3 boyutlu çizim yapacağım daha çok. tabi akşamları film dizi falan da izlerim. oyun oynamayacağım xbox kullanıcısıyım.
3d max de render olayına falan giriş yapınca baya ağırlaşmaya başlıyor benim laptop. paneldeki gördüğünüz hp laptopu kullanıyorum. zaten ısınması falan ayrı bir sorun. cd rom undan her açılışta acayip ses çıkması, dokunmatik tuşlarının takılı kalması vistadan başka işletim sistemi kabul etmemesi apayrı dertler bunlar. çizimlerde falan aşırı ağırlaşıyor. ısınmadan dolayı tabi en çok. misal bir bina için kat çıkmaya başlayınca aşırı kasıyor. aynı şekilde işin içine zaten vray ya da mental ray girince daha bi çekilmez oluyor.
ben böyle cidden güçlü olan. beni uzun süre idare edecek. ekranı tercihen büyük ( çizimlerde rahatlık açısından ) bi laptop arıyorum. hp nin teknik servisinin kötü şöhretini bildiğimden hiç bu sorunlar yüzünden gitmek istemedim. çünkü bir gün bile bende laptop olmaması benim için büyük kayıp olacaktır. o yüzden teknik servis falan uğraşmak istemiyorum. acer asus ve toshiba ya laptop için lider diyorlar . o yüzden misal 1500 2000 civarı kaliteli bir laptop tavsiyesine ihtiyacım var .
böyle bir acer ürün buldum. acer i kaliteli buluyorum. bir kaç ürününü kullanıyorum. misal 23 inç full hd bir monitör var xbox için. gayet olumlu yani
bu arada az önce belirtmedim. ben evdeyken bilgisayarın kapağını kapatıp bilgisayar masasının klavye yerine koyup vga dan büyük acer monitöre bağlıyorum. tabi ekranı da kapalı olduğu için hp resmen eriyecek gibi oluyordu bazen.performans da düşüyordu. misal bluray bir film izlerken film yarıdan sonra ufak ufak takılmaya başlıyordu.keza çizimler de öyle o yüzden kesinlikle ısınma sorununun olmaması benim için büyük önem taşıyor.
bu başlığı incelemenizi tavsiye ederim. i5 işlemci nin altından kalkamayacağı bir program olduğunu sanmıyorum
Bulduğunuz ürün ekranı büyük ürünler arasında f/p oranı yüksek bir model.Zaten büyük ekranlı+fiyatı da uygun model sayısı çok az piyasada.Acer'de ısınma sorunu yok diye biliyorum.
peki işlemci ekran kartı ve ram i hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Bizzat kullanıyorum aynı donanımlı 5740'ı. Ekran kartı başarılı. Alternatifiniz yok 17 inçte..
arkadaşın belirttiği i5 işlemcili laptop nasıl bu kadar rağbet görüyor sadece işlemciye olarak anlamadım. yani cidden anlamadığımdan soruyorum . cidden bilmediğim şeyler mi var acaba. o atılan link ile benim linkteki acerin farkı ne acaba . yardımcı olabilecek varmı