Şimdi Ara

güçlü-zayıf nükleer kuvvet çelişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Fizik celisen ne var ki ? Yegin olmayan nukleer kuvvet yegin nukleerden daha kucuk iste ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hotcutspot kullanıcısına yanıt
    Kimyaya göre güçlü nükleer kuvvet kuarklar arasında; zayıf nükleer kuvvet proton-proton, proton-nötron, nötron-nötron arasında

Fiziğe göre güçlü(yeğin) nükleer kuvvet proton-proton, nötron-nötron arasında; zayıf nükleer kuvvet beta bozunumlarında, bozonlar arasında etkili
  • kimyaya gore notron notron arasında vs dememis ki zaten duzgun oku. itmeyi engelleyen cekme guclu kuvvet, kararliligi sağlayan ise zayif. dipolun arti ya da eksi olmasini atom kararligini koruyan bisey. ben boyle biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leiter

Kimyaya göre güçlü nükleer kuvvet kuarklar arasında; zayıf nükleer kuvvet proton-proton, proton-nötron, nötron-nötron arasında

Fiziğe göre güçlü(yeğin) nükleer kuvvet proton-proton, nötron-nötron arasında; zayıf nükleer kuvvet beta bozunumlarında, bozonlar arasında etkili

Söylediğin çok doğru ben de aynı şekilde meb kitabından bakıp görmüştüm çelişkileri.Ösym de farkında heralde bu çelişkilerin o yüzden geçen yıl sorulan soruda genel bir ifade kullanmış.Sadece çekirdek kuvvetleri demiş.Bu yıl da aynı şekilde olur bence.O kadar derine inemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parebeno -- 1 Haziran 2014; 1:38:26 >
  • yagmur adam kullanıcısına yanıt
    Çekirdek içinde sadece proton-nötron
    çekimi değil; proton-proton, nötron-nötron çekimi de gerçekleşir. Bu
    etkileşimler, protonlar arası itmeyi fazlasıyla karşıladığı için, protonların
    özdeş yüklerine rağmen çekirdekler kararlıdır. Bu kararlılığı sağlayan,
    nükleonlar arasındaki zayıf nükleer etkileşimlerdir.

Kuarklar arasındaki itmeyi engelleyen güçlü demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leiter -- 1 Haziran 2014; 19:15:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leiter

Çekirdek içinde sadece proton-nötron
    çekimi değil; proton-proton, nötron-nötron çekimi de gerçekleşir. Bu
    etkileşimler, protonlar arası itmeyi fazlasıyla karşıladığı için, protonların
    özdeş yüklerine rağmen çekirdekler kararlıdır. Bu kararlılığı sağlayan,
    nükleonlar arasındaki zayıf nükleer etkileşimlerdir.

Kuarklar arasındaki itmeyi engelleyen güçlü demiş.

hocam konuyu horlatıyorum da aynı soruyu ben de bayağı araştırdım güçlü nükleer kuvvet gluonlar tarafından taşınıyor ve kuarkları tutuyor zayıf ise bozunma yaratarak mezon aracılığıyla çekirdeği dengede tutuyor ancak geçen yıl mıdır nedir 2013 galiba adamlar hadronları bir arada tutana yeğin kuvvet demiş şimdi bu yıl buna benzer bir şey çıksa ne dememiz lazım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun zamandır hiç bakmadığım için bir şey diyemem ancak fiziği fizik kitabına göre, kimyayı da kimya kitabına göre yaparsın artık. Başarılar dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.