Şimdi Ara

Güncel Olaylar ve Sessizliğimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olaylardan kastım yapılan zamlardır. Yöneticiden ricam bu konuyu silmemeleridir, sadece bu konudan devam ederiz.

Ekmek: %20
    Benzin: En son 8 kuruş
    Cep telefonu: 50-150 TL arası.
    Araba: Arabayı üreten şirketin karından fazla.
    Sigara: Güncel fiyatlar açıklanmadı henüz.
    Kuruyemiş: %30-50 arası.(antep fıstığı ve badem)
    Ulaşım: %10-25 arası(illere göre)
    Doğalgaz: %14
    Elektrik: %13
    Yiyecek: Bir kısım meyvelerde kuruşluk artışlar mevcut.

• Yapsınlar sigaraya içkiye zam. Hiç karşı çıkmam. telefonada bir noktada haklı olabilirler ama öteki kısımlarda malesef haksız olduklarında hemfikiriz sanırım...
  • Sigaraya karşı çıkmam, diğerlerine toptan karşıyım!
    Doğulu bizim gibi toplumların yaklaşımı ve kaderi böyle, itiraz ve başkaldırı gelenekleri hiç yok! Ve olacağı da yok.
    ABD Avrupa dahil kişi başına gelirleri bizim birkaç katımız olan ülkelerde bile ekonomik bunalımın sıkıntıları protesto ediliyor, insanlar kayıplarıyla bile bizim ülkemiz insanından çok daha iyi durumdalar buna rağmen yollara dökülüyorlar.
    Kuzuların sessizliği bizim milletin sessizliği!
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Yapsınlar sigaraya içkiye zam. Hiç karşı çıkmam. telefonada bir noktada haklı olabilirler ama öteki kısımlarda malesef haksız olduklarında hemfikiriz sanırım...

Abdullah Bey size katılmıyorum bu konuda. Nedenine gelirsek:

Sigara zammını "kullanımı azaltmak için" yapıyoruz diye açıklayacaklar. Be teze karşılık her zaman "Madem halkının sağlığını düşünüyorsun, o zaman toptan yasakla" antitezini sunuyorum. Ne yazık ki sigaranın sahip olduğu pazar ve bu pazarda dönen para devletlerin de ilgisini çektiğinden vergilerini alıyorlar. Sonra çıkıp "mücadele başlattık" diyorlar. Kısaca amaç kasayı doldurmak, halkın sağlığı kimsenin umrunda değil.

Telefon zammında da haksızlar. Ülkedeki nerdeyse herkesin elinde bulunan bu alete neden zam yaptıkları çok açık, ekonomideki açıkları kapatmak istiyorlar. Peki neden üretime dayalı sistem kurmak yerine zam yapıyorlar? Çünkü pempe gözlükleri o kadar çok kullandılar ki, o sistemi kurmak istediklerinde gözlüğün camları kırılacak.

• Neden tel zamında haklılar bende şöyle açıklayayım. Zaten telefon üretmiyoruz. malesef üretilenede rağbet yok. bir çok teknolojik üründe olduğu gibi. O zaman zamlansın. Tabi bu işin küçük tarafı. Ama şu noktaya gelirsek, Özellikle iphone cinsi telefonlar ne kadar fayda sağlıyor veya kaç kişiye fayda sağlıyor. Af edersizinde kocaman adamların elinde oyuncak oldu. Dolayısı ile karışmaya hakkım olmasada madem bu şekilde talep var zamlara rağmen o zaman alacak olan bir daha düşünsün.
  • Konu sanırım yanlış anlaşılmış.Arkadaş neden bu zamlara karşı halkın tepkisiz olduğunu sormuş.Gerçekten bizde başkaldırma gibi bir kavram yok kesinlikle.Belkide zamanında Osmanlı gibi çok otoriter bir devletin torunları olduğumuz içindir.Yunanistanda veya diğer avrupa ülkelerinde her zamda neler olduğunu görüyoruz.Bizde varolan düzen bozulmasında ne kadar zam yaparsa yapsınlar gibi bir düşünce hakim ve bu düşünceyi yıkmak imkansız gibi birşey.Benzin fiyatını iki katına çıkarsanız herkes yine ertesi gün arabasına binip kuzu kuzu işine gitmeye devam eder.Yalansa yalan desin biri.Bizde kimse niye başkaldırmıyorum demez.Biri başkaldırsa da ben de katılsam der.Daha sonra biri başkaldırsa bile ona şüpheyle yaklaşır.Bir direniş veya örgütlenme yapsan anarşist veya gomunist damgası yersin hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Neden tel zamında haklılar bende şöyle açıklayayım. Zaten telefon üretmiyoruz. malesef üretilenede rağbet yok. bir çok teknolojik üründe olduğu gibi. O zaman zamlansın. Tabi bu işin küçük tarafı. Ama şu noktaya gelirsek, Özellikle iphone cinsi telefonlar ne kadar fayda sağlıyor veya kaç kişiye fayda sağlıyor. Af edersizinde kocaman adamların elinde oyuncak oldu. Dolayısı ile karışmaya hakkım olmasada madem bu şekilde talep var zamlara rağmen o zaman alacak olan bir daha düşünsün.

Üretmiyoruz diye zamlanmasına karşıyım. Ancak ikinci dediğinize katılıyorum. Kullanım amacı telefon olmayan telefonlara zam yapılabilir, ancak insanların ihtiyaç duyduğu bu alete zam yapmak haksızlıktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Konu sanırım yanlış anlaşılmış.Arkadaş neden bu zamlara karşı halkın tepkisiz olduğunu sormuş.Gerçekten bizde başkaldırma gibi bir kavram yok kesinlikle.Belkide zamanında Osmanlı gibi çok otoriter bir devletin torunları olduğumuz içindir.Yunanistanda veya diğer avrupa ülkelerinde her zamda neler olduğunu görüyoruz.Bizde varolan düzen bozulmasında ne kadar zam yaparsa yapsınlar gibi bir düşünce hakim ve bu düşünceyi yıkmak imkansız gibi birşey.Benzin fiyatını iki katına çıkarsanız herkes yine ertesi gün arabasına binip kuzu kuzu işine gitmeye devam eder.Yalansa yalan desin biri.Bizde kimse niye başkaldırmıyorum demez.Biri başkaldırsa da ben de katılsam der.Daha sonra biri başkaldırsa bile ona şüpheyle yaklaşır.Bir direniş veya örgütlenme yapsan anarşist veya gomunist damgası yersin hemen.

Ülkemizin ve milletimizin en acı durumu budur. Binlerce yıllık tarihimizde haksızlıklara baş kaldırdığımızı hiç okuyamadım. Hep bizim için bu işi üstlenen kahramanlarımız olmuş, onlar ölünce eski düzen tekrar yerine gelmiş.

Bir gurup insan zamlara karşı eylem yapıyordu, bazıları da "gidin işinize çalışın, boş işler bunlar" diyordu

• Başbakan zamların nedeninin cari açığı düşürmek olduğunu söylemişti sanırım. Daha az ithal mal tüketimi hedefliyorlar bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

Başbakan zamların nedeninin cari açığı düşürmek olduğunu söylemişti sanırım. Daha az ithal mal tüketimi hedefliyorlar bana göre.

Daha az ithal mal tüketimini hedeflemek yerine daha fazla yerli üretimi desteklemek daha mantıklıdır. Eğri oturup doğru konuşalım: İtal malın aynı kalitede alternatifi var mı?

Ekonomimiz büyüyordu hani, büyüyen ekonomide benim bildiğim halkın alım gücü artar. Bizde niye azalıyor
  • ‘Hakkı ayakta tutan sultanlar (yöneticiler) yeryüzünde Allah’ın (c.c) gölgesidir.'

Sahih olmadığı bilinse bile
    Belki bu hadis bile etkilidir
    Halk olarak bizde isyan
    Ve hak arama,şikayet etme,ihbar vb
    Şeylerin olmayışında
  • Korku, toplumları susturmanın ve yönetmenin en başarılı yöntemidir.

Kimsenin ses çıkarmaması herkesin hayatından memnun olmasından değil, başlarına birşey gelmesinden korkmalarındandır.

Ayrıca başkaldırmak, tepki göstermek yada hakkını aramak gerçekten demokrasiyle yönetilen ülkelerde işe yarar.

Plebisiter diktatörlüklerde milyonlarca kişi sokağa dökülsede değişen birşey olmaz, yine yönetim bildiğini okuyacaktır.
  • Ekonomide yaşanan sorunların kaynağı KİT'ler dediler,hepsini yok pahasına babalar gibi sattılar.Hesapta cari açığı düşüreceklerdi.
    Alanlar kar aderek dışarıya net kaynak aktarımı yapıyorlar.Satacakları bir şey kalmadı(?)
    Zam oranları çok büyük olmasına rağmen @neommy'nin yazdığı gibi bizde tepki yok.Satarkende tepki yoktu.zam yaparkende yok.
    Yüz yüze konuştuğunuzda burnundan soluyanlar çoğunlukta ama iş protesto etmeye gelince ses yok.
    Sendikalardan,üniversitelerden ses duyabiliyor musunuz?Eskiden olurdu.
    Clız bir ses dahi çıksa @Reasonable'nin yazdığı gibi "anarşist,gomünist".
    Toplumun bir kesimi sindirildi,diğer kesimi de fırsat peşinde.
  • başbakanımız zamları yapıyorsa vardır bir bildiği...

• Herkes korkan,sindirilen insanlardan bahsediyor.
    Nedense ben çevremde korkan kimse göremiyorum.
    Konudışında bebeler başbakana ana avrat sövüyor.
    Bu nasıl korkmaktır anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Herkes korkan,sindirilen insanlardan bahsediyor.

Rica ediyorum kınuyu farklı yere çekmeyin. Amacım bu haberlerin bu konuda uzun süre tartışılması, korkuların değil.Bu yüzden mesajınızı silmenizi istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Rica ediyorum kınuyu farklı yere çekmeyin. Amacım bu haberlerin bu konuda uzun süre tartışılması, korkuların değil.Bu yüzden mesajınızı silmenizi istiyorum.

Benim iletimin biraz üstlerine bakarsan mesajımı silmeme gerek olmadığını anlarsın.
    Tartışmak önemli değil önemli olan icraattır.
    80 darbesinden sonra bu ülkede bilinçli toplum oluşmadı,oluşamadı bu yüzden adam gibi birlik olup hakkımızı arayamıyoruz.
    Bizim aydınlarımızda yok kimse çıkıpta doğruyu yanlışı anlatmıyor ama korkudan değil çıkarlarını düşündüklerinden.

• quote:

Çevreyi bilmiyorum ama galiba birazda internetin lüksü var.
    Arasıra da olsa iyi yapıyor diyenlere rastlıyorum çevremde, özellikle ekonomik konularda.
    Bende ilk defa annesinin cenaze töreni sırasında çok ağırlıklı olarak bunu fark ettim, tepemden tırnağıma kadar neredeyse. Tüm TV kanalları yayınladılar cenaze törenini, şöyleydi böyleydi diye anlatan spikerlerde kendi anaları ölmüş gibi ağlıyacaklardı ( ben 55 yıllık hayatımda bu ülkede birisinin annesi öldü diye böyle yayın hiç görmedim! ). Ama öte yandan internette girdiğim yerlerde çok daha farklı ve aksiydi yorumların büyük ağırlığı.
    Ben hayatımda hiç görmediğim böyle bir yayını korkudan başka hiçbir şeye bağlıyamıyorum, gelir bir Maliyeci bana Şirketimin 10 yıllık geliri kadar ceza yazar, aniden bir yerden aslında Ergenekoncu olduğum anlaşılır, hakim-savcı isen bir yerlere dokunursan doğuda küçük bir yere atarlar, vs., ehh Allah zaten yanlarında kem gözle bakanı yakıyor valla, zaten telefon ve ortam dinlemeleri tam gaz genel Kurmay başkanını dinleyen bana ne yapmaz, böyle korkular gittikçe toplumumuzda büyüyor ve yer ediniyorlar.
    İnternet ise ayrı bir dünya, dediğiniz gibi herkes aklına geleni söylüyor ve yukarda yazdıklarımdan kısmen bağımsız. Ama bunun korkmamaya kanıt olabileceğini düşünmüyorum doğrusu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

Benim iletimin biraz üstlerine bakarsan mesajımı silmeme gerek olmadığını anlarsın.
    Tartışmak önemli değil önemli olan icraattır.
    80 darbesinden sonra bu ülkede bilinçli toplum oluşmadı,oluşamadı bu yüzden adam gibi birlik olup hakkımızı arayamıyoruz.
    Bizim aydınlarımızda yok kimse çıkıpta doğruyu yanlışı anlatmıyor ama korkudan değil çıkarlarını düşündüklerinden.

Tarih boyunca hiç bir zaman bilinçli olamadık ki.

Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar gibi bir Atasözümüz varken insanların çıkarkarı için sustukları inandırıcı gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 16 Ekim 2011; 0:54:08 >

• Şu anı savunduğumdan değil ama 80 darbesinden önce ki toplumlar bilinçli miydi ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.