Şimdi Ara

Guc kaynagının fanı cok ses yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu guc kaynagının fanının rpmsini dusurmenın bi ihtimali var mı?Donerken acayıp ses cıkartıyor.Yada soyle solıyım:Ben bu guc kaynagının fanından gelen sesden nasıl kurtulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak159 -- 16 Temmuz 2007; 12:48:27 >

• Ya enteresan bi allahın kulu cevap yazmamıs bari bilmiyorum deyinde yeni bise goreyim
  • bu fan seslerini gidermek için spreyler var. bilgisayar malzemesi satan yerlerde bulabilirsin.
  • bi süre sonra hepsi oyle oluyor özellikle tozlu ortamlarda.. benimde öyle acayip ses cıkartmaya basladı sonra yeni fan ile degistirdim 1 sene oldu ses seda yok.. sende yeni bi fan ile degistir..
  • elin havya tutuyor ise supply ı aç ve fanın elektrik kablo uçlarını 0 ve 12V yerine 5-12V arasına bağla ve böylece fanı 7 ile çalıştır. ses ortadan kaybolucak. ben şahsen yaptım ses kalktı ve herhangi bir problemde oluşmadı. zaten kışın ısınma pek olmuyor. yaın biraz daha fazla ısınıyor ama problem yaratmadı. istersen fanın kablosunu keserek kasa içindeki elektrik uçlarınada bağlayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: avor

elin havya tutuyor ise supply ı aç ve fanın elektrik kablo uçlarını 0 ve 12V yerine 5-12V arasına bağla ve böylece fanı 7 ile çalıştır. ses ortadan kaybolucak. ben şahsen yaptım ses kalktı ve herhangi bir problemde oluşmadı. zaten kışın ısınma pek olmuyor. yaın biraz daha fazla ısınıyor ama problem yaratmadı. istersen fanın kablosunu keserek kasa içindeki elektrik uçlarınada bağlayabilirsin.

Dediğiniz yapmak istiyorum ama kablo kısmını biraz daha açar mısınız.

Neyi nereye koyalım? Çok karışık ya kablolar.

?
  • şu voltaj düşürme yada fan kablosunu kesip yeni fan montajını açıklayabilecek yokmu.

Şöyle resimli bir topik bütün arkadaşlar için çok yararlı olurdu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Teacher

şu voltaj düşürme yada fan kablosunu kesip yeni fan montajını açıklayabilecek yokmu.

Şöyle resimli bir topik bütün arkadaşlar için çok yararlı olurdu

Buyurun arkadaşlar, resimli tarif..Bu fotoğrafı yine forumdan bir arkadaşın açtığı konudan almıştım..

Guc kaynagının fanı cok ses yapıyor

• işte bu
  • elektronikten anlıyorsanız

http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/fan_kontrol-01

piyasada 8-9 dolar
    havya lehim varsa 5 ytl kendiniz yapın ben yaptım çalıştı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.