Şimdi Ara

Gümrük Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Çok kısa bir sorum olacak, sizlere:

Şu aralar eğitim amaçlı İsveç'teyim. Burda bisiklet kullanmak hayatın önemli bir parçası olduğu için ben de alayım kendime bir tane dedim ve araştırırken çok güzel ikinci el bir bisiklet buldum, aldım, her gün severek de kullanıyorum. Okuluma, alışverişe onla gidiyorum, önemi var yani benim için:):)

Asıl değineceğim konu ise şu: Bu bisikleti Türkiye'ye dönerken nasıl getireceğim. Henüz bir araştırma yapmadım bu konu ile ilgili, o yüzden pek bir bilgim yok, tek bildiğim; havaalanında normal bavullara uygulanan bir prosedürle götüremeyeceğim gerçeği. Kafama takılan şey; bunu bir şekilde uçakla getirsem dahi, ülkeye giriş yaparken gümrük kontrolü olur mu? Ben bu bisikletin sahibiyim, ancak ikinci el aldığım için elimde malesef fatura, fiş vb. yok. Uçaktan indikten sonra bu tür eşyalar için nasıl bir kontrol yapılıyor bilmiyorum.

Yani kısaca öğrenmek istediğim şu: Yurt dışından bir bisiklet getirilmek istenirse, ne tür işlemler yapılmalı ve getiren kişi neleri dikkate almalı/bilmeli. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim:):)

Şimdiden yazma zahmetine girişenlere teşekkürler.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.