Şimdi Ara

🔥 DOLAR - EURO - ALTIN 🔥(ANA KONU) (9002. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
20 Misafir (8 Mobil) - 12 Masaüstü8 Mobil
5 sn
256.025
Cevap
1.294
Favori
13.352.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1167 oy
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 90009001900290039004
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yatırım ancak düşükten alırsan kazanç sağlayabilir. İnsanlar birşey pahalılaşınca almaya başlıyor özellikle enflasyon ve devalüasyon ortamında altın dolar artınca alıyor ev-araba fiyatları artınca almaya devam ediyorlar özellikle faizler düşünce, sonra 2-3 sene eski fiyatini geçmesini bekliyorlar ihtiyacı olsa bile satamıyor

Hisse fiyatları ise daha zor hesaplamak .piyasa değeri/ defter değeri ile f/ k oranları var ama buda yeterli değerli değil. Birkaç gün bakıyorum temettü veren bazı hisseler birkaç ayda 2-3 katına ulaşmış durumda. Tabii para piyasasında birileri kazanırken birileri de kaybedebiliyor dolar-altin veya MB'nin bastığı para ile kaybetmek normal olduğu gibi hatta soğan ,domates üretip satilmayinca çöpe atılıp zarar edildiği gibi daha zor olan mesele borsada kaybetmek de olağan birşey çünkü hissenin tam değerini bilmek için işletmenin tam değerini bilmek lazım başka bir konuda 150 M2 evin maliyeti değeri konusunda 15 sayfa tartışıldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ressi1 kullanıcısına yanıt

işte sonra da domates neden 40 TL oluyor...

Meydanlarda da enflasyonla mücadele ediyoruz diyorlar...

Kaldı ki nasıl bir ironidir asli görevi fiyat istikrarı sağlamak olan kurumun enflasyon yaratması...

zaten matematiksel olarak baz etkisi diye bir şey var sene sonunda tabiki enflasyon düşecek... çünkü 2021 aralık ayında deli gibi enflasyon açıklamışsın

Ha tabiki bizimkilerin ne yapacağı belli olmaz onu da başarabilirler bu kafa ile...

KKM'den daha az kazandıracağı kesin gibi, bu yüzden tüik dışında ki kurumlara enflasyon açıklamaya ilişkin ceza da getiriyorlar bunun sebebinin enflasyon korumalı mevduat olduğunu düşünüyorum...

O haberden sonra kesin emin oldum yakında çıkaracaklar enflasyon korunmalı mevduatı

S.S üretime ve turizme destek vermek zorundalar artık ama verilen kredilerle ev ,altın ,döviz alımına da engel olmaları gerekir. Enflasyon kaçınılmaz son zaten verginin tabana yayılması bir bakıma. Vergiyi sadece parası olana yüklemek istediler onlarda döviz altın alınca döviz arttı bu nedenle KKM çıkarmak zorunda kaldılar

bununda çaresi var.

BES sözleşmesi yaptırıp parasını her ay hisse senedi fonlarına yatıran 10 yıl sonra hem borsadan hem %30 devlet katkısından kazanır.

Türk borsasına güvenmeyen için yabancı hisse senedi fonlarına yatırım yapan BES lerde var.

yani millet altında 5-10 yıl durduğu kadar borda da durabilse iyi kazanacak da işte duramıyorlar. ilk kötü düşüşte vaz geçiyorlar. buna benn de dahildim.

2020 de başlamıştım Naci Ağbal olayı sonrası BİST i terk etmiştim. şimdi düşünüyorum da çok büyük yanlış yapmışım.

benim 19 şirketin 17 si ihracatçı şirket ihracatçı şirketlere düşük faizli kredi verilecekse benim şirketlerin karları artacak yüksek kar yüksek temettü demek.

bu yüksek enflasyondan en kötü etkilecekler kafe ve resteronlar olacak bu pahalılıkta kimse dışarda yemek yemez,kafe ye gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 15 Nisan 2022; 11:44:43 >

• 750 milyar TL çok değil ki yeterli olmadığı için başka enstrüman düşünebilirler fakat dolar -euro en azından piyasa fiyatı belli %1den fazla çarpamazlar oysa TÜİK hükümetin elinde %50 sapma ile açıklayabilir ama emtia bazlı olursa olabilir yani 1000lira veriyorsun nohut fasulye karşılığı hükümet açıkladığı enflasyon uygun olmazsa tmo'dan nohut fasulye yağ alıp geliyorsun (!)

mesai'leri sabit gelir olarak almazlar , aylık sabit ödemen aylık sabit gelirinin %60-70'i kadar olacak şekilde kredi verirler , en büyük kıstas bu

6000 TL için yaklaşık 3600TL-4000 TL aralığında aylık ödeme hakkın olacaktır , bankadan bankaya kişiden kişiye ve hatta dönemden döneme bu %60-70 değişebiliyor, hesap için 3800 TL diyelim yani yaklaşık %63

buda aylık %1,29 faiz oranıyla 10 sene için yaklaşık 230bin TL'lik konut kredisi eder , 10 yıllık geri ödemesi 420bin falan olur .Tabi başka sabit kredi ödemelerin varsa 3800TL'den yemiş olursun onuda unutma

bursa için söylüyorum , 1+1 hatta 2+1 eli ayağı düzgün eşyalı 400binlik evler hala var , 10 yıllık evler , site içi falan evler hemde.1500 civarı kiraları var şuan. 10 yıllık ev diye burun kıvırmayın 10 ay önce 185-190 bine satılıyodu şimdi 400e satılıyo ...

400binlike eve 170k eve nakit , 5k banka kesintisi , tapuya 10k , emlakçıya 5k desen , 190K nakite ihtiyacın olur , 3800-1500 , 2300 ödeme yapman gerekir ilk sene.

300-350binlik evler varmıdır artık bilemiyorum araştırma yapmak lazım.400bine var dediğim sitede 350de vardır ama 300e aramak lazım.

kendi sabit gelirinden başka ; aynı evde yaşadığın 1. derece akraban varsa onların gelirininde hesaba katıyolar yukardaki hesapa aynı mantık , tapu senin olur , gelirleri birleştirir sadece

buda yoksa ; ortak alıma gidebilirsin. X kişisiyle birlikte ortak kredi çeker ev alırsın , tapuda ikinizinde ismi olur koyduğunuz paraya göre pay edilir , 450binlik ev alsanız , cebinizde nakitte çıkmaz kişi başı 15-20k anca çıkar , çektiğin kredi kadar para kazanırsın

• ressi1 kullanıcısına yanıt

Martta 69 milyar lira bütçe açığı var... MB gelirini baştan verdiği için bütçe hâlâ artıda gözüküyor. MB 'nin geliri hem KKM'yi hemde bütçe açığının 1-2 ayını kapatabiliyor sonuçta sıfır maliyetle %14 faiz alıyor ve para basıp durabiliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

gelirinin tamamını verecek şekilde kredi vermiyor banka

o zaman benim yaptığımı yapıcaksın , evdekilerin gelirlerinide alıp öyle gideceksin bankaya

gelir birleştirmesi yapacaklar

6000 TL değilde , 12000 TL gelirin olacak örneğin, 400binlik 500binlik kredi çekebilir hale geleceksin.

• çalışan kesimin büyük kısmı asgari ücretli. yani, değil kenara para atmak, günlerini zor geçiriyorlar. enflasyon korumalı hesap vb. çıkarsa, yine sermaye sahiplere paralar akacak. bu paraların kaynağı da, maaşlarına gerçek enflasyon oranında zam alamayan asgari ücretli, emekliler vb. olacak. durumun daha kötüye gideceğini halen anlayamıyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

t24
    Cumhurbaşkanlığı örtülü ödenek harcamasında rekor artış
    https://t24.com.tr/haber/cumhurbaskanligi-ortulu-odenek-harcamasinda-rekor-artis,1028004

emekliye bayram harçlığı olarak 1100 (bin yüz) lira veren güzide ülkemiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yakup13 kullanıcısına yanıt
    Evdekilerin gelirlerini söyleyince gelir birleştirmesi oluyorsa güzel bir şey bu yapılabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Önümüzdeki 1 sene için en mantıklı yatırım bu gözüküyor....

Haziran 2023'den sonra hükümet değişirse evleri satmaya başlarım kaldı ki enflasyonu düşürmek için uzunca bir süre yüzde 60-70 faiz olursa evde durmanın pek bir anlamı yok...

Bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 1 lira 79 kuruş zam geliyor... ⚡

Zengin çok zengin fakir çok fakir ve çok sayıda.

Gini katsayısı Avrupa’nın çok üzerinde.

Muhtemelen 2022 sonunda gelir eşitsizliği çok daha yüksek olacak.

Yüksek enflasyon ve yüksek faiz gelir eşitsizliğini daha da kötüleştiriyor.

Var mı güzel dilekleri olan 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 15 Nisan 2022; 14:29:34 >

yasakla cezayla olmuyor bu işler..mb rezervleri ekside gizledin de ne oldu ? man belgeleri yok çıkarsa istifa ederim dedi ahanda yargıyat var böyle bir para hereketi dedi sonuç ??

artık öyle bir noktadayız ki..birşekilde gidiyor. insanlar tepksizi kabullenmiş. herkes bekliyor..bakalım nereye kadar bekleyecekler.2023 hazirana daha çoook var..

9.1 trilyon dolar? Sen bunu inanarak mı paylaştın? Ya bir bakar şu an kaç diye? Bu ülke yüzde kaç büyüyecekte o rakama ulaşacak?

20-21. sıraya düşmüş bir ülke arap atı gibi sonradan mı açılacak. Olacak iş var olmayacak iş var.

Bir yandanda multecu girişi ve vatandaşlık dağıtılması son sürat devam ediyor.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.