Şimdi Ara

GÜLHANE TIP FAKÜLTESİ (sivil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
5
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda büyük bir Gülhane Tıp Fakültesi başlığı var. Yine de bu sene adına maddeler halinde bir içerik hazırlamak istedim. Aklınıza takılan soruları ben ve forumdaki diğer Gülhaneli arkadaşlarım içtenlikle cevaplayacaktır.
    GÜLHANE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

1) Okulumuz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında bulunan iki tıp fakültesinden Ankara'da olanıdır. İstanbul'da yer alan fakültemiz Hamidiye Tıp Fakültesidir. (SBÜ adı altında yeni kurulan fakülteler hakkında henüz yeterince bilgi yok.)

2) Okulumuzda temel olarak üç öğrenci grubu yer alıyor. Bunlar:
    A. Sivil öğrenciler
    B. MSB adına askeri öğrenciler
    C. İİB adına jandarma öğrenciler

En çok sorulan soru bu üçü arasındaki fark nedir? Bu üç birim arasında ortak olan tek şey derslerin hep beraber işleniyor olmasıdır. Sivil öğrenci TAMAMEN sivildir. Hacettepe'de neyse bizde de odur. Askeri ve jandarma öğrencilerde ise ordu mantığı hakimdir. Tercih edip kazanması durumunda dahi mülakatları geçmesi gerekmektedir. Mülakat aşamasını da geçerse 6 yıllık askeri tıp eğitimi başlamaktadır. Eğitim bitimindeyse tabip teğmen sıfatıyla Türk ordusunun bir parçası olmaktadır.

3)Fakültemiz Ankara'nın genelinde olduğu gibi orta üstü zorlukta sınavlara sahiptir. Yıl sonu geçme notu 60'tır. Dört bloktan ve bir final sınavından oluşan birinci sınıfımızın 2019-2020 döneminde toplam kontenjanı 419 kişidir.

4)Eğitim programımız fazlasıyla kaliteli ve doludur. Başlangıçta hazırlanan programa sadık kalınır. Birinci sınıfta tıp dersleri saat 12.30'da bitmektedir. Bu durum fakültemize özgüdür. Çoğu tıp fakültemizin programı tüm güne yayılmakta ve öğrenciyi okul içinde tutmaktadır. Derslerin öğleden önce bitmesi öğrencilik dönemi için idealdir.

5) Tıp ekollerinin çoğunda olduğu gibi derslere giren hocalarımız da Gülhane mezunlarıdır. Tıp eğitiminde geleneğin önemli bir yeri olması sebebiyle bu durum bizler için oldukça kıymetlidir.

6) Türkiye'nin en büyük eğitim ve araştırma hastanesi fakültemiz dahilindedir. Ülkemizin her yerinden hastalar hastanemizde tedavi görmektedir.

7) Ülkemizde gerçekleştirilen çoğu operasyonun ilk ve başarılı örnekleri Gülhane'de gerçekleştirilmiştir.

8) Fakülte binamız ve hastanemiz okulumuz içindeki vadi ile iki tarafa ayrılmıştır. Vadide bulunan köprü vasıtasıyla geçiş sağlanmaktadır. Bu durum ülkemizdeki hastayla iç içe olan temel tıp eğitiminden çok farklı bir ortam yaratmaktadır. Kampüsümüzde hasta akışı olmamaktadır. Bu da kampüs ortamı için fazlasıyla önem arz etmektedir.

9) Gülhane kampüsü fazlasıyla yeşil alana sahiptir. İçerisinde kendi yurtları, spor salonu, açık spor sahaları ve 7/24 açık bir kütüphane bulundurmaktadır. Okulumuz yemekhanesinde 3 öğün yemek verilmektedir. Hastane bölgesinde okulumuzun kendi tıp tarihi müzesi yer almaktadır.

10) Okulumuzun sivil kontenjan sıralaması geçtiğimiz sene için 8.8k'dır. İki sene içerisinde sıralamasını 2700 kişi öne çekmiştir. Sıralamasındaki ivmeye bakarsak okulumuz birkaç sene içerisinde ilk 5k'dan öğrenci almaya başlayacaktır. Şu anki sıralamanın sebebi okulun sivil kısmı hakkında bilinirliğin oldukça az olmasıdır. Geçen sene sıralamadaki en yakın rakibini 3000 kişi tercih listesine eklemişken bu sayı Gülhane için 1900'dür. Okulun ve öğrencilerin tanıtım faaliyetleri sıralamanın hak ettiği yerlere gelmesini sağlayacaktır.

11) Fakültemize bağlı 200 öğretim görevlisi 230 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

12) Eksik yönlerinden biri kulüp çalışmalarıdır. Bu sene içerisinde düzenlemeler yapılması beklenmektedir. Bu sene içerisinde okulumuz kongre gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Aklıma geldikçe madde eklemeye devam edeceğim. Sorularınız varsa buradan ya da aşağıdaki linkten sorabilirsiniz.
    @gulhanetiptercih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuHellYeah -- 29 Temmuz 2020; 20:55:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Gülhane '' marka '' tıp fakültesidir. Son derece kaliteli bir okuldur. Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından birisidir. Gülhaneli olmak ayrıcalıktır arkadaşlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

• Up

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuHellYeah -- 31 Temmuz 2020; 13:44:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tiflis Devlet Tıp Fakültesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Up

• Up

• Oradayımm bu sene bir de yurt sorununu cozebilirsem

• Up

• Up

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.