Şimdi Ara

[GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
8
Favori
7.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nişancı rehberimden sonra bir başka baya fazla oynadığım bir hero olan Riven'ın rehberini yapmak istedim.

    Riven'ı Tanıyalım

    Riven, combolara dayalı bir fighter herodur. Riven sanılanın aksine ana hasarını pasifinden ve oto ataklarından alır. Riven oyundaki az sayıda şampiyonun sahip olduğu bir AD Buff'ına sahiptir. Bu AD Buff'ı ile normal şartlarda alamayacağınız bir trade i almanıza veya çok yüksek ani hasar çıkarmanıza olanak sağlar.

    Skiller


     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    Rünlü Kılıç : Ana hasar kaynağımız. Eğer iyi bir Riven oyuncusu olmak istiyorsanız pasifi çok aktif bir şekilde kullanmalısınız. Bu Pasif ayrıca ON-Hit effect göstermekte olup Jax'ın e si, Pantheon pasifi gibi oto atak önleyici durumlarda geçersiz sayılır

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    Kırık Kanatlar : Riven'ın pasifiyle beraber ANA HASAR KOMBOSU. Evet bu skill bir kombodur. 3 defa kullanılabilir ve 3. atlayışı geçilemeyen arazilerden geçmenize olanak sağlar ki bu şekilde çok mobil oluyorsunuz . Q skilli kullanılırken spamlamamalıyız ve her q skillinden sonra oto atak yapmaya özen göstermeliyiz. Az sonra alt kısımda Fast q combosunuda anlatacağım.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    Ki Patlaması : Riven'ı çok güçlü yapan özelliklerden bir tanesi stun'a sahip olması ve sadece stun atmayıp hatırı sayılır bir hasar çıkarmasıdır.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    Yiğitlik : Bu skill Riven'ın temel mekaniklerini en hızlı şekilde kullanmamıza ve kullanırken iyi bir değerde hasarı absorbe etmemize olanak sağlar.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    //
     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    Sürgün Kılıcı // Rüzgar Darbesi : Oyundaki en güçlü AD ve Menzil bufflarından bir tanesi ve ulti aktif edildikten kısa bir süre sonra 2. bir ultimiz olan rüzgar darbesi ile çok güçlü bir ani hasara sahip oluyoruz. Rüzgar darbesi canı az olan rakiplere daha fazla vurmaktadır ve ultimizi atarken bu durumu dikkate almak gerekir.


    Rün ve Kabiliyetler

    Kabiliyet Sayfası


     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)




    Rün Sayfası (Bu rün sayfası belirli bir düzeye gelmiş oyuncular içindir. Yeni başlayanlar klasik ad rün sayfasını kullanabilir.


     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)



    Riven'ın + ve - leri

    + Çok fazla hasarı olması
    + Doğru kullanıldığı zaman late game'de gücünü koruması
    + Koridorda çok güçlü olması
    + Q skilliyle beraber tam 4 tane gap closer veya kaçma skillinin olması
    + Hiper Mobilite
    + Tank kasmasanız bile yine iyi bir oranda HP oranı
    + AD, Range buff
    + Eksik cana göre vurması

    - Kesinlikle çok fazla çalışma istiyor
    - Flash olmadığı zaman takım savaşlarında arka saflara ulaşmakta, ulaşsa bile tam verim almakta zorlanması
    - Q Skilli koridorda sık kullanılırsa koridorunu ittiren bir hero
    - Ani hasarı var densede, bu hasar kombolarla sağlanıyor. Yani hızlı yapmak için çalışma istiyor.
    - Şuandaki metaya zıt bir şampiyon ancak soloq için tam ideal.
    - Lane swapler karşısında zorlanıyor.


    Komboları - Animasyon İptali - Hızlı Q kombosu


    Basit Kombolar

    1- Poke kombosu. Rakibiniz ile minyon keserken yapılan kombodur. Rakibiniz son vuruş yapmaya gelirken Q+w+aa+q+aa geriye doğru e+q

    2- All-in kombosu. Rakibinizi pokeladıktan sonra öldürmek için yapılan genel kombo. e+w+aa+q+aa+q+aa+q+aa arada bir yerde ignite kullanabilirsiniz. Neden e yi önce kullandığımızı az sonra açıklayacağım.

    3- 6. Seviyeden sonra all in kombosu: E+R+W+Q+AA+Q+AA+Q+AA+R

    ; Eğer tiamat // Hydra varsa: E+R+1+W+Q+AA+Q+AA+Q+AA+R 1 = tiamat // hydra

    4- Flashlı atlamalı zıplamalı Team Fight kombosu: Flash+E+R+1+W+Q+AA+Q+AA+Q+AA+R


    NOT: Rüzgar darbesini her zaman sonda vurmanıza gerek yok. Q Skillerinizi kullanırken rüzgar darbesini vurarak animasyonunu iptal edebilirsiniz.

    Hala anlamayan arkadaşlar olursa diye video ekledim :))





    Animasyon İptalleri

    Eveet. Geldik Riven'ın Riven olduğu bölüme. Animasyon iptalleri Riven'ın her şeyidir. Sizi boşa zamandan kurtarır. Başlayalım :)

    Öncelikle E Skilliniz bütün yeteneklerinizin animasyonlarını iptal eder. Yani w yeteneğini kullanırken Riven kılıcını havaya kaldırıp duruyorsa E+W Yaptığınızda sadece skill efekti olur ve animasyonu iptal olur.

    Hydra // Tiamat Skillerinizin animasyonunu iptal eder.

    Daha detaylı animasyon iptalleri için şu video'yu koyuyorum :)







    Hızlı Q kombosu

    İyi bir riven oyuncusu Q'sunu spamlemez ve q+aa+q+aa+q+aa kombosunu kullanır.
    Daha iyi bir riven oyuncusu kombosunu en hızlı şekilde yapmaya çalışır.

    Basit bir şekilde Hızlı Q Kombosu, Q skilliniz animasyon halindeyken zeminde herhangi bir yere tıklamanızla gerçekleşir. Q skillinin animasyonu iptal olduktan sonra oto atağınızı vurur ve hemen ardından tekrar bu komboyu uygularsınız.

    BoxBox bunu çok iyi bir şekilde anlatmıştı buyrun videosu :) Ve unutmadan bu kombo izleyerek değil sadece sürekli deneyerek öğrenilir. Ben hala zorlanmaktayım bu komboyu yaparken.





    Genel Build

    Riven'ın genel buildi şu şekildedir:

    Uzun Kılıç + 3/4 Pot ---> Hırpalayan ----> Hydra ----> Son fısıltı ----> Youmuu ----> CDR Bot ----> Kanasusamış / Randuin / Banshee / Warmog / Donmuş Balyoz ----> GA


    Koridorunuzda sizi zorlayan bir AP hero varsa

    Uzun kılıç + 3/4 Pot ----> Hexdrinker ----> Hırpalayan ----> Son Fısıltı ----> Malmortius'un Ağzı ----> Youmuu ----> Kanasusamış / Randuin / Banshee / Warmog / Donmuş Balyoz ----> GA


    Eğer gerçekten cana ihtiyacınız varsa youmuu yerine kara balta'da tercih edebilirsiniz.

    NOT: Eğer ilk killinizi çok erken aldıysanız 4-5 tane Uzun kılıç stacklayabilirsiniz.




    Matchuplar

    Öncelikle çok fazla matchup var biliyorum ama metadaki şampiyonları koyacağım şimdilik.


     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Riven'ın rahat kazanabileceği bir lane. Dürtmesine karşılık E skilliniz ve knock up skilline karşılık mobiliteniz var ancak bu lane de sürekli baskın taraf oynamalısınız. Ufak ufak sustainli trade'lere girerseniz Aatrox'un lehine olur çünkü w pasifi ile iyi bir şekilde can çalmaktadır. Agresif olmanız tercihimdir.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Oyunculuğun önemli olduğu bir lane. 6 dan önce öldürmesi orta derecedir. 6 dan sonra ultisi aktifken zordur. Skillerine kafa atmamak 1. kural, 1. seviyede sadece last hit almaya gitmek 2. kuraldır. Rakibinizi tartın ve oyunculuğuna göre ya defansif ya agresif oynayın.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Kolay ama çokta kolay olmayan bir rakip. Koridorunuzda baskın bir şekilde üstünsünüz. Ana kural, Akali q sunu size attıktan sonra oto atak yapmak için geldiğinde e ile birlikte kombonuza başlamaktır. 6 öncesi alınan bir skordan sonrası çok kolay olacaktır ancak Akali'nin roam atmasına izin vermeyin. Snowballı sizden güçlü bir şampiyondur.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Aslında çok basit bir lane. Olay erken seviye 2 olmakta geçiyor. 1. Seviyede full agresif oynuyoruz ve koridoru ittirmeden xp avantajı almaya çalışıyoruz. Level 2 olduğumuzda biraz geri çekiliyoruz ve balık oltaya takılıp cs almak için yaklaşıyor. Sonra q ve w skillerimiz ile dövüyoruz :)

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Bu elemanı hiç sevmiyorum ya. Yine zor değil ama oynaması çok sıkıcı abi bi insan neden Garen oynarki. Niye yani. Şaka bir yana Garen'in sizin skillsetinize karşı counter bir skillseti var. Sizin q kombonuzu kendi q su ile bozuyor. Sizin w skillinizin etki süresini kendi w su ile bozuyor. Sizin cana göre vuran bir ultinize karşılık onunda öyle bir ultisi var. İlk bakışta garen rahat ezmesi gerekiyor gibi gözüksede aslında Garen'de olmayan ama sizde olan bir şey var. Mobilite. Bir şekilde Garen'in q sunu sahte kombolar kullandırtmanız ondan sonra ise poke kombosunu yapmanız gerekiyor. Nasıl kullandıracağım dersenizde oynaya oynaya öğreneceksiniz. Ben doğaçlama yaptığım için o olayı anlatamıyorum ne yazıkki :(

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Sadece şunu söyleyebilirim. Oyunculuklar konuşacak bu lane'de. Ezdiğim Gragaslarda oldu, Ağır ezildiğim gragaslarda oldu. Sadece duruma göre oynayın. Çok fazla pasif oynamayın. Gragas'ın q poke'una karşılık e skillinizi iyi kullanın. Eğer gragas kendi e skillini kullanırsa sizin için iyi bir fırsattır ve alabileceğinizi düşünüyorsanız kombonuzu yapabilirsiniz. 6 dan sonra öldürmek iyice zorlaşacaktır.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Agresif oynayın. 1. Seviyede girmeyin ama 3. seviyede başlasın agresifliğiniz. Burda ise ana kural irelia E skillini atmadan hemen önce kalkanınızı açabilmenize bakıyor. Eğer erken seviyelerde öldürebilirseniz sizin için basit bir koridor olmaya başlayacaktır ama tam tersi ölürseniz biraz ter dökeceksinizdir. İrelia üçlü kuvvetini bitirdikten sonra biraz zorlanabilirsiniz.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : EVET BİLİYORUM RESİM KOCAMAN ÇÜNKÜ BULAMADIM :/ Bu eleman tehlikeli arkadaşlar. ana olay çalılara yakın oynamak ve e sini kullandıktan sonra tam bitmeden önce çalı içinde e'nizi aktif etmek. Aslında bir çok oynanış şekli var ancak bu benim yöntemim. Jax'ın karşısında bol bol oynayarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Mid lane'de başka bir hero daha. Başlarken e başlamanızı tavsiye ederim. Q'larını e ile karşılayın. Bu olayı yapabildikten ve iyice öğrendikten sonra agresif bir oyun ortaya koymaya başlayabilirsiniz. Basit bir koridor. İş sadece dürtülmemekte.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Bela :( Oyun başı sizin için gerçekten zorlu geçicektir ancak fazla dürtülmemiş iseniz level 3 te q sunu dodgelayabilirseniz indirebilme ihtimaliniz yüksektir. Lulu karşısında ignite yerine teleport alın. Hem koridora geri dönebilirsiniz hemde skorlarınızı diğer koridorlardan çıkartabilirsiniz. Ben genelde lulu banlıyor, banlatıyorum çünkü gerçekten iyi bir lulu bütün şampiyonları zorluyor.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Aslında gerçekten çok basit bir koridordur. Olayın sırrı 1. seviyede minyonlardan fazla hasar yemeden ve Renekton 50 fury üstü değilken q kombonuz ile yapılan bir trade e bakıyor. Birçok kez renekton karşısında oynadım ve bu yöntemin genel olarak işe yaradığını gördüm. 1. Seviye trade'inden Riven genellikle yarı cana yakın çıkarken renekton %35-30 hp arasında oluyor. Level 2 önce oluyorsunuz ve agresif bir oyunla ilk kanı alabiliyorsunuz. Bu yöntemi deneyin derim.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : 1. Seviyede sadece last hit almaya oynayın. 3. Seviyede agresifleşin. Eğer sarı kart atmışsa size doğru kalkanı TF'e doğru tam yemeden önce atın böylelikle q sundan gelecek olan hasarıda engellemiş olursunuz. Orta derecede zorlukta bir koridor. Bir de lütfen q larına kafa atmayın :)

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Temel 2 olay var. Agresif oynayın, Q+E sine yakalanmayın ve koridoru kazanın. 1. Seviyede e açın ve farm almaya giderken " Q EFEKTİNİN BAŞLANGICINI GÖRENE KADAR SAKLAYIN". Q+E sini çok rahat sadece e ile dodgelayabilirsiniz. 6. seviyede sizin daha güçlü bir burstünüz var. Basit bir koridor.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Basit bir koridor sadece erken oyunda biraz dürtülmemeye bakar olay. 3. Seviyede riven çok rahat bir şekilde vlad'ı alabilir. Ancak olurda bir kez ölürseniz ve vlad baya bir öne geçerse çok sıkıntı yaşamaya başlayabilirsiniz. 1. Seviyede çalıya yakın oynayın ve reflekslerinize ve hislerinize güveniyorsanız e başlayın. Eğer vlad karşısında gerçekten zorlanıyorsanız teleport alıp 3. seviyede geri dönüp koridorunuza teleport ile gelebilirsiniz. Hexdrinker önerilir..!

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : OP hero. Basit net. OP. Mümkün olduğunca marklanmamaya dikkat edin. İlk e açmanız tavsiye edilir. İlk 2 level olursanız çok büyük avantaj elde etmiş olursunuz. Eğer o önce level 2 olursa biraz geri çekilin. Nidalee çalılara yakın oynayacağı için çok fazla çalıya yaklaşmayın. Bu koridordaki mantık şudur. İlk kim ölürse koridoru ağır kaybeder. Eğer nidalee sizi öldürürse jungle yardımı olmadan tekrar almanız bayağı bir zorlaşacaktır. Yerdeki kapanlara basıp kule altına geçebilirsiniz. Böylelikle Nidalee'nin alan avantajını biraz olsun azaltmış olursunuz.

     [GÜNCEL] [Mid / Top] Riven rehberi by RyuRex :)
    : Ağır counterısınız. Ancak counterısınız diye level 1 de trade yaparsanız ölürsünüz. Yasuo counterlanıldığı durumlarda bile level 1 tradelerini pasifi ile kazanabilmektedir. Sizin yasuo'yu counterlama durumunuz level 6 dan sonra buff kazanmanızla başlıyor. Yasuo'yu level 6 dan önce öldürmek ise biraz daha zordur ve pratik ister. Yasuo'nun q'larını e ile dodgelayabilirseniz iyi bir trade fırsatı yakalamış olursunuz.


    DEVAMI GÜNCELLENEREK GELECEKTİR.


    GÜNCEL!! [ 19.08.2014 ]



    Riven Gameplay Videoları

    NOT: Arkadaşlar kendi oynadığım oyunları kaydedip buraya koymaya karar verdim. İlk çekim videosu biraz amatörce ve görüntü kalitesi orta derecede oldu :( Sonraki çekimlerin daha iyi olacağına emin olabilirsiniz. İlk videoda mic bulunmamakta ancak diğerlerinde olacaktır.



    RİVEN GAMEPLAY 1




    EDİT: Telif Hakkı sebebiyle sesini kapatmışlar acemiliğime verin :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyuRex -- 19 Ağustos 2014; 19:38:35 >







  • Takip :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık güzel olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncuyuspa

    Eline sağlık güzel olmuş

    teşekkür ederim :)
  • Eline sağlık guzel olmus.
    Rün kısmı icin per lvl yerine %7.5 cd ile kullaniyorum ben.Oyun basi o cd ye daha cok ihtiyaci oluyor bence.Zaten ilerleyen safha da alacağımız itemlerle gerekli değere ulasiyor cd

    Bir de renekton var ki en zorlandığım ve zorladığım koridor renekton-riven

    Renekton oynarken karsima riven gelirse cok rahat koridoru domine edebiliyorken riven oynarken sorun yasiyorum acıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alborjon -- 19 Ağustos 2014; 14:17:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alborjon

    Biraz soru cozuyum sonra okuyup editlerim.
    Ayrıca eline sağlık emek vermissin :)

    kolay gelsin ve teşekkür ederim :)
  • Eline sağlık , takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık güzel olmus
  • Güzel olmuş takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimce cok severek Riven oynayan birisi olarak olmasi gereken her seye yer vermissiniz diye dusunuyorum, tebrikler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lig nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roofie Casanova

    Lig nedir

    plat 3 / plat 4 olmak üzere 2 hesabım var
  • güzel olmuş eline sağlık
  • Laugh tuşunu 1 veya Q ya yakın herhangi aynı anda basabileceğiniz bir tuşa atayın. Laugh 1 olarak anlatayim. Q+1+q+1+q+1 hayvani bir şekilde animasyon bile göstermeden yürürken QQQ yapıyor.
  • RİVEN KORİDORUNU YA KAYBEDER YA KAZANIR. EŞİT ÇIKMAK DİYE BİR ŞEY YOK. EĞER EŞİT ÇIKILIRSA RİVEN O KORİDORU KAYBETMİŞ DEMEKTİR ÇÜNKÜ RİVEN SNOWBALL HEROSUDUR.


    saçmalık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luis Suarez

    RİVEN KORİDORUNU YA KAYBEDER YA KAZANIR. EŞİT ÇIKMAK DİYE BİR ŞEY YOK. EĞER EŞİT ÇIKILIRSA RİVEN O KORİDORU KAYBETMİŞ DEMEKTİR ÇÜNKÜ RİVEN SNOWBALL HEROSUDUR.


    saçmalık

    saçmalık mı? şuandaki metada alistar top, syndra, kog'maw mid varken bunlar late de çok güçlüyken ve sen riven gibi early ve mid game'de terör estiren bir heroyla koridor kazanamazsan ve snowball olamazsan oyun sonlarında napıcaksın merak ettim. eğer eşit çıkarsan kaybedeceksin çünkü karşındaki çoğu hero late game herosu olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luis Suarez

    RİVEN KORİDORUNU YA KAYBEDER YA KAZANIR. EŞİT ÇIKMAK DİYE BİR ŞEY YOK. EĞER EŞİT ÇIKILIRSA RİVEN O KORİDORU KAYBETMİŞ DEMEKTİR ÇÜNKÜ RİVEN SNOWBALL HEROSUDUR.


    saçmalık

    Gayet mantıklı bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wreckittralph

    quote:

    Orijinalden alıntı: Luis Suarez

    RİVEN KORİDORUNU YA KAYBEDER YA KAZANIR. EŞİT ÇIKMAK DİYE BİR ŞEY YOK. EĞER EŞİT ÇIKILIRSA RİVEN O KORİDORU KAYBETMİŞ DEMEKTİR ÇÜNKÜ RİVEN SNOWBALL HEROSUDUR.


    saçmalık

    Gayet mantıklı bence

    madem bu kadar taktınız kaldırayım bari ama bir kaç oyun riven spamlayın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RyuRex

    quote:

    Orijinalden alıntı: Luis Suarez

    RİVEN KORİDORUNU YA KAYBEDER YA KAZANIR. EŞİT ÇIKMAK DİYE BİR ŞEY YOK. EĞER EŞİT ÇIKILIRSA RİVEN O KORİDORU KAYBETMİŞ DEMEKTİR ÇÜNKÜ RİVEN SNOWBALL HEROSUDUR.


    saçmalık

    saçmalık mı? şuandaki metada alistar top, syndra, kog'maw mid varken bunlar late de çok güçlüyken ve sen riven gibi early ve mid game'de terör estiren bir heroyla koridor kazanamazsan ve snowball olamazsan oyun sonlarında napıcaksın merak ettim. eğer eşit çıkarsan kaybedeceksin çünkü karşındaki çoğu hero late game herosu olacak.

    Roaming?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RyuRex

    quote:

    Orijinalden alıntı: wreckittralph

    quote:

    Orijinalden alıntı: Luis Suarez

    RİVEN KORİDORUNU YA KAYBEDER YA KAZANIR. EŞİT ÇIKMAK DİYE BİR ŞEY YOK. EĞER EŞİT ÇIKILIRSA RİVEN O KORİDORU KAYBETMİŞ DEMEKTİR ÇÜNKÜ RİVEN SNOWBALL HEROSUDUR.


    saçmalık

    Gayet mantıklı bence

    madem bu kadar taktınız kaldırayım bari ama bir kaç oyun riven spamlayın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    Yalnız ben senin tarafındayım bro




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.