Şimdi Ara

Güç dağılımı ve Yük Sizce Nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kullandığım bir mining rig sistemi var şu andaki kart ilaveleri ile rigi sonlandırdım.

Bu rigde 2 adet psu kullanıyorum biri Corsair 850 W 80+gold RM 850x diğeri High Power 750W 80+Gold Performance GD

Kartları ve diğer bileşenleri güçlerine göre dengeli olarak PSU lara dağıttım.

Her ne kadar programlar çekilen güçleri gösterse de gerçek değerlerin fiziksel ölçüm olduğunu düşünerek PSU ların prizden çektikleri güçleri kalibrasyonunu doğruladığım wattmetre ile ölçtüm.

High Power 750W Performance GD 470 W

Corsair RM850x 630 W

Bunlar prizden çekilen güçler ve 2 PSU da 80+ gold olduğu için 12 V kanallarından çekilen güç

High Power 470x0,92 = 432 W

Corsair 630x0,92 = 579 W

Bu durumda PSU ların çalışma Yükü

High Power Performance GD 432/750 = % 58

Corsair RM 850x 579/850 = % 68

Corsair'e %10 daha fazla yük bindirdim sebebi de her ne kadar ikiside 80+gold ve japon kapasitör kullansada biri tier A, diğerin tier B sınıfında olması ve Corsairi daha güvenli bulmamdan dolayıdır.

Şu anda iki PSU dada ısınma yok ve sistem 3 gündür kararlı çalışıyor.

Sistem 7/24 çalışacağı için PSU lara binen yük uzun vadede sıkıntı yaratır mı ? Birde işi bilen arkadaşlar güç ve yük hesabımda bir yanlışlık olup olmadığını yazabilir mi ? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 28 Kasım 2021; 9:59:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.