Şimdi Ara

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
23
Favori
258.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1572 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten o TV'lerde çıkan ölen kişi sayılarına inanmıyorduk ki. Bakanlara siyasi kişilere günlük test yapılıyor bununda farkındayız ama kovidle temas etmiş kişilere test yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıyı ekşisözlükte gördüm. Konuyla ilgili yazmak için üye oldum. İlk ve büyük ihtimal son mesajım olacak. Başınız sağolsun.

    Öncelikle şu an itibariyle ne yazık ki herhangi bir şey kanıtlanmış değil. Nasıl kanıtlayabileceğinizi yazayım. Ayrıca anlaşılması için ölüm belgesi nasıl veriliyor onu da anlatayım.

    Hasta öldüğü zaman, hekim ölüm bildirim sistemini açar, kişinin bilgilerini girdikten sonra ölüm nedenini kodlarıyla birlikte yazar, elektronik imzası ile imzalar. Belge sistemde il kontrolörünün önüne gelir. Kontrol sonrası onaylanır. Onay sonrası hekim istese de belgede değişiklik yapamaz. Değişiklik talebi yapması, neden değişiklik yapmak istediğini yazması gerekir. Değişiklik yapılabilir denirse ancak o zaman değişiklik yapabilir.

    Bu süreç uzun sürdüğünden (iline göre değişir ama ortalama 2-3 gün) defin işlemlerinin hızlıca yapılabilmesi için hasta yakınına verilen kağıtta ölüm nedenleri yazmaz. Aşağıdaki ifade yazar:

    ''ölüm nedenleri; hekimin, kontrol onayı sonrası onaylı belgeyi yeniden elektronik imzalaması ile birlikte yazdırabilecektir.''

    Hasta yakını sonrasında, genelde de bankada ölenin üstüne kredi varsa (bankalar neden istiyor en sonda yazarım) gelip ölüm belgesini düzenleyen hekimden ölüm nedenlerinin yazılı olduğu ölüm belgesini alabilir.

    Yukarıda yazdım, hekim bu belgeyi onaysız değiştiremez. Siz belgeyi istediğinizde yaptığı yazıcıdan çıktı almaktır.

    Konuya dönersek. Kanıtlamak için yapmanız gereken ölüm belgesini hazırlayan hekimden ölüm nedenlerinin yazılı olduğu belgeyi istemek. Eğer ki ölüm nedenlerinde ''U07.3 COVİD-19'' yazmıyor ve yerine pnömoni, atipik pnömoni, viral pnömoni vs yazıyorsa. EVET kanıtladınız demektir. COVİD 19 yazıyorsa olması gerektiği gibi yazılmış ve istatistiklere de girmiş demektir.

    son olarak uzatmadan banka işini yazayım. Bankadan kredi çekildiğinde hayat sigortası da yapılmışsa, banka kişinin neden öldüğünün belgede yazılmasını istiyor. Nedeni de sigortanın kapsamadığı şeylerde para ödemekten kurtulmak. Mağdur olanlar olabiliyor. Örnek vermek gerekirse diyelim sizin 5 yıldır astım hastalığınız var. Bu yıl ev için kredi çektiniz ve astım dolayısıyla öldünüz. Doktor haliyle ölüm nedenine 5 yıldır astım olduğunuzu ve astımdan öldüğünüzü yazacak. Banka yakınınıza kredi öncesi de bu hastalığı varmış o yüzden hayat sigortası karşılamıyor paşa paşa bu borcu siz ödeyeceksiniz diyor. Olması gereken ne hastalığı olduğundan bağımsız olarak eğer banka, krediyi veriyor, sigortayı yapıyorsa o parayı da ödemeli. Geride kalanlara borç yükü kalmamalı.

    Burada yazılanlar devlet doğru veriyor sayıları anlamına gelmemektedir. Bu vaka özelinde yazdıklarım bunlar. Konuyu açan kişi eğer ölüm nedenleri yazan belgeyi buraya atarsa, başlıkta yazdığı gibi kanıtlamış olur.




  • Bakanların özel okulları, otelleri olunca işte böyle oluyor. Sonrada ülke durumu çok iyi yönetiyor diyorlar. Bin kere dedik bu ülkede insan hayatından değersiz bir şey yok diye aşı maşı bulunmazsa yakın bir süre içinde hepimizi mezara koyacak bunlar
  • Biz bunları dediğimizde ve günlük vaka sayıları yalan dediğimizde burada bik bik bik laf atan aşağılık yalama troller gelsin de bunu da açıklasın.
  • PearBear kullanıcısına yanıt
    Öyle zaten, bizimde komşu da bir vaka var, aynı evde yaşadığı yemek yediği, oturup kalktığı ana babası kardeşlerine test yapılmadı, adamlar sağda solda geziyor, biri de esnaf sonra neden vaka artıyor diye soruyorlar. Sen karantinadaki vatandaşı kontrol etsene ne yapıyor diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu hakkında daha öncede belirtmiştim.

    - Ülkemizde geriye dönük 3-5 yıllık normal ölüm istatistiklerini paylaşsınlar.
    - Yine geriye dönük 3-5 yıllık bulaşıcı hastalık ve zatürreden ölüm istatistiklerini paylaşsınlar.

    Sonuç aşağı/yukarı ortaya çıkar.

    Yoksa covid ölüm sayılarının saklandığı, doktorlara covid olarak giriş yapmamalarının söylendiği, hatta bir ara vaka sayılarını düşük göstermek için rastgele (daldırma) test usulünün durdurulduğu sır değil.

    Ancak diğer yandan günde 24 kişi yerine 240 kişi öldüğünü beyan etseler ne olacak diye düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın bu halkın gelir ve zeka seviyesi belli. O durumda da değişecek bir şey olmaz.

    Acı olan hükümetimizin nedense her konuda en doğruyu/en iyiyi yaptığına dair bir inancı olması ya da bunu halka bu şekilde lanse etmek için geçmişte kominist rejim ülkelerinden bildiğimiz saklama, gizleme ve çarpıtma gibi usülleri kullanıyor olması ...




  • Burada tartışarak boşa zaman harcıyorsunuz belçikada ölenlere test bile yapılmadan defnediliyor covid 19 da denmiyor ve bu işlemler avrupa dahil dünyada bu şekilde ölen hastaya test yapmanında mantığı yoktur sayı 1 olmuş 15 olmuş 1000 olmuş bunları geçin önemli olan tedbirsiz davranmayın maskesiz ve kişisel hijyene dikkat edin
    Boş yere siyaset göndermesi yapmayın kimseye yararı yoktur. Tedbir, maske, kişisel hijyen bunlara önem verin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chalrie Keley

    Bakanların özel okulları, otelleri olunca işte böyle oluyor. Sonrada ülke durumu çok iyi yönetiyor diyorlar. Bin kere dedik bu ülkede insan hayatından değersiz bir şey yok diye aşı maşı bulunmazsa yakın bir süre içinde hepimizi mezara koyacak bunlar
    aşının bugün bulunduğunu varsayalım, diyelim ki G. Korede aşı geliştirildi ve seri üretime başlandı, önceliği kore halkına vereceklerdir, ama aynı anda formülü paylaştıklarını ve küresel olarak eş zamanlı üretildiğini varsayalım, türkiyede aşının seri üretime geçmesi ve insanların belirli bir sıraya (fiziksel yaş veya kimlik numarası gibi)göre aşı olması 1 yıldan uzun sürer, o esanada virüs mutasyon geçirirse her şey başa sarar, aşı olanların bağışıklık süresine ilişkin ortada uzun bir süre boyunca bilimsel bir veri olamayacağını da buna eklersek aşı olanlarıın birkaç ay sonra tekrar aşı olması gerekliliği bile oluşabilir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 26 Ağustos 2020; 13:21:49 >




  • Bunların her aksam yayınladığı rakamlara kesinlikle inanmıyorum bunlar arka planda bir şeyler ceviriyorlar. iste ornek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadasim kesinlikle haklisin bizim akrabanin butun belirtileri koronaydi 4 testi negatif cikti ama tomografide korona oldugu cikti. Korona tedavisine basladi ailesi karantinaya alindi durumu ciddilesip vefat ettigini ogrendik ama olum sebebine zature deyip butun ailesiyle birlikte koy mezarligina defnedildi. Yaz gunu kim zatureden ölür. Aklimizla alay ediyorlar. Rusya ölen her vatandas icin çinden tazminat almayi planlarken bizim yaptiklarimiza bakin. Rusyada da normal olumleri korona diye yaziyorlar raporlaraki cok daha tazminat alalim diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Test %100 doğru sonuç vermiyor. Boğaz ve burunda virüs yoksa sonuç negatif çıkıyor. Virüs ciğer ve diğer organlarda olabiliyor.

    Daha öncede onlarca benzer iddia ortaya atıldı. Hiç birisininde hiç bir bilimsel dayanağı yok. Chp ve avanesinin iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Ellerinde eniştenin baldızının kayınçosunun hastanede çalışan temizlikçi tanıdığından öteye gitmiyor.

    O yüzden maske mesafe hijyen kurallarına uyun.

    Umre den gelenlere saydıranların bu gün plajda partide eğlenmesi de ayrımcılığın önde gidenidir.

    Konu sahibininde bilgisi yok fikri var tipi birisi. Kvkk hükümlerine görede başkasının sağlık bilgilerini yayması suç olduğunu hatırlatırız.

    Öyle 2 paint le yapılacak şeyle de gelmeyin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasa king

    Burada tartışarak boşa zaman harcıyorsunuz belçikada ölenlere test bile yapılmadan defnediliyor covid 19 da denmiyor ve bu işlemler avrupa dahil dünyada bu şekilde ölen hastaya test yapmanında mantığı yoktur sayı 1 olmuş 15 olmuş 1000 olmuş bunları geçin önemli olan tedbirsiz davranmayın maskesiz ve kişisel hijyene dikkat edin
    Boş yere siyaset göndermesi yapmayın kimseye yararı yoktur. Tedbir, maske, kişisel hijyen bunlara önem verin.
    Artık Bakanımız tedbir diyince sinirleniyorum, tedbir diyen "yetkili"lere kafa atasım geliyor..

    Ulen 17 kişilik küp gibi servis, pencere sadece şöförde var, eskisi gibi sürgülü degiller ki.
    Yanyana oturmak yasal serbest.üstüne taze havasız klima ohhhh

    17 kişi aksıra öksüre kapalı alanda "HER GÜN" "90 Dakika" yol gidiyoruz.
    MASke kurtarır mı sayın Bakanım??


    NEden gerekli yasakları almıyorsunuz? neden her yazınızda düğün dernek fotolarıyla algı yapıp suçu Vatandaşa atıyorsunuz?


    toplu taşımadaki durumu daha iyi bilenler yazsın...

    Bu yazımı da her twitinde cevap olarak atıyorum Bakanın, atmaya da devam edeceğim.
    siz de kopyalayın yapıstırın,, ve her vatandaş suçlama tweetinin altına koyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 26 Ağustos 2020; 13:33:18 >




  • Ambulans sorumlusu arkadaşım var, Konyada günlük onaylı vaka 400 civarı diyor. Zaten aklı olan rakamlardan şüphe eder, iyiye giderken 50000 test / 1100 vaka, kötüye gidip valiler belediye başkanları yanmaya başlayınca 90000 / 1500 vaka çok saçma, vefat edenler de. İyi haliyle 90000 de 2000 olması iyimser bir tablo 2.3 oranla, sadece biraz arttı dersek bu rakam 2500 kişi civarıdır.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 26 Ağustos 2020; 13:49:49 >
  • hepsini aynı saate getirdiler muhtemelen sende 1 saat içinde diyerek yanlış anladın...
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Yaw kardesim zaten tut ki negatife döndü test.Vücut fonksiyonları ciğerler pozitif evredeyken zaten işlevini yitiriyor.Cigerler ölmüş ama test negatif olsa nolur olmasa nolur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • newweapon32 kullanıcısına yanıt
    Vaka sayısı az diye sokakta gezenler rahat dolaşanların kendisinde hata var zaten başta. Vaka azken yakalanmama gibi bir risk mi var hocam? 1 vaka bile olsa belki o en yakınından gelecek. İnsanların vaka sayısı az devlet yasak koymuyor rahatlığından çıkıp 1 vaka bile benim için tehlikedir diye düşünüp önlem alması lazım. Vaka sayısı çok olunca da amaaan zaten yakalanacağız diyenler olacaktır elbet. O zaman tehlike yine devam edecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4BB9945F7 -- 26 Ağustos 2020; 13:48:8 >
  • Bu ülkede delirmemek elde değil
  • hasta ölmek üzereyken neden test yapılıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 26 Ağustos 2020; 17:16:18 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.