Şimdi Ara

gümrük GÜMRÜK gümrük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yurt dışından kamera aldırmayı düşünüyorumm tercihimde jvc everio lardan......

yalnız gümrük e takılırmı gümrükte nası bi uygulama var bi bilgim yokk yardımcı olun lütfen

kargoyla gönderse gümrükte paramı ödemem gerikiyorr

veya elden getirirse nası bi durum oluşacak...

gümrük hakkında tüm bildikelrinizi söyleyin lütfennnn

• tecrübeli bir satıcıdan alıyorsan konusablirsin bende bi ara niyetlendim adam %50 takılır dedi üstüne hediye yazarım geçer dedi geçmezse de 130dolarmı tam hatırlamıom bi para ödeyip çektirebiliosun ama galiba öle bişi olsa bile türkiye fiyatından ucuza gelio dezavantajları garantisi yoktur türkçe menü genelde olmaz falan dilan
  • Yani gümrük işi tam bir muamma bence, 130 dolar gibi sabit bir rakam nasıl tespit ediliyor onu bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile, kdv, gümrük ve ötv vergileri alınıyor gümrükteki cihazınız için. Tahminimce eger cihazın faturası varsa fatura tutarı üstünden bu oranlar birbirine eklenelerek alınıyor ama eger fatura yoksa cihazlar için sabit bir rakam belirlenmiştir büyük ihtimalle, cep telefonlarında oldugu gibi fotograf cekiyorsa radyosu varsa vs gibi ek özelliker için ek fiyat belirlenip bu tutar üzerinden vergilerin hesaplanması gibi.

Tabi bunlar benim tahminlerim, kamera orjinal faturası ile gümrüge takılırsa bence cok masraf cıkma olasılığı yüksek.
  • walla abi ben Amerikadan Laptop Aldim.

Gumrukte boyle bir uygulama var. Bayram ve Noel zamaninda gelen postalara 300 euro siniri var... onun disinda 100 euro. eger postanin degeri 100 euro geciyorsa o zaman 10% vergi oduyorsun. Bayramin yaklasmasi tam zamani diyebilirim.

Gonderici PRESENT veya GIFT isaretlerse senin icin daha kolay olur.
  • Walla güvenilir bir kişi yoluyla getirtirsen hiç sorun çıkmaz. Fatura dahil adamlar kolayca hallediyorlar. Yolcu beraberinde gelirse kişisel eşya olduğu için yaz-kış-bayram seyran farketmez.... Güvenilir kişi yoluyla gelenlerde ise gerçek mal değerinin %10-15 arası bir kom. alıyorlar. Gönderen bir hata yaparsa, yandı keten helva....Ankara' lı bir arkadaş geri göndermek zorunda kaldı ve 2 ay uğraşması da boşa gitti..... Kesinlikle kurallara , RACON' a uymak gerekiyor. O zaman tereyağından kıl çekme hesabı, hiç takılmıyor. Mesela benim ne akrabalarım (!) varmış da haberim yokmuş....G.K istersen PM at.......
    quote:

Orjinalden alıntı: hyperaktive

yurt dışından kamera aldırmayı düşünüyorumm tercihimde jvc everio lardan......

yalnız gümrük e takılırmı gümrükte nası bi uygulama var bi bilgim yokk yardımcı olun lütfen

kargoyla gönderse gümrükte paramı ödemem gerikiyorr

veya elden getirirse nası bi durum oluşacak...

gümrük hakkında tüm bildikelrinizi söyleyin lütfennnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Kasım 2007; 12:57:09 >

• arkadaşlar benimde bir iki tecrübem oldu bu konuda ağzımda yandı aslında.....
    Bir araba parçası istedik 600 € luk foto-makinası kadar bir kutu ucuz olsun die ups le gelsin dedik gümrüğe takıldı ve 300 milyon civarı çıkarmak için masraf yaptım....daha sonraki alışverişlerişlerimi fedexle yaptım ve daha pahalı ağır malzemelerdi kapıma kadar sorunsuz geldi....fedex her türlü yardımcı oluyor sanırım....birde bir arkadaşımdan duymuştum doğru yanlış bilmiyorum ama mantıklı diğer gönderme seçeneklerini kullandıgınızda ürün takılabilir çünkü artık şirket olmuşlar ve insanları sömürmeye başlamışlar şöyleki ürün takılıyor sizi arıyorlar veya mail yoluyla ürün takıldı isterseniz şu kadar paraya çıkartabiliriz gibi bir teklif sunuyorlar ve ordanda sizi yolmaya çalışıyorlar...birdaha bişi alıcak olsam kesinlikle fedexi tercih ederim shipping biraz pahalı oluyor ama kapıya kadar geliyor....

• Bende aynı kanıdayım.Fedex'in bu konuda son derece başarılı olduğunu düşünüyorum. Çoğunlukla pakete el sürülmemiş gibi geliyor. Hatta ben karşılaşmadım ama gelen fotograf veya v.kamera ise içinde çekilmiş bir kaç görüntüde gönderen koyabiliyormuş ve daha garantili oluyormuş diye duymuştum...
    quote:

Orjinalden alıntı: serrifh

arkadaşlar benimde bir iki tecrübem oldu bu konuda ağzımda yandı aslında.....
    Bir araba parçası istedik 600 € luk foto-makinası kadar bir kutu ucuz olsun die ups le gelsin dedik gümrüğe takıldı ve 300 milyon civarı çıkarmak için masraf yaptım....daha sonraki alışverişlerişlerimi fedexle yaptım ve daha pahalı ağır malzemelerdi kapıma kadar sorunsuz geldi....fedex her türlü yardımcı oluyor sanırım....birde bir arkadaşımdan duymuştum doğru yanlış bilmiyorum ama mantıklı diğer gönderme seçeneklerini kullandıgınızda ürün takılabilir çünkü artık şirket olmuşlar ve insanları sömürmeye başlamışlar şöyleki ürün takılıyor sizi arıyorlar veya mail yoluyla ürün takıldı isterseniz şu kadar paraya çıkartabiliriz gibi bir teklif sunuyorlar ve ordanda sizi yolmaya çalışıyorlar...birdaha bişi alıcak olsam kesinlikle fedexi tercih ederim shipping biraz pahalı oluyor ama kapıya kadar geliyor....

• arkadaşlar anlamadım şimdi... elden gelse bile sorun çıkabiliyor diyosunuz... peki fedex le dışardan sipariş verebilirmiyimm... elden gelirse hangi kuralllara uymamız gerekiyor .. daha acık yazarsanız sevinirim
  • Sipariş veren olarak sizin bir kurala uyma zorunluluğunuz yok. Uyacak olan getirtecek kişi veya arada vasıta olan kişiler. Kaldı ki elden getirilen bu tip cihazlarda sorun çıkmaz kişisel kullanılmış eşya sınıfına girer....Fedex sadece kargo şirketi ama özellikle TR de geçişte benim kanım daha becerikli, diğerlerine nazaran.
    Bence şöyle bir yol izlemek gerekir. Mal gelir. bakarsınız bir sakatlık yok parayı verilen banka şb. sine gönderirsiniz. Benim yolum bu.... Tabi bunu gitti de geliyor maşallahta gibi internet ŞTi. lerinde uygulamak imkansız. Bu nedenlede alışveriş etmem prensibim dışı....
    quote:

Orjinalden alıntı: hyperaktive

arkadaşlar anlamadım şimdi... elden gelse bile sorun çıkabiliyor diyosunuz... peki fedex le dışardan sipariş verebilirmiyimm... elden gelirse hangi kuralllara uymamız gerekiyor .. daha acık yazarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 4 Aralık 2007; 23:18:51 >

• Peki ürün getirme konsunda %10-%15 'e çalıştığını söylediğiniz aracılara nasıl ulaşabilirim ?
    Çalışma şekilleri ne dir ? ben ebay'den bir kaç ürün almak istiyorum.. Lens + filtre +pil vb.

aslında filtre ve pil gerçekten yükçe hafif şeyler.. fedex ile şansımı deneyeyim mi dersiniz ?
    Konu sapmasın.. Aracılara nasıl ulaşacağım ? internet sitesi olan aracı var mı ?

Teşekkürler..
  • tüm bu aracı hikayeleri yalan mı ?
    yok mu bi aracı..

quote:

Orjinalden alıntı: kanikar

Peki ürün getirme konsunda %10-%15 'e çalıştığını söylediğiniz aracılara nasıl ulaşabilirim ?
    Çalışma şekilleri ne dir ? ben ebay'den bir kaç ürün almak istiyorum.. Lens + filtre +pil vb.

aslında filtre ve pil gerçekten yükçe hafif şeyler.. fedex ile şansımı deneyeyim mi dersiniz ?
    Konu sapmasın.. Aracılara nasıl ulaşacağım ? internet sitesi olan aracı var mı ?

Teşekkürler..
  • arkadaşlar ben elden getirtcem en garanti öle olacak galiba... nasıl bir prosödüre uyması lazımm...
  • Bayram ve tatil zamanlarında 400 dolar a kadar olan ürünler gümrükten geçer vergisiz...üzerine de hediyedir falan yazarsan daha garanti olur
  • ben ebay'dan üç adet i-river mp3 player aldım(toplamda 600ytl tuttu) iki gün sonra ups ile kapıya geldi bir gram gümrük ödemedim ebay'dan ürün alırken ups veya feddex gibi firmalrdan alıp eve kadar gelirse sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.