bana filanca yapmış bişey olmamış diyorsun. İstisnalar kaideyi bozmaz. Çokta umrumda değil açıkçası sağlığın ne yapıyorsan devam et, iyiliğini düşünmek hatamdı. Tekrar alıntılama

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.