Şimdi Ara

🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150 | 02 HAZİRAN 🔥 (6669. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
44 Misafir (13 Mobil) - 31 Masaüstü13 Mobil
5 sn
249.198
Cevap
1.195
Favori
12.526.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 66676668666966706671
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maaşlı çalışan ise hala zarardadır. Buna ancak esnaflar sevinir. 500 dolar alırken dolar artınca 450 ye düşecek bu rakam, 400 - 350 diye gidecek. Yani her ay aldığı maaşı hesaba katarsa müthiş zararda halbuki.

• Yok hocam pasalarimiz dünyanın en akıllı insanları olarak dolar alacak onları paraları artacak ama her şey sabit kalacak ahhahaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

Sevinilen şey o değil.

Para tl de olsaydı şu an aynı ürünleri alamayacaktti parası pul olmuştu. O duruma düşmediği için seviniyor..

• Esnaf da sevinmez orta kesim bittikçe esnaflar da bitiyor

• Dolarcilarin oyunu bozulmuş, 8.81 e çakılmış

• agtr A kullanıcısına yanıt
    Arjantin'e koymuşuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

Reyis zengin fakir makasının ucunu kaçırdı maalesef. İktidara geldiğinde kendisi fakirdi ve mazlumların yanında olmuştu o yüzden bu kadar sevilmişti. Ancak zenginleştikçe iyice zengin dostu olmaya başladı, ipin ucunu kaçırdı. 1500 lira emekli maaşımı olur yahu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

Ne kadar cahil yorumlar var şurda, faiz %20 olunca ülke batmıyorda dolar 20 kuruş artınca ülke batıyor diye ağlıyorlar. Faiz %5 olsun dolar 10 TL olsun daha iyi.

1 -ulke zaten batık , Risk endeksi 'nde Türkiye 180 ülke arasında 116. Sırada. Senin için bir anlam ifade etmese de hem borçlanma hem yatırımcı için çok şey demek . Tahribat ne boyutta şeffaf olmadıklarından bilemiyoruz.

2- öyle şaaak diye faizi %10 'a çekip , doları 10 TL de tutabilmek için sağlam rezerv lazım . Dünyadaki gelişmeler faiz arttırma baskısı oluşturuyor Fed en geç 2023'de faiz arttıracağım dedi ve Norveç bile 0.25 puan faiz arttırdı. Sen ise faiz düşürdun . Gidişatin tersine hareket edersen inanılmaz rakamları görürsün hiper enflasyonu tersten okuturlar adama.

3. 200 baz faiz arttırma ile daha gecen ay 8.20 olan doların 8.85tl firlamasindaki maliyet bir değil.

Hem üretim ,hem ithalat için dövize muhtaçsin,her artış üretim maliyetini arttırır ve enflasyon baskısı oluşturur .

Faizi en kotu reel enflasyona göre endekslemen gerekli . Bu olmazsa dün ve bugünkü gibi kur şoku yaşarsın ve birinci maddeye tekrar döneriz

Bizdeki sorun stabil olmayan ekonomi. Kur sokuna dayanıksız olursan daha yüksek fiyattan Seni borçlandırirlar.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Faiz 20 olduğu halde usdyi 9 gördük , 5 olursa kaç olur düşünmek istemiyorum.
    Günde %5-10 değer kaybı batış değilde nedir? Pandemi de %1.1 yardım yapıldığını bilmiyor gibi konuşuyorlar

Enflasyon aya çıkmış faizi nasıl indireceksin? Zaten gerçek enflasyon kadar ücret artışı verilmiyor zoraki faiz indiriminde hem maaşın erir hem çarşı pazar fiyatları daha da artar hemde döviz uçar.

Herkesi ekonomi manyağı yaptılar vatandaşın bu rakamları konuşması bile bence yanlış.Neden? Çünkü vatandaş yönet diye oy veriyor hükümeti seçiyor ama düzgün yönetemiyorlar.Hatırlayın koltuk boş kalınca ne olduğunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Dolar 8,85'e çıkınca ortalığı ayağa kaldıranların 8,82'ye düşünce neden sesleri kesiliyor? Bu ikiyüzlülük ile muhalefet edilmez. Başarı varsa tebrik etmesini bileceksiniz. Tamam ben de Akp'li değilim ama bükemediğim eli öpmesini bilirim.

yiğit senmisin !

https://twitter.com/MstSelanik/status/1441312357980905479

hocam yıllardır ironilerin ruhuna işler hale gelmesin dikkat et 🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥 

• 🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥Sertaç Demirkolyoutube
    Siyahi dostlarımla videolar gelmeye devam edecek, takipte kalın ;) https://www.instagram.com/sertac.demirkol
    https://www.youtube.com/watch?v=DladQBsGA4Y&feature=youtu.be
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

Günaha gireriz cevaplarsak

AKP Milletvekili Yediyıldız:

"2023'te kullanacağınız her oyun hesabını kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan daha fazla vereceksiniz."

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

+ ama aması var doları olan zararı yok TL olan zararı var

• çiko miko Ç kullanıcısına yanıt

Fakirden kastım milyor milyarları yoktu yani yanlış anlaşılmasın 🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥 

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanhan68

AKP Milletvekili Yediyıldız:

"2023'te kullanacağınız her oyun hesabını kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan daha fazla vereceksiniz."

Alıntıları Göster

Evet kullanılmayan oyun karşılığı olarak hesabı siz vereceksiniz asıl.🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥 

• efsaneyi hatırlayalım dolar 7 -8 -10 olacak daha çok beklerseniz " adamın dediği çıktı 10 olmadı işte şükredin.

🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥
    🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥TÜRKİYE GERÇEKLERİtwitter
    “Hayaldi gerçek oldu #dolar https://t.co/ZUq1D0KvZE”
    https://twitter.com/MstSelanik/status/1441066389167476746
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Faiz 20 olduğu halde usdyi 9 gördük , 5 olursa kaç olur düşünmek istemiyorum.
    Günde %5-10 değer kaybı batış değilde nedir? Pandemi de %1.1 yardım yapıldığını bilmiyor gibi konuşuyorlar

Enflasyon aya çıkmış faizi nasıl indireceksin? Zaten gerçek enflasyon kadar ücret artışı verilmiyor zoraki faiz indiriminde hem maaşın erir hem çarşı pazar fiyatları daha da artar hemde döviz uçar.

Herkesi ekonomi manyağı yaptılar vatandaşın bu rakamları konuşması bile bence yanlış.Neden? Çünkü vatandaş yönet diye oy veriyor hükümeti seçiyor ama düzgün yönetemiyorlar.Hatırlayın koltuk boş kalınca ne olduğunu...

İlerde Fed 1 yıl boyunca dolara fazi uyguladığında asıl işin rengi çıkacak bu zorunlu bir durum piyasaya çok dolar pompaalandı bu para ve nakit fazlalığını eritmeleri lazım gelecek.

Buda zaten faizi %20 olan kuru 8.80 e ulaşmış ülkede durumu %30 lara varan faiz ve 9.20-9.30 yada %10 faiz 10.50-11 dolar kuruna çevirecek.

• şimdi biz sabit maaşlı çalışanlar olarak şunu düşünmeliyiz. biz ne yaparsak dolar bazında paramızı artırabiliriz?

bunun iki yolu var.

1-yabancı hisse senetlerine yatırım yapmak

2-yurt dışına ürün satmak.

benim hayalim hep yurtdışına ürün satmak olmuştur. ama ingilizcemin olmayışı ve yurtdışı kargo ücretleri yükselk oluşundan ötürü bir türlü nunu yapamadım.

geriye tek seçenek kalıyor yurt dışı hisse senedi alarak dolar miktarını artırmanın yollarını aramak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanhan68

+ ama aması var doları olan zararı yok TL olan zararı var

sabit TL deyse dediğin doğru ama parasını 1 yıldır mevduat faizinde tutan hala dolara göre karda.

dolar son 1 yılda %13 artmış ,parası tl mevduat faizinde olan ise %18 artmış.

• 🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150  | 02 HAZİRAN 🔥

• 
Sayfa: önceki 66676668666966706671
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.