Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mastor1

Benim için kasa işi tamam gibi 10 veya 15 cm yüksekliğinde MATX olabilir veya Sadays senin önerdiğin kasa da çok iyi ama biraz içi sıkışık gibi stokta var mı acaba ? Verilen linkteki şirketin sitesinde bu ürünü göremedim.

İşlemci için piyasadaki 65 Watt lar yerine AMD 4850e 45W güç harcaması olan CPU yu beklemeyi düşünüyorum.

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=426

45 watt olarak piyasada BE-2300 Athlon X2 65nm 45W AM2 CPU 1.9Ghz tipini bulabildim aslında yaterli olabilir ama 4850e ile arasında az bir fiyat farkı olacaktır.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30655

Yukardaki HP Micro ATX bilgisayarı Bimeks'e sordum 1045 ytl taksitli ama 1G RAM ve DVI çıkışlı yeterli bir configurasyon mudur ? 1080p MKV lerde ve ilerde Bluray sürücü ilave edilirse sorun yaşatır mı acaba?

Bugün yaptığım fiyat araştırmasında bulduğum en ucuz fiyatlar şöyle:

MATX yatay kasa fan ve 300W PSU ile... 82 YTL

2x1 GB RAM Hi Level ...........................68 YTL

CPU AMD 4800+ 65nm 65Watt..............130 YTL

Gigabyte GA MA78GM S2H 780G...........167 YTL

Ara Toplam:..Maliyet ............................ 447 YTL

Ben DVD driver ve HDD disk için eldekileri kullanıyorum bu heasba göre 450 ytlye işi bitiriyorum.

Seagate veya Maxtor 160GB ...............80 YTL

Lg SAMSUNG DVD R/W combo.............40YTL

TOPLAM:............................................. 567 YTL

H-B dan bu fiyata kredi kartına 12 taksit Sistemi toplamak mümkün.

Bluray driver da olsun derseniz bugün için buna bir 200 YTL fark gerekiyor. ...Yani 767 YTL bu da aşağı yukarı bir PS3 fiyatına eşit.

Alıntıları Göster
    Ben yeni bir HTPC yapmaya başladım. Fiyat uygunluğu açısından aşağıdaki linkte inceleyebileceğiniz ASUS Kasayı kullanmaya karar verdim.
    OLdukça da sessiz bir PSU var üzerinde

ASUS

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

• quote:

Orijinalden alıntı: aadembaba

Ben yeni bir HTPC yapmaya başladım. Fiyat uygunluğu açısından aşağıdaki linkte inceleyebileceğiniz ASUS Kasayı kullanmaya karar verdim.
    OLdukça da sessiz bir PSU var üzerinde

ASUS

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

Alıntıları Göster
    Yukarıda Mastor1 isimli arkadaşın resmini vediği ve benim de burada gördüğüm Foxxcon marka kasayı sipariş verdim, buna uygun olarak aşaıdaki şekilde sistem toplamayı düşünüyorum, siz ne dersiniz. (fiyatlar kdv dahil yazılmıştır)

Kasa : FOXCONN DH-839 ATX KASA 250W - 83 YTL

Anakart : GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 780G / SOKET 940 AM2+ ANAKART - 167 YTL

İşlemci : AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4600 + (2.4GHZ) 1MB 940P - 112 YTL

Bellek : 2 GB DDR2 800 MHZ KIT (2X1GB) VİSTA UPG.-XTC (OCZ) - 88 YTL

Kablosuz klavye ve mouse : Lazer tipte, 3 - 4 mt. den sinyal verebilecek bir tip olacak ancak henüz çok inceleyemedim. - 90 YTL

500 GB harddisk ve DVD Rom zaten var. Piyasada Bluray'in biraz daha çoğalmasını bekleyip Bluray Rom alacağım sonra. Yine sistemi kurup işletliğini gördükten sonra da TV kartı almayı düşünüyorum henüz onda da marka ve model seçemedim.

Toplam : 540 YTL ye mal olacak.

Siz ne dersiniz. Kabaca DVD, DivX, Mkv izleyeceğim, TV kartı alında TV den kayıt yapacağım, PES gibi çoklu kişinin oynayabileceği sistemi çok da kasmayan oyunlar oynayacağım.

Tavsiyenize ve değerlendirmenize ihtiyacım var. Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: .com2007

Yukarıda Mastor1 isimli arkadaşın resmini vediği ve benim de burada gördüğüm Foxxcon marka kasayı sipariş verdim, buna uygun olarak aşaıdaki şekilde sistem toplamayı düşünüyorum, siz ne dersiniz. (fiyatlar kdv dahil yazılmıştır)

Kasa : FOXCONN DH-839 ATX KASA 250W - 83 YTL

Anakart : GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 780G / SOKET 940 AM2+ ANAKART - 167 YTL

İşlemci : AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4600 + (2.4GHZ) 1MB 940P - 112 YTL

Bellek : 2 GB DDR2 800 MHZ KIT (2X1GB) VİSTA UPG.-XTC (OCZ) - 88 YTL

Kablosuz klavye ve mouse : Lazer tipte, 3 - 4 mt. den sinyal verebilecek bir tip olacak ancak henüz çok inceleyemedim. - 90 YTL

500 GB harddisk ve DVD Rom zaten var. Piyasada Bluray'in biraz daha çoğalmasını bekleyip Bluray Rom alacağım sonra. Yine sistemi kurup işletliğini gördükten sonra da TV kartı almayı düşünüyorum henüz onda da marka ve model seçemedim.

Toplam : 540 YTL ye mal olacak.

Siz ne dersiniz. Kabaca DVD, DivX, Mkv izleyeceğim, TV kartı alında TV den kayıt yapacağım, PES gibi çoklu kişinin oynayabileceği sistemi çok da kasmayan oyunlar oynayacağım.

Tavsiyenize ve değerlendirmenize ihtiyacım var. Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    com2007
    Toms HW testlerine göre bakılırsa cpu ve config film, bluray vs yeterli olacaktır.
    fakat o kasa 10cm yükseklğinde ve PCI genişletme slotlarına yarım yükseklikteki kartları takılabiliyor. (Half height) buna uygun tv kartı vs vardır diyorsan sorun olmaz. Hele başka kart takmam film, oyun internet için kullanırım dersen de çok ideal ve dar yerlere sığma açısından iyi görünüyor.
    selamlar

• quote:

com2007
    Toms HW testlerine göre bakılırsa cpu ve config film, bluray vs yeterli olacaktır.
    fakat o kasa 10cm yükseklğinde ve PCI genişletme slotlarına yarım yükseklikteki kartları takılabiliyor. (Half height) buna uygun tv kartı vs vardır diyorsan sorun olmaz. Hele başka kart takmam film, oyun internet için kullanırım dersen de çok ideal ve dar yerlere sığma açısından iyi görünüyor.
    selamlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

com2007
    selamlar

Evet ben de kasa arayışında en çok bu koduda tereddüt ettim. Ya küçük ama low profile tipi kasalar 9,5 - 10 cm yüksekliğinde, ya da normal tip kasalar 14 cm. yüksekliğinde. 14 cm. yüksekliğinde olupda anfi tadında çok güzel kasalar var ama yurtdışından bile getirsen 300 YTL den aşağı tutmuyor, TC de ise 350 - 600 YTL kasa fiyatları var. Tabii bunlar alimunyum ve çok şık kasalar.

Açıkçası içine olmazsa olmaz tek takacağım kart TV kartı, PES gibi oyunlar şimdiki laptopımda bile çalışıyorda çift çekirdek işlemci ve 2 GB ramda rahat çalışır diye düşünüyorum. Hatta low-mid ayarlarda COD4 bile çeker düşüncesindeyim ama olmazsa da napalım.

Benim için görüntü önemli olduğundan low profile kasa tercih ettim, TV kartları da low-profile bulunabiliyor. Mesela bu :http://www.elektroniknokta.com/pinfo.asp?pid=15230

Ama tabii gönül isterki alayım bir tane Thermaltake Mozart FX with Medialab yüksek ama çok şık kasaya döşeneyim ne istiyorsam.

Peki soğutma için ne gerekli, yani CPU nun kutusu içinden çıkan fan yeterli mi? Kasa ile beraber fanlar geliyor mu hiç bilmiyorum? Soğutma ile ilgili ne yapmak lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: mert2004

quote:

Orjinalden alıntı: onderbirol

Uydu karti aslinda benim HTPC toplamamda en onemli sebebi olusturuyor, su an desktopumda takili olan skystar2 kartimi htpc'me takacagim.
    hotbird'te emu ile bircok kanal izleyebiliyorum, polsat, tps paketlerini 50 inch plazmada izlemek ayri bir zevk olacak.
    kumanda konusunda ise bir onceki arkadasin dedigi sekilde bir adet kablosuz mouse ve klavye alarak oturdugum yerden istedigim kanali acabiliyor olacagim.

dostum,bu kart 50 inc Plazmanın çözünürlüğünü destekliyor mu?

Alıntıları Göster
    bende 507xa var, cozunurlugu 1366x768,

skystar2 ile normal tv yayinlarini izleyebilirim, HD yayin izleyeceksem skystar hd karti gerekir ama su anda uyduda free hd yayin yok, o yuzden normal skystar isini rahat gorur.

quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

quote:

Orjinalden alıntı: onderbirol

Uydu karti aslinda benim HTPC toplamamda en onemli sebebi olusturuyor, su an desktopumda takili olan skystar2 kartimi htpc'me takacagim.
    hotbird'te emu ile bircok kanal izleyebiliyorum, polsat, tps paketlerini 50 inch plazmada izlemek ayri bir zevk olacak.
    kumanda konusunda ise bir onceki arkadasin dedigi sekilde bir adet kablosuz mouse ve klavye alarak oturdugum yerden istedigim kanali acabiliyor olacagim.

dostum,bu kart 50 inc Plazmanın çözünürlüğünü destekliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: 0sedan

Arkadaşlar bu htpc ile ilgilenmekteyim önder kardeş sen sıkıntımı az çok biliyorsun benim için öncelik tv mde pc girişi olmadığından hdmı çıkışlı bir ekran kartı olması diğer özellikleri ve kasa çok ahım şahım olması gerekli değil bu konuda ne önerirsiniz ve nereden en uygun alınır ? bana yardımcı olun ...selamlar

Alıntıları Göster
    0sedan hocam, su an bende htpc icin fiyat/performans ve pazar arastirmasi yapiyorum. parcalar netlesince seninle de paylasirim.

hdmi cikis haricinde diger parcalarin da bana kalirsa iyi olmasi gerekiyor,

mesela,

bluray yada hddvd riplerini izleyeceksen ses kartinin iyi olmasi ve optic out olmasi benim icin sart,
    uydudan kayit yapacaksan, hdd'nin sata olmasi ve rpmi yuksek olmasi iyi olur,
    tabiki normal bilgisayar atraksiyonlari da olacagi icin internet, oyun, vs.. islemci ve RAM'in de yeterli olmasi gerek,

saygilar

quote:

Orjinalden alıntı: 0sedan

Arkadaşlar bu htpc ile ilgilenmekteyim önder kardeş sen sıkıntımı az çok biliyorsun benim için öncelik tv mde pc girişi olmadığından hdmı çıkışlı bir ekran kartı olması diğer özellikleri ve kasa çok ahım şahım olması gerekli değil bu konuda ne önerirsiniz ve nereden en uygun alınır ? bana yardımcı olun ...selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: onderbirol

0sedan hocam, su an bende htpc icin fiyat/performans ve pazar arastirmasi yapiyorum. parcalar netlesince seninle de paylasirim.

hdmi cikis haricinde diger parcalarin da bana kalirsa iyi olmasi gerekiyor,

mesela,

bluray yada hddvd riplerini izleyeceksen ses kartinin iyi olmasi ve optic out olmasi benim icin sart,
    uydudan kayit yapacaksan, hdd'nin sata olmasi ve rpmi yuksek olmasi iyi olur,
    tabiki normal bilgisayar atraksiyonlari da olacagi icin internet, oyun, vs.. islemci ve RAM'in de yeterli olmasi gerek,

saygilar

quote:

Orjinalden alıntı: 0sedan

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dvi-vga dönüştürücüden bahsetmişsiniz şimdi bende toshiba laptop var vga çıkışlı bu çıkıştan max. 720p görüntü destekliyo.
    şimdi bu bahsedilen aparatla dvi a dönüştürsem 1080p görüntü alabilirmiyim çünkü hd2600 ekran kartı var heralde destekler bu çözünürlüğü..
    fakat aklıma yatmadı vga nın dvi olcağı

• quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

arkadaşlar dvi-vga dönüştürücüden bahsetmişsiniz şimdi bende toshiba laptop var vga çıkışlı bu çıkıştan max. 720p görüntü destekliyo.
    şimdi bu bahsedilen aparatla dvi a dönüştürsem 1080p görüntü alabilirmiyim çünkü hd2600 ekran kartı var heralde destekler bu çözünürlüğü..

Alıntıları Göster
    Akla yatmaması normal biri analog diğer sayısal, ortalıkta dolaşan dönüştürücüler DVI-VGA dönüştürücü değil. DVI-I dan VGA konnektör adaptörü. DVI-I konnektör pinlerinde zaten VGA çıkışı var o aparatlar sadece pinleri alıp bir VGA konnektörüne aktarıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

• quote:

Akla yatmaması normal biri analog diğer sayısal, ortalıkta dolaşan dönüştürücüler DVI-VGA dönüştürücü değil. DVI-I dan VGA konnektör adaptörü. DVI-I konnektör pinlerinde zaten VGA çıkışı var o aparatlar sadece pinleri alıp bir VGA konnektörüne aktarıyor.

quote:

Alıntıları Göster
    sanırım bu şu anlama geliyo benim iş olmuyo:)
    basit olarak dvi>vga olduğu için vga dvi olamıyo ama dvi vga görevi yapabiliyo.
    hd2600 bulunan son teknoloji laptoplara takmıyolar ya dvi çok uyuz bi durum.

edit:peki usb yi hdmi yapan bi dönüşütürücü varmı yada bilgisayardaki herhangi bi çıkışı hdmi yada dvi yapabilirmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 5 Mayıs 2008; 17:23:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

edit:peki usb yi hdmi yapan bi dönüşütürücü varmı yada bilgisayardaki herhangi bi çıkışı hdmi yada dvi yapabilirmiyiz

Alıntıları Göster
    Mutlaka yapılacak ise VGA > HDMI gerçek converterler var. yani analog/digital dönüştürücü bir kutu. Sesi de HDMI üzerine ekliyor.

http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=295

175ytl fiyatı var.

quote:

• quote:

Mutlaka yapılacak ise VGA > HDMI gerçek converterler var. yani analog/digital dönüştürücü bir kutu. Sesi de HDMI üzerine ekliyor.

http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=295

175ytl fiyatı var.

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar en kullanışlı sistem yada arayüz olarak ne önerirsiniz yani vista, yada xp nin media center larının dışında başka bi arayüz kullanan varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkanust

arkadaşlar en kullanışlı sistem yada arayüz olarak ne önerirsiniz yani vista, yada xp nin media center larının dışında başka bi arayüz kullanan varmı

Alıntıları Göster
    xp pro kullan sp3lu

quote:

Orjinalden alıntı: tarkanust

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkanust

Alıntıları Göster
    Linux MCE (Media Center Edition)'da deneyebilirsiniz. Henuz deneyemedim ama HTPC'yi calisir hale getirir getirmez deneyecegim...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

mert2004,bahadırxihsan
    tesekkur ederim arkadaslar
    2 tane 8cm lık fan alıyım duruma gore ikisini veya tekini kullanırım artık.
    nexus fanlar nerde satılıyo baktımda goremedim hic biyerde 8cm olanları
    bide nanoxia lar var kendınden devir kontrollu nasıldır acaba.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd95143

yalnız kendinden devirli fanları kullanabilmen için,anakartınızın bunu desteklemesi gerekiyor ona göre,sonra boşuna para vermeyin.yani bu fanların pin sayısı 3 veya 4 tane olur.bu yüzden anakartınızın fan bağlantılarını bu açıdan kontrol edein

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

AMD 4850e CPU yu bulabilen var mı? piyasaya geldi mi? bir ara 780G anakart bekledik şimdi de CPU bekliyoruz

Bu konuda haberi olan varsa lütfen yazsın

selamlar

PROCESSOR TECH SPECS:
    Processor: Energy efficient AMD AthlonTM X2 4850e Dual-Core Processor
    OPN: ADH4850IAA5DO
    CPU Core Count: 2
    Operating Frequency: 2.5GHz
    L1 Cache Size: 64K - L1 instruction + 64K - L1 data cache per-core (256KB total L1)
    L2 Cache Size: 512KB L2 data cache per-core (1MB total dedicated L2 cache)
    Manufactured: Fab 36 / Dresden, Germany
    Process Technology: 65-nanometer DSL SOI (silicon-on-insulator) technology
    Packaging: Socket AM2 (940-pin organic micro PGA)
    HyperTransport Spec: One 16-bit/16-bit link @ 2.0GHz (1GHz DDR) full duplex (up to 8.0 GB/sec bandwidth)
    Memory Controller: One integrated 128-bit dual-channel memory controller (up to 12.8GB/sec bandwidth)
    Supported Memory Speeds: DDR 2 memory up to and including PC2 6400 (DDR2-800) unbuffered
    Total Processor bandwidth:??? Up to 20.8 GB/sec
    Approximate Transistor count: 221 million
    Approximate Die Size:? 118 mm2
    Nominal Voltage: 1.15/1.20/1.25 V
    Max Thermal Power: 45W
    Max Ambient Case Temp: 78o Celsius
    Max Processor Current:? 36.5 A
    Min P-State? (power management): 1.0 GHz

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

mert2004,bahadırxihsan
    tesekkur ederim arkadaslar
    2 tane 8cm lık fan alıyım duruma gore ikisini veya tekini kullanırım artık.
    nexus fanlar nerde satılıyo baktımda goremedim hic biyerde 8cm olanları
    bide nanoxia lar var kendınden devir kontrollu nasıldır acaba.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd95143

yalnız kendinden devirli fanları kullanabilmen için,anakartınızın bunu desteklemesi gerekiyor ona göre,sonra boşuna para vermeyin.yani bu fanların pin sayısı 3 veya 4 tane olur.bu yüzden anakartınızın fan bağlantılarını bu açıdan kontrol edein

Alıntıları Göster
    Değerli HTPC'ler sizlere bir sorum olacak, malumunuz PC lerimizi genelde görüntü ve ses codecleri sorununu en başarılı şekilde aşan bir nevi DVD Playerlar olarak kullanıyoruz. Böylece LCD ya da Plazmalarımıza digital görüntüyü, Dolby Digital 5+1 ya da DTS gibi başarılı sesleri de ev sinema sistemlerimize (kısaca amplilerimize) optic ya da coaxial kablolar yardımıyla aktararak ses ve görüntüyü tümleşik olarak istediğimiz gibi aktarıyoruz.

Ancak burda sormak istediğim asıl konu yeni nesil ses formatlarının PC'den ampliye aktarımı üzerine

Şöyleki, True HD gibi yeni nesil ses formatları ne yazıkki optic ya da koaksiyal kablo gibi kablolardan aktarılamayacak kadar geniş banda sahipler. Bunları aktarmak yeni nesilde HDMI gibi geniş bandı taşıyabilen aktarım tipleri ile mümkün olacak, peki soruyorum sizlere üzerinde HDMI desteği olan bu başlıkta da bir çok arkadaşın linkini verdiği anakartlardan hangisi bu tarz bir sesi taşıyabilir?

Benim gözlememi göre, HDMI desteği veren anakartların hemen hepsi sadece görüntüyü aktarmak için kullanılıyor gibi duruyor, çünkü hepsi DVI girişinin altında yani, görüntü chipsetinin birer çıkış noktaları. O yüzden ses aktarımı olarak hepsinde ya coaxial ya da optic çıkış ayrıca mevcut oluyor.

Merak ettiğim şu, anakartlarda genelde DVI altında yer alan HDMI çıkışlarından bir kablo yardımı ile gene HDMI girişi olan yeni nesil ses formatlarını destekleyen Onkyo 905 gibi bir ampliye sesi aktarabilen var mı, ya da böyle bir imkan var mı ? Böylece True HD gibi bir sesi en azından PC'den ampliye aktarmış olurduk

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Değerli HTPC'ler sizlere bir sorum olacak, malumunuz PC lerimizi genelde görüntü ve ses codecleri sorununu en başarılı şekilde aşan bir nevi DVD Playerlar olarak kullanıyoruz. Böylece LCD ya da Plazmalarımıza digital görüntüyü, Dolby Digital 5+1 ya da DTS gibi başarılı sesleri de ev sinema sistemlerimize (kısaca amplilerimize) optic ya da coaxial kablolar yardımıyla aktararak ses ve görüntüyü tümleşik olarak istediğimiz gibi aktarıyoruz.

Ancak burda sormak istediğim asıl konu yeni nesil ses formatlarının PC'den ampliye aktarımı üzerine

Şöyleki, True HD gibi yeni nesil ses formatları ne yazıkki optic ya da koaksiyal kablo gibi kablolardan aktarılamayacak kadar geniş banda sahipler. Bunları aktarmak yeni nesilde HDMI gibi geniş bandı taşıyabilen aktarım tipleri ile mümkün olacak, peki soruyorum sizlere üzerinde HDMI desteği olan bu başlıkta da bir çok arkadaşın linkini verdiği anakartlardan hangisi bu tarz bir sesi taşıyabilir?

Benim gözlememi göre, HDMI desteği veren anakartların hemen hepsi sadece görüntüyü aktarmak için kullanılıyor gibi duruyor, çünkü hepsi DVI girişinin altında yani, görüntü chipsetinin birer çıkış noktaları. O yüzden ses aktarımı olarak hepsinde ya coaxial ya da optic çıkış ayrıca mevcut oluyor.

Merak ettiğim şu, anakartlarda genelde DVI altında yer alan HDMI çıkışlarından bir kablo yardımı ile gene HDMI girişi olan yeni nesil ses formatlarını destekleyen Onkyo 905 gibi bir ampliye sesi aktarabilen var mı, ya da böyle bir imkan var mı ? Böylece True HD gibi bir sesi en azından PC'den ampliye aktarmış olurduk

Alıntıları Göster
    eozen

Sesi HDMI dan alabilirsin, detayı şu anda bilemiyorum ama true HD alıp almama olayı codec, bios vs ayarlarına bağlı olacaktır.
    Kullananlar var aşağıdaki linke bakabilirsin:

http://forum.donanimhaber.com/m_22876227/mpage_1/key_4850e//tm.htm#23046577

• quote:

eozen

Sesi HDMI dan alabilirsin, detayı şu anda bilemiyorum ama true HD alıp almama olayı codec, bios vs ayarlarına bağlı olacaktır.
    Kullananlar var aşağıdaki linke bakabilirsin:

http://forum.donanimhaber.com/m_22876227/mpage_1/key_4850e//tm.htm#23046577

Alıntıları Göster
    @mastor1

Cevap için teşekkürler, linki inceleyeceğim, umarım ses konusunda merak ettiğimi deneyen birileri vardır

• quote:

Arkadaşlar,

AMD 4850e CPU yu bulabilen var mı? piyasaya geldi mi? bir ara 780G anakart bekledik şimdi de CPU bekliyoruz

selamlar

PROCESSOR TECH SPECS:
    L1 Cache Size: 64K - L1 instruction + 64K - L1 data cache per-core (256KB total L1)
    HyperTransport Spec: One 16-bit/16-bit link @ 2.0GHz (1GHz DDR) full duplex (up to 8.0 GB/sec bandwidth)
    Memory Controller: One integrated 128-bit dual-channel memory controller (up to 12.8GB/sec bandwidth)
    Supported Memory Speeds: DDR 2 memory up to and including PC2 6400 (DDR2-800) unbuffered

Alıntıları Göster
    quote:

Arkadaşlar,

selamlar

PROCESSOR TECH SPECS:

Peki bunun çift çekirdekli bir AMD 4800+ dan farkı ne.
    45W güç çekmesinin pratikte ne gibi faydası oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: WereRabbit

Linux MCE (Media Center Edition)'da deneyebilirsiniz. Henuz deneyemedim ama HTPC'yi calisir hale getirir getirmez deneyecegim...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: WereRabbit

aslında bende bilgisayar olarak kullanmayacağım için beni yormayacak bi arayüz arıyorum. linux denenebilir sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: .com2007

quote:

Arkadaşlar,

selamlar

PROCESSOR TECH SPECS:

Alıntıları Göster
    daha az enerji tüketir buda daha az ısınma ve daha az fan sesi demektir + daha az elektrik faturası
    quote:

Orjinalden alıntı: .com2007

quote:

Arkadaşlar,

selamlar

PROCESSOR TECH SPECS:

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.