Şimdi Ara

Güç Kaynağı Fanı Dönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün farkettim güç kaynağının fanı dönmüyor ama bilgisayarı açabiliyorum acaba güç kaynağı bozulmuş olabilir mi? Ne yapmam lazım?

Markası ve modeli

COOLER MASTER REAL POWER PRO 850 WATT POWER SUPPLY

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güç Kaynağı Fanı Dönmüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Güç kaynağı fanı dönmediğinde, bilgisayarının aşırı ısınmasına ve arızalanmasına neden olabilecek ciddi bir sorundur. Bu yaygın sorunun nedenleri ve çözümleri hakkında bilgi edinerek, sorunu hızlı ve etkili bir şekilde gidermeyi sağlayabilirsin.

Nedenler:

• Arızalı fan: Fanın motoru veya kanatları hasar görmüş veya arızalı olabilir.
    • Kir ve toz: Fanın üzerine biriken kir ve toz, dönmesini engelleyebilir.
    • Kablolara sıkışma: Fanın kabloları, fanın dönmesini engelleyen diğer bileşenlere sıkışmış olabilir.
    • Yetersiz güç: Güç kaynağı, fanı döndürmek için yeterli güç sağlamıyor olabilir.
    • Anakart sorunu: Anakart, fanın güç almasını engelliyor olabilir.

• Fanı kontrol et: Fanın kanatlarının herhangi bir hasar veya tıkanıklık açısından kontrol et. Gerekirse temizle veya yenisiyle değiştir.
    • Kabloları kontrol et: Fanın kablolarının diğer bileşenlere sıkışmadığından emin ol.
    • Güç kaynağını kontrol et: Güç kaynağının fanı döndürmek için yeterli güç sağladığından emin ol. Gerekirse güç kaynağını değiştir.
    • Anakartı kontrol et: Anakarttan fana güç gittiğinden emin ol. Gerekirse anakartı değiştir.
    • Profesyonel yardım al: Sorunu kendin çözemiyorsan, bilgisayarını güvenilir bir tamirciye götür.

Önemli İpucu: Güç kaynağı fanının düzenli olarak temizlenmesi ve kontrol edilmesi, gelecekteki sorunları önlemeye yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bazı psu lar sistem %20 yük altına girmeden dönmez sen sistemi yüke bindir bakalım dönüyormu dönmezse fanında vardır bişeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

bazı psu lar sistem %20 yük altına girmeden dönmez sen sistemi yüke bindir bakalım dönüyormu dönmezse fanında vardır bişeyler

Oyun açtım dönmedi, önerebileceğiniz bilgisayarı yük altına sokan programlar varsa onunla deniyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arslan Bey

quote:

bazı psu lar sistem %20 yük altına girmeden dönmez sen sistemi yüke bindir bakalım dönüyormu dönmezse fanında vardır bişeyler

Oyun açtım dönmedi, önerebileceğiniz bilgisayarı yük altına sokan programlar varsa onunla deniyeyim

orthos - occt ikisinden biri denenebilir occt indirin hem sistemide test etmiş olursun
  • Hocam fanın dönmediğini nasıl anladınız, belki çalışıyodur çok sessizdir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: acan97

Hocam fanın dönmediğini nasıl anladınız, belki çalışıyodur çok sessizdir .

Yok güç kaynağının içini görebiliyorum hocam fan dönmüyor

@criesofcredo

OCCT kurdum POWER SUPPLY seçtim ON seçeneğine bastım 2 dakkadır yük altında ama dönmüyor hocam
  • garantisi varsa servise yollayabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç kaynağı patladı
    7 yıl önce açıldı
    Güç Kaynağı Sıkıntısı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

garantisi varsa servise yollayabilirsin

hocam fanın dönmemesinin bana zararı ne olur? Ona göre değer mi değmez mi düşüneyim
  • quote:

quote:

hocam fanın dönmemesinin bana zararı ne olur? Ona göre değer mi değmez mi düşüneyim

Power'ın yüksek ısı koruması varsa pc kendini kapatır . Ama yoksa anında gider, yani yanar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 25 Ekim 2012; 12:24:07 >
  • yüke bindirdiğinde power ısınır + koruma yoksa haydi aldın başına belayı
  • Hocam benim corsair gs 700 psu da öyleydi. Ama psu çok güç çekip ısınmadıkça dönmüyor. Occt ile denedim bana mısın demedi. 3dmark ile sistemden fazla güç çekince dönüyor ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

Hocam benim corsair gs 700 psu da öyleydi. Ama psu çok güç çekip ısınmadıkça dönmüyor. Occt ile denedim bana mısın demedi. 3dmark ile sistemden fazla güç çekince dönüyor ama.

bazı durumlarda tehlikeli olur oda benim bildiğim bu tip psu lar sistem %20 ve altındayken dönmez %20 yi geçtimi sessiz modda döner %50 üstü hızlanırlar yoksa psu ısıdan harap olur
  • quote:

quote:

Hocam benim corsair gs 700 psu da öyleydi. Ama psu çok güç çekip ısınmadıkça dönmüyor. Occt ile denedim bana mısın demedi. 3dmark ile sistemden fazla güç çekince dönüyor ama.

bazı durumlarda tehlikeli olur oda benim bildiğim bu tip psu lar sistem %20 ve altındayken dönmez %20 yi geçtimi sessiz modda döner %50 üstü hızlanırlar yoksa psu ısıdan harap olur

Hocam ama sıfır psu, arıza olsa donmese anlarım ama bi miktar ısındıktan sonra donuyor. Üretim hatası mıdır yani? Fanless mod var bu psuda. Ondandır diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam ama sıfır psu, arıza olsa donmese anlarım ama bi miktar ısındıktan sonra donuyor. Üretim hatası mıdır yani? Fanless mod var bu psuda. Ondandır diye düşünüyorum.

yok zaten o psu lar öyle yapılmış sessizlik bakımından o psu ları çok tutmuyorum ben az da olsa boştayken bile dönmeli bence

he bu demek olmuyor senin psu bozuk senin psu da bişey yok normali öyle zaten tasarlanışı öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne Veriyim Abime -- 25 Ekim 2012; 12:40:46 >

• quote:

quote:

quote:

Power'ın yüksek ısı koruması varsa pc kendini kapatır . Ama yoksa anında gider, yani yanar .

zaten bazen bilgisayar kendini kapatıyor demek ki var

• quote:

quote:

quote:

quote:

zaten bazen bilgisayar kendini kapatıyor demek ki var

kendini kapatıyorsa bir sorun çıkarmaz garantisi varsa ara sor
    edit: servisi yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne Veriyim Abime -- 25 Ekim 2012; 13:47:37 >

• Kardeş elektrikle aran iyiyse aç bak . Bütün aldığım psu'ların (8cm fanlı) içini açıp fanını felan değiştiriyorum.Çok ses yapıyorlardı . Ama garantisi varsa yollayın .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.