Şimdi Ara

Güncelleme: Asus Striker II NSE ve OCZ DDR3 4GB sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm, özellikle Nvidia 790i chipsetli DDR3 RAM kullanan sistemlerde sık olarak gördüğüm ve bende de bir süredir baş ağrısı yaratan sorunun çözümüne yaklaştığımı düşünüyorum. Bu forumda önceden de paylaştığım ürere, detayları imzada olan sistemimde 2x1GB'de rahatça çalışır ve yükleme yaparken (Flight Sim X) 4x1GB'de ciddi sorunlar, rastgele donmalar yaşamaktaydım.

    Vista 64bit'ten XP 64bit'e inmek (çıkmak mı diyelim) sorunu çözmedi. Şu anda tekrar Vista 64. Hem bu forumda hem de OCZnin forumlarınaki tavsiyelerden sonra şu anda iyi bir noktaya geldim gibi. Ayrıntı ve önemli noktalar şöyle:

    - RAM timing'leri tavsiye edildigi gibi 9/9/9/24 te bıraktım. (model: OCZ3G13331G); birkaç forumda tavsiye edildiği üzere tRAS'ta 26'ya çıkmak durumu çok kötüleştirdi.

    - CMD illa 2T olmalı; 4 tane stick'le 1T veya Auto'da çalışması çok zor.

    - FSB/Memory Ratio'yu Unsync yapıp FSB'yi yine de aynı değerde (1333) tuttum.

    - Bundan sonra yaptığım, RAM ve North Bus voltajlarını kademeli olarak 1.86v (RAM) ve 1.46v'ye (NB) kadar arttırmaktı ama çeşitli kombinasyonların hiçbiri iyi sonuç vermedi; FS X'te freeze oldu alet.

    - Son olarak ise OCZ forumunda tRFC 'nin Auto değerinin muhtemelen düşük olduğu ve 82 veya 88 denemem gerektiği tavsiye edildi. Yine değişik voltajları denedim ve şu ana kadar NB 1.40v, RAM 1.76v, tRFC 88 'de göreli olarak stabiliteyi sağladım gibi.
    - 2 saate yakın FSX çalıştı sorunsuz; fakat 3. saat içinde makinanın karşısında değilken freeze olduğunu gördüm. İşin ilginci, hard reset'te bile alet reboot olmadı, prizden çekmek zorunda kaldım.

    Şimdi RAM voltajını birkaç kademe daha arttırmayı düşünüyorum. Ama tRFC ile oynamak ciddi fark yarattı.

    Tşk,

    --L







  • Selamlar,

    Daha önceden size bazı tavsiyelerde bulunmuştum ancak sorununuzu tam olarak gideremediniz sanırım. Eğer buraya bios ekran resimlerini atarsanız tekrar yardımcı olmaya çalışırım.
    Şuana kadar denediğiniz ayarlar oldukça genel ayarlardır. Bunların dışında yapılabilecek başka ayarlar da var. Ekran görüntülerini gönderebilirseniz yardımcı olurum
  • Slm X-GeN, yardim onerilerin icin tekrar tesekkurler Bir sure NB ve RAM voltage'larini ufaktan arttirarak rahatladim ama uzun suredir oyun oynamadigimdan (daha cok workstation ve media server seklinde kullaniyordum) cok fazla bir stabilite sorunu gormuyordum. Simdi tekrar durumu ele almaya karar verdim.

    En son calistigim BIOS ayarlarini su linke koydum:
    http://picasaweb.google.com/leventozbilgin/20080916BIOSSettings

    Bundan sonraki adim konusunda kararsizim; sistemin agir load altinda daha stabil oldugu kesin ama son katastrofik reboot failure'dan sonra biraz korkmadim degil.

    Gorusmek uzere,

    --L




  • Selamlar tekrar,

    Ayarları inceledim bellek voltajını 1.9V sınırına kadar arttırmanızı önerebilirim, denemeniz iyi olur
    tRRD, tRTP değerlerini biraz daha arttırarak deneyin
    NB GTL_REF Ratio x.63 gibi bir seçenek olabilir onu deneyin
  • okdir, ilk basta RAM voltajini adim adim arttirarak baslamayi dusunuyorum. simdilik su anki ayarlarda bir sorun yok gibi; yaklasik 3 saat flight sim X'de bir sorun cikmadi. simdi butun gece prime95'de torture birakacagim.

    cok tsk tekrar,

    --L
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.