Şimdi Ara

Günde 4 saat uyku 1 öğün yemek yeterlidir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
11.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uyku konusunda problem yokta 2-3 saat bile yetiyor fakat yemek dersen yetmez o bana. En az günde 2 şart. Ama işe kendini verirsen 1 bile yetebiliyor. Alışmak ônemli. Mesela dün sadece sabah kahvaltısı yaptım normalde öğlen yemek yerim yoğundum es geçtim ve akşama doğru yemek yedim ve açlık hissi birşeylele uğraştığım için hiç yoktu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Uyku konusunda problem yokta 2-3 saat bile yetiyor fakat yemek dersen yetmez o bana. En az günde 2 şart. Ama işe kendini verirsen 1 bile yetebiliyor. Alışmak ônemli. Mesela dün sadece sabah kahvaltısı yaptım normalde öğlen yemek yerim yoğundum es geçtim ve akşama doğru yemek yedim ve açlık hissi birşeylele uğraştığım için hiç yoktu.

Yalnız değilmişim demek ki... İmkansız diyenlere güzel bir referans oldunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist hocam uyku bende şöyle etki ediyor mesela sabah çok sevdiğim birşey yapacağım yada o gün güzel olucaksa diyelim 4-5 saat uyudum tam dinç olduğumda kalkıyorum ama o gün istemediğim yada sıradan bir gün olucaksa diyelim tam dinç kalkacağım zaman 5 saat ama ben o 5 saatin sonunda en ufak bir haylazlıkla uyumaya kendimi hafif zorlasam yada uyumaya devam etsem o uyuma 12-14 saate kadar bile çıkar ve sonundada kalkınca çok yorgun olurum.
    İmkansız diye birşey yok. Herşey kişide bitiyor. Ben öğrenciyim şuan. Ders konusunda vasatım herkes bu konuda hem fikirdir ama iş ticarete gelince farklı bir kişilik oluyorum. Bu hayatı uyuyarak harcamanın bir anlamı yok. 1 hafta zorlamayla birlikte herşey rayına oturur. Önemli olan kişinin isteyerek yapması.

Dersin 9da başlar. Alarmım 6.45'te çalar. İnsanlara anlatınca bu durumu deli muamelesi görüyorum. Garip bakıyorlar bana. Nesi garip anlamıyorum. Ben böyle kendimi iyi hissedip mutlu oluyorum.

Farklı olmak bazı kesimlere batıyor ki aslında bende farklı olma çabasında değilim ben böyle mutluyum ona görede hareket ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyku konusunda bende sizinleyim ama bu sağlıklı mı emin değilim. Beyin bazı nörotransmitterlerin dengesini uykuda sağlayabiliyor. Yine matabolik olarak daha yavaş bir dönem olduğundan vücuda zararlı olan radikallerin temizlenmeside daha kolay diye hatırlıyorum. Herkese önerilecek bir şey kesinlikle değil zaten ama sizede fark ettirmeden yavaş yavaş zarar veriyor olabilir bu durum. Dikkat edin derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine kattıklarını sormayacağım. Çünkü kapasite meselesi, senin 4 saatlik uykuyla kendine kattıklarını ben 8 saatle katabilirim yada tam tersi. 10 yıldır 4 saat uyuyorsun, yaşama, dünyaya, topluma yada en basit birim ailene ne kattın?

Kız arkadaşım ile uzun uzun konuşuyoruz bu konuları, örnek vermek gerekirse onun bir teorisi var yağlanma üzerine.
    İnsan düzensiz beslenirse, vücut ona en iyisini vermek icin yediği her besini depolamak isteyecektir, bu yüzden de düzensiz beslenen bünyesini aç bırakan insanların metabolizmalarının yavaşlayacağı ve besinlerin yağ olarak depolanacağına dair.

Benim de kendi teorilerim var hepsinin sonu insan vücudunun bizi hayatta tutma gayesi ile neredeyse 100 lerce farklı modda çalışabileceğini gösteriyor.
    Ben uykuyu severim, rüyalarım hep ilham verir. Bu yüzden fantazilere girişmedim.
    Ancak 3 gündür düzensiz şekilde uyuyorum, ve dün sabah 6 da yatıp 9 da kalktım ve yaklaşık 17 saattir ayaktayım 3 saatlik uyku ile ama vücudum sanki savaştaymışım gibi beni ayakta tutmaya çalışıyor.
    Bu durum bana ilham veriyor, vücüdun besin bolluğu olan bir yerde yaşadığımızı anlamasını sağlayıp metabolizmamızı hızlandırabilir, az uykuda direk derine sokması gerektiğini anlamasını sağlayabilir ve gerçekten de potansiyelimizi yeniden keşif edebiliriz.

Ben çok seviyorum düşünmeyi, rüyalarımda hep düşüncelerimin üzerine olduğu için uyku sevdiğim bir şey...

• Gözlerim kizarmasa uyumam bile

Orijinalden alıntı: otostopcu97

Kendine kattıklarını sormayacağım. Çünkü kapasite meselesi, senin 4 saatlik uykuyla kendine kattıklarını ben 8 saatle katabilirim yada tam tersi. 10 yıldır 4 saat uyuyorsun, yaşama, dünyaya, topluma yada en basit birim ailene ne kattın?

Günde 4 saat uyku 1 öğün yemek yeterlidir

Yeni geldi bu mesaj...

Sanırım sizin mesajınıza iyi denk gelmiştir.

Ben bir şey değilim, sadece elimden geleni yapmaya çalışıyorum o kadar.

• Bu arkadaş sanırım ilgi çekmeye çalışıyor ne zaman denk gelsem saçma sapan bir konu.Bloğu hakettin artık.Prim vermeyin şu ilgi açına.

Orijinalden alıntı: Yafoo

Bu arkadaş sanırım ilgi çekmeye çalışıyor ne zaman denk gelsem saçma sapan bir konu.Bloğu hakettin artık.Prim vermeyin şu ilgi açına.

Tabi canım bilimsel makaleler saçma değil mi? Blokla ne kaybım olacak ki?

Bakalım senin forumdaki profiline...

Ne kadar kendini geliştirmiş ve dolu işler peşinde koşan aydın bir genç karşımıza çıkacak?

Bloklarsan memnun olurum çünkü Oyun, Dizi ve Film dışında bir hayatın YOK, bunu bıraktık değiştirmeye bile niyetin yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Bu arkadaş sanırım ilgi çekmeye çalışıyor ne zaman denk gelsem saçma sapan bir konu.Bloğu hakettin artık.Prim vermeyin şu ilgi açına.

Ne kadar kendini geliştirmiş ve dolu işler peşinde koşan aydın bir genç karşımıza çıkacak?

Bloklarsan memnun olurum çünkü Oyun, Dizi ve Film dışında bir hayatın YOK, bunu bıraktık değiştirmeye bile niyetin yok.

ciddi ciddi soruyorum,terapi alıyor musunuz veya herhangi bir destek,yardım vs

4 8 15 16 23 42

• quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

quote:

quote:

ciddi ciddi soruyorum,terapi alıyor musunuz veya herhangi bir destek,yardım vs

Sence ne gibi bir problem var, eğer psikolojik bir analiz yaparsanız memnun olurum.

• Hocam 4 saat uyku için belli bir aralığınız var mı? 3 ile 7 gibi mesela yoksa herhangi bir saatte yatıp 4 saat sonra kalkıyor musunuz? Ayrıca gün içinde uykunuz geldiği oluyor mu hiç? Ben de başlamayı düşünüyorum uykuyu çok seven bir insan değilim ama bilgisayar ve telefon ışığı gözümü alıyor ve uykumu getiriyor 4 saat olmasa bile 6 saat bana yetsin isterim açıkcası.

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

Hocam 4 saat uyku için belli bir aralığınız var mı? 3 ile 7 gibi mesela yoksa herhangi bir saatte yatıp 4 saat sonra kalkıyor musunuz? Ayrıca gün içinde uykunuz geldiği oluyor mu hiç? Ben de başlamayı düşünüyorum uykuyu çok seven bir insan değilim ama bilgisayar ve telefon ışığı gözümü alıyor ve uykumu getiriyor 4 saat olmasa bile 6 saat bana yetsin isterim açıkcası.

Yok belli bir aralığım yok. Mesela sabah 6'da kalktım ve şu an hiç uykum yok. Gün içinde 6 saat yol gittim trenle 2 saat yol yürüdüm yayan on kilo sırt çantası ile. Ama hiç yorgunluk yok. Geri kalan tüm zamanı da Pc üstünde geçirdim aslında, şu an bile. Uykum bir iki saate gelir diye tahmin ediyorum.

Teknik şu, kendinizi boş bırakmıyorsunuz, ne oyun, ne film ne dizi... Bunlar sizi uykuya iter çünkü hiç birinde geçerli ve içselleştirdiğiniz bir motivasyonunuz yok.

Şahsen her saniyede daha çok ne öğrenebilirim diye geçirdiğim için zaman geçmesin istiyorum, öyle olunca en az uyku en çok verimi otomatik ayarlıyor diye düşünüyorum bedenim.

Açık sözlü olmak istemezdim bu kadar ama size faydası olacağını düşündüm.

• Ağız kokundan,mide guruntundan yanına yaklaşılmıyodur gare be bilader

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Ağız kokundan,mide guruntundan yanına yaklaşılmıyodur gare be bilader

Ne alakası var? Aç değilim ki ağız kokusu mide gürültüsü olsun?

quote:

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

Hocam 4 saat uyku için belli bir aralığınız var mı? 3 ile 7 gibi mesela yoksa herhangi bir saatte yatıp 4 saat sonra kalkıyor musunuz? Ayrıca gün içinde uykunuz geldiği oluyor mu hiç? Ben de başlamayı düşünüyorum uykuyu çok seven bir insan değilim ama bilgisayar ve telefon ışığı gözümü alıyor ve uykumu getiriyor 4 saat olmasa bile 6 saat bana yetsin isterim açıkcası.

Yok belli bir aralığım yok. Mesela sabah 6'da kalktım ve şu an hiç uykum yok. Gün içinde 6 saat yol gittim trenle 2 saat yol yürüdüm yayan on kilo sırt çantası ile. Ama hiç yorgunluk yok. Geri kalan tüm zamanı da Pc üstünde geçirdim aslında, şu an bile. Uykum bir iki saate gelir diye tahmin ediyorum.

Teknik şu, kendinizi boş bırakmıyorsunuz, ne oyun, ne film ne dizi... Bunlar sizi uykuya iter çünkü hiç birinde geçerli ve içselleştirdiğiniz bir motivasyonunuz yok.

Şahsen her saniyede daha çok ne öğrenebilirim diye geçirdiğim için zaman geçmesin istiyorum, öyle olunca en az uyku en çok verimi otomatik ayarlıyor diye düşünüyorum bedenim.

Açık sözlü olmak istemezdim bu kadar ama size faydası olacağını düşündüm.

Sağolun hocam. Yalnız ben de aslında sizin gibi düşünüyorum bilgisayar da oyun falan oynamam sadece ingilizce çalışıyorum ve onun için girmek zorundayım izlemek zorunda olduğum videolar var 1-2 saat takılıp kapatıyorum bugün uzadı foruma takıldığım için biraz telefonu da radyo tiyatrosu dinlemek için kullanıyorum sadece. Şuan bir işte çalışmadığımdan günümün geri kalanını kitap okuyarak geçiriyorum onun dışında. Bence başka sebepler de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Günde 1 öğün ve aç değilsin ? Seruma bağlı yatalak hastaysan bilemem tabi

İzle bakalım...

Ben 10 yıldır yapıyorum bunlar 20 Yıldır..

Umarım anlarsın...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.