Sol lob normale göre büyüktür. Parankim ekosy heterojendir . Sağ lobda büyüğe göre 6 mm boyutlarında çok sayıda izoekoik , 4 mm boyutlarında bir kaç adet hipoekoik solid nodüler lezyonlar izlenmiştir. sol lobu tümüyle kaplayan 26*37 mm boyutlarında heterojen izoekoik solid nodiler lezyon içinde farklı boyutlarda çok sayıda anekoik görünümde kistik lezyonlar izlenmiştir. Trakea orta hattadır . Perivasküler alanlarda patolojik boyutlu lenf nodu saptanmamıştır.
Bunu açıklarmısınız
geçmiş olsun öncelikle , guatr ciddi hastalıktır .. verdiğiniz bilgiler çok teknik bunu ancak bir doktor yorumlayabilir . hastanelerin nükleer tıp bölümlerinden yardım alın . doktora başvurun kısa sürede .
bir akrabamda da zehirli guatr var . eğer zayıflıyorsanız kalbinizde çarpıntılar içinizde daraltı depresyon tarzı şeyler varsa zehirli olabilir . aksine hantal bir bünye varsa kiloluysanız hipotiroid olabilir .
cerrahpaşa tıp fakültesi . nükleer tıp bölüm başkanı prof. dok. ilhami usluya ulaşmanızı tavsiye ederim .
geçmiş olsun. ben 5 yıldır bu işin içindeyim. nodül tek mi birden fazla mı ve risk faktörü nedir bu araştırılmalıdır. 3 cm den büyük bi nodülse hipotiroid olma olasılığı vardır. loblar zaten 4cm dir 2 cm falanda eni vardır. sonucu hemen bir doktora göstermen gerekir. eğer özel sağlık sigortan varsa kendi doktorumu yönlendirebilirim.
verdiğiniz bilgiler için sağolun ben değilde annemde var oda ya bursada yada izmirde ameliyat olucakta benım korkum kanser olup olmaması
her guatr her nödül kanser değildir. ameliyat zor değil ama ameliyat sonrası zorlanabilir tabi kesik yerine de bağlı bu. mesela ben en son 2 yıl önce oldum hiçbi sıkıntım yok.