Şimdi Ara

Günde 1 Saatle Ygs Lys ilk 100 denemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda arada sırada çıkıyor üstün derece yapanlar. Ben bu sene girmedim önceki sene 2,5k ygs 6k lys ile yerleştim. Şimdi yapmak istediğim şey ise ilk 100'e girip başbakanlık bursu + temel bilimler bursuyla maaşlı bir şekilde okumak. Kendi bölümümden ödün vermeden yapmak istediğim için elimde kalacak günde bir saat civarı bir süre. bunu deneme çözdüğüm günlerde uzatabilirim sadece. Özel lise / iyi lise görmüşlüğüm yok. Lise dönemim arasında puan olarak ilk 5-10'a rahat girmişimdir.

Bu ilk 100'e oynayanların sırrı nedir, ne yer içerler? Biraz paslanmış olduğum gerçek, bir senedir ingilizce dışında hiçbirşey çalışmadım. Ama bu bir senenin getirdiği bir zihinsel olgunluk ve bilgiye açlık var. Hadi fikrinizi alayım. Olur mu bu iş?

• Bence sogukkanlılık 2 bin ile ilk 100 arasında var yok derecek kadar az netlerde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak bölümde alacağım Matematik dersi limit süreklilik türev ve integral içeriyor ki geçmiş lys'de yetiştiremediğimden hiç yapamadığım konulardı türev ve integral. Onun dışında dersler arasında bir paralellik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millikan

Bence sogukkanlılık 2 bin ile ilk 100 arasında var yok derecek kadar az netlerde.

Emin ol benden soğukkanlı 100 insan daha olmayacak. Zaten iyi bir bölüm elimde gireceğim ve zaten sakinliğimle ünlüyümdür. Yani daha rahat olsam daha iyi olurdu gibi şeyler geçerli değil. Aldığım puanlar hakkımın birebir aynısıydı ilk sınavda ve ikinci sınavda da bir kaza bela olmazsa böyle olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monte Cristo Kontu

quote:

Orijinalden alıntı: Millikan

Bence sogukkanlılık 2 bin ile ilk 100 arasında var yok derecek kadar az netlerde.

Emin ol benden soğukkanlı 100 insan daha olmayacak. Zaten iyi bir bölüm elimde gireceğim ve zaten sakinliğimle ünlüyümdür. Yani daha rahat olsam daha iyi olurdu gibi şeyler geçerli değil. Aldığım puanlar hakkımın birebir aynısıydı ilk sınavda ve ikinci sınavda da bir kaza bela olmazsa böyle olacak.
    ilk 100 tamamen bal. ilk senesinde ilk 2 binde olup diğer sene öylesine girip ilk 100'e giren tanıdıklarım var. tabii ygs için konuşuyorum. lys tamamen soru çözmeye bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahz-ı yed

ilk 100 tamamen bal. ilk senesinde ilk 2 binde olup diğer sene öylesine girip ilk 100'e giren tanıdıklarım var. tabii ygs için konuşuyorum. lys tamamen soru çözmeye bağlı.

Alıntıları Göster
    İlk 100 bursu ham puanlar üzerinden mi veriliyordu, yerleştirme puanları üzerinden mi. Yerleştirme puanlarıysa boşuna yorulmayım çünkü bugünün özel okul gençliğiyle rekabet etme şansım yok. Yeri geldiğinde tepki olarak boş kağıt verip yazılıdan çıkmış insanım. Ortalamam süper değil.

• 300 tl burs veriyo kurumlar 2-3 yerden alsan 900 tl neyinize yetmiyo sinirlendirmeyin beni
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: logaritmikfonksiyon

300 tl burs veriyo kurumlar 2-3 yerden alsan 900 tl neyinize yetmiyo sinirlendirmeyin beni

Ben hiçbir burs bulamadım. Sıralamam ve bölümüm iyi, maddi durumum iyi değil ve bir burs bile çıkmadı. Ordu belediyesinden 2bin lira burs alan zengin çocuğu tanıyorum ama. 20binlerde sıralaması var. Burs bile zengine, torpilliye.
  • Bu sene bende girecem bakalım ygs sakin çözülünce nasıl oluyormuş?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monte Cristo Kontu kullanıcısına yanıt
    not ortalaman belli bi puanın üstündeyse alınıyo yeterince araştırdığına emin misin abim 11 bindeydi itüde okudu torpil yapıldığı için değil okul ort. iyi olduğu için aldı burs 4 sene boyunca
  • Goncoloz kullanıcısına yanıt
    Kurtis hocam ne yaptın nickin değişmiş? Nereyi kazandınız? Sıralamanız nasıldı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cisalfa

Temel bilimler bursunu nasıl almayı planlıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koç Burssuz

Temel bilimler bursunu nasıl almayı planlıyorsun?

Alıntıları Göster
    kırık obp ile ilk 100 imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: scandaL.

kırık obp ile ilk 100 imkansız

Başbakanlık bursu zaten ham puana veriliyor, kırık obp'nin alakası yok. Ki zaten konu sahibi arkadaş bu sene sınava girmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnesMahmud -- 31 Temmuz 2015; 17:13:59 >
  • EnesMahmud E kullanıcısına yanıt
    Vayyy Enes Mahmud gelmil hoş gelmiş

• quote:

Vayyy Enes Mahmud gelmil hoş gelmiş

Arada bir uğramak lazım. :)
  • EnesMahmud E kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsun ona dikkat etmemişim :D ama ilk yüz de hayal ya
  • quote:

Çapa dişe gittim. Sıralama 2.4k idi.

• Goncoloz kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

• quote:

Hayırlı olsun
    ham puana verilmeseydi zaten hiç zorlamazdım. 1buçuk sene önce girdiğim ygs'de aldığım sonuç şuydu;

Tür 38D 2B
    Sos 34d 3y 3b
    Mat 38d 2y
    Fen 34d 5y 1b

İlk 100 için hangi seviyeye gelmem gerekiyor. İlk 100 bursunu aynı bölüme tekrar tercihle yerleşirsem de alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte Cristo Kontu -- 31 Temmuz 2015; 22:46:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.