Şimdi Ara

Gün Gün Madde Madde Beklenen III. Dünya Savaşı (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.061
Cevap
535
Favori
1.094.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
431 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vay vay (çakma) Elit Üye'ler Kulubü EKŞİ 'den alıntı heheh. Gören bakan, bu EKŞİ takımının TV'de Erol Mütercimler gibi ciddi ciddi gerçekleri bildiğini sanır. Ne var ki her ikisi de dünya düzenine uygun adım giden şovmenlerden başka birşey değil. Her ikisi de "Bakın gerçekler bunlar haa" diye moda girmiş, düzenin piyonları... Bu EKŞİ takımının mesleğimle ilgili olan birkaç makalesine denk gelmiştim, aman tanrım aman neydi o öyle 1 bilgiyle 1000 şov nasıl yapılır onun örneğini gördüm! Ve bu takımdan şimdi de dünya üzerine bir makale ehhehh. Laptop ekranım kırılacak şovdan :) Bu EKŞİ sirkinden arasıra böyle şovlar gönder, eğlenceli oluyor :)
  • Konu Güncelleme;





    Gün Gün Madde Madde Beklenen III. Dünya Savaşı






    Rusya'dan ABD'ye 'Romanya' yanıtı: Kırım'a nükleer kapasiteli Tu-22M3 bombardıman uçakları konuşlandırıldı




    Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, ABD'nin Romanya'daki füze savunma sistemlerine yanıt olarak Kırım'a Tu-22M3 tipi uzun menzilli bombardıman uçakları konuşlandırıldığını açıkladı.



    AVRUPA'NIN HERHANGİ BİR NOKTASINDAKİ SİSTEMLER İMHA EDİLEBİLECEK'

    Kırım'da konuşlandırılan Tu-22M3'lerin birkaç yıl içinde modernize edileceğini anlatan Rus senatör, bu sayede Avrupa'nın herhangi bir noktasındaki hava ve füze savunma sistemlerinin imha edilebileceğini vurguladı.

    https://tr.sputniknews.com/rusya/201903181038268603-rusyadan-abdye-romanya-yaniti/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 18 Mart 2019; 21:4:19 >




  • Konu Güncelleme;





    NATO Rusya'nın tehditlerine karşılık vermeye çalışıyor


    Avrupa Birliği göçmen krizine çözüm aramaya devam ediyor. NATO da bazı konulara çıkış yolları arıyor. NATO dışişleri bakanları Ege denizinde üye ülkelerin yakın işbirliği içerisinde çalışmasını istiyor.Euronews’e konuşan bir diplomat Avrupa Birliği ortak savunma projesinin bundan böyle tartışma masasında bulunmadığını belirtti. Yetkililer Kırım’ın 2014 yılında ilhak edilmesine cevap hazırlıklarını tamamladı. Bu durum Rus sınırlarında Soğuk Savaş‘tan bu yana en büyük askeri hareket olarak kabul ediliyor.


    https://tr.euronews.com/2016/10/26/nato-rusya-nin-tehditlerine-karsilik-vermeye-calisiyor



    -----------------------------------------------------



    Konu Güncelleme;


    Gün Gün Madde Madde Beklenen III. Dünya Savaşı


    Leningrad yakınlarında ABD nükleer bombardıman uçağı tespit edildi

    Rusya’nın kuzeybatısındaki Leningrad Bölgesi yakınlarında ABD Hava Kuvvetleri’ne ait Boeing B-52H Stratofortress stratejik uçağın görüldüğünü belirtildi.

    Plane Radar verilerine göre, nükleer silah taşıma potansiyeline sahip Stratofortress, önce Kaliningrad Bölgesi sınırlarına yaklaşarak Rusya Donanması Baltık Filosu üssüne yönelik hava saldırısının imitasyonunu yaptıktan sonra St. Petersburg yönünde hareket etti.



    https://tr.sputniknews.com/rusya/201903191038271932-leningrad-abd-nukleer-bombardiman-ucagi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 19 Mart 2019; 19:12:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    ekşiden alıntı;



    dünya savaşları tarihine bakıldığında 3. dünya savaşının aslında çok yakın olduğu farkedilecektir.

    zira, mevcut dünya konjektürüne bakıldığında,

    1- 2. dünya savaşının acıları çoktan unutulmuş durumda.
    2- birinci madde ile bağlantılı olarak, devlet başkanları tüm dünyada muhafazakar ve milliyetçi hükümetlerden agresif politika izleyecek tipler seçiliyor.
    3- 1. dünya savaşı öncesinde ki gibi sömürge yarışı tekrar hızlanmış durumda. ab - abd - rusya ve çin bu yarışta büyük abiler. ve kutuplaşıyorlar.
    4- 2. dünya savaşının en büyük sebeplerinden birisi de, almanya'nın ağır şartlar altında anlaşmaya zorlanması, birçok bölgesini kaybetmesi ve almanya'nın dışlanmasıdır. bugün almanya'nın bu rolünü rusya üstlenmiş durumda. sovyetlerin çöküşünden sonra çok fazla toprak ve güç kaybetti. abd ve ab tarafından dışlandığını söylemeye lüzum yok sanırım. ve şuan ki halinden çok rahatsız.
    5- rusya ve çin sömürge yarışında geri kaldılar. şimdi ise güçlerini toplamış durumdalar ve paylarını almak istiyorlar. kanaatimce suriye üzerinde ki çekişmeleri de tamamen bunun bir parçası.
    6- 20 yıldır süre gelen dünya çapında ki bolluk ve bereket dönemi sona eriyor. sadece bizim ülkemizden bahsetmiyorum, dünya ekonomisi ile ilgilenen iktisatçı yazarlar son yıllarda ki dünya çapında yaşanan ekonomik küçülmeyi daha iyi anlatırlar.
    7- genel olarak; 1. dünya savaşı ekonomi savaşıydı - 2. dünya savaşı ideoloji savaşı - 3. dünya savaşı da tahminimce din-mezhep savaşı olacak.
    zira kiliselere - camilere yapılan saldırılar, cihatçı terör gruplarının yaratılması ve büyük devletlerce desteklenmesi, aşırı islamcı hükümetlerin dünyada iktidara gelmeye başlaması, de bana göre bunların göstergesi. ( kilisenin de örtülü olarak desteklediği düz dünya teorisi gibi uçuk bi teorinin ne ölçüde destek bulduğu da ortada, ki bence bu da kamu oyu yoklamasıydı. bilime tamamen karşı çıkabilecek kaç milyon salak var diye ölçmek istediler ve artık tahminen biliyorlar.)

    sırf nükleer korkusu yüzünden dünyanın en uzun barış dönemini yaşasak da, bu tamamen korkuya dayalı suuni bir dönemdi. rusya'nın ve kuzey kore'nin çok zorda kaldığında hemen başvurduğu nükleer tehditleri de düşünürsek sanırım artık barışın sonuna geliyoruz. belki bir 10 sene 20 sene daha zorlayarak ertelenebilir bu süreç ama herkesin malumudur ki kaçınılmaz bir durum.
    nükleer savaşın her zorda kalındığında tehdit malzemesi olarak dillendirilmesi de zaten normal bir şey değil.

    sonuç olarak, biz şanssız z kuşağı olarak çok zorluklar çekeceğiz gibi. nasıl bir dönemde doğduysak artık cenabetlikdiz boyu...





    Alıntı Linki; https://eksisozluk.com/bizim-kusagin-3-dunya-savasini-gorecek-olmasi--5970848?a=popular&p=1
    Bu asrın sonunda büyüğümsü bir savaş bekliyorum ama bu dünya savaşı olabilir mi o kadar büyür mü bilemem.Sömürü rekabet dünyanın geri kalan kaynaklarının paylaşılması gibi etmenlerden dolayı çıkacak pek tabi gündeme düşen sebep sudan birşey olacak.Bunun için desteklenen gaza getirilen kuyusu kazılan baş suçlu ilan edilecek bunun için yetiştirilecek piyon lider kim ve nerenin olacak belirsiz.Ama merkezi Asya olacak gibi görünüyor bu olay bütününün.Asya piyasası çok gelişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 19 Mart 2019; 20:45:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Bu asrın sonunda büyüğümsü bir savaş bekliyorum ama bu dünya savaşı olabilir mi o kadar büyür mü bilemem.Sömürü rekabet dünyanın geri kalan kaynaklarının paylaşılması gibi etmenlerden dolayı çıkacak pek tabi gündeme düşen sebep sudan birşey olacak.Bunun için desteklenen gaza getirilen kuyusu kazılan baş suçlu ilan edilecek bunun için yetiştirilecek piyon lider kim ve nerenin olacak belirsiz.Ama merkezi Asya olacak gibi görünüyor bu olay bütününün.Asya piyasası çok gelişti.

    Alıntıları Göster
    zaten Abd daha öncede belirttiğim gibi 2 şer 3 er kendi kıtasında ki uzun menzilli bombardıman uçaklarını avrupa ve asya kıtasına doğru çekiyor yok göz dağı yok mesaj veriyoz vs... ayağına müttefiklerinden de Nato aracılığı ile savaş harcamalarını artırmalarını istedi yani bir bakıma hazırlananın diyor sürekli rusların radarlarını deniyor ve bazı bombarımanları simulşe ediyor benim tahminim 15 yıl maksimum 20 çok feci olaylar dönecek illa doğrudan kendisinin savaş başlatmasına gerek yok koruması altında ki bir ülkeye yapılacak bir saldırı ile sen benim müttefikime nasıl saldırırsın deyip başlatır bunu ayrıca şu anda kiloton düzeyinde yeni nukleer bombalar yapıyor doğrudan şehir yok eden cinsinden değil belli ufak alanlarda tahribat yapacak cinsden İCBM cinsi kullanılır benim tahminim artık o da nereye düşerse geçmiş olsun deyim şimdiden belini doğrultamaz oarası daha onun dışında ABD manyetizma ve elektirik temelli silahlarda geliştiriyor yani elektirikli aletleri saf dışı bırakabilecek ve aksamlarını saf dışı bırkacak cinsden






    bütün yazdıklarımın dışında bilmiyorum dikkatinizi çektimi ama şu anda sürekli basında dönen bir muhabbet var dünyaya çarpacak göktaşı , nasıl yok ederiz ya da haberimiz olmamış dünyaya göktaşı çarpmiş vs.... şeklinde ve bu işin arkasında NASA ismi var ESA da sürekli bu muhabbetin içinde dünyaya çarpacak göktaşı şuarayı burayı yok eder mi şeklinde haberler dönüyor bence çok feci bir komplo planlanıyor bu olayın ardında




  • Avrupanin kendi aralarinda ordularini yenilemek icin dayanismaya baslamasi asyada Çinin age of empires oynar gibi destroyer uretmesi japonlarin deniz kuvvetlerini tekrardan aktiflestirmesi zaten hayra alamet degil hani bir soz varya sahnede bir silah varsa o patlar diye iste bu cok dogru

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu Güncelleme;




    Gün Gün Madde Madde Beklenen III. Dünya Savaşı



    ABD uçağı, Rusya’nın Suriye’deki üsleri yakınlarında uçtu



    ABD’ye ait P-8A Poseidon uçağı, Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim üssü ve Tartus liman üssünün yakınlarında keşif uçuşu yaptı.

    PlaneRadar gözlem kaynağının aktardığına göre, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait Poseidon P-8A uçağı dün Sicilya adasında bulunan NATO'nun Sigonella üssünden havalandı.

    Uçak 16.10'da Rusya'nın Hmeymim ve Tartus üslerinin yakınlarında bulunduğu Lazkiye ve Lübnan kıyılarında görüldü. 6.6 kilometre irtifada saatte 732.7 kilometre hızla haraket eden uçak bölgede keşif uçuşu yaptı.




    https://tr.sputniknews.com/savunma/201903201038305316-abd-ucagi-rusya-suriye-usleri-yakinlari-uctu/




  • Konu Güncelleme;




    Bu sefer ki güncelleme haberi doğrudan siyasi ya da askeri bir gelişme ile ilgili değil bir İslam Peygamberi Muhammed a.s. ın bir sözünü aktarmak için kaynak olarak RAMUZ EL HADİS kaynağında geçiyor internette gezinirken ilgimi çektiği için eklemek istedim



    Olay Şu;



    İLGİLİ HADİS: Yeryüzünün ümmeti-i Muhammed için bir rahmet olarak ilk kalkacak olan taun (veba) hastalığıdır. Yeryüzünden kalkacak olan ilk nimet ise baldır. (Bu yüzden ahir zamanda bal kıt olacaktır)





    Üniversiteye arı araştırmaları için yarım milyon dolar bağış



    ABD'de bir üniversiteye arılar hakkında araştırma yapması için yarım milyon dolar hibe edildi.

    Yerel WCAX-TV'nin haberine göre, Vermont Üniversitesine meçhul bir bağışçı tarafından verilen 500 bin dolarlık yardım, arı nüfusunun neden düşüşe geçtiğine ve bu durumu tersine çevirmek için neler yapılabileceğine odaklanan araştırmalara aktarılacak.


    https://www.cnnturk.com/dunya/universiteye-ari-arastirmalari-icin-yarim-milyon-dolar-bagis



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    TÜRKÇE alt yazılı TEDX konuşması arılarla ilgili;


    https://www.ted.com/talks/dennis_vanengelsdorp_a_plea_for_bees/transcript?language=tr&hc_location=ufi#t-164496




  • Konu Güncelleme;




    Lavrov'dan uyarı: Nükleer savaş tehdidi gerçeğe dönüşebilir



    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, silah kontrolü alanındaki anlaşmaların bozulmaya devam etmesi halinde nükleer savaş tehdidinin gerçeğe dönüşebileceğini söyledi.



    https://tr.sputniknews.com/rusya/201903201038314449-lavrov-nukleer-savas-silah-kontrolu
  • 3.dünya savaşını Türkler çıkartacak.

    Kıyamet alametlerinden
  • Konu Güncelleme;




    Rus savaş jeti Amerikan B52 bombardıman uçağına rotasını değiştirmeye zorladı


    https://sputniknews.com/russia/201903211073419837-us-b52-russia-fighter-jets-mod/
  • Not: Artık bu saatten sonra bu Yeni Zellanda'da yapılan saldırı dünya genelinde bazı olayları tetiklediği için bu tarz saldırıları ve gelişmeleri de bu başlık altında ekleyebilirim bilginiz olsun






    Konu Güncelleme;




    İngiltere’nin Birmingham kentinde beş camiye balyozlarla saldırı düzenlendi


    https://tr.euronews.com/2019/03/21/video-ingiltere-nin-birmingham-kentinde-bes-camiye-balyozlarla-saldiri-duzenlendi
  • Konu Güncelleme;




    Abd, Kuzey Koreye yeni yaptırımlar açıkladı




    US Issues New Sanctions on North Korea Shotly After Unsuccessful Trump-Kim Talks
  • Şu Golan tepeleri sorunuda Filistin sorunu kadar karmaşık ve sancılı yıllardır böyle ve resmiyete konulamamış.

    Golan Tepelerinin Önemi

    Golan Tepeleri'ni İsrail için önemli kılan etkenlerin başında güvenlik ve su geliyor.

    Bölge güvenlik açısından gözardı edilemeyecek kadar jeostratejik bir konumda, 6 Gün Savaşlarına kadar Suriye toprağı olan Tepelerden Suriye, zaman zaman İsrail topraklarını topçu atışına tutabiliyordu, şimdi ise bölgenin en yüksek noktalarından biri olan ve Şam'a sadece 60 kilometre uzaklıkta bulunan Golan Tepeleri'ni elinde tutan İsrail, bu sayede komşu ülkelere karşı büyük bir stratejik avantaj sağlıyor. Golan Tepeleri ile İsraili'in Suriye dışında dışında Lübnan ve Ürdün'le de sınırı bulunuyor.

    Golan Tepeleri zengin su yataklarına sahip. İsrail toplam su ihtiyacının üçte birini Şeria Nehri ve Golan Tepeleri'ndeki su kaynaklarından temin ediyor.

    Yahudilere ait kutsal metinlerde birçok kez Golan bölgesine atıfta bulunulması da bölgeyi çoğu dindar Yahudi'nin gözünde kutsallaştırıyor.

    Uluslararası Toplum ve Golan

    1967 yılında başlayan işgal 52 yıldır devam ediyor, Bugüne kadar defalarca Birleşmiş Milletler kararıyla işgal olduğu, işgalin yasadışı olduğu, ilhakın kabul edilmediği, toprakların Suriye'ye iadesi gerektiği kararı alındı. Bütün bu kararlara rağmen İsrail 3 yıldır işgali uluslararası toplumda meşrulaştırmak için girişimlerini arttırmış durumda. Bu çalışmalara ilk destek geçtiğimiz günlerde Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu tanıyan ABD'den geldi.

    ABD Başkanı Donald Trump, dün bir tweet ile ülkesinin 52 yıl sonra İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımasının zamanının geldiğini söyledi.

    Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de ülkenin resmi haber ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada "Suriye, Golan'ı elindeki tüm imkanları kullanarak kurtarmakta kararlıdır" mesajını verdi.

    Diğer devletler ve ulurlararası toplum ise Trump'ın açıklamasına sert tepkiler verdi.

    Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Golan Tepeleri işgaline karşı çıkan ve İsrail'e, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 497 sayılı kararı başta olmak üzere tüm BM kararlarına uyma çağrısında bulunan karar tasarısını kabul etti. (İngiltere, Avustralya, Avusturya, Brezilya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Slovakya, İspanya, Togo, Ukrayna aleyhte oy kullandı)

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB'nin Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanımadığına atıfta bulunarak, "AB'nin pozisyonu herkesçe malum ve değişmedi." dedi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada "Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz. Trump'ın Golan Tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir" dedi.

    Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri ile ilgili ifadelerini eleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bu tür açıklamalar, ABD'nin uluslararası hukuk ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına karşı olduğunu gösteriyor." ifadesine yer verildi. ve Rusya'nın Golan Tepeleri konusundaki pozisyonunun değişmediği vurgulandı.

    Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Almanya’nın Golan Tepeleri’nin statüsü konusundaki tutumunun değişmediğini ve uluslararası hukuka dayanarak, özellikle BM Güvenlik Konseyi’nin 1981’de kabul ettiği 497 sayılı kararı bağlı kalmaya devam ettiklerini dile getirdi.

    Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada"Golan Tepeleri, 1967 yılında İsrail tarafından işgal edilmiştir, Fransa bu kararı tanımamaktadır." denildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 22 Mart 2019; 23:58:39 >




  • Konu Güncelleme;



    Çin-Pakistan sırını ekonomik koridorunun korunması için sınıra asker yığıyor


    https://sputniknews.com/asia/201903221073459760-china-pak-cpec-saftey/


    ----------------------------------------------------------------------




    Konu Güncelleme;


    Çin yeni nesil radara yakalanmayan bombardıman uçakları üretecek
    https://sputniknews.com/military/201901221071721714-US-Intel-Report-China-Building-Two-Stealth-Bombers/




  • tayybin kankası putin idlibdeki sivilleri bombalamış 10 kişi ölmüş 50 ye yakın yaralı ...sonra çıkar suriyeli müslüman kardeşlerim der
  • Konu Güncelleme;

    Amerikan komandoları askeri tatbikat senaryosunda Japon adalarını ele geçirme provası yaptı, Pekine şaka yapmadıklarını göstermek amaçlı Çin'le savaş provası yaptı


    China war drills: US commandos capture Japanese island to show Beijing they’re ‘not kidding around

    https://www.rt.com/news/454536-us-island-china-war-drills/


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Konu Güncelleme;


    Özel Yetkili Savcı Mueller, Rusya soruşturmasını tamamladı



    ABD'de 2 yıldır devam eden Rusya soruşturmasını tamamlayan Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in, soruşturmasını tamamlayarak, dosyasını Adalet Bakanlığına teslim ettiği bildirildi.


    https://tr.sputniknews.com/abd/201903231038374002-savci-mueller-rusya-sorusturmasi-tamamladi/


    -------------------------------------------------------------------------------------------


    Konu Güncelleme;


    AB-Çin ilişkilerinde denge aranıyor


    Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları Çin'in "adaletsiz ticaret uygulamalarına" karşı tavrını sertleştirmeye hazırlanıyor. 9 Nisan'da Brüksel'de yapılacak AB-Çin zirvesinin öncelikleri tartışıldı. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Çin ile işbirliği yapabilecekleri bir çok alan olduğunu ifade etti. Avrupalı yetkililer Çin'in rakip olduğunu da sözlerine ekledi. Avrupa pazarının Çin'e açık olduğunu ancak Çin pazarının Avrupa Birliği'ne açık olmadığını ifade eden Juncker ilişkilerde dengenin oluşturulması gerektiğini söyledi.


    https://tr.euronews.com/2019/03/22/ab-zirvesi-ab-cin-ile-iliskileri-nasil-dengede-tutacak




  • Mesela İsrail bulunduğu konum itibari ile neden avrupa federasyonuna bağlı denir ya .Bunun açıklaması şu geçmişten beri süre gelen yani arap israil savaşlarından dolayı ve aradaki gergin diplomatik ilişkiler ele alınınca ve normalde asya konfederasyonuan tabi olması gerekirken bı olaylardan ötürü istisna olarak avrupa konfederasyonuna alınmıştır.Spor branşlarında İsrail'in avrupa konfederasyonuna dahil olmasının başlıca sebebi budur.Asya konfederasyonunda israille diplomatik gerginlik yaşayan mısır suudlar ırak iran ve suriye gibi ülkelerin takımları bulunuyor.
  • Konu Güncelleme;




    Çin Abdy yi savaşı uzaya taşıdığı ve yeni bir savaş alanını tetiklediği için suçluyor


    https://www.express.co.uk/news/world/1104846/world-war-3-ww3-china-us-arms-race-space-battlefield-spt
  • Hayret yazılmamış.Trump Netenyahu'yu Golan tepeleri konusunda Beyaz Saraya davet etmiş şuanda ABD'nin Golan Tepelerinin israil'e ait alan olduğunu tanıyan eden anlaşmayı imzalayacak.
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.