Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
Giriş
    KASA
    Lian Li PC-V800B Kasa Siyah
    http://www.hiteknoloji.com/index.php...duct&pid=15361
    İŞLEMCİ
    ATHLON 64 X2 DUAL 5200+ 2.7GHz (SOKET 940)
    ANAKART
    GIGABYTE GA-MA78G-DS3H AMD 780G DDR2 1066MHz SOKET 940 AM2+
    BELLEK
    KINGSTON ( veya diğer)2 GB 800MHZ DDR2 RAM
    SABİT DİSK
    SAMSUNG 750 GB , 7200 RPM , 32 MB, SATA 2
    KUMANDA
    SONY RM-VL600T 8 Cihaz Evrensel Uzaktan Kumanda
    http://www.webdenalsak.com/sony-rm-v...n-kumanda.html
    OPTİK SÜRÜCÜ
    LG DVD Yazıcı (DVD RAM okuması ve sessiz olması avantajı)
    Sonuçta 850 TL civarında bir maliyeti oluyor.
    Bu HTPC , 50” plazma ekrana ve 5.1 hoparlörlere bağlanacak.
    Amacım sadece Divx (ve mkv) ve DVD film izlemek. Oyun için değil.Bu nedenle klavye gerekmeyeceğini düşündüm.
    Ne dersiniz? Bir eksiği , yetersizliği veya hatası varmı ?

• iyi baslikmis bu bende kasa alicam okumaya basliyim simdiden
  • quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

iyi baslikmis bu bende kasa alicam okumaya basliyim simdiden

eğer sırf HTPC için alıcam diyorsan biraz bekle derim:
    http://resim.donanimhaber.com/m_27568909/tm.htm
  • arkadaslar ben HTPC olusturdum ve soyle bırsey yapmak nıyetındeyım bu kasaya hem bluray hem hddvd hemde dvd okuyup yazabılen su urunu almak ıstıyorum ;http://www.mavibilgisayar.com/udy/7818

sızlerden ıstegım su bu urunu alıp kullananlar varmı eger varsa memnunlarmı yada muadıl baska bır urun tavsıye edebılırlermı

bırde en onemlısı hd dvd lerde bolge kodu yok fakat bluray dvd lerde bolge kodu var acaba bu lg nın urunu multıkod mu butun bolge bluray dvd lerını okuyabılıyormu?yanı ozellıkle 1.bolge amerıkadan gelen bluray lerı okuyabılıyormu bılen varsa yardımcı olursa cok sevınırım

mantıgımda su standart bır bluray player su anda 550ytl(PANASONIC BD30) hd dvdplayer da 199ytl(TOSHIBA HD EP30) TOPLAM 750YTL tutuyor ben LG nın boyle bır urununu alıp(380YTL) kullanmayı daha uygun buldum tabıkı goruntu kalııtesı ne kadar farkeder bılmıyorum ama bu benım mantıgım tabıkı

yorumlarınıza ve yardımlarınıza sımdıden cok tesekkur edıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

iyi baslikmis bu bende kasa alicam okumaya basliyim simdiden

eğer sırf HTPC için alıcam diyorsan biraz bekle derim:
    http://resim.donanimhaber.com/m_27568909/tm.htm

Ufkumu genislettin joyberk tessekürler valla bitanesin usta..

Son bir sorum olcak yalniz olmadi ben kesin almak istiyorum bu ürünü ama ayni katagoride birde wireless hd player var. nasil bisey sence almanca yazilar ama teknik terimler ayni umarim anlarsin.ben ilk kez gördüm böyle bisey cevabini bekliyorum usta tessekürler simdiden.

Not : Ben avusturyada oturuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 3 Aralık 2008; 14:26:10 >

• ayni mesaji 2 kere yollamisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 3 Aralık 2008; 14:26:36 >
  • Evet dostlar sistemimi toplamış bulunuyorum şöyle:

Gigabyte MA78GM-S2H rev1.1 F5 Bios
    AMD Athlon 64 Xp 5200+ 2.7 GHz
    Kingston 2*1 GB 800 Mhz DDR2 CL6 KVR800D2N6/1G
    Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB SATA2
    BenQ X2000W 20'' 2ms GTG Dvi Hdmi
    Asus Vento TS-6A1 250 W Slim mATX Siyah

Sistemi kendim toplayım kurdum gayet stabil ve serin çalışıyor. Birde şu kasadaki 60 mm fanlar sessiz çalışsaydı tam süper olacaktı. Sesi rahatsızlık vermeye başladı.Konu dışı ama piyasada 60mm sessiz fan bulabilirmiyim?
  • Arkadaşlar, HTPC güncel sistem önerisi yapacak var mı? özellikle az elektirik yakacak hdmi çıkışlı olup ekran kartına gerek kalmayacak bir sistem?

not: lcd tv altında film izlemek ve açık bırakıp download yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kut -- 31 Mart 2009; 16:22:42 >
  • HDMI çıkışlı bir laptop alternatif olabilir bence sadece film izleme ve download yapılacaksa.

Veya klasik sistemde micro atx bile olsa en az 200 watt enerji harcamasını göze alacaksın

quote:

Orjinalden alıntı: kut

Arkadaşlar, HTPC güncel sistem önerisi yapacak var mı? özellikle az elektirik yakacak hdmi çıkışlı olup ekran kartına gerek kalmayacak bir sistem?

not: lcd tv altında film izlemek ve açık bırakıp download yapmak istiyorum.
  • Yeni projemde mini-itx anakart kullanmam gerekiyor ve HTPC olarak kullanılacak... ( LCD TV 32LG3000 düşünülüyor... )

Yaptığım Proje Linki...
    http://forum.donanimhaber.com/m_30711249/tm.htm

1. Seçenek
    Almayı düşündüğüm anakart Zotac 8200 WiFi Tıkla
    Henüz piyasada yok ama 10 güne kadar her yerde bulunur...
    İşlemci AMD Athlon 64 7750 X2 olacak...

Anakart 132$+KDV Tıkla, İşlemci 80$+KDV

2. Seçenek
    Bir diğeri yine Zotac... Zotac nForce 630i mini-ITX Tıkla
    Sıfırı yok ikinici eli var, bazen bulunmuyor... (07.04.2009 satışta)
    İşlemcide E5200 olacak...

Anakart 82$+KDV Tıkla, İşlemci 80$+KDV

İkisi arasında kaldım bi türlü karar veremiyorum...
    Özellikle kablosuz ağ konusu ve blu-ray filmler beni düşündürüyor...
    hem işlemci hemde bord... karar veremedim bir türlü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 7 Nisan 2009; 13:06:44 >

• Anakartların ikiside satışta bugünden itibaren...
    Ama 8200 çok pahalı...

http://www.teknofiyat.com/?search=zotac+itx&altlimit=&ustlimit=
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Caution

Tahmini konuşmaktansa hesaplama yapmak gerekiyor

Aşağıda güç ihtiyacını hesaplayan programla bulunan değer benim konfig de 250 w civarı yetiyor. Bunun PC toplamadan önce yapılmasında fayda var.

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Neler takacağına bağlı normalde yeter, oyun canavarı yapacaksan yetmeyebilir ama bir HTPC için 250W fazlasıyla yeter.

quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

caution

Benim kullandığım Asus TS-631 çok görsel değil ve biraz yüksek kalabilir ama çok işlevsel ve ucuz 68 ytl psu dahil,

Yatay çalışabiliyor 3 adet 3.5" HDD takabiliyorsun. psu sessiz ve az ısınıyor. Boya, plastik ve mekanik kalitesi güzel. ben tam boyut PCI kartlar takılabilsin diye biraz yüksek (14cm) tercih ettim. Farklı format ve renklerde olanları da var.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd71835

HTPC kasası diye ararsan bazen iyi bir fiyat giydiriyorlar bence değmez astarı yüzünden pahalı olur.

tesekkürler cok uygun gozukuyor...14 cm yukseklik sanırım bence cok degil..watt gucu 250 yazıyor yeterlimi mastor?

HTPC Güç harcaması için bir güncelleme yapmak istiyorum:

Tahmin veya hesaplama yerine gerçek ölçüm değerleri:

Uzun aramalar sonucu bulup bir AC güç ölçer aldım bununla 220V la çalışan her tür cihazın harcadığı aktif gücü ve kWh vs. daha değişik değerleri ölçebiliyorsunuz.

Sonuçta HTPC nin gerçek hattan çektiği güçler şöyledir:

Kapalı şebekeye bağlı : 2 Watt

Windows Açık başka program çalışmıyor: 77 Watt

KM player ile SD filmler: 85 Watt

KM player ile HD 1080p film: 100 Watt.

CPU 2.5 GHz'den > 3.0 Ghz'e overclok edildiğinde 1080p film: 110 Watt ortalama - 120 Watt max.

Sistem:

Anakart: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H Integrated ATI Radeon HD4200 graphics HDMI, 7.1 sound playback, plus 2 channels
    CPU: AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz,
    RAM: Corsair Dual kit 2x1GB DDR2 800MHz
    HDD1:WD Green 1 TB 32MB Cache
    HDD2: Samsung S.ATA2 500GB Sabit Disk HD501LJ
    DVD: DVD RW 20X, SAMSUNG (SH-S203P/RSMN), (LightScribe), SATA, Siyah (Boxed)
    Kasa: Asus TS-631 Micro ATX 250W Yatay Kasa
    FAN kontrol:LIAN LI TR-3B 3.5' LCD li Fan Kontrol Siyah
    MM Kumanda: THERMALTAKE A2331 Media Lab 5.25" Siyah Media Center Kit
    Gigabyte DVB-T + analog TV ve video capture kartı
    SS2 HD: DVB-S/S2 HD uydu kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Ocak 2010; 17:20:21 >

• windows uyku modundayken ne çekiyor.

15-20watt ise bende düşünüyorum bir htpc.
  • HTPC kullanan ve KM sevenler için: KMplayer yeni versiyonu çıkmış DXVA desteği de içinde entegre edilmiş

http://www.kmplayer.com/korea/showthread.php?p=8611#post8611

(google dan korece > ing /tr çeviri yapabilirsiniz)

The new version.

http://cdn.pandora.tv/KMP/Download/kmp.exe

Update History

- Hardware acceleration (DXVA2) support.
    - Libcodec codec update .
    - VP8 codec support.
    - Nsv file, modify the parser .

* DXVA2 to be the OS, Vista, Windows7 , and the video output device must be in Enahnced Video Rdnderer .
    The graphics card must support the VLD mode . ( Availability DXVACheckerPlease check into . )

• BENCE hiç uğraşmayın direk Apple Mini alın ne işletim sistemi kullancaksanız yükleyin.
  • yav Bi htpc sistem toplayayım dedim....vatanda inidirm vardı...şimdilik amd sistemi tercih ettim..ama yanlış mı yaptık dogrumu hala emin değilim...
    a8-3850 işlemci+vertex3 ssd 60gb+1tb wd 64mb cachle harddiskasus anakart silver stone GD06

Htpc için alternatifler...
    1-Laptop alıp hdmi çıkışını kullanmak... Htpc sistemlerin yapıda laptopların yapamadıgı ne var dimi.....
    2-Amd liona platformu en guzeli a8-3800 65watt ama yurt dışı dahil piyasalarda yok dolayısıyla 100wattlık a8-3850..
    3-intel i3-2130 işlmecisi eğer oyunda oynayayım diyosanız harici ekran kartı alınabilir tabi maliyetine katlandıktan sonra... (ekrankartı ve intelin donanım biraz pahallı olmasından 180$+kdv gibi ekstra bi maliyet soz konusu.)Saphire 6850 gibi idle da 19watt cekiyor yanlız gurultu seviyesi idle da bile 57db civarı.
    ayrıca z68 virtu switchable grafik teknolojisini kullanabiliriz..ama bunun hakkında detaylı bi bilgi bulamadım kagıt uzerinde iyi gibi...ama pratikte nasıl işliyor...soru işareti...
    Ayrıca pasif sogutmalı hd6670 goruntu kartı da alınabilir...
    http://www.pckoloji.com/his-radeon-hd-6670-isilence-4/

Sonuc olarak a8 orta seviye grafik performansında ne kadar yeterli...?? biraz fazla para versem de intel alsam daha esenek ve daha mı iyi olur..?? yoksa hiçbiriyle uğrasmayıp guclu bi notebook mu alsak...???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 18 Ekim 2011; 17:00:47 >

• Arkadaşlar başka konularda da sordum ama burada da sorayım..Yardımcı olursanız sevinirim.

-3d film izleyebilmek için hdmi 1.4 kablo ve haliyle bunu destekleyecek bir ekran kartı şartmış.Şu an kullandığım asus gtx460 768mb kartın 2xdvi bir adet de 1.4a mini hdmi çıkışı var.Ben dvi çıkışından hdmi dönüştürücüyle tvye bağlayıp hem ses hem görüntü alıyorum.Amacım gerekli ayarlamaları yapıp pc üzerinden orjinal , riplenmemiş bluray ve 3d bluray izlemek.

-Merak ettiğim nokta 3d bluray izleyebilmem için ekran kartındaki mini hdmi çıkışını kullanmam şart mı ? Eğer kullanmam gerekiyorsa bu kablonun diğer ucu normal hdmi şeklinde olmalı ki tvye bağlayabileyim.Bu şekilde bir tarafı mini bir tarafı normal hdmi 1.4 kablo var mı ?

-Dvi çıkışından hdmi dönüştürücüyle hem ses hem görüntü alabildiğime göre yine bu dönüştürücüyle 1.4 hdmi kablo kullansam 1.4 mini hdmi çıkışını kullanmış gibi sinyal alabilir , 3d film izleyebilir miyim ?

-Kullandığım hdmi kablonun versiyonunu nasıl öğrenebilirim.Üzerinde 1.3 gibi bir ibareye rastlayamadım.Halihazırda 1.4 bir kablo ise boşuna masraf yapmak istemem.Şu an 3d filmlerim inmediği için test de edemyiorum.

-Bunların yanında gtx460 ile dts hd ve dolby true hd sesleri bu kart üzerinden hdmi kablo ile alabilmek mümkün müdür ? Tabi bu ses formatlarını çözebilen bir amfi ve 5+1 ses sistemi olmak kaydıyla.Yani ekran kartından hdmi kabloyu amfiye bağlıyoruz , amfiden de tvye yine hdmi ile geri dönüş yapıyoruz.Ekran kartı bu yeni nesil ses formatları için yeterli midir yoksa bir ses kartı vs gerekir mi ?

Nvidia hd audio driver vs kurulu.Bu şekilde sadece pcyi tvye bağladığımda tvden hdmi'dan normal ses alabiliyorum.

-Riplenmemiş orjinal bluray ve 3d bluray filmleri pcden menülerini de kullanabilerek oynatabilmek için hangi programı önerirsiniz ?
    Paylaş

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.