Şimdi Ara

Gülse Birsel: Gaffur bitti, artık hiç yok (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
11.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adam felaket havalara girdi , ayrılma gerekçesini biliyor musunuz!... Neymiş efendim Evrim Akın'lar dedikoduları çıkmış ve bu dedikoduları da Sabah gazetesinde yayımlanmış , sırf bu yüzden ayrıldı , ATV en iyisini yaptı ve 3 bölüm daha oynama isteğini "defol!" diyerek geri çevirdi , zaten ATV'ye yakışmıyor böye insanlar. Bir insan nasıl canlı yayında "sektör gidin" der , ya da nasıl bu kadar iğrenç espriler yaparak kendini küçültür. "Cevap vermek istemiyorum, Cevat vermek istiyorum" , " Niye bu yarışmacıları koruma altına alıyoruz? Önce ormanlarımızı koruma altına alalım "... Bu esprileri ilkokul çocuğu yapsa gerizekalı derim. Böyle insanları toplum olarak elememiz lazım!
    İnsanlar nankördür. Ata Demirer'de , evinin dekorasyonunu iyi yapmayan Hümeyra (dizide Volkan'ın annesi) nın kızı yüzüden , ben bu kadınla aynı sahnede oynamam demişti , nitekim diziden kovuldu o da!!! arkadaşı olan Şesu'da diziyi batırmak için onun ardından diziden ayrılmıştı fakat başarılı olamadılar!

• quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Bu Peker'e öyle kıl oluyorum ki!!!

Adam felaket havalara girdi , ayrılma gerekçesini biliyor musunuz!... Neymiş efendim Evrim Akın'lar dedikoduları çıkmış ve bu dedikoduları da Sabah gazetesinde yayımlanmış , sırf bu yüzden ayrıldı , ATV en iyisini yaptı ve 3 bölüm daha oynama isteğini "defol!" diyerek geri çevirdi , zaten ATV'ye yakışmıyor böye insanlar. Bir insan nasıl canlı yayında "sektör gidin" der , ya da nasıl bu kadar iğrenç espriler yaparak kendini küçültür. "Cevap vermek istemiyorum, Cevat vermek istiyorum" , " Niye bu yarışmacıları koruma altına alıyoruz? Önce ormanlarımızı koruma altına alalım "... Bu esprileri ilkokul çocuğu yapsa gerizekalı derim. Böyle insanları toplum olarak elememiz lazım!
    İnsanlar nankördür. Ata Demirer'de , evinin dekorasyonunu iyi yapmayan Hümeyra (dizide Volkan'ın annesi) nın kızı yüzüden , ben bu kadınla aynı sahnede oynamam demişti , nitekim diziden kovuldu o da!!! arkadaşı olan Şesu'da diziyi batırmak için onun ardından diziden ayrılmıştı fakat başarılı olamadılar!

Bu Peker'in iyi oyuncu olduğu gerçeğini değiştirmez.Kaldıki Avrupa Yakası da sütten çıkmış ak kaşık değil.Yabancı sitcom ları izleyin biraz ondan sonra gelin burada Avrupa Yakasının orjinalliğini tartışalım.Pekerin ayrılması Avrupa Yakasından daha çok ona birşeyler katacaktır bence.Çünkü filmin sonu hiç iyiye gitmiyor.Sürekli birbirini tekrarlayan sahneler.5 bölümde bir benzer konularun işlenmesi.Zaten 6-7 haftada bir ancak güzel bir bölüm sunuyorlar.Artık takip bile etmiyorum.

Bilmeyenler için söyleyeyim Avrupa Yakası'nı başından beri izleyen biri olarak söylüyorumki tek orjinal karakter Volkan idi o filmde.Kabul etmek istemesenizde.Diğerlerini Avrupa ya da Amerikada oynayan herhangi bir dizide rahatça görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 16 Ağustos 2007; 17:58:51 >

• Dizilerin çok büyük bir bölümü zaten kopyadır , filmlerinde öyle. Dünyanın gelmiş geçmiş en popüler dizisi olan Lost'un bile birçok araklanmış sahnesi var , mesela Star Wars'un babası Lucarts , bu filmi yazarken bir Japon filminden esinlenmiştir ve Star Wars ile o japon filmi neredeyse aynıdır senaryo olarak. Yani kopyalamalar elbette olacaktır , buna küreselleşme deniyor zaten. Yani bunda yanlış olan birşey yok , herşey orjinal olamaz.
    Gelelim Gaffur'a... Senin için sadece oyunculuk yeterlidir fakat ben bir oyuncuyu bütün olarak ele alırım. Yani bir sanatçı vatan haini ise (Ahmet kaya , Ferhat Tunç Edip Akbayram v.s) o adam dünyanın en mükemmel şarkılarını bile yapsa bana göre iğrençtir. Ben Peker Açıkalın'ın , Çiçek Taksi dizisinden beri hayranıydım , hatta o dizideki eski Sercan a da hastaydım resmen , yani 12 sene öncesine dayanıyordu benim Peker Açıkalın'a olan semaptim , fakat Avrupa Yakası'ndaki rolünden sonra gerçekten de çok şımardı ve gerçek yüzünü gösterdi. Benim için oynadığı rol kadar gerçek hayattaki duruşu da önemlidir.

• bence okan bayülgenin makinası sayesinde burhan, gürgen gibi tiplemeler komedi dizilerine kazanıldı
    peker açıkalını meslektaşlarıda pek sevmiyor en son maskeli beşler ırak filminde şafak sezer peker açıkalnıla bir daha oynamam demişti, gene bişiyler olmuş ki kovuluyor ama oyunculuğu iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Dizilerin çok büyük bir bölümü zaten kopyadır , filmlerinde öyle. Dünyanın gelmiş geçmiş en popüler dizisi olan Lost'un bile birçok araklanmış sahnesi var , mesela Star Wars'un babası Lucarts , bu filmi yazarken bir Japon filminden esinlenmiştir ve Star Wars ile o japon filmi neredeyse aynıdır senaryo olarak. Yani kopyalamalar elbette olacaktır , buna küreselleşme deniyor zaten. Yani bunda yanlış olan birşey yok , herşey orjinal olamaz.
    Gelelim Gaffur'a... Senin için sadece oyunculuk yeterlidir fakat ben bir oyuncuyu bütün olarak ele alırım. Yani bir sanatçı vatan haini ise (Ahmet kaya , Ferhat Tunç Edip Akbayram v.s) o adam dünyanın en mükemmel şarkılarını bile yapsa bana göre iğrençtir. Ben Peker Açıkalın'ın , Çiçek Taksi dizisinden beri hayranıydım , hatta o dizideki eski Sercan a da hastaydım resmen , yani 12 sene öncesine dayanıyordu benim Peker Açıkalın'a olan semaptim , fakat Avrupa Yakası'ndaki rolünden sonra gerçekten de çok şımardı ve gerçek yüzünü gösterdi. Benim için oynadığı rol kadar gerçek hayattaki duruşu da önemlidir.

İnsanların çoğunda ortaya çıkan genel bir durum...Üstüne bir ağırlık çöküyor.Aristokrat havasına bürünmeler felan:).Geçer yakında.

• Cok uzattılar bence...
  • quote:

Bu Peker'in iyi oyuncu olduğu gerçeğini değiştirmez.Kaldıki Avrupa Yakası da sütten çıkmış ak kaşık değil.Yabancı sitcom ları izleyin biraz ondan sonra gelin burada Avrupa Yakasının orjinalliğini tartışalım.Pekerin ayrılması Avrupa Yakasından daha çok ona birşeyler katacaktır bence.Çünkü filmin sonu hiç iyiye gitmiyor.Sürekli birbirini tekrarlayan sahneler.5 bölümde bir benzer konularun işlenmesi.Zaten 6-7 haftada bir ancak güzel bir bölüm sunuyorlar.Artık takip bile etmiyorum.

Bilmeyenler için söyleyeyim Avrupa Yakası'nı başından beri izleyen biri olarak söylüyorumki tek orjinal karakter Volkan idi o filmde.Kabul etmek istemesenizde.Diğerlerini Avrupa ya da Amerikada oynayan herhangi bir dizide rahatça görebilirsiniz.

Esprilerin bayatlaması peker den değil dizinin çok uzamasından kaynaklanıyordu

• Avrupa Yakası bu sene şuana kadarki en iyi kadrosuna sahip
  • gazı kaçıyor artık...
  • ata fln ayrıldığında da bu dizi bitmiştir dedik paşa paşa izledik. peker açıkalın gibi uyuz biri bile gaffura dönebiliyorsa pek sevmediğim ama pekerden daha yetenekli olduğunu düşündüm gürgen öz çok daha güzel bir rol alabilir
  • Arkadaşlar TOlga Çevik ayrılıyo mu son bölümde amerika ya kaçırdıydı kızı bu arada binnur kaya ve gürgen öz müthiş tiyatrocular sabırsızlıkla bekliyorum soruya da cevap bekliyorum;)
  • Yaz sezonunun son ayındayız, televizyon ekranlarında yazlık dizilerin reyting yarışları var.

Avrupa Yakası da, diğer sezonluk diziler gibi tatilde, sevenleri eski bölümleriyle idare ediyor; ama yine de dillerden düşmüyor. Çünkü dizi reytingleri kadar, oyuncu sirkülasyonu ile gündemde kalmayı başarıyor. Diziden en son Gafur karakteriyle çok sevilen Peker Açıkalın ayrıldı. Bilindiği gibi diziden önce Ata Demirer ayrılmıştı. Geçen yıl yaz sezonunda yaşanan bu ayrılığa, anne-oğulu canlandıran Hümeyra ve Ata Demirer arasındaki gerginlik neden olmuştu.

Demirer’in ardından Bülent Polat (Şesu) ve Evrim Akın (Selin) ayrılınca dizinin yayından kalkacağı söylentileri dolaşmaya başlamıştı. Çünkü dizide büyük bir kan kaybı yaşanıyordu. Senaryo yazarı Gülse Birsel, söylentilere nokta koymak için 9 Nisan 2006 tarihinde bir yazı yazdı. 93. bölümde yaz tatiline çıkacaklarını; ama dönüşte yeni transferlerle yollarına devam edip 100. bölümde diziye son vereceklerini duyurdu ve bunun nedenini de, “Her şeyi tadında bırakmak gerekiyor.” diye açıkladı. Ama öyle olmadı. Dizi 100. bölümünde bitmedi, yeni transferlere giydirilen karakterler dizinin keyfini artırmıştı.

Peker Açıkalın, (Gafur), Tolga Çevik (Sacit), Hasibe Eren (Makbule) gibi isimler isabetli seçilmişti. Dizinin reytingleri düşmesi bir yana, arttıkça arttı. Gafur karakteri çok sevildi, fun kulüpleri kuruldu. Kısa bir süre önce magazinsel haberler nedeniyle Peker Açıkalın’ın anlaşması feshedildi ama onun yerine yeni transferler yapıldı bile. Makine programında skeçlerle ekrana gelen Gürgen Öz ve Yabancı Damat dizisinden tanınan Binnur Kaya, kadrodaki yerlerini çoktan aldılar.

Genelde ayrılıklar yıkıcı olur. Yeni gelenler de bu yıkımı tamir edemez. Ama bu mantık Avrupa Yakası’nda tersine işliyor. Bunun nedenini reyting rekorları kıran diğer dizilerin senaryo danışmanlarına sorduk. Hepsi aynı görüşte birleşiyor. Dizinin kaptan köşkünde Gülse Birsel oturduğu sürece, kimler gelip, kimler geçse de dizi aynı başarıyı sürdürmeye devam edecek gibi görünüyor. Şimdiden dizinin yeni transferleri konuşulmaya başlandı, kendileri de zaten boy boy röportajlar veriyor, endamlarını gösteriyorlar.

Birsel-Açıkalın polemiği

Peker Açıkalın’ın anlaşması feshedildikten sonra Açıkalın ve Birsel arasında polemik başladı. Açıkalın, “Dört bölüm daha sözleşmem var. Onları da oynadıktan sonra diziden ayrılacağım.” şeklindeki sözlerine Gülse Birsel hemen yanıt verdi: “Peker yeni sezonda hiçbir bölümde yok! Plato Film onun sözleşmesini feshetti.” Bunun üzerine Açıkalın, yeni bir açıklama daha yaparak, “Biz 30 haftalık sözleşme yaptık. Sözleşmeye göre dört bölüm daha oynamam gerekiyor. Biz bu işi profesyonel olarak yapıyoruz. İlerleyen bölümlerde rol almayacağım halde son dört bölümde oynayacağım. Sözleşmenin feshedilme gibi bir durumu varsa, hukuki süreci başlatacağız. Çocuklarımın rızkını almadan ayrılmam.”

Her oyuncu stand-up yapıyor

Mehmet Auf (En Son Babalar Duyar dizisinin senaryo danışmanı): İşin doğrusu, eski bir akademisyen olarak dizinin neden başarılı olduğunu ayrıntılarıyla incelemiştim. Özünde “durum komedisi” olarak başlayan dizi, Türk seyircisinin beklentileri çok iyi gözlemlenerek innovasyon geçirdi ve “stand up-sitcom” şekline dönüştü. Sonuçta her oyuncu yeteneğini göstermek için fırsat bulmaya başladı. Bana göre Gülse Birsel (teoride toplam 8 durumun kombinasyonlarından oluşan durum komedisini) her hafta ortalamanın üzerinde bir performansla yazdığı senaryolarıyla her yıl ödül almayı hak etmektedir.

Diziyi nitelikli kılan senaryodur

Ömer Lütfi Mete (Kurtlar Vadisi’nin senaryo danışmanı): Avrupa Yakası’nı devamlı izleyemiyorum; ama vakit bulduğumda keyifle oturuyor, kalkmam gerektiğinde de zoraki kalkıyorum. Bu sebeple çok iddialı olmasa da bir fikir beyan etmeye cüretim var: Diziden ayrılanların, yapımın izlenme oranlarını etkilememesi beni hiç şaşırtmıyor. Avrupa Yakası’nda oynayan hemen her oyuncu işlerini çok iyi yapıyor zaten. Fakat nice iyi oyuncunun iyi oyunlarına rağmen tutulmayan ve başarılı görülmeyen, gerçekten de fazla anlamı bulunmayan diziler az değildir. Mesele her şeyden önce yazım işidir. Türkiye için henüz böyle değilse de gerçek bu. Kurtlar Vadisi ile Sağır Oda arasındaki fark da öncelikle senaryo farkıdır. Avrupa Yakası dizisi için de öyledir bu. Diziyi nitelikli kılan birinci etken Gülse Birsel’in yaratıcılığıdır. O değişmedikçe, heyecanını ve enerjisini yitirmedikçe aynı düzey sürebilecektir.

Kaptan köşkünde Birsel var

Emin Özgönül (Kod Adı dizisinin senaryo danışmanı): Avrupa Yakası bir komedi dizisi ve halkı eğlendiriyor. Öncelikle çok iyi bir senaryosu var. Gidenlerin yerine gelenler de çok isabetli seçiliyor. Onun için de kan kaybı olmuyor. Toplumun her kesimi bu dizide kendisinden bir şeyler buluyor. Abartı var; ama gerçek dışılık yok. Biz Kod Adı dizisinde, gerçek olaylardan yola çıkıp bir senaryo geliştirdik. Mecburen de yarı belgesel oldu. Avrupa Yakası’nın hareket alanı ise çok geniş ve bu hem senaryoya hem sanatçılara geniş bir özgürlük sağlıyor. Birsel, gerçek hayatta yaşadığı kıskançlıkları, kuşak çatışmalarını, insanların mizaçlarını senaryoya çok gerçekçi biçimde yansıtıyor.

Hepimizin çevresinde Burhan’lar, Gafur’lar, Tahsin amcalar var. Sertaç gibi nabza göre şerbet verenler de az değil. Dizinin kaptan köşkünde Gülse Birsel olduğu müddetçe Avrupa Yakası’nda ayrılıklar da olsa dizinin başarısı devam eder. Zaten senaryonun gücü, bu dizide rol alan ve çok başarılı olan bazı sanatçıların, başka bir etkinlikte, bu derece iyi performans gösterememesinden de belli. Üstelik bu dizi Sezen Aksu, Erkin Koray gibi misafir sanatçıları da bölümlerine alıp dinamizm sağlıyor.

AKTÜEL

• .TaneR. aktuelden aldığın yazı gerçekden çok güzel. Bende onlara katılıyorum Gürse yazdığı karakterlerle dızıyı ayakta tutuyo.Sadece yzdığı karakterler deıl karakterlerı oynuyacak kişileride çok iyi seçiyolar, Diziyi birazda Bizimkiler ve Bizim Evin Halleri ne benzetiyorum. Bir apartman ve iş yerindeki kişilerin günlük olayların belli bir mizansel içersinde anlatılıyor.
  • GÜRGENNNN ÖZZZZZZZZZ bu adama bayılıyorum süper oldu gaffur gitsin gürgen gelsin zaten biraz gazete okuyan herkez peker açıkalının neden gitmesi gerektiğini bilir zaten okumayanlarda gaffur fanıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_seko

gurgen oz un gelecegini bilmiodum o gelirse bu sene de tutar o zmn

bu arada gaffur gitmesine pek uzulmedim cunku bn gulmuodum ztn gaffura ii bile olmus diebilirm

bende gaffura tek gülmeyen benim sanıyodum bence gürgen öz ve binnur kaya harika olur
  • gurgen oz gelsin ama binnur kaya gelsede cok fazla diziye bir sey katacagini sanmama. peker acikalin mukemmel bir oyuncu olsada. son zamanlrda gaffur tiplemesi cok sikmaya baslamisti. ama onun hatasi olmadigina eminim
  • dizinin bşitmesi lazım artık bence.
  • Diziyi 2 senedir izlemiyordum . Fakat gece ve gündüz yapılan tekrarlara denk geldim şu sıra yeniden takıldım diziye.

Dizi baymış ama bitmesin. Yeni kadro ve dönemden eklentim 0. O yüzden farketmez.

Gaffur'un ayrılması isabet olmuş.
  • yapmacık yapmacık hareketler !

o dizide ne buluyorsanız bilmem ki!
  • Ben ilk sezondan beri hiç bölüm kaçırmadım ama son zamanlarda burhan olmasa izlenmezdi doğrusu..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.