Bildirim
güç kaynağında 20 pin 24 pin meselesi??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
çeviriciler mevcut kullanabilirsin tabi sorunların bununla bence çözülecektir anakartın ihtiyac duydugu elektriği bu soketle tamamlamış olursun
sonucu bildirirsen sevinirim -
dostum bu çevirici nasıl kullanılıyor?
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=sst-pp01 adresinde var mesela
benim anakartta bir 24 pinlik birde 4 pin lik güç girişi var
kasada ise 20 pin ve 4 pinlik çıkışlar var.
şimdi bu çevirici nasıl kullanılacak tam anlayamadım yakmayalım sistemi? -
alacağın ceviricinin bir ucu 20 pin diğer ucu 24 pindir power suplyden gelen 20 pinlik girişi aldığın ceviricinin 20 pinlik girişine takıp açıkta kalan 24 pinlik soketyi anakartına takacaksın diğer 4 pinlik cıkış ayrı o anakart içinharici 12 volt luk sokettir -
ya bende aynı sorunu yasadım cevırcı aldım ama takmadan calıstırıyorum makınayı.Stabil sorunu diyen arkadaşa birşey söyliyeyim bende hiç stabilite sorunu olmadı başka bir sorun olmasın.Canavar gibi çalışıo vala..Asus a8n sli board. -
Bundan dolayı stabilite sorunları olmaz sorun varsa başka bir nedeni vardır en azından şimdilik 20 pin ile sorunsuz çaılşmaktalar... -
20 pinle calısıyorr olemıı? sasırdımm.. -
alacağın ceviricinin bir ucu 20 pin diğer ucu 24 pindir power suplyden gelen 20 pinlik girişi aldığın ceviricinin 20 pinlik girişine takıp açıkta kalan 24 pinlik soketyi anakartına takacaksın diğer 4 pinlik cıkış ayrı o anakart içinharici 12 volt luk sokettir
+1
Bundan dolayı stabilite sorunları olmaz sorun varsa başka bir nedeni vardır en azından şimdilik 20 pin ile sorunsuz çaılşmaktalar...
-
arkadaşlar 20 pinlik bir güç kaynağını 24 pinlik bir anakartda rahatlıkla kullana bilirsiniz hiç bir sorun olmaz
ben bir çok bilgisayarda bu şekilde kullandım ve bir sorun yaşamadımm -
Bende 24pinlik anakarta 20 pinlik çıkış taktım, 2 tane sağlam sistemde hiç sorun olmadı. ( venice 3000 1 gb ramli nf4 anakartlı sistemler) -
gerek yoq kardeş.bende @heartless kardeş gibi yaptım hiçbir sorun olmuyor. -
@stabilite sorunu olmaz diyenler
bende 6600gt ekran kartı var biliyorsunuz 75 watt güç çeker bu kart, zaten 20 pinin 24e çıkarılmasının bir sebebi de pci-e kartların soketten fazla güç çekmeleriydi.
birkaç kere oyunda monitör birden kapandı sorunun sebebi bu 20-24 pin olayı olmasın?
şu kablo değil mi?:
http://www.bimel.com.tr/urun/ayrinti.php?id=5163
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 21 Ekim 2005, 16:17:56 > -
ya arkadaşım kullandığın psu atıyorum 400 ise tam 400 lükmü emin olman lazım.Dediğine katılıyorum ama kaliteli bir psu merak etme aynı derecede oluyor.Ben 20 pin kullanıyom şahsen tık demiyor.Ceviricisini sen gördünmü peki.Görmediysen ben sana söyleyeyim.ADamlar son 2 liden eksik olan 4lüye köprüü atmışlar okadar.Yani senin anlayacağın aynı güç kaynağından alıyor sadece yolu çoğaltmışlar.Kaliteli psu kullan hiç başın arımasın.Dandık bir psu yu 24 luk kullansan ne olacak kullanmasan ne olcak...
quote:
Orjinalden alıntı: vese
@stabilite sorunu olmaz diyenler
bende 6600gt ekran kartı var biliyorsunuz 75 watt güç çeker bu kart, zaten 20 pinin 24e çıkarılmasının bir sebebi de pci-e kartların soketten fazla güç çekmeleriydi.
birkaç kere oyunda monitör birden kapandı sorunun sebebi bu 20-24 pin olayı olmasın?
-
kardeşim aopen h600b 400 watt kullanıyorum
kalitesiyle bilinen bir marka, daha ne kullaniym
şu işi tam bilen yokmu?
veya 20 pinlik çıkışla stabil 6600gt kullanan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 21 Ekim 2005, 16:28:46 > -
vala bişi diyemem uyumsuzluk olmasın donanımda yada başka bir sorun.Bende asus a8n sli x700 asus vga 3000+amd venice 2 hdd 2 cdrom var tık demiyor aksine süper çalışıo -
bende kullandım bir problem olmadı 300w fsp var kasamda -
bu 20 pin - 24 pin uyumsuzluğunu ben de yaşadım.
Aopen h600b-b13 kasa (300 w) 2o pin kullanıyordum.
Anakartı yükseltmem gerekiyordu; Abit AN8 fatal1ty SLI anakart aldım.
Ayrıca PCI - X ekran kartı aldım.
2 adet sata hdd ses kartı ve 3 Adet cd sürücü kulanıyorum Kasada.
Bilgisayarı 20-24 pin uyumsuzluğundan dolayı çalıştırmak mümkün olmadı.
Elimizdeki Feel 350 W'lık kasanın Power Supply'sini Aopen ile yer değiştirdik, çünkü feel 24 pindi.
Bu çözüm problemi de ortadan kaldırdı.
Ayrıca Yine Pcı-x ekran kartı barındıran bir sistemi 20 pinlik bir kasada çalıştıramadık.
Çözüm olarak 20-24 pin dönüştürücü kullandık; şimdi çalışıyor.
Sanırım Sistem güç gereksinimi ve Power Supply yeetersizliği durumlarında dönüştürücü gerekli oluyor. -
http://www.bimel.com.tr/urun/ayrinti.php?id=5163
bu kablo 20 pini 24 pine dönüştürüyor değil mi yanlış almayalım?
birde oradaki küçük kafalı kablo ne işe yarıyor? -
20 yi 24 e çeviriyor. Yandaki kablo 8 pinli 12voltu, anakarta takılan 4pin 12 volta çeviriyor. -
Görüldüğü üzere bende de Asus A8N SLI DELUX var.psu 20 pinli idi bende çevirici takıp 24 pinli yaptım.Benim psu'nun üstünde 400 watt yazıyor ama elbette gerçek değil.Belkide 300 filandır.Dandik piyasa malı.(o kadar hafif ki)Ekran kartım 6600gt ve hiçbir sorunum yok.Senin psu'nun yeterli watt sağlamak dışında bazı sorunları olabilir.Yada başka donanım sorunları.Bence gerçek 300 watt yeterli...
Benzer içerikler
- itopya indirim kodu
- termal pad önerisi
- patriot ram alınır mı
- m2 ssd dönüştürücü
- sodımm ram nedir
- rx 9060
- ssd sağlık testi
- hx işlemci nedir
- ekran kartı öğrenme
- radeon 780m
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X